Širbegović
- roki
#1 Širbegović
Naime.Trebao bih uzeti stipendiju koju daje Sirbegovic studentima gradevinskog fakulteta.Moje je samo da se prijavim i to je to.Zanima me da li je neko imao iskustava,ili nekoga poznaje ko jeste,sa ovim arhitektom.Cuo sam razne price od negativnih tipa da radis po 15 sati,da te baci negdje u neki grad gdje te zapadne da radis i sl.Opet ima i dobrih strana kao sto su recimo plate i slicno.Ako iko ima ikakvih iskustava,a naravno i ja cu se jos raspitati prije odlucivanja uzimanja stipendije, neka napise na ovoj temi.Zasto bih i zasto ne bih trebao prihvatiti ponudu.Hvala
- nebojeplavo
Ja cula da ne isplacuje place inzinjerima po nekoliko mjeseci 
- roki
Jel vi ozbiljno il se zezate.Zapravo,prije neki dan sam Sirbegovic je bio na fakultetu,sa jos par svojih glavnih saradnika,i odrzao prezentaciju 4. i 5. godini o svojim uspjesima na koje sam samo rekao VAOOO extra.Da nije sve tako bajno sam odmah znao zato i pitam na forumu sta vi mislite o svemu.Svako svog konja hvali to znam.Govorio je da unzenjeri imaju platu oko 3000 do 4000 maraka i slicne "super" stvari.Ali cim neko predoci sve u superlativu cini mi se da malo muti.
- suncokretna
Tih 3-4 hiljade možda imaju samo ti što su došli na prezentaciju s njim.
A radi se puno u svakoj građevinskoj firmi (ma i firmi inače, nema više od sedam do tri).
U svakom slučaju, vidi na koliko godina te obavezuje da poslije faxa radiš za njega, jer ćeš kasnije lakše naći novi posao nakon iskustva kod Širbegovića.
A radi se puno u svakoj građevinskoj firmi (ma i firmi inače, nema više od sedam do tri).
U svakom slučaju, vidi na koliko godina te obavezuje da poslije faxa radiš za njega, jer ćeš kasnije lakše naći novi posao nakon iskustva kod Širbegovića.
-
Hendrix
E roki ne uzimaj stipendiju ako ti BAŠ nije neophodna!
Ja sam bio primoran da uzmem od isto tako jedne poznate firme , neću je imenovati ovde
, jer sam bankrotiro bio a završavo mi se fax.
Isti smo fax i mogu ti reći da se ne zalijećeš na te bajke nego ako imaš love da se školuješ do kraja uradi to i vidićeš poslije ponuda za posao. Ja sami ih imao do sada 4-5 u pola godine ali naravno stipendija ide i ne mogu prihvatiti .
Uostalom ako nisi K smjer , nemaš šta kod Širbega ni raditi , a ako jesi , opet ti savjetujem ne zalijeći se na stipendije jer poslije si obavezan raditi kod njega a onda ti može diktirati uslove kakve on hoće.
Da ti se ne bi desilo ko nekim stipendistima da ih direktor hvali i loži da su ušli u "familiju" tj, firmu , i na kraju ih zove i psuje šta čekaju što ne završavaju treba mu radnika. Zato pazi se.
Ja sam bio primoran da uzmem od isto tako jedne poznate firme , neću je imenovati ovde
Isti smo fax i mogu ti reći da se ne zalijećeš na te bajke nego ako imaš love da se školuješ do kraja uradi to i vidićeš poslije ponuda za posao. Ja sami ih imao do sada 4-5 u pola godine ali naravno stipendija ide i ne mogu prihvatiti .
Uostalom ako nisi K smjer , nemaš šta kod Širbega ni raditi , a ako jesi , opet ti savjetujem ne zalijeći se na stipendije jer poslije si obavezan raditi kod njega a onda ti može diktirati uslove kakve on hoće.
Da ti se ne bi desilo ko nekim stipendistima da ih direktor hvali i loži da su ušli u "familiju" tj, firmu , i na kraju ih zove i psuje šta čekaju što ne završavaju treba mu radnika. Zato pazi se.
- roki
Hvala na odgovoru.Ja jesam K smijer.Vjeruj mi nisam pametan vise.Razmislit cu jos dobro jer najlakse mi je otici da se prijavim a kasnije nema povratka.Dosta si mi pomogaoHendrix wrote:E roki ne uzimaj stipendiju ako ti BAŠ nije neophodna!
Ja sam bio primoran da uzmem od isto tako jedne poznate firme , neću je imenovati ovde, jer sam bankrotiro bio a završavo mi se fax.
-
Hendrix
Ima povratka ali sudskim putem.
Jedan kolega je na sudu završio jer je odbio raditi u firmi koja ga je stipendirala, za platu od 500 KM , oni su to objašnjavali "durogočnom politikom" ma šta god to značilo , jake politike , diplomirani inžinjer građevine da radi za tu platu koju ima domar u srednjoj školi, poniženje.
Uglavnom , lik im plati što je dugovo oni hoće više jer su kao džaba ulagali u njega , i na sud onda , ne znam dokle je doguro s tim .
A još ako si niža godina neka , pa primaš stipendiju par godina , velik je to dug , zato savjet je moj ne uzimaj ako ti stvarno ne treba ili da bi imao "osigurano" radno mjesto.
Jedan kolega je na sudu završio jer je odbio raditi u firmi koja ga je stipendirala, za platu od 500 KM , oni su to objašnjavali "durogočnom politikom" ma šta god to značilo , jake politike , diplomirani inžinjer građevine da radi za tu platu koju ima domar u srednjoj školi, poniženje.
Uglavnom , lik im plati što je dugovo oni hoće više jer su kao džaba ulagali u njega , i na sud onda , ne znam dokle je doguro s tim .
A još ako si niža godina neka , pa primaš stipendiju par godina , velik je to dug , zato savjet je moj ne uzimaj ako ti stvarno ne treba ili da bi imao "osigurano" radno mjesto.
-
costacurta
Slažem se sa Hendrixom... Roki ako ti nije frka za lovu ne hapliciraj nigdje, narocito ne kod naših! Posao kojim namjeravaš da se baviš kod nas tek treba da procvjeta, znači imaćeš posla to ti garantujem i moći ćeš da biraš kompaniju, ovako sa parafom
za neku firmu si jeban na duge staze!
Opet što se tiče Širbega, mislim da mu inžinjeri, administracija, nadzornici, projektanti tj. svi uposlenici osim fizikanera imaju uredna i za naše prilike solidna primanja! Ne kažem da je pošten (gluho bilo) ali je daleeeko najkorektniji od svih svojih konkurenata, bar kad je u pitanju TK!
Opet što se tiče Širbega, mislim da mu inžinjeri, administracija, nadzornici, projektanti tj. svi uposlenici osim fizikanera imaju uredna i za naše prilike solidna primanja! Ne kažem da je pošten (gluho bilo) ali je daleeeko najkorektniji od svih svojih konkurenata, bar kad je u pitanju TK!
Last edited by costacurta on 09/12/2007 14:25, edited 1 time in total.
-
Umjetnik a
ima li iko igdje neku sliku poslovne zone u Gračanici