sinocnja emisija 60 minuta- sjaj i bijeda BiH..

Post Reply
paldumđija

Post by paldumđija »

nosara wrote:Kome nije mrsko nek potrazi moj post poslije neizglasavanja amandmana.

Alija i Haris su Srbima poklonili republiku, to je fin poklon i Srbi su ga odlucili zadrzat. Mi se moramo pomirit s tim i u saradnji sa njima pravit drzavu.
Entitetsko glasanje je neminovnost jos dosta godina, ako hocemo "Bosnu cijelu". Inace nemas s kim razgovarat i propade stvar. Svaki napredak postignut kompromisom izmedju "nas i njih" je zlatan. Vrijeme radi za Bosnu i Hercegovinu.

Ako hocemo progres nakon ovih izbora, on je moguc samo sa partijom koja nema nacionalni predznak. Onaj Ljubic pizdi sto ce cijelo biracko tijelo sklono SDP-u birat Komsica. Pa to i jeste Bosna i Hercegovina kakvoj tezimo. Svi biraju sve. I tacka.

Iz nekog razloga Haris ima kredit kod ljudi. Valjda se mnogi opredjeljuju po "pakovanju". Nikad ne bih glasao za SDA ali ni mrtav ne bih glasao za Harisa. On je ustanju dovest Bosnu na rub rata.

Dakle, prijatelji, samo SDP i samo kompromis mogu sacuvat Bosnu i Hercegovinu.

Zivjeli!
Ti bogami kao da radiš u dijelu SDP marketinga zaduženom za kontra efekte. Te "pakovanje", "etiketa", te Haris će dovesti do rata i sl. Na čemu baziraš takav stav kada i sam u postu iznosiš ono što SBiH ima čitavo vrijeme u svojoj političkoj platformi a deklarišeš se kao SDP-ovac. Mislim da nisi ni sam iskristalisao svoj politički stav i predlažem da umjesto što grlato pozivaš da glasamo za SDP, kao "spasonosno" rješenje, uzmeš malo kredita iz Harisovog portfolia. :idea:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

paldumđija wrote:
nosara wrote:Kome nije mrsko nek potrazi moj post poslije neizglasavanja amandmana.

Alija i Haris su Srbima poklonili republiku, to je fin poklon i Srbi su ga odlucili zadrzat. Mi se moramo pomirit s tim i u saradnji sa njima pravit drzavu.
Entitetsko glasanje je neminovnost jos dosta godina, ako hocemo "Bosnu cijelu". Inace nemas s kim razgovarat i propade stvar. Svaki napredak postignut kompromisom izmedju "nas i njih" je zlatan. Vrijeme radi za Bosnu i Hercegovinu.

Ako hocemo progres nakon ovih izbora, on je moguc samo sa partijom koja nema nacionalni predznak. Onaj Ljubic pizdi sto ce cijelo biracko tijelo sklono SDP-u birat Komsica. Pa to i jeste Bosna i Hercegovina kakvoj tezimo. Svi biraju sve. I tacka.

Iz nekog razloga Haris ima kredit kod ljudi. Valjda se mnogi opredjeljuju po "pakovanju". Nikad ne bih glasao za SDA ali ni mrtav ne bih glasao za Harisa. On je ustanju dovest Bosnu na rub rata.

Dakle, prijatelji, samo SDP i samo kompromis mogu sacuvat Bosnu i Hercegovinu.

Zivjeli!
Ti bogami kao da radiš u dijelu SDP marketinga zaduženom za kontra efekte. Te "pakovanje", "etiketa", te Haris će dovesti do rata i sl. Na čemu baziraš takav stav kada i sam u postu iznosiš ono što SBiH ima čitavo vrijeme u svojoj političkoj platformi a deklarišeš se kao SDP-ovac. Mislim da nisi ni sam iskristalisao svoj politički stav i predlažem da umjesto što grlato pozivaš da glasamo za SDP, kao "spasonosno" rješenje, uzmeš malo kredita iz Harisovog portfolia. :idea:
Hajd' procitaj opet, ako nista ovo podebljano.
nosara

Post by nosara »

Jedina partije koja tvrdoglavo zastupa i prakticno provodi iste stavove i principe od postanka do danas u Bosni i Hercegovini je SDP.
Haris je karijerista i lobista. U SDA su mu jasno dali do znanja da nikad nece bit kalif umjesto kalifa pa je napravio djl stranku u kojoj se pita za sve cak i kad nije u Bosni, a to je precesto da bi imao kredibilitet borca za Bosnu i Hercegovinu. Hej pa on ima dva zivota, jedan u Turskoj i drugi ovdje. To je nedopustivo.
Sto se tice kredita, mislio sam da Haris daje kredite samo preko Tuzlanske banke.
bamby_tz

Post by bamby_tz »

necu aludirati ni na koga u emisiji samo cu se opet vratiti ustavnim amandmanima i jednoj jako bitnoj stvari , a koja je podvaljena od strane ljudi koji su ih predlagali.
tacno je to da bi drzava dobila vise nadleznosti, i one su sve pobrojane, a na kraju pise nadleznosti prema zakonima (kojih u ovom slucaju ne postoje i koje bi trebalo donjeti na nivou drzave, a sto bi dalo politicarima iz rs uvijek dovoljno vremena da entitetskim glasanjem donosenje tih zakobna zaustave. sta to znaci znaci da bi mi u trenutku kada nas medunarodna zajednica ostavi ostali na milost i nemislost politicarima iz rs, i sta to konkretno znaci imas ministarstvo policije na drzvanom nivou, nemas donesen zakon o unutrasnjim poslovima bih a ako ga nemas moras raditi po entitetskim, i sta smo na kraju doblili nista. Druga varka na koju svi skupa nasjedate je dejtonski sporazum (mirovni ovo naglasavam mirovni) iza njega je stala medjunarodna zajednica i onakav kakakv je a nakaradan je mi uvijek mozemo reci da nam je nametnut i da ga kao takvog ne porzavamo i hocemo da ga izmjenimo, onoga trenutka kada ga prihvatimo i svojim dizanjem ruku u parlamentu, a napominjem on nikada nije izglasan niti u jednom nasem parlamentu, toga trenutka smo de fakto priznali rezultate agresije. znaci deyton je zaustavio rat i i napravi sta je napravi. Njemacka je bila podjeljena zemlja zahvaljujuci medjunarodnoj zajednici 40 godina (jedan narod) pa je medunarodna zajednica rekla s 90 godina sorry zajeb.
bleka

Post by bleka »

nosara wrote:Jedina partije koja tvrdoglavo zastupa i prakticno provodi iste stavove i principe od postanka do danas u Bosni i Hercegovini je SDP.
Haris je karijerista i lobista. U SDA su mu jasno dali do znanja da nikad nece bit kalif umjesto kalifa pa je napravio djl stranku u kojoj se pita za sve cak i kad nije u Bosni, a to je precesto da bi imao kredibilitet borca za Bosnu i Hercegovinu. Hej pa on ima dva zivota, jedan u Turskoj i drugi ovdje. To je nedopustivo.
Sto se tice kredita, mislio sam da Haris daje kredite samo preko Tuzlanske banke.
Znas kakve stavove i principe ima SDP, nesto kao ntv 99. Bitno je da je NTV ali sto je dno dna to nema veze. U Harisu i Turskoj nijedne matere ti vise. PRocitaj Start gdje je SDP zelio angazovati MILANA Bijedica kao BOSNJAKA a covjek radi i zivi u Italiji vec Bog zna koliko godina. Splet okolnosti je vodio da covjek ne prihvati kandidaturu, a bas me interesuje sta bi onda SDP rekao SIlajdzicu. Nosara zapamti svako je karijerista samo je pitanje sta ide uz to.
edinbug

Post by edinbug »

bleka wrote:
nosara wrote:Jedina partije koja tvrdoglavo zastupa i prakticno provodi iste stavove i principe od postanka do danas u Bosni i Hercegovini je SDP.
Znas kakve stavove i principe ima SDP, nesto kao ntv 99. Bitno je da je NTV ali sto je dno dna to nema veze. U Harisu i Turskoj nijedne matere ti vise. PRocitaj Start gdje je SDP zelio angazovati MILANA Bijedica kao BOSNJAKA a covjek radi i zivi u Italiji vec Bog zna koliko godina. Splet okolnosti je vodio da covjek ne prihvati kandidaturu, a bas me interesuje sta bi onda SDP rekao SIlajdzicu. Nosara zapamti svako je karijerista samo je pitanje sta ide uz to.
GO SDP je donio zaključak da izlazi na izbore samo sa jednim članom Predsjedništva, u ovom slučaju sa Ž. Komšićem. Političko samoubistvo bi izvršio da je isturio dvojicu, ovako jedan ima izgledne šanse da pobijedi.
U čemu je problem njegovo ime, i nije Milan, nego Milenko. Njegovi su imali pravo da mu daju bilo koje ime. Na kraju bolje i ovako ime nego, npr. Tarzan (ozbiljno) i slična imena kakva susrećemo.
Liska

Post by Liska »

bleka wrote:
Liska wrote:Gledaj to ovako. Po novim amandmanima bi imali samo jednog Predsjednika drzave. Imali bi i par novih drzavnih ministarstava. Imali bi i entitetsko glasovanje, ali imamo ga i danas, zar ne. Ispade da je Haris glasao protiv entitetskog glasovanja da bi ga zadrzao. I gdje smo sada? Vidis li neki nacin da ponovo srpske stranke utjeras u pregovore? Nema ga, a ako mislis da ce EU to odraditi umjesto nas varas se. Pa da su to htjeli, mogli su i odraditi. RS ostaje kao nepromjenljiva cinjenica, kao i nacionalisticke stranke. Tek sada ih nikada neces skinuti sa trona.
Stani poenta je sto necemo entitetsko glasanje i hocemo reforme. Niko nije bio protiv toga da se nastave pregovori, ali oni su navalili daj da ovaj papir potpise se i Bog. Jer jednom kad produ ove ustavne reforme onda ce svijet reci tishu loma, ne javljajte se sa svojim idejama bar jos 10 godina. E tu je caka da je to neodrzivo za BiH. Hocemo sada da sustinski mijenjamo ustav, a kozmetike nam ne treba. ISta je stvar za vize (samo mi tu nista ne odlucujemo). PRoci ce (ako i to prode) ove (navodne) olaksice, pa ti cekaj jos 10 godina do prilike da postavis pitanje o ukidanju viza. KAd se neko pojavi u Briselu taj se papir izvadi i stavi pod nos. "To sto ste se zajebali nije nas problem" odmahnuo je glavom visoko pozicionirani EU djelatnik.
Ali vise nema spremnosti na pregovore. Prihvatanje amandmana ne bi ni na koji nacin zacementiralo situaciju vise od danasnje. A sustinsko mijenjanje ustava znaci ukidanje RS-a. Sa time se stranke u RS-u nikada nece sloziti, ali su bile spremne uci u raspravu oko ukidanje entitetskog glasanja. Sad sto tu gdje jesmo ali vise ne mozemo naprijed. Sa amandmanima je postojala i nada i pritisak stranaca da bi se nesto i dogodilo. Je li ovo sada bolje od onoga sto se moglo desiti amandmanima? Po meni nije.
nosara

Post by nosara »

Milenko Bijedic je sin rahmetli Dzemala Bijedica. Jos jedan primjer kontinuiteta. Dalje, to je bio simbolican potez, ne mislis valjda da bi Bijedic krojio politiku SDP-a.

Ta paralela ntv99 i SDP mi nije jasna. A dno dna u politici su dosegli oni koji su nas poveli 1990. u avanturu jedenja zlatnim kasikama.
bleka

Post by bleka »

nosara wrote:Milenko Bijedic je sin rahmetli Dzemala Bijedica. Jos jedan primjer kontinuiteta. Dalje, to je bio simbolican potez, ne mislis valjda da bi Bijedic krojio politiku SDP-a.

Ta paralela ntv99 i SDP mi nije jasna. A dno dna u politici su dosegli oni koji su nas poveli 1990. u avanturu jedenja zlatnim kasikama.
Joj ti mi govoris sto znam. Simbolican potez preko Bosnjaka do Jugoslovena. E pa shvatite vremena se mijenjaju. Nije samo problem ime (Zlatko je slicno), nego je problem sto frajer zivi u Italiji, a SDP nije ni trpnuo te ga zelio kandidovat.
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

hrasno38 wrote: Realno gledajuci SDA nije ni "N" od one nekadasnje nacionalisticke stranke i njihovo skretanje sa toga puta je vise nego evidentno.
Jos jedna zamjena teza i glupost!

SDA nikada nije bila nacionalna ili nacionalisticka stranka. Pogotovo NE pod rukovodstvom rahmetli prvog predsjednika! Cijeli normalni svijet mu je odao priznanje i nikada niko nije spomenuo rijec nacionalizam u njegovom kontekstu!

Zar je nacionalizam stati u odbranu zemlje i naroda, jeli zacionalizam braniti se goloruk, jesu li netaknute crkve i netaknuti nemuslimani u FBiH odraz naseg nacionalizma, ....neznam bas!

Izmisljanje da su sve tri strane imale nacionalisticke lidere je pokusaj izjednacavanja odgovornosti. E to nece proci!
Liska

Post by Liska »

I onda je svizac zamotao cokoladu. I onda je stranka bila puna Hrvata, Srba i ostalih. Daj bolan, ne lazi. Pa Alija je milijun puta u novinama izjavio kako je SDA nacionalna stranka Bosnjaka.
Jasho

Post by Jasho »

Niti u jednoj demokratskoj zemlji na svijetu osoba čija porodica živi van te zemlje ne bi mogao se kandidovati niti bi mogao biti izabran za predsjednika te zemlje, u našem slučaju člana predsjedništva! Možete li konačno shvatiti da je Hare srušio ustavne promjene samo da bi imao šanse da pobijedi na izborima za člana predsjedništva, jer da su amandmani usvojeni, šanse bi mu bile nula%! Vi koji branite i podržavate Silajdžića, reci te nam i objasnite, zašto se Silajdžić tek pred izbore uključio da nam soli pamet, dok je protekle 4 godine proveo u Turskoj ne radeći ništa i objasnite nam i ovo, ako je Hare 100% za BiH, kako kaže njegov slogan, zašto je odbio ponudu Tihića ( nakon što je izgubio utrku za člana predsjedništva 2002-ge godine) da ga predloži kao mandatara za sastav vijeća ministara? Da je prihvatio tu ponudu imao bi priliku da radi da se dokaže da je 100% za BiH! Time je samo potvrdio da je on jedino 100% za svoj džep, i džepove svoje porodice i svojih tajkuna i kriminalaca! Objasni te i sljedeće, kako to da Ministar Civilnih poslova BiH Safet Halilović predlaže zakon o sportu i visokom obrazovanju čije bi nadležnosti bile na entitetima, a ne na državi, dakle zadržale bi se entitetske podjele u te dvije oblasti, a vamo ruši ustavne promjene, jer navodno cementiraju entitete, dok on to isto radi sa prijedlogom ta 2 zakona? Neko je izgleda ovde lud!
nosara

Post by nosara »

Dolina, SDA je bila prva nacionalna i nacionalisticka i sad je i to je van diskusije.

Nisu iste nacionalne stranke u BiH, tim vise SDA nikad, nikad nije smjela u koaliciju sa dzelatima Bosne. A jos je uvijek u koaliciji.

Bleka, ta imena sto te tako nerviraju su iz vremena kad se nije moglo ni pretpostavit da ce narod ovdje ostat bez mozga i da ce nas podijeliti onako kako se nismo smjeli dijeliti.
Last edited by nosara on 13/09/2006 14:23, edited 1 time in total.
bleka

Post by bleka »

Jasho wrote:Niti u jednoj demokratskoj zemlji na svijetu osoba čija porodica živi van te zemlje ne bi mogao se kandidovati niti bi mogao biti izabran za predsjednika te zemlje, u našem slučaju člana predsjedništva!
Umalo Milenko ne ode ...
bleka

Post by bleka »

nosara wrote:Dolina, SDA je bila prva nacionalna i nacionalisticka i sad je i to je van diskusije.

Nisu iste nacionalne stranke u BiH, tim vise SDA nikad, nikad nije smjela u koaliciju sa dzelatima Bosne. A jos je uvijek u koaliciji.
Bas me interesuje sta ti mislis jel dzelat Bosne SNSD, a Dodik cheto extra klase ?
haris ubleha

Post by haris ubleha »

Sve ce to na kraju biti dobro... Haris Ublehash gubi izbore, vraca se u Tursku i, nadam se definitivno, skida se sa grbace gradjanima BiH koji su nakon emisije u ponedjeljak definitivno vidjeli o kakvom se demagogu i prodavacu magle radi... Stranka za BiH odlazi u opoziciju, a onda, nadam se u nestanak. Sporazum Tihi-Zlaja, drzava ce ojacati... :bih:
Shvatio je to i Fahro Radoncic, pa evo vec pet dana, ako je suditi po elektronskom izdanju Avaza (posto ne citam stampano izdanje :skoljka: ) nema narucenih pljuvackih tekstova protiv Tihica i Lagumdzije... :-D
Hilmo kupio Oslobodjenje :thumbup: , SAN je ionako SDP-ovsko+SDA-ovski :thumbup: , sada je Fahro u poziciji u kojoj su bili cetnici 1943. godine... :D Valja uhvatiti posljednji voz sa pobjednicima... :-D Jos da to shvati ova nasa naivna dijaspora, imali bi nacionalni konsenzus...
Radujmo se 1. oktobru... :-D
bleka

Post by bleka »

haris ubleha wrote:Sve ce to na kraju biti dobro... Haris Ublehash gubi izbore, vraca se u Tursku i, nadam se definitivno, skida se sa grbace gradjanima BiH koji su nakon emisije u ponedjeljak definitivno vidjeli o kakvom se demagogu i prodavacu magle radi... Stranka za BiH odlazi u opoziciju, a onda, nadam se u nestanak. Sporazum Tihi-Zlaja, drzava ce ojacati... :bih:
Shvatio je to i Fahro Radoncic, pa evo vec pet dana, ako je suditi po elektronskom izdanju Avaza (posto ne citam stampano izdanje :skoljka: ) nema narucenih pljuvackih tekstova protiv Tihica i Lagumdzije... :-D
Hilmo kupio Oslobodjenje :thumbup: , SAN je ionako SDP-ovsko+SDA-ovski :thumbup: , sada je Fahro u poziciji u kojoj su bili cetnici 1943. godine... :D Valja uhvatiti posljednji voz sa pobjednicima... :-D Jos da to shvati ova nasa naivna dijaspora, imali bi nacionalni konsenzus...
Ovaj post moram markirati i postirati tamo oko 10.10. kao najnerealnija predvidanja ikada. De nam jos samo reci kako ce se zvati tajna policija, oops pardon milicija ko ce biti novi DUro Pucar STari ? :-)
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

nosara wrote: Nisu iste nacionalne stranke u BiH, tim vise SDA nikad, nikad nije smjela u koaliciju sa dzelatima Bosne. A jos je uvijek u koaliciji.
Nosora jarane,

A.I. je jednom kazao: "Bolje je dijeliti vlast nego drzavu", vrlo dobra recenica!
Srbi su dio Bosne i jedan od tri konstitutivna naroda. Ako zelimo cjelovitu Bosnu onda moramo suradjivati sa njima i postovati volju srbskog birackog tijela!
Sa srbima mozemo/moramo ili dijeliti vlast ili dijeliti drzavu, treceg nema.
...Duboko sam ubijedjen da je ipak bolje dijeliti vlast!

!!!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

bleka wrote:
haris ubleha wrote:Sve ce to na kraju biti dobro... Haris Ublehash gubi izbore, vraca se u Tursku i, nadam se definitivno, skida se sa grbace gradjanima BiH koji su nakon emisije u ponedjeljak definitivno vidjeli o kakvom se demagogu i prodavacu magle radi... Stranka za BiH odlazi u opoziciju, a onda, nadam se u nestanak. Sporazum Tihi-Zlaja, drzava ce ojacati... :bih:
Ovaj post moram markirati i postirati tamo oko 10.10. kao najnerealnija predvidanja ikada. De nam jos samo reci kako ce se zvati tajna policija, oops pardon milicija ko ce biti novi DUro Pucar STari ? :-)
Sta je buducnost po tvom? SNSD-SBIH-HDZ1990? :?

I slobodno pred ambasadu... :sad:
nosara

Post by nosara »

Bleka

Mislim da svi Srbi u RS sanjaju da se kad tad pripoje Srbiji, kao sto iste snove sanjaju i Hrvati sa Hrvatskom. Sad je bitno koliko ce im se ostavit prostora. Neusvajanje amandmana Srbima salje poruku da se njihovo nece previse sljivit u Bosni sto ce politika iskoristit da radikaliziranjem pred izbore dobije sto vise glasova. Dakle bice i SNSD u nekom smislu dzelat Bosne sve dok ne "progutamo" cinjenicu da RS postoji i vjerovatno ce postojat i dalje, odnosno sve dok Srbi ne vrate "poklon".

Koliko znam Dodici su listom bili partizani.

Dolina

Ja ne govorim o koaliranju sa Srbima i Hrvatima vec sa fasistickim SDS i HDZ.
Last edited by nosara on 13/09/2006 14:37, edited 1 time in total.
bleka

Post by bleka »

_BosanaC wrote:

Smijesan si, znas ti onu Tudmanovu "KIBI DABI" ili "Sta bih kad bih", samo bez veze budalesate, SDP nema apsolutno nikakve sanse na ovim izborima. Do you copy ? :zzzz:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

bleka wrote:
_BosanaC wrote:

Smijesan si, znas ti onu Tudmanovu "KIBI DABI" ili "Sta bih kad bih", samo bez veze budalesate, SDP nema apsolutno nikakve sanse na ovim izborima. Do you copy ? :zzzz:
Jesil' ti nepismen?
haris ubleha

Post by haris ubleha »

_BosanaC wrote:Sta je buducnost po tvom? SNSD-SBIH-HDZ1990? :?
Bosanac, slabo si upucen... Bleka je vec prosao ambasade i otisao... U Svicu... Odakle nam vice da je Hare najbolje rjesenje... Za nas...koji smo ostali... :music:
Stara narodna, oprostite ako je malo vulgarna: "Lako je tudjim k.... gloginje mlatiti" 8)
bleka

Post by bleka »

_BosanaC wrote: Sta je buducnost po tvom? SNSD-SBIH-HDZ1990? :?
Postoji tema o glasackom listicu. JA cu glasati za Predsjednistvo i parlament BiH ko ce ocuvati interese ove zemlje. A na nivou Federacije i lokalnom glasam za promjene LSD.
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

nosara wrote:Bleka
Ja ne govorim o koaliranju sa Srbima i Hrvatima vec sa fasistickim SDS i HDZ.
Epa na zalost, fasisticke SDS i HDZ su volja i izbor srbskog ili hrvatskog naroda. I mo moramo to postovati i suradjivati sa njima. Ili nam valja opet u rat!

A sta cemo sa fasistickim SNSD-om!?
Post Reply