SIR-Sve o siru
Moderator: anex
- pitt
Cuj u stanu.........Casa de Nova je mansionHarrys wrote:novalicko,u kojoj ba hladnoj prostoriji ako zivis u stanu sa centralnim grijanjem.novalic wrote:jos casu vina.. i dobroga drustva.. a ovo sto velis, sir se drzi izvan frizidera, u hladnoj prostoriji, pod zvonom - mrezom da mu ne mogu doci insekti..
u frizideru gubi ukus, upija sve druge mirise.. skvrsnuce.. jedno rijeci...
-
PR80.
Vodenjak, interesuje me kako stupiti u kontakt sa ovim prodavacem?Vodenjak wrote:Neka mi ne zamjere oni koji ne znaju svedski, ali moram podastrijeti ovaj link sa najveceg svedskog sajta za prodaju svega i svacega.
http://www.blocket.se/view/5959761.htm? ... c=1&city=0
Ukratko, radi se o tome da tip prodaje pola kile sira koje je kupio pa na kraju skontao da mu ne treba!![]()
![]()
Fina mu ona slika od sira tako mi mlijeka sto pijem!
-
Harrys
Da li ste znali za sve ove razne pite.
Tegljusˇa se razvlacˇi, guzˇvara se priprema pomoc´u oklagije, a polagusˇa se pravi od kora koje se peku i susˇe .
Pita cˇvrka, guzˇvara, onako, misir?pita, zeljanica, sirnica, krompirusˇa, drobusˇa, jajara, savijacˇa, zaljevusˇa, bundevara, kajmakusˇa, aslamacˇa, acˇak?pita, ?ul?pita, luft?pita, sˇampita, krempita, lijena pita i pitino dijete samo se neke od pita koje su usˇle i u nasˇu knjizˇevnost zahvaljujuc´i Branku C´opic´u.

Tegljusˇa se razvlacˇi, guzˇvara se priprema pomoc´u oklagije, a polagusˇa se pravi od kora koje se peku i susˇe .
Pita cˇvrka, guzˇvara, onako, misir?pita, zeljanica, sirnica, krompirusˇa, drobusˇa, jajara, savijacˇa, zaljevusˇa, bundevara, kajmakusˇa, aslamacˇa, acˇak?pita, ?ul?pita, luft?pita, sˇampita, krempita, lijena pita i pitino dijete samo se neke od pita koje su usˇle i u nasˇu knjizˇevnost zahvaljujuc´i Branku C´opic´u.
-
PR80.
Harko, haj ti budi moja domachica.Harrys wrote:Da li ste znali za sve ove razne pite.![]()
![]()
Ja jesam poguzija ali sam lijena za napravit.
-
Harrys
PeRkaaaaa,kakav ja i domacica,PR80. wrote:Harko, haj ti budi moja domachica.Harrys wrote:Da li ste znali za sve ove razne pite.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja jesam poguzija ali sam lijena za napravit.![]()
Sve se lako nauci,pocnes sa tegljusom ili guzvarom ,sa lijenom pitom a u pauzi se kahvenise sa cokoladicama.
-
Harrys
Dobro,za prvi put ,da naucis,PR80. wrote:Ma ti svasta nesta znas.![]()
Ma pite ces mi ti pokazati a sto se tice sira onda ti zaguzvaj koji dok ja kahvenisala sa cokoladicama.![]()
![]()
![]()
Tegljusˇa se razvlacˇi, guzˇvara se priprema pomoc´u oklagije,
drobusˇa, jajara, zaljevusˇa, kajmakusˇa, alcˇak?pita, lijena pita .
U pauzi i ja kahvenisem.
-
PR80.
Dajem 10 od mogucih 10 za tegljusu!Harrys wrote:Dobro,za prvi put ,da naucis,PR80. wrote:Ma ti svasta nesta znas.![]()
Ma pite ces mi ti pokazati a sto se tice sira onda ti zaguzvaj koji dok ja kahvenisala sa cokoladicama.![]()
![]()
![]()
![]()
koju od ovih pita volis.
![]()
Tegljusˇa se razvlacˇi, guzˇvara se priprema pomoc´u oklagije,
drobusˇa, jajara, zaljevusˇa, kajmakusˇa, alcˇak?pita, lijena pita .
U pauzi i ja kahvenisem.
A gdje je recepat?