na putu preko kiseljaka u momentu mimoilazenja sa sleperom sa prikolice je iskliznulo nesto sto mi je u tom momentu licilo na pivske flase i udarilo od prednji dio mog auta, najvise po masci motora
bila je noc i nisam vidio kojoj firmi pripada kamion
stao sam par stotina metara dalje i baterijom pregledao auto, ocekivao sam da cu naci krhotine stakla medjutim ustanovio sam da to nije bilo staklo nego nesto drugo, nisam ustanovio sta
nasao sam da je branik malo udubljen na mjestu udara, takodje otpalo je malo boje i laka, oko 2 mm, maska je na par mjesta zarezana od udara ali vece stete mimo toga nema
interesuje me da li sam nakon tog desavanja mogao zvati policiju na 122 i prijaviti incident te ocekivati da ce eventualno neka od patrola koje sam prosao (2 ukupno) zaustaviti kamion, utvrditi odgovornost te mi nadoknaditi stetu ? nisam ih zvao jer nisam imao kasko medjutim kako mi rekose danas mozda sam ipak trebao zvati ?
pitam cisto radi nekog eventualnog sljedeceg puta, znam da je za ovaj slucaj sada kasno
slicna stvar mi se desila prije 2 godine kada su sa slepera izletili drveni otpaci medjutim tada nisam imao nikakvu stetu
sinocnji incident
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
#2 Re: sinocnji incident
u takvim situacijama odmah moras stati i zvati miliciju da bi mogli na vrijeme reagovati, ovako ti se to svodi na rekla kazala sto nema nekog zakonskog uporista.
kamioni su veliki, vozaci istih nisu u stanju uvijek primjetiti sta leti sa tog kamiona, jesu li drveni opiljci ili nesto drugo, meni je sljunak sa kamiona razbio sofersajbu i ispljeskario haubu i karambolku sto je bila krivica vozaca jer nije propisno osigurao teret, na osnovu toga sam stetu i naplatio, jeste da sam sam morao ganjati taj isti kamion i kao kauboj zaustavljati vozaca.
kamioni su veliki, vozaci istih nisu u stanju uvijek primjetiti sta leti sa tog kamiona, jesu li drveni opiljci ili nesto drugo, meni je sljunak sa kamiona razbio sofersajbu i ispljeskario haubu i karambolku sto je bila krivica vozaca jer nije propisno osigurao teret, na osnovu toga sam stetu i naplatio, jeste da sam sam morao ganjati taj isti kamion i kao kauboj zaustavljati vozaca.