SINTORSKO LUDILO

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
VeljaPas

#1 SINTORSKO LUDILO

Post by VeljaPas »

danas u ulici safet bega basagica 82 preskocili su ogradu visoku 2 metra i odveli sa privatnog posjeda 4 kucica. prije toga su odveli majku i jos 4 ili 5 kucica.

sto se SOS vise angazira da ih ukine, to oni jos zesce ubijaju.
kaubojstina

#2 Re: SINTORSKO LUDILO

Post by kaubojstina »

Kad ces ti prestati brinuti o kucicima? Brate dragi napravi sebi jedan veliki tor i kad si besposlena zadji gradom i kupi kerove i zatvaraj u taj tor. Mislim, nemam ja nista protiv tvoje humanosti, ali za Boga miloga, poduzmi nesto drugo osim kritike po Internetu. Zasto ti nisi preskocila ogradu i uzela kucice u svoje okrilje?
I daj me malo upoznaj sa SOS organizacijom. Cime se oni tacno bave? Upoznat sam sa SOS-djecjim selom, ali to je sve.

V
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#3 Re: SINTORSKO LUDILO

Post by mIRCerka »

kaubojstina wrote:Kad ces ti prestati brinuti o kucicima? Brate dragi napravi sebi jedan veliki tor i kad si besposlena zadji gradom i kupi kerove i zatvaraj u taj tor. Mislim, nemam ja nista protiv tvoje humanosti, ali za Boga miloga, poduzmi nesto drugo osim kritike po Internetu. Zasto ti nisi preskocila ogradu i uzela kucice u svoje okrilje?
I daj me malo upoznaj sa SOS organizacijom. Cime se oni tacno bave? Upoznat sam sa SOS-djecjim selom, ali to je sve.

V
http://www.sossarajevo.org

I poruke poput one prethodne ZABORAVI DA MOZES POSTIRATI.
buba

#4 Re: SINTORSKO LUDILO

Post by buba »

Ne kontam to u ulasku u tudje dvoriste?!
Preskakanju ograde?! :?
To je osnov za tuzbu za neovlasten upad u privatni posjed. Prvi put cujem da su tako nesto uradili. Jedno je kupiti sa ulice i javnih povrsina, ali privatnih??? To je isto kao kad bi usli kod mene u dvoriste i uzeli mi psa..nesto mi tu ne stima :shock: :?
cheguevara_k1

#5 Re: SINTORSKO LUDILO

Post by cheguevara_k1 »

To o ulasku pije vode u normalnim zemljama. Al u zemljama u kojima hadzija mm moze da bude sila, privatno vlasnistvo ne pije vode.

@kaubojstina
Drugi put prije nego napadnes Velju, posjeti ga. Tad ces mozda skontati da je njegovo kukanje po internetu samo 10% od onoga sto on radi. Na njegovom mjestu bi svi vec davno odustali.
kaubojstina

#6 Re: SINTORSKO LUDILO

Post by kaubojstina »

mIRCerka wrote:
kaubojstina wrote:Kad ces ti prestati brinuti o kucicima? Brate dragi napravi sebi jedan veliki tor i kad si besposlena zadji gradom i kupi kerove i zatvaraj u taj tor. Mislim, nemam ja nista protiv tvoje humanosti, ali za Boga miloga, poduzmi nesto drugo osim kritike po Internetu. Zasto ti nisi preskocila ogradu i uzela kucice u svoje okrilje?

V

Fala za link.

Za ovaj drugi dio...wfe.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#7 Re: SINTORSKO LUDILO

Post by mIRCerka »

kaubojstina wrote:
mIRCerka wrote:

V

Fala za link.

Za ovaj drugi dio...wfe.
I prosli put smo se kacili ybog slicnih stvari, nema potrebe da se ponavljamo.
:D
Skyfox

#9 Re: SINTORSKO LUDILO

Post by Skyfox »

Godišnje bude ubijeno do osam hiljada životinja

Svako se od nas bar jednom zapitao kakva je sudbina napuštenih pasa, kako preživljavaju. Neko će pak reći da ni ljudi danas nemaju od čega da žive. Međutim, podatak da se samo u sarajevskom kantonu godišnje ubije, odnosno ako će blaže zvučati uspava od sedam do osam hiljada napuštenih životinja, najvećim dijelom pasa, mnoge će podstaći na razmišljanje. Pored toga, barem još hiljadu napuštenih životinja, koje ne budu uhvaćene, ostanu na ulici prepuštene same sebi.

Hasan Džinić, načelnik Veterinarske inspekcije Kantona, ističe da građani svakodnevno prijavljuju pse koji predstavljaju opasnost po djecu. Oblast koja se tiče zaštite tih životinja je zakonski neuređena, što dodatno usložnjava problem.

Ta nesređenost nekima ide u prilog, onima koji se bave nelegalnim uzgojem i preprodajom pasa, dok ih drugi drže kao čuvare kuća, dok ne dođe vrijeme za registraciju i vakcinaciju, zbog čega ih puste na ulicu. Jedini način na koji se može uticati na smanjenje broja lutalica jeste njihovo hvatanje i odvođenje u sabirni centar, koji se nalazi u sklopu KJKP Rad.

“Tamo se životinje čuvaju 24 sata, kako bi, se za neke od njih javio vlasnik ili usvojitelj. Životinje koje se ne zbrinu, eutanaziraju se, odn­osno uspavljuju, a potom se injekcijom životinja usmrćuje. Leš se zakopava u grobnice namijenjene za to, smještene na sarajevskoj deponiji“, kaže Džinić.

Jedina mogućnost zbrinjavanja napuštenih životinja je osnivanje azila u kojima bi se one čuvale, smatra Džinić, ali ostaje pitanje pod kojim uvjetima. Za to su potrebna veća finansijska sredstva, a u situaciji u kojoj ne možemo zbrinuti ni socijalne kategorije stanovništva to je teško očekivati.

http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=48
Skyfox

#10 Re: SINTORSKO LUDILO

Post by Skyfox »

A ovo ce se i nastaviti dok god je gradu ispaltivije finansirati "uspavljivanje" nego finansiranje azila...
PITARKA_SA

#11 Re: SINTORSKO LUDILO

Post by PITARKA_SA »

sta ocekujete od nasih vlasti
mislite da njih briga sta se radi sa tim jadnim zivotinjama po ulicama?i na koji nacin ih muce,ubijaju?
boli ih neka stvar i za ljude a ne za zivotinje.
nemaju oni savjesti, razuma i suosjecanja,i to je ono sto ne mogu da shvatim.
citavo nase drustvo nije svjesno svega toga..
evo banalan primjer kad se vozim autom kroz bilo koje naselje,svaka druga kuca ima kera zavezanog na metar uzice,bez vode,hrane,kucice...
za "nas" su psi bezvrijedna stvorenja i sve ostale zivotinje,naravno.
cemu se onda cudimo sto vlasti nemaju sluha za to?
te iste vlasti su produkt naseg naroda i do juce su ispred svojih kuca imali zavezanog psa na lancu
vjerovatno smo im svi mi ludi i besmisleni zasto se uopste i brinemo,svadjamo oko toga.
pa ipak "to je samo pas"
Post Reply