BLADE8 wrote:A to što si dobio 2 posla u državnim insitucijama "bez štele" Kako?
Jednostavno, prije 12 godina se prijavio na natječaj, odgovarao po odredjenim psiho-fizičkim karakteristikama bitnim za posao, uklapao se i nacionalno i "ubo" posao. Nas 15-ak primljeno od cca 150-200 kandidata.
Doduse nije bio neki posao, plata pocetna mi bila cca 600 KM, kasnije se povecala, dugo sam "krv pisao" za 1000 KM (ne mogu iznositi detalje, ali stvarno tezak i zahtjevan posao, nije bila kancelarija).
Na tom se poslu isticao, pa me primjetili iz jedne druge institucije, te ponudili da predjem kod njih za duplo vece novce.
Imam i u siroj familiji osoba koje su bez stele dolazile na dobre pozicije.
Ne kazem da nema protekcija i sl. sam sam svjedok da imam puno kolega koji su posao dobili jer su necije zene, sinovi, kceri, ali ako si jak profesionalac, vjeruj mi, mozes imati posao i da se otimaju za tebe.
Nece ni rukovodioci, narocito za svoje blize suradnike, osobe koje su ikebane a pojma nemaju, vec traze ljude koji znaju posao.
U svojoj okolini, ne znam nikoga ko je strucnjak u svojoj oblasti, da je bio duze od par mjeseci bez posla.