Planiram zazidati dvije strane balkona siporex blokovima pa me zanima npr. koje blokove bi trebao kupiti, dimenzije blokova, cime ih je najbolje zidati (ljepilo keramicko ili nesto drugo).
Dimenzije jednog zida su cca. V=170 Š=170 cm.
Ako ima neko iskustva sa zidanjem siporexom molio bih da mi malo pojasni na sta trebam paziti i sl., da li je dovoljno npr. da samo popunim sastav siporex zida i postojeceg zida "pur" pjenom ili je potrebno dodatno pricvrstiti zid za zid?
Hvala unaprijed na sugestijama.
Siporex gradnja
Moderator: anex
- Danguba
#2 Re: Siporex gradnja
Haj ne zidas kucu pa te ocekuje hiljade caka.
Desetku siporex sa ''U'' profilom uz zid i ozezi. Nemoj zaboraviti lijepiti ljepilom za siporex.
Desetku siporex sa ''U'' profilom uz zid i ozezi. Nemoj zaboraviti lijepiti ljepilom za siporex.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3 Re: Siporex gradnja
ako je jedna soba velika i treba je pregraditi 
soba je 5 x 4
kakvi su koraci i cijene
soba je 5 x 4
kakvi su koraci i cijene
- Danguba
#4 Re: Siporex gradnja
Nacrtaj na podu gdje ce ti doci zid sirine 10 cm (+ 3-4 cm sire), isjeci pod do betonske ploce i zidaj. Za jedan m2 siporeksa d=10 cm treba ti 8,2 komada. I nemoj zaboraviti vrata ostaviti.Black swan wrote:ako je jedna soba velika i treba je pregraditi
soba je 5 x 4
kakvi su koraci i cijene
Mozda ti je lakse rigipsom. Stafle zasarafi za pod i plafon i redaj rigips. Izmedju ga popuni staklenom ili kamenom vunom a ne bi bilo lose i zvucnu izolaciju postaviti.
Sve je vrlo jednostavno a neka ti neko napravi specifikaciju pa na skladiste da vidis koliko ce te to kostati. Mogu ti i oni tamo sve izracunati i napraviti specifikaciju materijala.
-
Kralj Tvrtko I.
#5 Re: Siporex gradnja
E pa vidis, to je ono sto sam trazio.
Ja npr. nisam mislio koristiti U-profile. Al eto razmislit cu o tome, jeste da mi povecava racunicu ali moglo bi izgledati ljepse kad se uradi sa U profilom, a i sigurnije.
Ja npr. nisam mislio koristiti U-profile. Al eto razmislit cu o tome, jeste da mi povecava racunicu ali moglo bi izgledati ljepse kad se uradi sa U profilom, a i sigurnije.