Sipad
Moderator: anex
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#1 Sipad
Otvaram temu da se potuzim na krajnju neprofesionalnost Sipada u Sarajevu. Dana 27.4. sam narucila i kesirala (640 km) krevet Fiona, proizvodjac Simpo Vranje. U Sipadu su mi rekli da taj krevet imaju u skladistu u Gradiskoj i da ce mi stici u roku od 15 dana. I zbog tog relativno kratkog roka sam ga i kupila. Danas je 22.5. Krevet mi jos nije stigao. Juce sam bila u Sipadu, kazu stize krajem iduce sedmice!!!!!!!!!!
Iz stana sam jos prosle sedmice kad je prvobitno trebao krevet da stigne izbacila krevet na kojem sam do sad spavala. Vec 7 dana se mucim na necemu sto definitivno nije predvidjeno za spavanje svaku noc.
Savjet ostalim: ako kupujete nesto u Sipadu, kupujte iskljucivo ako imaju tu u salonu. Ni za zivu glavu nemojte da nasjednete na pricu 15ak dana, kao ja.
FUJ!
Iz stana sam jos prosle sedmice kad je prvobitno trebao krevet da stigne izbacila krevet na kojem sam do sad spavala. Vec 7 dana se mucim na necemu sto definitivno nije predvidjeno za spavanje svaku noc.
Savjet ostalim: ako kupujete nesto u Sipadu, kupujte iskljucivo ako imaju tu u salonu. Ni za zivu glavu nemojte da nasjednete na pricu 15ak dana, kao ja.
FUJ!
- terra_incognita
#2 Re: Sipad
Golema je razlika izmedju firme u privatnom i firme u vecinskom drzavnom vlasnistvu.
EDIT: PA OVO JE cESKO PAZARIO, NA ISTO TO DODJE....
EDIT: PA OVO JE cESKO PAZARIO, NA ISTO TO DODJE....
-
opet ja
#3 Re: Sipad
Ma vala isto ti je to...mi smo prije dvije godine kupili krevet u eco stilu...krevet je meblov dakle dovlace ga iz slovenije...na racunu pise rok isporuke 45-55 dana. Mi smo ga cekali ravno 3 mjeseca....da se ne radi o dobrom krevetu trazila bih povrat novca...ovako se ipak cekanje isplatilo, al' smo bili vec na granici

- terra_incognita
#4 Re: Sipad
Valjda ce se u dogledno vrijeme otvoriti IKEA.
Kupis-nosis.
O ostalim prednostima da ne govorimo.
Kupis-nosis.
O ostalim prednostima da ne govorimo.
- anjusha
#5 Re: Sipad
Ma ne znam, meni je samo krivo zato sto mi je HITNO trebao krevet novi. I lijepo mi obecali da ce biti tu za 15 dana a evo 27. ce biti mjesec i jos ga nema. I to iz Gradiske ide, gotov, sastavljen, stoji u skladistu.Nije da ga tek prave ili da dolazi iz Srbije. Ali zato plati unaprijed! i sta sad, oni sa mojih 640 km koje sam odmah kesirala lade mu*a dok se ja lomim na kaucu i cekam svoj krevet. Mislim, da ih nisam pitala 5 puta hoce li stvarno biti u tom periodu- ne bi mi bilo krivo. nego tamo naglasila x puta ko budala.
Ma toliko su neprofesionalni da mi se place. Ako neko ima neki prijedlog gdje mogu naci dobar krevet na razvlacenje, za spavanje navece a preko dana za sjedenje sa sandukom za posteljinu, molim da mi se odmah javi, da odem po svoje pare i da kupim novi, a oni ovom neka dovlace iduce sedmice kome hoce!
Ma toliko su neprofesionalni da mi se place. Ako neko ima neki prijedlog gdje mogu naci dobar krevet na razvlacenje, za spavanje navece a preko dana za sjedenje sa sandukom za posteljinu, molim da mi se odmah javi, da odem po svoje pare i da kupim novi, a oni ovom neka dovlace iduce sedmice kome hoce!
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#6 Re: Sipad
Razumijem tvoj problem, ali trgovac često zavisi od proizvođača, a Simpo je u buli. Proizvođaču nekad nestane repromaterijala ili ga prijevoz zezne, pa laže trgovca, a onda trgovac u nastavku laže kupca. Tako da mislim da u konkretnom slučaju nije do Šipada. Iako, mislim da nije u većinskom državnom vlasništvu, koliko znam da je kupio Dalas 
- terra_incognita
#7 Re: Sipad
Editovala sam nakon minutu taj post.
Kupio ga je Cesko, vjerovatno vlasnik onog Cesko Promex-a.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#8 Re: Sipad
terra_incognita wrote:Editovala sam nakon minutu taj post.
Neki dio Šipada je kupio i Dalas. Da, to je vjerovatno Eso Ćesko, predratni piljar
- Maraschino
#9 Re: Sipad
Eh sta bi od onakvog giganta...

- terra_incognita
#10 Re: Sipad
Sipad d.d., je preko 99% u njegovom vlasnistvu (99.5736%).KatarinaKosaca wrote:terra_incognita wrote:Editovala sam nakon minutu taj post.
Neki dio Šipada je kupio i Dalas. Da, to je vjerovatno Eso Ćesko, predratni piljar
Nema pravnih lica medju prvih 10 vlasnika, osim ako se Dalas kao kupac ne pojavljuje kao fizicko lice.
Sipad EXPORT-IMPORT i SIPAD KOMERC su u vecinskom vlasnistvu fondova i jednog ministarstva, tako da je to za Dalas neka mahalska.
E sad, ovaj Sipad o kojem ona prica, ako je ovaj koji je u vecinskom vlasnistvu ministarstva- vracamo se na teoriju iz mog prvog posta- drzavna firma i njihova azurnost.
- anjusha
#11 Re: Sipad
Da, u pravu si u vezi toga sto si rekla. Samo ima tu jedna stavka- a to je da su imali u skladistu u Gradiski taj krevet i samo je bilo pitanje da ga dovuku iz Gradiske. To nije imalo veze sa proizvođačem. Proizvođač je proizveo i poslao. Šipadu je bio problem sa lagera da ga dovuče u Sarajevo. Uostalom, da nisu imali taj krevet na lageru, kupila bih neki drugi, samo da mi sto prije dodje jer mi je prijeko potreban.KatarinaKosaca wrote:Razumijem tvoj problem, ali trgovac često zavisi od proizvođača, a Simpo je u buli. Proizvođaču nekad nestane repromaterijala ili ga prijevoz zezne, pa laže trgovca, a onda trgovac u nastavku laže kupca. Tako da mislim da u konkretnom slučaju nije do Šipada. Iako, mislim da nije u većinskom državnom vlasništvu, koliko znam da je kupio Dalas
edit:
i btw JOS ga nisam dobila!
-
zelenashica
#12 Re: Sipad
hm.....i nećeš ga još ni dobiti ako ga nema u skladištu,rok isporuke iz SIMPO VRANJA je do 45 dana,a dezen da ti ne pominjem niko ti ne može garantovati za boju koju si vidjela da će biti identična,....simpo ne prodaje na BH tržištu robu sa biranjem štofova,u BIH dolazi isključivo dio koji ostane od izvoza u EU....anjusha wrote:Da, u pravu si u vezi toga sto si rekla. Samo ima tu jedna stavka- a to je da su imali u skladistu u Gradiski taj krevet i samo je bilo pitanje da ga dovuku iz Gradiske. To nije imalo veze sa proizvođačem. Proizvođač je proizveo i poslao. Šipadu je bio problem sa lagera da ga dovuče u Sarajevo. Uostalom, da nisu imali taj krevet na lageru, kupila bih neki drugi, samo da mi sto prije dodje jer mi je prijeko potreban.KatarinaKosaca wrote:Razumijem tvoj problem, ali trgovac često zavisi od proizvođača, a Simpo je u buli. Proizvođaču nekad nestane repromaterijala ili ga prijevoz zezne, pa laže trgovca, a onda trgovac u nastavku laže kupca. Tako da mislim da u konkretnom slučaju nije do Šipada. Iako, mislim da nije u većinskom državnom vlasništvu, koliko znam da je kupio Dalas
edit:
i btw JOS ga nisam dobila!
-
Mrs.Zurbrigen
#13 Re: Sipad
dakle krevet jos nije stigao...
O_o
O_o
- anjusha
#14 Re: Sipad
Krevet, konacno, stigao. Kupila ga 27. aprila, sa rokom isporuke od 15 dana. Dosao danas 30.maja. I to se jos ovaj ciko sto mi je donio krevet cudi, kaze nikad nisu primali isporuke iz Gradiske subotom.... Naravno, kad sam se zalila jedno 12 puta do sad i bila dosadna ko us, i prijetila da cu odustati od isporuke ako mi ge ne donesu ove sedmice....
Uglavnom, jedva cekam veceras da ga isprobam, super izgleda....
-
zonbirile
#15 Re: Sipad
--------------------------samaanjusha wrote:Krevet, konacno, stigao. Kupila ga 27. aprila, sa rokom isporuke od 15 dana. Dosao danas 30.maja. I to se jos ovaj ciko sto mi je donio krevet cudi, kaze nikad nisu primali isporuke iz Gradiske subotom.... Naravno, kad sam se zalila jedno 12 puta do sad i bila dosadna ko us, i prijetila da cu odustati od isporuke ako mi ge ne donesu ove sedmice....
- slavkoimamodilera
#16 Re: Sipad
Polako, nemojte odmah razvalit nov krevet 
- van Basten
#17 Re: Sipad
zato ja madrac u udobnosti čekam skoro mjesec. A treba da ga dostave iz Kaknja... kao da je iz Hamburga a ne 40km od Sarajeva 
- anjusha
#18 Re: Sipad
A o Udobnosti necu da pricam apsolutno. Kad sam kupila krevet kod njih, ok, priznajem, posto sam rekla da mi je hitno donijeli su mi ga cak nedeljom! Bili su vrlo profesionalni u tom pogledu. Ali....
Krevet se apsolutno raspao u roku 2 godine. Zapravo za manje od mjesec dana noge su se izvalile, pa smo prisarafili neke improvizovane. Onda je brzo poceo da skripi kao lud. Da bi se na kraju na njemu, neobjasnjivo, pojavila jedna rupa na pola kreveta..... A da ne pricam sta se sve desilo sa platnom...Jastuci su poceli da pustaju spuzvu nakon godinu dana i svaka 2 mjeseca sam morala da ih sijem...
Ma katastrofa! Nikad više!
Krevet se apsolutno raspao u roku 2 godine. Zapravo za manje od mjesec dana noge su se izvalile, pa smo prisarafili neke improvizovane. Onda je brzo poceo da skripi kao lud. Da bi se na kraju na njemu, neobjasnjivo, pojavila jedna rupa na pola kreveta..... A da ne pricam sta se sve desilo sa platnom...Jastuci su poceli da pustaju spuzvu nakon godinu dana i svaka 2 mjeseca sam morala da ih sijem...
Ma katastrofa! Nikad više!