Sinteraj..

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

frngla

#26 Re: Sinteraj..

Post by frngla »

pred ulazom prije par dana ti isti kerovi koje vi branite itd. napali su neko dijete (nekih 7 god. odokativno)... meni je drazi covjek/dijete od bilo kojeg psa... dok su ih u sapun gurali super je bilo, haj sad me ispljujte da sam papak, 'vakav, 'nakav... zdra'o :)
Cholina_Lokica

#27 Re: Sinteraj..

Post by Cholina_Lokica »

frngla wrote:pred ulazom prije par dana ti isti kerovi koje vi branite itd. napali su neko dijete (nekih 7 god. odokativno)... meni je drazi covjek/dijete od bilo kojeg psa... dok su ih u sapun gurali super je bilo, haj sad me ispljujte da sam papak, 'vakav, 'nakav... zdra'o :)
a sta im je to dijete uradilo pa su ga napali?
nisi papak nego retard koji misli da je boga za muda povukao pa moze da odlucuje da zive bica treba da idu u sapun
Dogman

#28 Re: Sinteraj..

Post by Dogman »

ja.neron wrote: meni nisu krive cuke već ljudi koji su ih prvi pustili na ulicu i ovi koji su ih poslije vakcinisali, očistili od buha i sl. te nakon toga kao i ovi prvi pustili OPET na ulicu
Zasto su ti krivi oni koji su vakcinirali pse? Ocito ne razumijes cijeli problem pa zato pises ovakve nebuloze. Psi koji su vakcinirani nisu nigdje ni vodjeni, to se obavi tamo gdje psi zive, tako da nisu mogli opet biti pusteni na ulicu. Sve ovo obavljaju obicni gradjani - rade posao koji bi trebala drzava raditi. Na ovaj nacin cine uslugu i tebi, da se kojim slucajem ne bi zarazio.

Prije novog iskazivanja bijesa po pitanju ovog problema, educiraj se o ovoj problematici, jer ispadas smijesan s ovakvim upisima.
frngla

#29 Re: Sinteraj..

Post by frngla »

Dile wrote:
frngla wrote:pred ulazom prije par dana ti isti kerovi koje vi branite itd. napali su neko dijete (nekih 7 god. odokativno)... meni je drazi covjek/dijete od bilo kojeg psa... dok su ih u sapun gurali super je bilo, haj sad me ispljujte da sam papak, 'vakav, 'nakav... zdra'o :)
nisi papak nego retard koji misli da je boga za muda povukao pa moze da odlucuje da zive bica treba da idu u sapun
sta je dijete od 7 godina moglo uraditi coporu lutalica molim te lijepo, i nemoj da me nazivas retardom da ne bi otis'o negdje gdje si bio 9 mjeseci :)
Cholina_Lokica

#30 Re: Sinteraj..

Post by Cholina_Lokica »

frngla wrote:
Dile wrote:
sta je dijete od 7 godina moglo uraditi coporu lutalica molim te lijepo, i nemoj da me nazivas retardom da ne bi otis'o negdje gdje si bio 9 mjeseci :)
isto sto je i dijete od 6 godina psa bacalo sa garaza i vadilo mu oci, isto sto su i djeca od 12 godina silovala psa, isto kao sto je dijete od 9 godina 5 kucica nabijalo nogama i bacalo ih itd. da ne nabrajam vise...
vec sam te NAZVALA tako... i ne mogu tamo vise stati ;)
frngla

#31 Re: Sinteraj..

Post by frngla »

zamsli da si kengurko onda i odj u skokovima :) moze li ovako
i vodi te kerove kuci, hrani ih, mazi, pazi itd :)
Cholina_Lokica

#32 Re: Sinteraj..

Post by Cholina_Lokica »

mozda bi i tebi bilo pametnije da uzmes jedno pa ga mazis i pazis, cuda cine na ljudsku psihu, pogotovo kad je tako neko pun negativnih emocija i poremecenih zivotnih vrijednosti pa mu zelja za ubijanjem prevlada razum... vjerujem da nije lako tako ziviti i iz stolice traziti rjesavanje problema
astrid

#33 Re: Sinteraj..

Post by astrid »

darprirode wrote:
ifus wrote:Volim zivotinje! Protiv sam nasilja, ali sta da se radi sa coporima koji lutaju sarajevskim naseljima i koji predstavljaju opasnost ako im udjes na teritoriju?
Neku noc sam bas vidio, nisam siguran u tacan broj jer je bio mrak, 12-15 lutalica u mojoj basti!!!??? Sta s njima covjek da radi. Je li to treba cekati da neko dijete napadnu, pa da se pocne posvecivati paznja ovom problemu?!
Mislim da su veliki licemjeri u drustvima za zastitu zivotinja! Kao bore se za prava zivotinja, a od kad je usvojen Zakon o zastiti zivotinja, stotine pasa lutalica tumara Sarajevom.
Naravno da nisam za to da ih se ubija, ali vjerujte da nije lijep osjecaj kada se kuci vracam kasno i kada gatam hoce li me pred kucom cekati deset lutalica. Ne znam, mozda da uvijek u djepu imam paket petardi ili macetu kakvu? :(
A sto se ne pitas ima li sanse da tebe ili djete napadne kakav narkoman, ili ona dvojica sto ubise neduzno djete u tramvaju, manja je sansa da ce te cuko napasti nego kakav horsas :x :x
gjde mi zivimo i kako ljudi razmisljaju..svima smetaju cuke, nikom ne smeta nezaposlenost, delikventni maloljetnici, narkomani,politicari...Otidji u Grcku pa da vidis koliko pasa ima na ulici i niko nista,ne gledaju oni ljude,ljudi ni njih i zive u apsolutnoj slozi...
Bravo darprirode!!!!!!
Više ljudi strada od napada ljudi nego od pasa!!!!!!!!!!!
Pred mojom zgradom živi manji čopor pasa nikoga ne napadaju ,neki su rasni,znači pušteni od strane vlasnika!Koga treba kriviti što ti psi tumaraju ulicama nego neodgovorne vlasnike.Kad im pas ljubimac zasmeta izbace ga na ulicu. :run:
hormonr

#34 Re: Sinteraj..

Post by hormonr »

Dile wrote:mozda bi i tebi bilo pametnije da uzmes jedno pa ga mazis i pazis, cuda cine na ljudsku psihu, pogotovo kad je tako neko pun negativnih emocija i poremecenih zivotnih vrijednosti pa mu zelja za ubijanjem prevlada razum... vjerujem da nije lako tako ziviti i iz stolice traziti rjesavanje problema
Svaka cast.. Ja nerazumijem kako neko moze mrzit psa :S
ja.neron

#35 Re: Sinteraj..

Post by ja.neron »

Dile wrote:
ja.neron wrote:meni nisu krive cuke već ljudi koji su ih prvi pustili na ulicu i ovi koji su ih poslije vakcinisali, očistili od buha i sl. te nakon toga kao i ovi prvi pustili OPET na ulicu
a hajd mi molim te reci gdje ce ih? treba ih pustiti nevakcinisane, i da ih razni paraziti ubijaju?
komšinice ja fakat ne kontam šta ti hoćeš sa ovim pitanjima valjda je jasno iz mojih postova ko je kriv što su na ulici
ja.neron

#36 Re: Sinteraj..

Post by ja.neron »

Dogman wrote: Zasto su ti krivi oni koji su vakcinirali pse? Ocito ne razumijes cijeli problem pa zato pises ovakve nebuloze. Psi koji su vakcinirani nisu nigdje ni vodjeni, to se obavi tamo gdje psi zive, tako da nisu mogli opet biti pusteni na ulicu. Sve ovo obavljaju obicni gradjani - rade posao koji bi trebala drzava raditi. Na ovaj nacin cine uslugu i tebi, da se kojim slucajem ne bi zarazio.

Prije novog iskazivanja bijesa po pitanju ovog problema, educiraj se o ovoj problematici, jer ispadas smijesan s ovakvim upisima.
kakav bolan bijes :shock:
cuke koje trenutno lutaju C-fazom su dovedeni ovdje i ostavljeni od strane onih koji se zalažu za njihovu brigu
ne treba mi nikakva edukacija da vidim svojim očima da je držanje cuke u stanu postalo moda poslije rata i poslije istog izbace na ulicu
lutalice nisu problem nego LJUDI koji ih puste na ulicu
Dogman

#37 Re: Sinteraj..

Post by Dogman »

ja.neron wrote: kakav bolan bijes :shock:
cuke koje trenutno lutaju C-fazom su dovedeni ovdje i ostavljeni od strane onih koji se zalažu za njihovu brigu
ne treba mi nikakva edukacija da vidim svojim očima da je držanje cuke u stanu postalo moda poslije rata i poslije istog izbace na ulicu
lutalice nisu problem nego LJUDI koji ih puste na ulicu
Kako ti znas da su te pse doveli oni koji se zalazu za njihovu brigu - dokazi? Psi o kojima se brinemo nikada se ne vode iz jednog u drugi kvart, jer to je lose i za njih same, buduci da bi se morali prilagodjavati na novom terenu.

Te sto izbacuju pse na ulicu treba kazniti, a kad bi se ovaj zakon provodio to bi bilo moguce. Zasto cijelo vrijeme povezujes nas koji se brinemo o tim psima, placamo sterilizacije i kastracije da se ne bi dalje razmnozavali po ulicama s onima koji svoje pse izbacuju na ulicu? Ocito je da ne razumijes ovaj problem.
frngla

#38 Re: Sinteraj..

Post by frngla »

Dile wrote:mozda bi i tebi bilo pametnije da uzmes jedno pa ga mazis i pazis, cuda cine na ljudsku psihu, pogotovo kad je tako neko pun negativnih emocija i poremecenih zivotnih vrijednosti pa mu zelja za ubijanjem prevlada razum... vjerujem da nije lako tako ziviti i iz stolice traziti rjesavanje problema
ja sam imao psa u ratnom periodu s kojim sam hranu dijelio i ti nemas nista da mi govoris o tome kako ja trebam da se ponasam ;) a ove divlje po ulici (jer jebi ga ipak dijete od 6-7 godina kad napadne nejak copor pasa) to je stvarno grehota... ne moze se svaki pas pomaziti fino, shvati da ima divljih pasa koji sidju (u mom primjeru jer sam na dbr) iz sume na mojmilu i ujedaju nicim izazvani... i zato molim te nemoj da mi igras po nervima, unaprijed hvala :)

ps imao sam fox terriera kojeg sam volio vise nego sebe :)
tinchy

#39 Re: Sinteraj..

Post by tinchy »

Evo samo da prenesem dio svog posta nekidasnjeg na jednu temu slicnu ovoj: Svi biste vi htjeli nesto ali g***ce ne mrdate iz tople fotelje da uradite nesto po tom pitanju. Eh, uporedi samo koliko je ljudi napadnuto (umrlo) od strane pasa, a koliko je samo pasa pobijeno, silovano, otrovano, osakaceno od strane ljudi. Kada udaris zivotinju ne moze te ona poslati u neku stvar, vec ce se odbraniti na svoj nacin.
Vidjela sam i djecu koja udaraju pse, koja im vezu omce oko vrata, koja gadjaju macke i pse kojekakvim predmetima, kamenjem. I onda se pitas zasto je pas ujeo dijete?
Ja ne kazem da pas ne moze napasti, ali to sigurno radi iz odbrane... Isto kao sto i ja necu nekog udarit' bez razloga, ali hocu kad me provocira.
Imam psa kojeg je dijete, kad je bio mali, pocupalo za brkove i od tada moj pas uopste ne prilazi manjoj djeci. Tog mog psa je isto dijete na AP-u ganjalo pola sata i cupalo za rep i ja kad sam se proderala da ostavi psa na miru, majka djeteta pita sto joj se derem na dijete. Sto li boze? Volim zivotinje i sigurno volim vise zivotinje nego ljude. Tek kada ova govna od ljudi pocnu da razmisljaju bar malim parcetom mozga i kad prestanu da rade svasta, sto ljudima - sto zivotinjama, tek tada cu ih mozda zavoljeti.

I samo da jos nesto dodam, ne znam koliko je istina ali ja sam cula da su prije u sinteraju prilikom eutanazije psima ubrizgavali deterdzent. Koliko je to humano?
cellisto

#40 Re: Sinteraj..

Post by cellisto »

Za sve one koji se zale na pse lutalice imam samo pitanje:

Sta cete vi uraditi povodom ovog problema?

Vidim da ste puni argumenata, misljenja i volje da dokazujete svoje stavove. Kada mozemo ocekivati da cete se aktivirati i otici nadleznima da se zalite? Kada cete traziti kod vlasti svoje pravo da mirno hodate ulicom? Kada cete dici svoj glas da se napravi konacno azil koji ce skloniti pse s ulice? Ili cete radije samo sjediti i zaliti se na one koji nesto rade?

Ja sam svjesna da svako ima svoje misljenje, i nikako ne ocekujem niti mislim da iko moze ocekivati da svi vole sve zivotinje. Ne mora se svako onesvijestiti kada vidi slatko stene, ljudi iz ovog ili onoga razloga nisu skloni nekim zivotinjama. Ali nasilje i surovost prema zivotinjama je opasan znak i karaktera pojedinca i mentaliteta cijelog drustva. Svako ko iz bilo kojeg razloga ne zeli vidjeti pse na ulici, bilo iz ljubavi prema zivotinjama ili straha za vlastitu sigurnost, ima obavezu da podrzi gradnju azila i natjera vlast da ispuni zakon koji ga obavezuje. Ako niste spremni na to i zelite da sjedite dok neko drugi to radi za vas, ili mislite da ce vam to vlast obezbijediti bez pitanja, mozete slobodno prestati da se zalite.
MAN-lion's coach

#41 Re: Sinteraj..

Post by MAN-lion's coach »

Svi ste mi odvaljeni ovom temom hhhh

Fazon je da u Sarajevo iz raznih pravaca BiH dovlače pse jer je poznato da su ti isti psi lutalice po mjestima gdje ljudi žive od ovaca i ostalog življa vazda pokolju sve...naravno da ljudi to neće da priznaju...nikada ovoliko nije ni bilo pasa,i narod se osjećao sigurnim.Nadalje ne možeš ti djetetu u prvom osnovne objašnjavati da se ne boji pasa i to na silu,to je normalno,ali nije normalno na današnjem vremenu (gladnom vremenu)donositi zakone nesuvisle i iskati novac kojeg nema i koji neće biti izdvojen za ove stvari.Pa čak u famoznoj Americi postoje šintori,koji uhvate psa,traže vlasnika ili udomitelja,ako ne onda spavanje...

Bilo je lakše staviti pod nadzor šineraj i tamo neke kretene koji ruku na srce se jesu iživljavali pa ih zamjeniti nekim drugim ljudima i tako pod kontrolu staviti i strah 100000 ljudi u Sarajevu, nego tako brižan biti i pustiti ih da se u čoporima izgladnjuju na ulici u svakakvim uvjetima...dok sebe ne pojedu.

Po logici zaštitnika životinja, i lisice ne bi, šinteraj iliti naša kafilerija ,smjela uhvatiti već uredno pustiti da siđu u gradove...kao što je to slučaj sada trenutno.... :cry: :cry:
Cholina_Lokica

#42 Re: Sinteraj..

Post by Cholina_Lokica »

MAN-lion's coach wrote:Svi ste mi odvaljeni ovom temom hhhh

Fazon je da u Sarajevo iz raznih pravaca BiH dovlače pse jer je poznato da su ti isti psi lutalice po mjestima gdje ljudi žive od ovaca i ostalog življa vazda pokolju sve...naravno da ljudi to neće da priznaju...nikada ovoliko nije ni bilo pasa,i narod se osjećao sigurnim.Nadalje ne možeš ti djetetu u prvom osnovne objašnjavati da se ne boji pasa i to na silu,to je normalno,ali nije normalno na današnjem vremenu (gladnom vremenu)donositi zakone nesuvisle i iskati novac kojeg nema i koji neće biti izdvojen za ove stvari.Pa čak u famoznoj Americi postoje šintori,koji uhvate psa,traže vlasnika ili udomitelja,ako ne onda spavanje...

Bilo je lakše staviti pod nadzor šineraj i tamo neke kretene koji ruku na srce se jesu iživljavali pa ih zamjeniti nekim drugim ljudima i tako pod kontrolu staviti i strah 100000 ljudi u Sarajevu, nego tako brižan biti i pustiti ih da se u čoporima izgladnjuju na ulici u svakakvim uvjetima...dok sebe ne pojedu.

Po logici zaštitnika životinja, i lisice ne bi, šinteraj iliti naša kafilerija ,smjela uhvatiti već uredno pustiti da siđu u gradove...kao što je to slučaj sada trenutno.... :cry: :cry:
500.000km se davalo sintorima, sto svi koji se boje pasa ne idu traziti da se te pare ne trpaju u dzep nego da se od toga napravi azil. to se i te kako moglo uraditi ali nije

normalno da ima i lisica kad se gradi bez ikakvog reda i sad treba protjerati svu zivinu da bi mogli ljudi se siriti... :cry:
MAN-lion's coach

#43 Re: Sinteraj..

Dile wrote: 500.000km se davalo sintorima, sto svi koji se boje pasa ne idu traziti da se te pare ne trpaju u dzep nego da se od toga napravi azil. to se i te kako moglo uraditi ali nije

normalno da ima i lisica kad se gradi bez ikakvog reda i sad treba protjerati svu zivinu da bi mogli ljudi se siriti... :cry:
U Sarajevu se davalo 500.000,kada tačno?

Lisica je bilo i biće,ali me zanima zašto argument o širenju stanovništva,grad se razvio dosta i razvijaće se,ali objasni zašto se ne puštaju lisice kao i psi da hodaju okolo?
Još jedan u nizu bezveznih argumenata.
Vjerujem da svi zaštitnici pasa u ovom momentu su udomili po 5-6 komada u stanu..jesu ali u panjevima...daj Bože da imaju i zamorca a kamoli psa.

I sada kao što je neko rekao ranije djeca su kriva što ih pas napadne?Opet jesu ali u panjevima...meni je dijete prije 4 godine ubolo rota u oko,dok sam ja ušla u granap,a rot bio na livadi zavezan za drvo...pa nije skočio na dijete već na sebe od jada...mislim globalizirati sada sa djecom da su kriva to nije nikakav argument.
I interesuje me zašto ti isti iz udruženja za životinje ne reaguju konkretno na zlostavljanja koja između ostalog svakodnevno primjete... :?:
Cholina_Lokica

#44 Re: Sinteraj..

Post by Cholina_Lokica »

MAN-lion's coach wrote:
Dile wrote: 500.000km se davalo sintorima, sto svi koji se boje pasa ne idu traziti da se te pare ne trpaju u dzep nego da se od toga napravi azil. to se i te kako moglo uraditi ali nije

U Sarajevu se davalo 500.000,kada tačno?

Lisica je bilo i biće,ali me zanima zašto argument o širenju stanovništva,grad se razvio dosta i razvijaće se,ali objasni zašto se ne puštaju lisice kao i psi da hodaju okolo?
Još jedan u nizu bezveznih argumenata.
Vjerujem da svi zaštitnici pasa u ovom momentu su udomili po 5-6 komada u stanu..jesu ali u panjevima...daj Bože da imaju i zamorca a kamoli psa.

I sada kao što je neko rekao ranije djeca su kriva što ih pas napadne?Opet jesu ali u panjevima...meni je dijete prije 4 godine ubolo rota u oko,dok sam ja ušla u granap,a rot bio na livadi zavezan za drvo...pa nije skočio na dijete već na sebe od jada...mislim globalizirati sada sa djecom da su kriva to nije nikakav argument.
I interesuje me zašto ti isti iz udruženja za životinje ne reaguju konkretno na zlostavljanja koja između ostalog svakodnevno primjete... :?:
do usvajanja zakona kad su ih zatvorili, godisnje se davalo njima 500.000kmova....

pa ako se hoce siriti prema sumama, normalno da zivotinje zalaze svuda. to apsolutno nista nije cudno.

a ti si brojala koliko ko ima pasa od ljudi koji se brinu o zivotinjama? to sto vas vecina ne zeli se tim baviti nema potrebe da se blate ljudi koji rade nesto

ja vec rekoh sta su djeca radila... to sto ga tvoj nije napao je stvar toga jer je pas kucni, a pas koji je svakodnevno izlozen raznim torturama ako ima priliku da se odbrani od zlostavljana to ce i uraditi. to je i te kakav argumet, sta treba da dozvoli pas da ga neko neizivljeno deriste koje roditelji nisu odgojili da ga maltretira... jest al u panju

ko ba ne reaguje? jesi svjesna sta si rekla.... ljudi po 20 sati dnevno trce i spasavaju zlostavljane zivotinje, pokusavaju da izvedu pravdi takve stvari... da se imalo interesujes oko tih stvari znala bi. ne pricaj glposti da niko nista ne radi
MAN-lion's coach

#45 Re: Sinteraj..

Ne odgovori ti na pitanje zašto se lisice ne puštaju da hodaju po gradu...ali nema veze...
I za tih 20 sati...ali u panjevima...

Moraju biti zlostavljane kada su svevišnji zaštitnici interesa i doveli do toga...ne dozvoljavaju humano uspavljivanje pa je zato bolje da hodaju gladni i u svakakvim uslovima po ulici...

Ustvari su oni najveći zlostavljači životinja u rečenici.

I kada rade tih famoznih 20 sati dosad bi pokupili pašče koje kruži u kvartu na Dolac Malti već 20 dana.
O ljudima koji iskaču na cestu od straha paščeta nećemo pričati...

Pas je pas,bio on kućni ili ne,ima hiljadi događaja gdje su i kućni psi ujedali...pa prema tome?
minjonja

#46 Re: Sinteraj..

Post by minjonja »

MAN-lion's coach wrote:Ne odgovori ti na pitanje zašto se lisice ne puštaju da hodaju po gradu...ali nema veze...
I za tih 20 sati...ali u panjevima...

Moraju biti zlostavljane kada su svevišnji zaštitnici interesa i doveli do toga...ne dozvoljavaju humano uspavljivanje pa je zato bolje da hodaju gladni i u svakakvim uslovima po ulici...

Ustvari su oni najveći zlostavljači životinja u rečenici.

I kada rade tih famoznih 20 sati dosad bi pokupili pašče koje kruži u kvartu na Dolac Malti već 20 dana.
O ljudima koji iskaču na cestu od straha paščeta nećemo pričati...

Pas je pas,bio on kućni ili ne,ima hiljadi događaja gdje su i kućni psi ujedali...pa prema tome?
pa zasto ga ti ne sklonis kad ga gledas vec 20 dana? ne moze petero ljudi rjesavati problem pasa u sarajevu i BiH. ako neko ne pise na forumu "eh ja sam danas sklonio tog i tog, udomio tog i tog, kastrirao tog i tog, vodio vetu onog i onog" ne znaci da se ne desava. uvijek je ista saka ljudi na terenu i bukvalno kad god ih nazovem negdje su na putu da sklanjaju nekog sa ulice. imali su citava legla i copore zivotinja u stanu i to sve o njihov trosak uz pomoc dobrih ljudi. oni to rade da bi ih sklonili sa ulice, a ne da budu vidjeni, zato nemoj ocekivati da ce neko od njih doci sad na forum i reci "sta ti..." nema hiljade pasa na ulici zbog sake ljudi koji sami iz svog dzepa prave akcije kastracije da bi sprijecili nastanak copora, nego mi koji dozvoljavamo da foteljasi kupuju stanove, dzipove, svilena odijela, vikendice i jahte. nekad se odrze protesti kojim se trazi sprovodjenje zakona koji bi uklonio ogroman broj lutalica da se sprovodi. dodji i ti sljedeci put jer svi imamo isti cilj-skloniti lutalice sa ulice.
Cholina_Lokica

#47 Re: Sinteraj..

Post by Cholina_Lokica »

najlakse je tudjim mudima gloginje mlatit.

hajd se matere ti pridruzi u radu, pomozi i ti, uradi nesto u zivotu korisno pa da pomognes gradnju azila.

ako ne znas o nekoj temi koji je kurac upustas u nju, i svoje gluposti prosipas? koliko si ti pasa kastrirala i sklonila sa ulice? ako ti se uspavljuje neko zivo bice, kuci pa uspavljuj koga hoces.

svi bi da se nesto rjesi niko svoje cjenjeno dupe da pomakne da uradi nesto, sjedi muda gladi kuci i popuj ljudima koji zivot svoj ostavise da nesto urade i promjene, ali ne daj boze da se isprljas, i da uradis neko dobro djelo...
MAN-lion's coach

#48 Re: Sinteraj..

Zašto bih ga ja sklonila?Da li postoji osnov?Da li sam ja možda sposobna finansijski da ga sklonim i uzdržavam?
Ako neko nije sposoban da ga drži po tvojoj logici ne treba da se javlja.Krasno i idilično,moraš spustiti ton jer ti ne priliči...
Druga stvar to je problem društva postao kada je došao famozni zakon jer do tog momenta nije bilo voliko pasa na ulici?
ali eto sve da ima novca za kastraciju,zašto se oni trebaju nalaziti na ulici?
Para za famozne Američke azile nema...
Samo se vi tješite,sve kofol psi dragi,dobri za ljude,ali nikako da vodite razuman dijalog,ko je za i protiv...to vam ne priliči.
MAN-lion's coach

#49 Re: Sinteraj..

Dile wrote:najlakse je tudjim mudima gloginje mlatit.

hajd se matere ti pridruzi u radu, pomozi i ti, uradi nesto u zivotu korisno pa da pomognes gradnju azila.

ako ne znas o nekoj temi koji je kurac upustas u nju, i svoje gluposti prosipas? koliko si ti pasa kastrirala i sklonila sa ulice? ako ti se uspavljuje neko zivo bice, kuci pa uspavljuj koga hoces.

svi bi da se nesto rjesi niko svoje cjenjeno dupe da pomakne da uradi nesto, sjedi muda gladi kuci i popuj ljudima koji zivot svoj ostavise da nesto urade i promjene, ali ne daj boze da se isprljas, i da uradis neko dobro djelo...
Ja da pomažem?Ma ne pada mi na pamet...Ovo vrijedi i za tebe,ne date kritike samo pohvale...impresivno.
A o novcima neću govoriti...niko ne živi od have...

Ja ne vršim kastraciju pasa jer nisam kvalifikovana za to. :)

Biće ljudi koji će to riješiti na druge načine,onako kako misle...treba tražiti kafileriju da se vrati i počisti pse sa ulica...ruglo da ne može biti gore...
Samo vi kastrirajte i puštajte vani---zlostavljajte...želim vam puno uspjeha u radu.
Kao i to da će te sutra opet susretati pse koje ste ispustili samo u gorem stanju...novaca ima ali se ne raspoređuju u te svrhe...ima i prečih stvari od sklanjanja raspuštene paščadije sa ulice i njihovog puštanja.
Ali nikako mi ne odgovori šta je sa lisicama...možda nekome trebaju za bunde ili šubare?
Cholina_Lokica

#50 Re: Sinteraj..

Post by Cholina_Lokica »

pa ako ti ne pada na pamet sta ona kritikujes one koji rade nesto? klasika zelis nesto da se rjesi ali da ti nista oko toga ne radis....

sta sa lisicama? ima ih na padinskim djelovima blizu suma? i sta tu nije jasno? treba i njih sve pobiti jer kako ih samo nije stid da se pomole blizu kuca koje su izgradjene preko njihovog stanista? u cosak cemo ih sve neka se stide jer smiju da predju granicu zadnjeg drveta... ma jos bolje, pobicemo citav zivotinjski svijet pa ce insani moci nesmetano da zive bez njih jer su valjda povukli boga za muda i imaju pravo da ubijaju sve sto se krece
Locked