medda wrote:Joooojj Tandzika, znam o cemu pricas.
Meni su prije mjesec dana dali tablete protiv migrene jer sumnjaju da mi je kombinacija sinusa i migrene.
Jer se bolovi javljaju u napadima. Pa to je da lupas glavom od zid.
Prvo mi je bilo cudno da je kombinacija. Reko ova doktorica ne zna sta ce sa mnom pa haj da isproba.
Al eto vidim da ima vise ljudi.
Dala mi je tablete koje se istope na jeziku kad osjetis da ce te zaboljeti. Zovu se Maxalt. Ali mi ne pomazu bas efektivno. Veoma su jake i sve mi utrne osim naravno bola oko oka. Za 2 sedmice idem neurologu da utvrdi da li je migrena i sta ce se dalje.
Sta ti koristis? Imas li neke lijekove koje umire bolove?
Ja te migrene, kazem ti, imam od sedme godine. E sada, ja nisam cula za taj Maxalt, ali mislim da je kao Rizatriptan (ne zivim u BIH). Meni doktor nije prepisao tablete protiv migrene, zbog mogucih komplikacija u mijesanju istih sa antibioticima i protiv alerganata (lijekova za sinuse). I znam da stres (meni i fakultet i posao i milion drugih stvari, pogotvo depresijaako je prisutna

) pogorsava te migrene, prvo osjetim pritisak i neugodnost kao u nekoj slijezdi negdje u potiljku, i onda mi se zacepi desna nozdrva i tako dobijem migrenu i bol oko oka i ta strana lica ne prestaje da boli citav dan. Osjetljiva na svjetlo na jake zvukove, muka mi je, povracam. Uzmem po 10-12 tableta protov bolova taj dan, ali bol ne ublazuje (a ne mozes da lezis i da spavas citav dan). Nekako sam se sada utrenirala, da cim osjetim i najblaze zapusenje nozdrve ili najblazi bol u potilju popijem odjednom 3-4 tablete protiv bolova (ovdje je to Excedrin ili Aleve, kod vas je najbolji za to Aulin u prasku, jer je meni pomogao ovo ljeto kada sam bila tamo). Ali sta da ti kazem, valjda smo osudjene da se patimo tako citav zivot. I ja Boga molim svaki dan da me iscjeli, ali i on me nekako ne slusa.

:D