šintori

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
bmx

#1 šintori

Post by bmx »

zna li neko adresu sintora ili kafilerije, kako li se to vec zove, u sarajevu? takodjer me zanima je li ono kupe i mace po ulici, posto je moja nestala, pa kontam da provjerim kod njh.

hvala
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Ne znam odgovor ni na jedno pitanje ali pretpostavljam da macke ne bi trebali kupiti osim ako je neko nije dojavio kao macku koja je bolesna pa da je oni sklone sa ulice. Cisto sumnjam da oni tako se vozaju u okolo i hvataju macke (sto je poprilicno tezak zadatak) i nose na uspavljivanje.

Zao mi je da ti se nesto takvo desilo, mozda bi pomoglo malo vise ako mozes kakvu slicicu staviti u novine pa u oglase ili dobar opis sa lokacijom, jest da ce te kostati al' druge ideje nemam.

Je li se ikad desilo prije da macka ode pa se vrati nakon par dana? Jer ima ih i takvi, "tipova".
bmx

Post by bmx »

Nesferatu wrote:Ne znam odgovor ni na jedno pitanje ali pretpostavljam da macke ne bi trebali kupiti osim ako je neko nije dojavio kao macku koja je bolesna pa da je oni sklone sa ulice. Cisto sumnjam da oni tako se vozaju u okolo i hvataju macke (sto je poprilicno tezak zadatak) i nose na uspavljivanje.

Zao mi je da ti se nesto takvo desilo, mozda bi pomoglo malo vise ako mozes kakvu slicicu staviti u novine pa u oglase ili dobar opis sa lokacijom, jest da ce te kostati al' druge ideje nemam.

Je li se ikad desilo prije da macka ode pa se vrati nakon par dana? Jer ima ih i takvi, "tipova".
hvala puno! kontam da napravim plakat i da isprintam, pa polijepim po komsiluku, mozda pomogne...inace, jednom se "izgubila", tj. zagalvila kod komsije u stanu...cini mi se da ovaj put to nije slucaj...sad je totalno "isparila"... :( :( :( :(
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Ma ja, napisi fino a ostalo nije do tebe, mislim sta ces. Znam da ti nije svejedno i da ti druga macka nece znaciti nista, kao satisfakcija sto ove nema, ali u takvim okolnostima je najbolje reci da si pokusao sve da je nadjes i da si je tretirao kako treba.

A, desava se svakom. Bice to ok, one way or another.
Shoshana

Post by Shoshana »

Ako ti je maca lijepa i umiljata - velike su sanse da je "usvojena" u komsiluku. Meni se dogadjalo vise puta da komsijska djeca odnesu moju macu kuci, pa ako je tata i mama prihvate - tamo i ostane. Jednom sam se morala i svadjati sa ljudima da mi vrate macku (koja je, usput budi receno, ocito bila necija, jer je imala kaisic oko vrata!) :(

Nedavno sam citala neku studiju po kojoj macke koje izlaze vani u pravilu ne idu dalje od 100-ak metara od kuce. Macori nesto vise - macke nesto manje.

Oblijepi plakate po komsiluku (dodaj koju paricu kao nagradu - ako su djeca u pitanju lakse ce im biti).
Post Reply