sinocnja emisija 60 minuta- sjaj i bijeda BiH..

Post Reply
_BosanaC

Post by _BosanaC »

bleka wrote:
_BosanaC wrote: Sta je buducnost po tvom? SNSD-SBIH-HDZ1990? :?
Postoji tema o glasackom listicu. JA cu glasati za Predsjednistvo i parlament BiH ko ce ocuvati interese ove zemlje. A na nivou Federacije i lokalnom glasam za promjene LSD.
To ti je dovoljno pod jezik staviti... A stranka je LDS :)

Samo se ti Svice drzi... Sto je sigurno sigurno je.
Herc

Post by Herc »

LSD :lol:
bleka

Post by bleka »

_BosanaC wrote:
bleka wrote:
_BosanaC wrote: Sta je buducnost po tvom? SNSD-SBIH-HDZ1990? :?
Postoji tema o glasackom listicu. JA cu glasati za Predsjednistvo i parlament BiH ko ce ocuvati interese ove zemlje. A na nivou Federacije i lokalnom glasam za promjene LSD.

PA ako pogledas tastauru vidjeces da su slova S i D blizu jedno drugome, ali tebi je traziti dlaku u jajetu svrha zivota. PA sigurno se u jednopartijski sistem na celu sa SDP-om ne bih vratio, rade bih trazio azil u RUANDI.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

bleka wrote:
_BosanaC wrote:
bleka wrote: Postoji tema o glasackom listicu. JA cu glasati za Predsjednistvo i parlament BiH ko ce ocuvati interese ove zemlje. A na nivou Federacije i lokalnom glasam za promjene LSD.

PA ako pogledas tastauru vidjeces da su slova S i D blizu jedno drugome, ali tebi je traziti dlaku u jajetu svrha zivota. PA sigurno se u jednopartijski sistem na celu sa SDP-om ne bih vratio, rade bih trazio azil u RUANDI.
Kada ces napisati bar jedan post u kojem nece biti SDP-a? Pogotovo sto si ti upravo taj kojem je SDP nabio nekakve komplekse i kojem su puna usta SDP-a.
bleka

Post by bleka »

_BosanaC wrote: Kada ces napisati bar jedan post u kojem nece biti SDP-a? Pogotovo sto si ti upravo taj kojem je SDP nabio nekakve komplekse i kojem su puna usta SDP-a.
Samo lupas bez veze. JA za SDP imam samo simpatije, ali bez STaljina.
nosara

Post by nosara »

Bleka u kojoj si se drzavi i u kom sistemu skolovo?
Jesu li ti roditelji stan dobili djabalesku ili su rigali kes.
Sto ode u Svicu, kad je evo ovdje vec 16 godina demokratija i visepartizam?
Ne moras odgovarat, znam sve odgovore.

Ne kontam sto ti smeta Zlatko, jesil' zbog njega klisno, sta li?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

bleka wrote:
_BosanaC wrote: Kada ces napisati bar jedan post u kojem nece biti SDP-a? Pogotovo sto si ti upravo taj kojem je SDP nabio nekakve komplekse i kojem su puna usta SDP-a.
Samo lupas bez veze. JA za SDP imam samo simpatije, ali bez STaljina.
PA sigurno se u jednopartijski sistem na celu sa SDP-om ne bih vratio, rade bih trazio azil u RUANDI.
Smijesan si, znas ti onu Tudmanovu "KIBI DABI" ili "Sta bih kad bih", samo bez veze budalesate, SDP nema apsolutno nikakve sanse na ovim izborima. Do you copy ?
Joj ti mi govoris sto znam. Simbolican potez preko Bosnjaka do Jugoslovena. E pa shvatite vremena se mijenjaju. Nije samo problem ime (Zlatko je slicno), nego je problem sto frajer zivi u Italiji, a SDP nije ni trpnuo te ga zelio kandidovat.
Ovo je samo s ove stranice...
bleka

Post by bleka »

nosara wrote:Bleka u kojoj si se drzavi i u kom sistemu skolovo?
Jesu li ti roditelji stan dobili djabalesku ili su rigali kes.
Sto ode u Svicu, kad je evo ovdje vec 16 godina demokratija i visepartizam?
Ne moras odgovarat, znam sve odgovore.
Tipicno, sami sebi postavljaju pitanja:zzzz:
revolutia

Post by revolutia »

pa ljudi gdje ste vi zivili zadnjih 10godina???

pa svakom glupanu je jasno da je i SDP i SDA koji su bili u IZVRSNOJ vlasti ove drzave zadnjih godina krali, namjestali poslove svojoj rodbini i povrh svega iza zatvorenih vrata saradjivali sa dodikom i ostalom cetnickom bandom, na racun obicnih gradjana i u federaciji i u RS-u.

i oni su zasluzni sto danas u BiH imamo 500.000 nezaposlenih, jer takva stoka drzi vlast u svojim rukama, i ne da obicnim ljudima da vode iole normalan zivot.

SVAKO, ama BAS svako od nas ovde na forumu bi zelio da na vlast dodje neko, ko ce nam omoguciti da imao poso, i da nam djeca rastu u zdravoj okolini, ali ljudi dragi sa okorijelim kriminalcima na vlasti ne mozemo normalno disati i spavati, a kamo li sta vise!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

revolutia wrote:pa ljudi gdje ste vi zivili zadnjih 10godina???

pa svakom glupanu je jasno da je i SDP i SDA koji su bili u IZVRSNOJ vlasti ove drzave zadnjih godina krali, namjestali poslove svojoj rodbini i povrh svega iza zatvorenih vrata saradjivali sa dodikom i ostalom cetnickom bandom, na racun obicnih gradjana i u federaciji i u RS-u.

i oni su zasluzni sto danas u BiH imamo 500.000 nezaposlenih, jer takva stoka drzi vlast u svojim rukama, i ne da obicnim ljudima da vode iole normalan zivot.

SVAKO, ama BAS svako od nas ovde na forumu bi zelio da na vlast dodje neko, ko ce nam omoguciti da imao poso, i da nam djeca rastu u zdravoj okolini, ali ljudi dragi sa okorijelim kriminalcima na vlasti ne mozemo normalno disati i spavati, a kamo li sta vise!
Da ti nisi malo loncice polupao?

Naravno, iskljucujuci dvije godine od ukupno 15 tokom kojih SDP jeste bio na vlasti.
bleka

Post by bleka »

_BosanaC wrote:

Naravno, iskljucujuci dvije godine od ukupno 15 tokom kojih SDP jeste bio na vlasti.
Ocigledno se prica o lokalnom nivou. Npr. Sarajevo, TZ
revolutia

Post by revolutia »

dobro brate, nemoj me sad hvatati za pravne rijeci, ako pratis politiku, znas da SDP i kad je u opoziciji, da usko suruje sa SDA kao i ovih zadnjih dana...

gadi mi se to vise...
senadd

#263 isto,sve je isto

Post by senadd »

Ma varali su nas i prije,ali smo bili mladi,pa nismo primječivali.
Osta mi nešto šegali kad PIPIDUGADEVETKA pomenu ETŠC,prof Balvanović,Novo ....eh....

Ovo mi neko posla ,pa da se podsjetimo

Prvo, prezivjeli smo i rodjeni smo normalni iako su nase majke kad ih je boljela glava pile aspirine, jele hranu iz konzervi, pusile i radile do zadnjeg dana trudnoce i nikad nisu bile testirane na dijabetis

U to vrijeme nisu postojala upozorenja u stilu "Cuvati daleko od domasaja djece" na bocicama sa lijekovima, vratima i ormarima.
Mi, kada smo imali 10-11 godina nismo nosili Pampers-e i pisali se u krevet.

Kao djeca, vozili smo se u autima bez pojasa i zracnih jastuka i nismo morali imati kacige na glavi kad se vozimo biciklom ili na rolama.

Pili smo vodu iz crijeva za zaljevanje vrta a ne iz flasica kupljenih u supermarketu. Dijelili smo flasicu Kole sa nasim prijateljima i
NIKO
nije umro zbog toga

Jeli smo mlijecne sladolede, bijeli kruh i pravi putar, pili kole koje su i tada bile pune secera ali nismo bili debeli
zato sto smo smo se
STALNO IGRALI VANI

Izlazili smo iz kuce ujutro i igrali se cijeli dan, sve dok se ne upale svijetla na ulici,
skrivača, planova, klisa, pikulanja, partizana i nijemaca, kauboja i indijanaca, zaloga, fantoma i svega ostalog sto je samo djecja masta bila u stanju smisliti,

Nerijetko, niko nije mogao da nas nadje po cijeli dan.

I nikad nije bilo problema...

Provodili smo cijele dane praveci trokolice od otpada iz podruma, spustali se niz ulice zaboravljajuci da nismo napravili kocnice.
Nakon par padova, slomljenih prstiju i modrica
naucili smo kako da rijesimo problem

Mi nismo imali imaginarne prijatelje ni probleme sa koncentracijom u skoli.
Nama nisu davali tablete protiv hiperaktivnosti. Mi nismo imali skolskog psihologa i usmjerivaca pa smo ipak zavrsavali nekakve skole.

Nama nisu prodavali drogu ispred skole...

Mi nismo imali Playstation, Nintendo, X-box,
nikakve video igrice,
nismo imali 99 kanala na televiziji (samo dva),
nismo imali video rekordere, surround sound, celularne telefone, kompjutere, Internet, chat rooms.......

MI SMO IMALI PRIJATELJE
I MI SMO ISLI VAN
DRUZITI SE S NJIMA !

Padali smo sa drveca, znali se posijeci na staklo, slomiti zub, nogu ili ruku , ali
nasi roditelji nikada nisu isli na sud zbog toga

Igrali smo se sa lukovima i strelama, pravili katapulte i bacali petarde za Novu Godinu i sve smo to prezivjeli bez posljedica!

Isli smo biciklom ili pjeske do prijateljeve kuce, zvonili na vrata ili jednostavno ulazili u njihovu kucu da se druzimo i budemo zajedno!

Kad upadnemo u probleme sa zakonom, roditelji nisu placali kauciju da nas izvuku.
U stvari, bili su cesto stroziji nego sam zakon!
<>

Poslednjih 50 godina su bile najplodonosnije godine u povijesti covjecanstva

Nase generacije su proizvele najbolje izumitelje
i naucnike do danas.

Imali smo slobodu, pravo na greske, uspjeh i odgovornost.
I naucili smo da zivimo s tim !

I ti pripadas toj generaciji?

CESTITAM!

MOZDA CES ZELJETI DA PODIJELIS OVO SA OSTALIMA KOJI SU IMALI SRECE DA ODRASTU KAO PRAVA DJECA, PRIJE NEGO STO SU ADVOKATI, DRZAVE I VLADE POCELI ODREDJIVATI KAKO TREBA ZIVJETI !

Mozda bi bilo dobro poslati ovu poruku i vasoj djeci da vide kako su njihovi roditelji odrastali

Da bi ste lakse citali, ovaj mail je napisan
VELIKIM SLOVIMA !!

Pozdrav generaciji.
ŽIVJELI !!!

Nešto me zainteresova :ko je ona žena jučer na I BiH ,mislim da se zove Amra Đidić-političarka,predstavnik nezaposlenih ili sl..kaže da je udata,ali lijepo masla,pa mi se dopalo?
Zna li je netko???
Pozdrav
_BosanaC

Post by _BosanaC »

bleka wrote:
_BosanaC wrote:

SDP u Sarajevu na vlasti zadnjih 10 godina? :?

A porediti Tuzlu i TK u kojoj SDP jeste bio vecinom na vlasti, i recimo ZDK u kojem SDP nije nikada bio na vlasti dovoljno govori.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

revolutia wrote:dobro brate, nemoj me sad hvatati za pravne rijeci, ako pratis politiku, znas da SDP i kad je u opoziciji, da usko suruje sa SDA kao i ovih zadnjih dana...

gadi mi se to vise...
Jednom rijecju - lazes.
bleka

Post by bleka »

_BosanaC wrote:
bleka wrote:
_BosanaC wrote: Da ti nisi malo loncice polupao?

A porediti Tuzlu i TK u kojoj SDP jeste bio vecinom na vlasti, i recimo ZDK u kojem SDP nije nikada bio na vlasti dovoljno govori.
PA recimo u opstini Novi grad, pa centar, ...
nosara

Post by nosara »

SDP nije na vlasti u pravom smislu rijeci od 1990.

Za sve lose sto se desilo u ovom periodu racun treba ispostavit nekom drugom.
revolutia

Post by revolutia »

e svasta bosanac...

onda ti i ja ocigledno ne zivimo u istoj BiH i ne posmatramo istu politicku scenu...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

bleka wrote:
_BosanaC wrote:
bleka wrote: Ocigledno se prica o lokalnom nivou. Npr. Sarajevo, TZ

PA recimo u opstini Novi grad, pa centar, ...
I sta je problem konkretno sa tim opstinama u odnosu na Kakanj, Zavidovice, Maglaj, Zepce, Kljuc, Gorazde itd? Ne mogu se porediti ni po osnovu standarda zivota, ni ulozenog u infrastrukturu u zadnjih 10 godina, ni po osnovu bilo cega drugog.
bleka

Post by bleka »

nosara wrote:SDP nije na vlasti u pravom smislu rijeci od 1990.

Za sve lose sto se desilo u ovom periodu racun treba ispostavit nekom drugom.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mislis tesko je na opstinkom nivou imati tajnu policiju ili moras vladati sa barem 99% Bosne pa kao evo krenuli smo... :lol:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

revolutia wrote:e svasta bosanac...

onda ti i ja ocigledno ne zivimo u istoj BiH i ne posmatramo istu politicku scenu...
Po svoj prilici... Ne sjecam se ni jednog SDP ministra u SDA vladi, kao ni u SDS ili HDZ... Dok tri navedene, ako si na to mislio, vec deset godina sasvim fino saradjuju, cak sta vise.

SDP je ili bio opozicija ili bio na vlasti (obadvije godine), ali u toj vlasti ni tada nije bilo ni SDA, ni SDS-a ni HDZ-a.

Dok je recomo SBiH politicka kurva koja se kurvala sa svakim, koje ima svugdje, i kojoj je bitno vlastite novcanike napuniti, tako da su cak i tri gore nabrojane male mace za ove patriote.
bleka

Post by bleka »

_BosanaC wrote:
I sta je problem konkretno sa tim opstinama u odnosu na Kakanj, Zavidovice, Maglaj, Zepce, Kljuc, Gorazde itd? Ne mogu se porediti ni po osnovu standarda zivota, ni ulozenog u infrastrukturu u zadnjih 10 godina, ni po osnovu bilo cega drugog.
Prvo ovo pokazuje da ti lazes i maslas. SDP je debelo na vlasti u nekim opstinama i od 1990. POznata infrastruktura zasnovana na talovima (sifra:MErcator dobrinja). PA nisu raja ubleha da ne znaju sta se desava. A o moralu da ne govorim kad je Opstina Centar pokusala zavrnuti N. Tulica za stan. Cestitam, 14 najtezih godina :( .
_BosanaC

Post by _BosanaC »

bleka wrote:
_BosanaC wrote:
Prvo ovo pokazuje da ti lazes i maslas. SDP je debelo na vlasti u nekim opstinama i od 1990. POznata infrastruktura zasnovana na talovima (sifra:MErcator dobrinja). PA nisu raja ubleha da ne znaju sta se desava. A o moralu da ne govorim kad je Opstina Centar pokusala zavrnuti N. Tulica za stan. Cestitam, 14 najtezih godina :( .
Jesil uopste procitao sta sam gore napisao ili pises cisto da nesto napises?
bleka

Post by bleka »

_BosanaC wrote:
bleka wrote:
_BosanaC wrote:
Jesil uopste procitao sta sam gore napisao ili pises cisto da nesto napises?
Ti se pravi lud kao Zlatko, a glasovi i clanstvo se osipa, osipa...
haris ubleha

Post by haris ubleha »

SDP je vlast imao samo 18 mjeseci...
SDA jeste bila znatno duze u vlasti, ali ipak ne tako dugo kao Stranka za BiH koja iz vlasti nikako nije izlazila. Znaci, ako cemo razrezivati ko je najzasluzniji za 500.000 nezaposlenih onda je redoslijed: 1. SZiB 2. SDA 3. SDP...
Iz SDA su u SBIH uglavnom presli svi karijeristi i najveci broj lopova pa je sada ubjedljivo najveca koncentracija sljama u Harisovoj Stranci ZAgraBiH... A u SDA, mada je nacionalna stranka, ima sasvim prihvatljivih kadrova, poput Tihica, Dzaferovica, Kebe...
Mi pricamo o tri najjace stranke na prostorima u kojima su Bosnjaci vecina. Lijepe srece da SDP moze koalirati sa liberalima, ali ce zafaliti glasova da se formira vlast... Imali smo koaliciju SDA-SBiH, pa SDP-SBiH, pa sada opet SDA-SBiH... Samo jedna kombinacija nije bila... SDA-SDP. Moramo probati... za promjenu... :bih:
A to "za promjenu" znaci i - Stranka ZAgraBiH - nakon 10 godina u opoziciju, a onda u nestanak... :x
Post Reply