Sirija

Locked
dječak sa šibicama

#10201 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Vidim nista novo na temi, fanovi bradonja nastavljaju povlaciti nebulozne paralele, SAA = VRS, Al Nusra = Armija BiH

Ili slikovito

Image

http://www.rescuechristians.org/wp-cont ... iginal.jpg

Image

http://shariaunveiled.files.wordpress.c ... =627&h=400

http://humanrightsactivists.files.wordp ... .jpg?w=640

neke slike nisu za svaciji zeldac, pa ih nisam direktno stavio
salik79

#10202 Re: Sirija

Post by salik79 »

popokatepetl_com wrote:Sta 70%? Sirijska opozicija kontrolise 170% teritorije :lol:
A Hizbullah se sveo na otprilike jos jedan Vod, u vrh glave. :D Mozes tek zamisliti sta bi se (cionistickim) IDF-ovcima desilo kada bi, nekim slucajem, nabasali na "Al-usrah" "mudzahide". :run: :mrgreen:
sarajevoxxxx

#10203 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Soslan wrote: Pazi ovako saxxx, ova vest koju si ti ovde objavio je klasična propagandistička navođena raketa, razorne moći.Suviše često se poigravaš tim forama da bi bilo prećutano jer se stalno pozivasš na iste žalopojke, siroti civil, masakar nad nedužnim civilima i bolesna namera da se Bašar osveti nad sirotinjomj.
- Upravo tako i još mnogo gore. Asad je bio okrutan i svetio se na sirotinji i prije sirijskog rata. Odrastao u porodici diktatora, otac mu ratni zločinac, osamdesetih strpao desetine hiljada Sirijaca u zatvore, čovjek od glave do pete negativac.
Od početka do kraja ove tvoje "informacije" je poigravanje sa pažnjom i emocijama čitalaca i gledalaca, medijsko-mađioničarki trik.
- Ok, šta je po tebi neistina, koja vijest je poigravanje sa emocijama, može li primjer ?
Naizgled, sve je čisto, ti samo prenosiš informaciju, sa tamo neke "tensikije".
- Tensikija često više vjerodostojnija od velikih i poznatih medija. Ovo se odnosi i na režimske kao i na medije sirijske opozicije. Radi se o aktivistima, ljudima volonterima, ne zavise ni od koga. Naravno nisu svi, ali u suštini niko ih ne može kontrolisati i nikome ne polažu račune za svoj rad. Možeš im vjerovati a možeš ih ignorisati, kao što je slučaj i sa bilo kojim drugim izvorom informisanja.
Izjava nekog lika pred kamerama, kao nema nigje u okolini "askerije", samo civili.Nema veze što se iza njega vide naoružani "civili" kako šetaju sa Kalašima u nekim polu-uniformama i uniformama, nema veze nije to "askeija", odnosno vojska.Vjerovatno su dojurili sa prve linije autima i na motorima, kad su čuli šta se zdogodilo, da pomognu oko civila.Nema veze,po tebi ovo nije vojska, ali opet, po ko zna koji put, nameće se očito odsustvo žena među civilima u ovim perfomansima pred kamerama.Nešto kao one silne anti-Bašarovske demonstracije diljem demokratske Sirije.
- Niko ne kaže da u gradu nije bilo ni jednog vojnika, ali na snimcima se vidi da su raketirana područja užeg jezgra grada, prodavnice, kafići, tržnice.Na ovom snimku je djevojčica od nekih desetak godina koja je zarobljena u ruševinama

- Na ovom snimku je stara nana iznose je na nosilima,

vide se žene kako izlaze iz rupa, djeca, civili u farmerkama, stotine duša se skupilo da pomogne što govori da su burad eksploziva baćena na zaista prenaseljena područja. Ljudi su morali angažovati bagere da im pomognu da dođu do svojih najmilijih. Hoćeš sliku bagera da ti postavim ? Ah, da to je za tebe sve fabrikovanje, i propaganda.
Veruj mi da ja na ovom drugom snimku nisam video ni jednu žrtvu, baš ni jednu.Na 0:11 sekundi se vidi da nešta nose dva čoveka između sebe. Šta, nemam pojma.Na 0:25 sekundi prolazi neki crveni pikap, tera nešto, ali šta ? Žrtve masakra ili neke krpe i kao da je tu neki rezervni točak ili tako nešto.
- Pokušaj sa ovim gore linkovima, vjerujem da ćeš biti zadovoljan. Imaš nekoliko kapitalaca na snimku:

1. Djevojčica koju desetak minuta otkopavaju iz ruševina
2. Stara nana koju nose na nosilima
3. Krvavi dječak
4. Dvije nane kako izlaze iz neke rupe
Na kraju snimka, jedna poveća grupa "civila" nosi nekog ili nešto u neki kombi.Ja jednostavno ne mogu da provalim šta , bez sugestija od tensikija.Ako oni kažu da je to civilna žrtva, onda je to to. :thumbup
Zači, tvoje naknadno priznanje da si i ti primjetio da je tu nešto čudno ( gomila ljudi sa kalašima, nema žena..., spašavanje sirotog bradatog deda iz "mutne Marice" na sred ulice...,)
- Nakaradno je to tvoje poigravanje sa ljudskim sudbinama.
to tebe ne čini nevinim u ovoj propagandoj igri.
- Živ bio, o kojoj propagandi ti govoriš.Na netu nema ni stoti dio užasa sirijskog rata, tebe pogađa i jedan snimak koji se postavi, pogađa te samo jedna tragedija od milion koji su se desili.
Ma dramatrugija je pun pogodak, nema da fali, još jedan masakr nedužnih civila, zločin nad ženama i djecom Bašara krvoloka i njegovih "falangi zla" i te fore.Čuj falangi, ko da je španski građanski rat a ne Šam ovih dana.
???
Da li se nekad zapitaš, gdje je u svemu istina?
- Da istina je recimo da FSA ima avione i helikoptere i velike skudove i da sa tim velikim skudovima i tim avionima ravna Siriju. Asad je dobio Nobelovu nagradu za mir. Niko nikad nije rekao da je diktator. A otac mu je najvažnija faca u svim antiterorističkim udruženjima i veliki ljubitelj mira. Nikad mrava nije zgazio.
Da li vidiš cjelu sliku ili samo fragmente, onako kako ti razne "tensikije" serviraju.Čuj tensikije, pravo si kralj sa tim izrazom, revolucijonarno bez premca. :lol:
- Da li ti vidiš cijelu sliku ili te zanima samo hoće li Asad proči kao i Gadafi ? Tensikija ? U čemu je problem ? Ljut si na izraze koje koristim ? Zaista nevjerovatno.
Evo na primjer, ja ovdje vidim jedan, meni neobičan detalj.Rjetko se na Sirijskom ratištu sreće "moderno rusko" pješadijsko naoružanje.Većinom je tu staro SSSR naoružanje (90%), naročoto u pogledu pješadijskog naoružanja.Preovladavaju Kalašnjikovi u kalibru 7.62x39mm,mada je SSSR odavno, sedamdesetih godina prošlog veka prešao na municiju 5.45x39mm.

Pazi kad se retko i kod pripadnika Revolucionarne Garde sreće oružje u kalibru 5.54x39mm i većinom je to neki AK74u kod oficira a viđao sam da su neke manje jedinice imale AK74m.
Kod "rebnalsa" je to velika retkost, na ovom predhodnom video se može primjetiti da jedan "civil" nosi pušku u kalibru 5.45x39mm.To se može primjetiti po karakterističnom magacinu od crvene bakelitne plastike.
- I pobunjenici i SAA 90 % nose kalaaše 7,62 mm. To je bilo zaista teško neprimjetiti.

I sad ti ponovo o Alepu i o Al-Babu ili kako se već zove, kilometrima daleko od fronta Bašar tamani civile.Javio i RTS.Idi begaj, ne brukaj se
- Da, inače stare žene iz Al-baba (najteža zemunica, i utvrda Rebelsa, na kojoj je do sada život izgubilo stotine Asadovih vojnika) i djevojčice sa deset godina sa tenkovima i oklopnjacima, uz podršku aviona i helikoptera žestoko udaraju po sirotim režimskim vojnicima. SAA je stoga, bila prisiljena zasuti tu jaku utvrdu sa bombama teškim 200 kg, uz velike napore, neutralisane su dvije nane, što se dobro vidi na snimcima, a mala djevojčica (neki sumnjaju da se radi o zloglasnom snajperisti) će konačno prestati sa djelovanjem.
Naizgled, sve je čisto, ti samo prenosiš informaciju, sa tamo neke "tensikije".Izjava nekog lika pred kamerama, kao nema nigje u okolini "askerije", samo civili.Nema veze što se iza njega vide naoružani "civili" kako šetaju sa Kalašima u nekim polu-uniformama i uniformama, nema veze nije to "askeija", odnosno vojska.Vjerovatno su dojurili sa prve linije autima i na motorima, kad su čuli šta se zdogodilo, da pomognu oko civila.Nema veze,po tebi ovo nije vojska, ali opet, po ko zna koji put, nameće se očito odsustvo žena među civilima u ovim perfomansima pred kamerama.Nešto kao one silne anti-Bašarovske demonstracije diljem demokratske Sirije.

Veruj mi da ja na ovom drugom snimku nisam video ni jednu žrtvu, baš ni jednu.Na 0:11 sekundi se vidi da nešta nose dva čoveka između sebe. Šta, nemam pojma.Na 0:25 sekundi prolazi neki crveni pikap, tera nešto, ali šta ? Žrtve masakra ili neke krpe i kao da je tu neki rezervni točak ili tako nešto.
Image
Na kraju snimka, jedna poveća grupa "civila" nosi nekog ili nešto u neki kombi.Ja jednostavno ne mogu da provalim šta , bez sugestija od tensikija.Ako oni kažu da je to civilna žrtva, onda je to to. :thumbup:
Zači, tvoje naknadno priznanje da si i ti primjetio da je tu nešto čudno ( gomila ljudi sa kalašima, nema žena..., spašavanje sirotog bradatog deda iz "mutne Marice" na sred ulice...,) to tebe ne čini nevinim u ovoj propagandoj igri.
Ma dramatrugija je pun pogodak, nema da fali, još jedan masakr nedužnih civila, zločin nad ženama i djecom Bašara krvoloka i njegovih "falangi zla" i te fore.Čuj falangi, ko da je španski građanski rat a ne Šam ovih dana.
Da li se nekad zapitaš, gdje je u svemu istina? Da li vidiš cjelu sliku ili samo fragmente, onako kako ti razne "tensikije" serviraju.Čuj tensikije, pravo si kralj sa tim izrazom, revolucijonarno bez premca. :lol:
Evo na primjer, ja ovdje vidim jedan, meni neobičan detalj.Rjetko se na Sirijskom ratištu sreće "moderno rusko" pješadijsko naoružanje.Većinom je tu staro SSSR naoružanje (90%), naročoto u pogledu pješadijskog naoružanja.Preovladavaju Kalašnjikovi u kalibru 7.62x39mm,mada je SSSR odavno, sedamdesetih godina prošlog veka prešao na municiju 5.45x39mm.Pazi kad se retko i kod pripadnika Revolucionarne Garde sreće oružje u kalibru 5.54x39mm i većinom je to neki AK74u kod oficira a viđao sam da su neke manje jedinice imale AK74m.
Kod "rebnalsa" je to velika retkost, na ovom predhodnom video se može primjetiti da jedan "civil" nosi pušku u kalibru 5.45x39mm.To se može primjetiti po karakterističnom magacinu od crvene bakelitne plastike.Image

Ili na primer da objaviš da je ovaj dečko "šehidio" i objaviš ovako sliku.

Image

Vjerujem da bi većina pomislila, "siroti mladić, vidi mu nevinu facu i pogled, šta je on kome zgriješio, osim što je pustio tu paperjastu bradicu".Vjerovatno neki student prava.Ma da poželiš da ti bude u komšiluku.
Međutim, ako objaviš cijelu sliku, onda to nekim može i zasmetati.Pažnja 18+
http://edge.liveleak.com/80281E/ll_a_s/ ... c_rate=230
Naj više me čini nesrećnim što imam utisak da bi neki odavde, tek kad vide celu sliku, tek onda poželeli da im bude komšija a nije isključeno da bi mu i kćerku dali za ženu, kaki je Gazija, mašalah.

I sad ti ponovo o Alepu i o Al-Babu ili kako se već zove, kilometrima daleko od fronta Bašar tamani civile.Javio i RTS.Idi begaj, ne brukaj se
- Ne brukaj se živ bio, idi begaj :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10204 Re: Sirija

Post by Truba »

Image

armija čuva studente
madner

#10205 Re: Sirija

Post by madner »

Ovaj SAA je mnogo nesposoban, nisu jos zauzeli Halep.
sumirprimus

#10206 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

madner wrote:Ovaj SAA je mnogo nesposoban, nisu jos zauzeli Halep.
nemoj tako,armija se ipak bori sa mnogobrojnijim i bolje naoruzanim,izvana potpomognutim vanjskim i unutarnjim neprijateljom,a jos opcu mobilizaciju nisu proglasili... :D
madner

#10207 Re: Sirija

Post by madner »

Naravno, protivnici imaju najmodernije lako naoruzanje :roll: a oni i do 20 godina stare tenkove, avione i haubice :D
sumirprimus

#10208 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

madner wrote:Naravno, protivnici imaju najmodernije lako naoruzanje :roll: a oni i do 20 godina stare tenkove, avione i haubice :D
al ne razumijes ti,iza njih stoji mocni cionisticki lobi,sa daiĐom semom i mocnom kucom sauda....
kako bi ovo idf-u bila malo jaca vojna vjezba,za nepovjerovat nakon toliko decenija ratova i priprema za iste...
madner

#10209 Re: Sirija

Post by madner »

Ma mozda IDFu prije par decenija, dok su jos prihvatali gubitke. Sada bi se i oni mucili i vodili rat protiv zgrada.
joe_black

#10210 Re: Sirija

Post by joe_black »

Sarajevoxxx i njegova braća na forumu mogu pjevat ....u sve dok ne svate jedno, a to je da se u Siriji moze rokat jos 1000 godina ali pobjednika nece biti, jer koliko vidim sve karte da se USA i NATO navuku na bombardovanje su potrosene...narod ce ginit dok ne dodje pameti...
Treba biti covjek zaista RETARDIRAN pa da pomisli da je DJIHAD rat Muslimana protiv brata Muslimana...Sad ce se oni vjerovatno zakacit na to da Alaviti nisu muslimani...Istina je medjutim da su Cak i Zidovi u Izraelu veci i bolji muslimani od VEHABIJA i Al qaide...a ne samo Alavit
sumirprimus

#10211 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

madner wrote:Ma mozda IDFu prije par decenija, dok su jos prihvatali gubitke. Sada bi se i oni mucili i vodili rat protiv zgrada.
tako su i ameri kontali,kako povecat efikasnost,a minimalizirat gubitke, i nadosli na dronove.. :D
husein_kapetan

#10212 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Gojeni H wrote:
husein_kapetan wrote:
Gojeni H wrote:
Pa fakat nisu. Ne mogu da vjerujem da ljudi iz Bosne, Bosnjaci govore ovakve stvari.
Od otvorenih napada na islam, preko totalne indiferentnosti prema ubijenoj djeci i ostalim civilima, do podrske diktatoru kao spasiocu dunjaluka od "cionisticko-teroristicke" opasnosti.

Onaj lik veli, valjda mu neko slagao da je smijesan, na sliku srusene dzamije "sad je k'o disko". :-) Pa to ima na "srpskim nacionalistima" i "poskoku" ali sam konto da takvih u nas nema, cak ni medju ateistima.

Onaj drugi, na video gdje izvlace djecu ispod rusevina veli nesto kao "kolateralna steta". Jebem te pameti. :-)

Naravno @challenger vodi globalne ratove protiv "cionisticko-americko-teroristickog" neprijatelja, i kao najitenligentniji od navijaca odredjuje sta je spin, trolanje i ostali klipovi u njegovim tockovima. Nista ne smije omesti svetu borbu.

Narod koji je jedva fizicki opstao prije samo 20 godina i dozivio genocid, sada ima ovakve Sirija-Manijake.
Jebo me svako ako su normalni. Ili to ili nemaju truna vise ljudskog u sebi.
Dedera se malo spusti na zemlju... univerzalni interpretatoru islama i islamskog.. svoj aršin trebaš djeliti sa sebi sličnim-
A Bosna je čudna zemja.. znaš.. danas ovdje imamo i ono što nikad u bošnjaka nije bilo... neko govori da je to duhovno dostignuće a neko upravo suprotno..
A tvoje povlačenje ovih paralela je vrijedno kao i ukupna misao (tvoja) ovdje ponuđena... ni manje ni više
Moralista...
Pasa, ti "dedera" i ja namah na zemlju. Signifikantni moj gospodine, radi daljeg razumijevanja u razgovoru, molim te govori engleski pa da se razumijemo, ili govori srpski da te ceo svet razume ... bre.

Ponovo, radi boljeg razumijevanja:
"signifikantna", Significant - znacajno, znacajan, znacajna
"Iminentna", Imminent - Neposredna/direktna
"Insurekcija", insurrection - revolucija/pobuna
Engagement - Upotreba sile (u vojnom smislu)
Area - Podrucje/Teritorija

Eto za sad toliko, pa javi tetku ako bude trebalo jos sta prevest' na bosanski. ;-)
Kao što zborih(rekoh)...
Mentalno sivilo...i poslije toga..ništa..
(..i ne mogu ti se obraćati na tvom maternjem jeziku.. mislim da me i ovako razumiješ)
Challenger__

#10213 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Dakle, "revolucionar" :-D .

Image

Probao da se izvuče iz okruženja SAA, obučen kao žena. Nije uspio.
Saxtrol

#10214 Re: Sirija

Post by Saxtrol »

Huseinu kapetanu kapa dole. Covjek je objasnio, svima razmuljivim jezikom.
Sarajevoxxx je poseban slucaj, davno sam napisao da se igra s najnizim emocijama ljudi, postavljanjem videa, koja trebaju da pogodi citaoca i na taj nacin shvati ko je zlocinac. Nije nikakav problem, da se postavljaju vidi zlocina, koji ima na pretek...
http://www.youtube.com/watch?v=8e2_YSLfZuI
http://www.youtube.com/watch?v=EuLiDo4pNeI
http://www.youtube.com/watch?v=bgkCeDrlGLo

ovaj mi je omiljeni, koliko bolestan moras biti u glavu, da ovoj djeci punis glavu glupostima
https://www.youtube.com/watch?v=raXGPCLxpi8

Zasto ti ne promakne pa ne postavis ovakav jedan video, gdje nakon bombaskog napada biskupi dolaze obici dzamiju
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 3vrX7UR3ao
ne uklapa se u tvoj propagadni materija? u sliku tvoje Sirije?

Sta je sa ovim komadantom FSA? Je li ovo propaganda ili sta...
http://www.youtube.com/watch?v=BkfW1CWXevQ
Challenger__

#10215 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

LOL! Ekipa hoće "emirat", makar na pola, na trećini Sirije... Tom cilju je podređeno sve, koga briga za istinu.
Avetinho

#10216 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Saxtrol wrote: Sarajevoxxx je poseban slucaj, davno sam napisao...
LOL! Covjek se prijavio na forum prosle sedmice, a vec je uspio nesto "davno napisati".
Herr Flick

#10217 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Joj ovih klonova nane mila,treba opet chmolju zvat :mrgreen: :mrgreen:
Challenger__

#10218 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Pustoš u umu, pustoš u duši, pustoš oko njih, ukratko, "revolucija":

Image
Last edited by Challenger__ on 02/12/2013 17:49, edited 1 time in total.
vivaldi

#10219 Re: Sirija

Post by vivaldi »

sumirprimus wrote:
madner wrote:Ma mozda IDFu prije par decenija, dok su jos prihvatali gubitke. Sada bi se i oni mucili i vodili rat protiv zgrada.
tako su i ameri kontali,kako povecat efikasnost,a minimalizirat gubitke, i nadosli na dronove.. :D
u pravu je madner, zgrada vs. zgrada je je katastrofa ziva, za toga jos nema dobre vojne doktrine (konvencionalne) ukoliko protivnik nece da se preda.

ni dronovi tu ne pomazu, a ameri ih koriste manje-vise iskljucivo za neke top mete/pojedince, jer to ni njima nije jeftina zajebancija da ih ispaljuju stotine dnevno..
Avetinho

#10220 Re: Sirija

Post by Avetinho »

AFP wrote:Syria war crimes evidence implicates Assad: UN

Geneva — Evidence has been uncovered in Syria that implicates President Bashar al-Assad and members of his inner circle in war crimes and crimes against humanity, a top UN official said Monday.

A UN probe into rights violations committed during 33 months of brutal conflict "has produced massive evidence ... (of) very serious crimes, war crimes, crimes against humanity," United Nations human rights chief Navi Pillay said.

"The evidence indicates responsibility at the highest level of government, including the head of state."
GOOGLE Translate wrote:Sirija dokaza za ratne zločine implicira Assad: UN

Ženeva - Dokaz je otkrivena u Siriji koja implicira predsjednika Bashara al-Assada i članovi njegovog užeg kruga u ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, izjavio je u ponedjeljak jedan visoki zvaničnik UN-a.

A sonda UN u kršenja prava počinjenih tijekom 33 mjeseci od brutalnog sukoba "je proizveo masivnih dokaza ... (o) vrlo ozbiljnih zločina, ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti", rekao Ujedinjenih nacija za ljudska prava Navi Pillay šefa.

"Dokazi pokazuju odgovornost na najvišem nivou vlasti, uključujući i šefa države."
http://www.google.com/hostednews/afp/ar ... d2412c085f

Dobro jutro, Kolumbo.
Saxtrol

#10221 Re: Sirija

Post by Saxtrol »

Matirao me Ja sam odavle, svaka cast. Je li ovo buducnost BiH?
https://www.youtube.com/watch?v=tuaKhazInyc
pluspunkt wrote:
Saxtrol wrote:Huseinu kapetanu kapa dole. Covjek je objasnio, svima razmuljivim jezikom.
Sarajevoxxx je poseban slucaj, davno sam napisao da se igra s najnizim emocijama ljudi, postavljanjem videa, koja trebaju da pogodi citaoca i na taj nacin shvati ko je zlocinac. Nije nikakav problem, da se postavljaju vidi zlocina, koji ima na pretek...
http://www.youtube.com/watch?v=8e2_YSLfZuI
http://www.youtube.com/watch?v=EuLiDo4pNeI
http://www.youtube.com/watch?v=bgkCeDrlGLo

ovaj mi je omiljeni, koliko bolestan moras biti u glavu, da ovoj djeci punis glavu glupostima
https://www.youtube.com/watch?v=raXGPCLxpi8

Zasto ti ne promakne pa ne postavis ovakav jedan video, gdje nakon bombaskog napada biskupi dolaze obici dzamiju
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 3vrX7UR3ao
ne uklapa se u tvoj propagadni materija? u sliku tvoje Sirije?

Sta je sa ovim komadantom FSA? Je li ovo propaganda ili sta...

obična laž, propaganda i fotomontaža, mislim da nije mjesto da po forumu lijepiš kojekakve gluposti kojima pokušavaš opravdati zločinački režim Bašara Asada, imali smo dovoljno slika i video kao i mnogo toga uživog i kod nas u ratu, ko želi da gleda klipove neka samo traži po YT...to što radiš je besmisleno...
sta je laz i propaganda konkretno mi napisi?
Hoces da i dalje postavljam ovakve snimke?! I za njih ces napisati d je laz i propaganda?
Ne smeta ti da svaki dan crvenim podebljanim slovima Sarajevoxxx postavlja deset puta gori materijal, osvojen ovaj punkt, unistena ova zgrada, bombardovana ova kuca...poginuo ovaj sehid, Assad krvolocni ubica, otac mu bio ubica itd itd itd to vise nije ni zuta stampa sta on radi...

Sa druge strane ko postavlja materijale kao on, od ljudi koji su protivnici terorista? Husein kapetan? Chelli?Armani? reci mi jednog korisnika da postavalja ovakve materijale poput njega...ima ih vjeruj puno vise nego sto on postavlja svoj materijal i mnogo su konkretniji...pa opet ne igra se niko sa niskim udarcima kao on.

Da li on to radi svjesno ili nesvjesno, on to zna najbolje, ali i svakome slucaju, Sarajevoxxxx i objektivnost su dva razlicita svijeta.

Jos jednom da pitam, jeli ovaj video propadanda?
Komadant FSA prelazi u ISIL, govori kako FSA podrzavaju obavjestajci Jordana, Saudijci, Katar, Emirati i zapadni obavjestajci (prije svega Ameri, Britanci i Francuzi). Da je Katar bio glavni finansijer, a nakon sto MB nije bilo uspjesan da je SA preuzela glavnu ulogu. Da je FSA trenirana van Sirije, snage u Damasku, Goti, Darai su obucavaneu Jordane, a svi znaju kada se kaze Jordan da se mislis na izraelske obavjestajce , tako on govori.
Propagada, da ili ne ? Ako da, argumente bi bilo lijepo napisati.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10222 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

dječak sa šibicama wrote:Vidim nista novo na temi, fanovi bradonja nastavljaju povlaciti nebulozne paralele, SAA = VRS, Al Nusra = Armija BiH
teminator=dječak
japin_mutapi

#10223 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

husein_kapetan wrote:
udrch wrote:
husein_kapetan wrote:Dedera se malo spusti na zemlju... univerzalni interpretatoru islama i islamskog.. svoj aršin trebaš djeliti sa sebi sličnim-
A Bosna je čudna zemja.. znaš.. danas ovdje imamo i ono što nikad u bošnjaka nije bilo... neko govori da je to duhovno dostignuće a neko upravo suprotno..
A tvoje povlačenje ovih paralela je vrijedno kao i ukupna misao (tvoja) ovdje ponuđena... ni manje ni više
Moralista...
i to mu govori lik koji ne smije javno ovdje da kaže da je njegov aršin isti aršinu onih u Teheranu, da je dio grupice onih kojih kod Bošnjaka nikad nije bilo..
Kada se budem htio ispovjedati kod tebe ću doći .... Znaš u zadnje vrijeme se osjećam nekako... izgubljeno ...mislim da mi je upravo potrebna kakva ideologija da bih znao šta mi je u životu činiti...ergo..
Nekoč jedan moj uzor reče...
"Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas"
Zamisli i avatar po tom uzoru napravio - ovakvi i danas uspravno ovom zemljom hodaju (grupica...???)
Mentalno sivilo...i posle toga ništa...
samo ako je po meritumu druže kako ono hurion hneurin ili tako nešto
Kikibombona

#10224 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

vivaldi wrote:
u pravu je madner, zgrada vs. zgrada je je katastrofa ziva, za toga jos nema dobre vojne doktrine (konvencionalne) ukoliko protivnik nece da se preda.

ni dronovi tu ne pomazu, a ameri ih koriste manje-vise iskljucivo za neke top mete/pojedince, jer to ni njima nije jeftina zajebancija da ih ispaljuju stotine dnevno..
Apsolutno.

Kako zauzeti kvart poput Hajar al Aswada (100 000 stanovnika) koji brani recimo 5 000 pobunjenika iz stambenih blokova? Bez razaranja? Nemoguce.

To opet ne mijenja cinjenicu da SAA itekako pretjeruje. Istina je da ne mare pretjerano kolika ce biti 'kolateralna steta'. Njima je cilj sto je moguce brze i efikasnije unistiti neprijatelja. Civili neka se snalaze.
japin_mutapi

#10225 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Ja Sam Odavle wrote:
Saxtrol wrote: Sarajevoxxx je poseban slucaj, davno sam napisao...
LOL! Covjek se prijavio na forum prosle sedmice, a vec je uspio nesto "davno napisati".
sa drugim nikom banovanim
malo se čiko zaboravio
Locked