sinocnja emisija 60 minuta- sjaj i bijeda BiH..

Post Reply
Apos

Post by Apos »

bleka wrote:
haris ubleha wrote:
Citajte Slobodnu Bosnu, tamo puno pisu o tome kako su "patriote" opljackale bosnjacki narod u koji se (pred izbore) zaklinju... :bih:
i gledajte 60 minuta pa cete vidjeti sta nas ceka... POGROM za one koji misle svojom glavom.
Avdićevu porodicu lično znam i kad znam šta oni misle o njemu
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Dezze

Post by Dezze »

joker wrote:
Dezze wrote:
joker wrote:Svi koji dalje budu komentarisali ustavne "promjene" koje nisu usvojene(a koje to ustvari i nisu bile) i samu Rezoluciju VE neka to cine polazeci od cinjenica, tj. od samog sadrzaja tih amandmana i sadrzaja rezolucije i pripadajuceg joj izvjestaja od 74 tacke u kojima su navedeni neki od najvecih propusta tih amandmana.

A svi koji pricaju o politicarima koji su propagirali te "promjene" kada pricaju o njima neka ne govore kao o nekim antinacionalistima i demokratama koji se bore protiv diskriminacije jer zalazuci se za one amandmane (neki su bili dobri, ali je kvaka bila da se moraju usvojiti u paketu) zapravo su se zalagali za nacionalne torove i diskriminaciju.

I da su pametni zastitnici Lagumdzije (ovi Tihicevci su valjda skontali pogubnost njegove politike pa ih vise i nema) ove pregovore o ustavnim "promjenama" ne bi ni spominjali jer su one upravo velika pobjeda njihovih protivnika.
Vidim ti Silajdzica podrzavas. I ponasas se kao on. Kritikujes, a ne nudis nista konkretno. Lako je naci mane predlozenim promjenama, jer jednostavno nisu bile savrsene. Ali nesto se ne mogu sjetiti da je stigao konkretan prijedlog (a obecan!) od Silajdziceve svite....valjda su cekali da se sef tivra iz Turske..... :lol:
Otidji na stranicu SBiH i mozes skinuti njihov prijedlog ustava. Dakle, ne podlijezi Zlajinim podvalama kako ono nije bilo savrseno, ali kako njihovi protivnici nisu nudili nista drugo.

Problem usvajanja amandmana jeste sto je bilo uslovljeno usvajanje u paketu u kojem je bilo i dobrih amandmana, ali kljucni su bili oni losi koji bi fakticki i ove dobre ucinili beskorisnim. Sto se Zlatko i Tihic nisu borili za usvajanje bar onih amandmana u kojima je bilo saglasnosti svih. E to nismo mogli vidjeti, jer su oni bili ponudjeni samo uz ove lose kojima bi se nulirala njihova prednost.

Bezze, Lagumdzija je od faxa dobio bespovratna sredstva za stan gotovo 100 hiljada KM. Valjda je spadao u onu kategoriju ugrozenih (pa radio je samo na cetiri fakulteta koliko ja znam, bio zastupnik u parlamentu, predsjednik SDP-a, pa MIT i MIS centar na ekonomiji, pa invalidnina, pa zenina firma, pa...).

A o FDS ni ne pitas sta je s tim. Pa pokusao oteti dionice radnicima, poslao im finansijsku policiju cije je rjesenje kasnije ponisteno jer nije imalo nikakvog osnova (valjda bi tako koristio i agenciju za koju se zalaze-pa kad mu se ko zamjeri a on mu posalje agenciju da mu otmu sve i kazu kako je to nezakonito steceno).

Ovo za Tuzlansku banku pricas iako ne razumijes nista, sto znaci da si zrtva Lagumdzijine propagande. Naime, po zakonu nije zabranjeno da sam sebi prodajes dionice ako imas vise firmi. A Jata ih ima vise pa jedna firma drugoj moze prodavati dionice iako joj je isti vlasnik. Ali nije to ni bio problem sa Tuzlanskom bankom vec nacin na koji je ona privatizovana. Kada je izvrsena njena privatizacija po tadasnjim propisima je bilo moguce da se obaveze plate kompernzacijom dionicama. E tada je banka (drzava) placala dionicama banke obaveze prema nekim privatnim firmama. Jata (vise njegovih firmi) je tek kasnije otkupom dionica od pojedinih dionicara postao vlasnik nesto vise od 30% dionica Tuzlanske banke. A citav problem se svodi na mogucnost da su neke privatne firme inicijalno dobile dio dionica banke za fiktivne poslove. Ali jos niko nije dokazao da je bilo takvih slucajeva. U svakom slucaju i da jeste oni su kasnije vjerovatno te dionice prodali da bi uzeli pare. E sada ti vidi kakve ima veze sva ta prica o Tuzlanskoj banci i eventualnim kriminalom oko nje sa Silajdzicem. Nema cak ni sa Jatom, ali dovoljno je dobar materijal za propagandu i podvale. Takodje, bilo bi dobro da znas da je 82% dionicara dalo punomoc Jati da ih zastupa u prodaji banke, za koju je on uspio izvuci 435 KM po dionici iako je njena nominalna vrijednost 140 KM, a najbolja ponuda Talijana nije prelazila 300 KM po dionici. Znaci da je Jata ustvari donio skoro 50% vise novca svima za Tuzlansku banku. E mozda u tome treba traziti uzrok ovih podvala - zavist je teska stvar.

A da su ostali drzavna banka, vjerovatno mi danas ne bi ni pricali o tim milionima koji su uzeti za Tuzlansku banku, vec o milionima gubitaka koji su je pojeli bas kao i Postansku banku, PBS, Union i sl.
Ma daj, pusti mi njihov prijedlog ustava na njihovoj web stranici. Svaka stranka moze napraviti prijedlog ustava i postaviti ga na svoju stranicu, kakav god prijedlog zeli. Najmanji problem je postaviti na site. Sto ga nisu preldozili, da vidimo je li prijedlog ozbiljan. A pod "ozbiljnim" prijedlogom smatram onaj o kojem su sve strane/narodi tj. njihovi predstavnici spremni diskutovati. Niti u jednom mediju (cak ni u njihovom javnom avazu nije spomenut njihov prijedlog....a znamo svi kakav sve taj njihov "medijski partner" sund nudi) se taj njihov prijedlog nije ni spomenuo....

Sto se tice predlozenih amandmana i paketa losih i dobrih - koji dio je los a koji dobar zavisi od strane/naroda iz kojeg gledas. Za Bosnjake je sve super sto jedna strana nudi, ali za Srbe je to neprihvatljivo. Ne kaze se za politicare da su "kurve u bijelim rukavicama". Moraju uraditi i sto im se svidja ali i sto im se ne svidja. Politika je druga rijec za kompromis. Znam ja da bi vecina nas htjela da nema entiteta, ali to je bh realnost i ko pred tim oci zatvara ne treba da se bavi politikom nego da pise bajke. A vjerujem da je Silajdzicev ustav prava bajka....

Za FDS ne pitam jer zaista nisam upoznat sa tom aferom, ali ni tebi necu vjerovati jer si ocigledno ogorcen na Lagumdziju. Bolje da nam ispricas sta bi sa Kuvajcanima koje je Haris doveo, a koji su ovdje dosli, i vrlo brzo poslije toga pobjegli! :lol:

I na Ekonomskom fakultetu nema MIS centra (ali ima MIS smjer i MIS predmet)....samo MIT centar i oni jako dobro rade. Znam neke ljude koji su tamo uposleni i nisam niti jednog od njih cuo da se na Lagumdziju zali.

Sto se tice tih nepovratnih sredstava sa fakulteta, tacno je da ih je dobio, ali ne vidim u cemu je problem. Dobilo je ta sredstva nekoliko profesora. Mozda ne znas, ali Ekonomski fakultet je medju najbogatijim fakultetima na nasem univerzitetu i oni imaju pravo da rade sa novcem kojeg zarade na trzistu (!) sta hoce. To je kao da firma da bespovratna sredstva svojim uposlenim. Nema tu niceg nelegalnog. Koliko god se to nekome ne svidjalo.

A za Tuzlansku banku....naravno da je protuzakonito da covjek ispod cijene proda dionice jedne firme (koja nije u njegovom vlasnistvu) drugoj firmi (a koja je u njegovom vlasnistvu). Dionice se prodaju i kupuju po trzisnoj vrijednosti i sve mimo toga je i mimo pravila (sa kojima ocigledno nisi najbolje upoznat pa hvalis Jatu&Co. i izrazavas zal sto i ostali kod nas tako ne posluju. Smijesno!) Inace, rasprodaja drzavnog kapitala je jedna od gorih stvari koja nam se mogla desiti. No Haris Silajdzic (btw, sta bi sa njegovom kandidaturom za generalnog sekretara UN-a :lol: ???) toliko voli ovu zemlju da je krenuo da prodaje njen kapital u bescijenje. A to sto se u tim bankama unistava drzavni kapital, to treba pitati ministre SBiH koji su bili u SVAKOJ vladi do sada. Izborni slogan SBiH bi trebao glasiti: "100% za bh kapital!"
bleka

Post by bleka »

Gledam drugi dio. Evo gledam Bakirovo citanje na engleskom :lol: :lol: :lol: . Koje nabadanje ehehheh. STvarno covjek je objektivan samo sto nije uso u shupak Tihiju.
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

bleka wrote:Gledam drugi dio. Evo gledam Bakirovo citanje na engleskom :lol: :lol: :lol: . Koje nabadanje ehehheh. STvarno covjek je objektivan samo sto nije uso u shupak Tihiju.
Meni je najbolji bio Mirnes. Nema veceg showmana. Kaze mirnes, ako ja udjem u predsjednistvo, mozete misliti sta cu onoj dvojici radit kad sa mnom parlament nije mogao izaci na kraj :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bleka

Post by bleka »

STa ono KOmsic pita Lijanovica, pa onda kad je skonto da se zajebo :"aha, to" :lol: :lol: :lol: :lol:
idic

Post by idic »

Jad i bijeda, bar nam je svima jasno da niko od njih nema ama baš nikakav ekonomski program niti ideju kako ovu zemlju izvući iz ponora. Dokazivanje ko je veći patriota i ko je bio za ustavne promjene i ko protiv garantuju nam još 4 godine jada i bijede, blokiranja rada parlamenta i vlade.
Lična vrijeđanja i prepucavanja nam nisu ništa novo, valjda smo svi do sada postali svjesni kakav nam šljam i ološ vodi zemlju na put bez povratka. Svi se bore samo za svoje pozicije i mogućnost da se u naredne 4 godine još više nakradu i na otimaju. :x
Isti su i pozicija i opozicija nema neke značajne razlike, tako da čovjek i nema baš nekog izbora za koga glasati.

Kako Bakir može voditi ozbiljnu emisiju i svrsishodnu diskusiju sa ljudima čiji je krajnji domet u upadicama tipa " ti ne znaš engleski, nisi to mogao pročitati" " ja sam pravnik ja to zna, ti si student prava i to ne razumiješ" :-? :-? :sad:
Ko nema osnovne kulture u komunikaciji ni tri čiste u glavi da zna kada dođe u emisiju u kojoj se vodi debata o predizbornim programamima, da se pripremi i zna objasniti kakav je predizborni program njegove stranke i za šta će se boriti ne može biti ni vozač u predsjedništvu, a ne član predsjeništva.

Samo na HEPEK Zgembe Handislića može pomoći u ovoj situaciji.
Last edited by idic on 12/09/2006 09:49, edited 1 time in total.
BHG

Post by BHG »

ono je tuga i zalost...niko nista konkretno nije rekao...samo upadaju nekulturno jedan drugom u rijec i raspravljaju oko stvari koje nas obicne gradjane neinteresuju...cuj problem je raspasce se parlament...pa nek se raspadne jebo me parlament svakako nista nerade osim pred izbore sto nam zamazu oci...fino ih zena pita sta cemo sa pola miliona nezaposlenih...ja necuh odgovor!...jel ko od vas? bas bih volio da znam mozemo li se nadat nekim novim radnim mjestima...il cemo opet svi zajedno s kafe na kafu pa po cijeli dan...
bleka

Post by bleka »

Ako cemo posteno jedino je MIrnes u protekle 4 godine nesto radio. :-D
idic

Post by idic »

bleka wrote:Ako cemo posteno jedino je MIrnes u protekle 4 godine nesto radio. :-D
Jel možeš zamisliti budućnost zemlje u kojoj je Mirnes predsjednik. Možda ima dobre namjere ali radi se o običnom diletantu i klovnu koji svojim pompeznim i glupim izjavama skreće pažnju javnosti na sebe.
Nama treba vlada koja će podjednako zastupati interese svih građana BiH znači građanski, a ne nacionalno organizovane stranke, koja će hitno donijeti ekonomski program za oživljavanje privrede i ekonomski program ( ukidanje sive ekonomije, zapošljavanje, povećanje standrada socijalno ugroženog stanovništva ) ja nisam još čula da je iko od stranačkih predstavnika još progovorio na ovu temu. :-?
bleka

Post by bleka »

Komsic se izvinjava Tihicu sto spominje limuzine, a frajer helikopterom hoda po stranackim skupovima :-) .
saim_adka

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 25/01/2017 10:14, edited 1 time in total.
dr.iver

Post by dr.iver »

saim_adka wrote:Samo da mi je znati, kako to politicke stranke uvijek imaju para da finansiraju izbore, a nema se love...
U tome je stos, kradu od nas obicnih smrtnika
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

bleka wrote:STa ono KOmsic pita Lijanovica, pa onda kad je skonto da se zajebo :"aha, to" :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa majku mu Bleka ti si Sarajlija i nije mi jasno kako ne moze da prokuzis ponasanje tj. ono kad neko nekoga pila. Komsic je pitao Lijanovica "a kako ti mislis da to uradis" a onda je Lijanovic ispricao pricu iz domena SF na sto je Komsic seretski odgovorio "a to" ili u stilu to moze proci samo u mislima.
Inace generalno sama emisija mi je potvrdila da je Haris Silajdzic covjek koji je izgubio sve kompase jer bivsi ministar vanjskih poslova stavlja licna misljenja ispred donesenih rezolucija i stavlja Bozu Ljubica ispred covjeka koji je bio citav rat na istoj strani sa Harisom i u Armiji BiH. To samo po sebi pokazuje koliko se cijene ljudi drugih nacionalnosti koji nisu prodali svoju dusu ali zato Haris svoju jeste i te kako.
Mirnes Ajanovic je klasicni showman kojem prica prolazi kod nesposobnih staraca kojima moze i fizicki da zaprijeti a nije svjestan da visoku politiku u BiH ne vode BH politicari nego stranci i da bi na prvi svoj gaf dobio po usima.
Lijanovic dobro misli ali to sto misli ne moze provesti nigdje drugo nego u nekom SF filmu sve dok je uredjenje drzave ovako kakvo jeste.
Sulejman Tihic je ovakav i onakav ali za razliku od Harisa koji je 10 godina u vlasti skinu je ako nista orlove i Boze pravde i hrabro zatrazio ukidanje RS-a. I zaista je to morao povuci iz procedure jer bi mu se odbilo od glavu radi ne prolaska amandmana koji mozda nisu idealni ali zato su puno bolji od stanja koje je sada. A sto se tice entitetskog glasanja ono je i sada na snazi tako da ono sto prica Haris nema veze sa pamecu nego iskljucivo sa Harisovom narcisoidnoscu i tim da je on jedini covjek koji misli ispravno. Govoriti Tihicu da nema pravo govoriti o borbi za BiH je degutantno i ravno nejvecem mogucem bezobrazluku jer dok je Haris kao ministar letao po svjetskim metropolama Tihic je sjedio u logoru na vodi i hljebu.
Komsic je po mom misljenju svjesno precutao mnogo stvari jer ulazak u onu lakrdiju od dijaloga bi ga dovelo do toga da i on bude lakrdijas ali u svakom slucaju je jedan od rijetkih ljudi koji je Harisu javno i ljutito bez imalo straha odbrusio u lice sta je mislio.
Sve u svemu jedna lijepa slika da svi vidimo ko bi trebao da nam kroji buducnost i od koga zavisi buducnost nase djece.
bleka

Post by bleka »

hrasno38 wrote: Inace generalno sama emisija mi je potvrdila da je Haris Silajdzic covjek koji je izgubio sve kompase jer bivsi ministar vanjskih poslova stavlja licna misljenja ispred donesenih rezolucija i stavlja Bozu Ljubica ispred covjeka koji je bio citav rat na istoj strani sa Harisom i u Armiji BiH. To samo po sebi pokazuje koliko se cijene ljudi drugih nacionalnosti koji nisu prodali svoju dusu ali zato Haris svoju jeste i te kako.
Stani malo, niko to nije rekao. Covjek samo govori da ako recimo 50 % BOsnjaka glasa za Komsica, ocigledno je da ga Hrvati nisu izabrali. SUstina je (zajeb) da ova drzava pociva na tri konstitutivna naroda. Sada maltene mi bi iskoristili sto su se Hrvati u BiH isto tako malo zajebali pa su da li da Tudman iz pregovara federaciju, gdje ih (to ovaj primjer pokazuje) BOsnjaci mogu preglasati. PO meni postoji jedna uzasna kontradikcija sa jedne strane (npr Tihi, LIjanovic, pa i SDP) govori o realnosti da RS postoji, Srbi imaju svoja prava definisana u Dejtonu, a sa druge strane kao daj da mi izabremo i Hrvata, kao ko ih jebe kad su se zajebali. JA bih volio da mogu glasati za jednog clana bilo koje nacionalnosti. JA vam kazem (mislim nije mi jasno kako to SDP ne vidi) ukinite RS, SDP sigurno pobjeduje sa 50 %.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

hrasno38 wrote:Mirnes Ajanovic je klasicni showman kojem prica prolazi kod nesposobnih staraca kojima moze i fizicki da zaprijeti a nije svjestan da visoku politiku u BiH ne vode BH politicari nego stranci i da bi na prvi svoj gaf dobio po usima.
Mirnes jeste showman, ali ovo drugo vise ne stoji. Ta vremena su (nazalost?) prosla. Zasto Dodik ne dobije po usima?
Grom iz vedra neba

Mene je licno zabolilo kada Silajdzic nije podrzao Komsica. Smatram da je za Bosnu najbolje da u predsjednistvu sjede Haris i Zeljko, jer su obojica dali svoj doprinos za BiH.

Sto se tice Harisovog nastupa, definitivno ne stoji kako neko rece, da se negativno odnosi prema Zeljku zato sto je Hrvat koji nije prodao dusu, jer to jednostavno demantuju ministri Srbi i Hrvati iz Harisove stranke.

Ja mislim da je ovdje u pitanju cisto kontriranje Zlatku Lagumdziji, a Zeljko je samo kolateralna steta. Duboko vjerujem, da Haris prizeljkuje Zeljka u predsjednistvu, ali kao sto sam vec rekao kontrira Lagumdziji.

Sto se tice Harisovog argumenta da se boji radikalizacije Hrvata, ni to nema logike, jer ta radikalizacija traje u kontinuitetu do sada.

Dakle to su politicke igre. A Haris je pogrijesio definitivno, medjutim isto tako ne moze se osporiti njegovo doprinos Bosni.

Ja navijam za obojicu, a glasacu za Zeljka.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

SherlockHolmes wrote:
hrasno38 wrote:Mirnes Ajanovic je klasicni showman kojem prica prolazi kod nesposobnih staraca kojima moze i fizicki da zaprijeti a nije svjestan da visoku politiku u BiH ne vode BH politicari nego stranci i da bi na prvi svoj gaf dobio po usima.
Mirnes jeste showman, ali ovo drugo vise ne stoji. Ta vremena su (nazalost?) prosla. Zasto Dodik ne dobije po usima?
Jednostavno zato sto je sva njegova prica suplja i vise lici na ispipavanje pulsa jer i on dobro zna da se ovdje granice vise ne mogu mijenjati. Iz istog razloga se ne reaguje ni na inicijative politicara iz Federacije na promjenu ustroja BiH. Sad za sad, a ja se nadam ne za dugo ova zemlja mora imati ta dva usrana entiteta. Mirnes jednostavno prica price kako je on ovo uradio ili ono. Ama da tu nije bilo volje kod vodecih politickih stranaka mogao bi on pricati 10 godina mada mu svaka cast za upornost u nekim stvarima.
putnik

Post by putnik »

Grom iz vedra neba wrote:Meni je najbolji bio Mirnes. Nema veceg showmana. Kaze mirnes, ako ja udjem u predsjednistvo, mozete misliti sta cu onoj dvojici radit kad sa mnom parlament nije mogao izaci na kraj :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mirnes - falanga :D
Jasho

Post by Jasho »

Haris Silajdžić je sinošnjim negiranjem prava Željku komšiću da bude kandidat za člana predsjedništva i svojim neprimjerenim vrijeđanjem čovjeka koji je iz rovova branio BiH od agresora pokazao svoje pravo lice i svima nama potvrdio da je on jedan bolesni nacionalista i fašista, kojem je u interesu samo fotelja i za kojeg su dobri samo oni koji su spremni zastupati nacionalističko-fašističke stavove! Da je Hitler živ mislim da bi pozavido Silajdžiću na njegovim sinošnjim izjavama i stavovima! Ali Željko je sinoć na jedan kulturan način porazio demagoga Hareta. U svom negiranju i protivljenju ustavnim promjena od strane Hareta, najbolje je bilo kad mu je Željko spomenuo Dejton i rekao da i ako ste potpisali loš i nepravedan sporazum i priznali RS ja va nisam napadao niti osuđivao, čak šta više bio sam sretan, jer u vrijeme kada ste vi potpisali Dejtonski sporazum, "ja sam bio na Treskavici u snijegu do za vrat" i tada nam je javljeno da je potpisan mir i bio sam sretan što napokon idem kući! Dio koji sam stavio pod navodnike, je ključni i najbolji dio govra Željka Haretu, gdje mu je na jedan kuturan način stavio do znanja da je on bio u prvim redovima ABiH i branio dražavu u nemogučim uslovima dok je Hare hodao po svijetu u udobnim odijelima i trošio naš novac i uzimao kredite za koje nikom nije polagao račune niti je ikome o tome govorio, sve dok oni koji su mu ih dali nisu zatražili povrat duga! Dakle Željko je sinoć bio najbolji, iza njega su Lijanović i Irena, dok su Hare , Tihić i Ajanović dno dna! Nakon sunošnje emisije još više sam ubjeđen da će Željko ući u predsjedništvo i da će Hare ponovo da ostane kratkih rukava!
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Koliko sam shvatio Silajdzic, kakav god bio, ne negira pravo Komsicu da se kandidira, vec govori da isti nece imati kredibilitet ukoliko ga izaberu prevashodno Bosnjaci, sto i stoji.

Ako sistem ne valja (a ne valja) treba ga mijenjati, a ne davati za pravo onima koji tvrde da njihove predstavnike bira neko drugi i time dalje radikalizovati jedan konstitutivni narod. Najgore od svega je, po meni, to sto se to radi oko funkcija koje imaju sve manje i manje vaznih ovlasti.
Last edited by SherlockHolmes on 12/09/2006 12:13, edited 1 time in total.
Grom iz vedra neba

Jasho wrote:Haris Silajdžić je sinošnjim negiranjem prava Željku komšiću da bude kandidat za člana predsjedništva i svojim neprimjerenim vrijeđanjem čovjeka koji je iz rovova branio BiH od agresora pokazao svoje pravo lice i svima nama potvrdio da je on jedan bolesni nacionalista i fašista, kojem je u interesu samo fotelja i za kojeg su dobri samo oni koji su spremni zastupati nacionalističko-fašističke stavove! Da je Hitler živ mislim da bi pozavido Silajdžiću na njegovim sinošnjim izjavama i stavovima! Ali Željko je sinoć na jedan kulturan način porazio demagoga Hareta. U svom negiranju i protivljenju ustavnim promjena od strane Hareta, najbolje je bilo kad mu je Željko spomenuo Dejton i rekao da i ako ste potpisali loš i nepravedan sporazum i priznali RS ja va nisam napadao niti osuđivao, čak šta više bio sam sretan, jer u vrijeme kada ste vi potpisali Dejtonski sporazum, "ja sam bio na Treskavici u snijegu do za vrat" i tada nam je javljeno da je potpisan mir i bio sam sretan što napokon idem kući! Dio koji sam stavio pod navodnike, je ključni i najbolji dio govra Željka Haretu, gdje mu je na jedan kuturan način stavio do znanja da je on bio u prvim redovima ABiH i branio dražavu u nemogučim uslovima dok je Hare hodao po svijetu u udobnim odijelima i trošio naš novac i uzimao kredite za koje nikom nije polagao račune niti je ikome o tome govorio, sve dok oni koji su mu ih dali nisu zatražili povrat duga! Dakle Željko je sinoć bio najbolji, iza njega su Lijanović i Irena, dok su Hare , Tihić i Ajanović dno dna! Nakon sunošnje emisije još više sam ubjeđen da će Željko ući u predsjedništvo i da će Hare ponovo da ostane kratkih rukava!
Jebiga sad. Komentar ti izgleda ko sinusoida. Odjednom zanosno pljuvanje 300 na h, a onda dizanje u nebo Komsica, medju andjelima.

Niti je Silajdzic dijete cvijeca, niti je Komsic melek, ali i jedan i drugi su dosta uradili za BiH, a vec sam rekao u ranijem postu da je Haris pogrijesio sto nije dao podrsku (iako mu nije osporio kao sto si ti rekao pravo da bude biran) Zeljku.
idic

Post by idic »

Željko Komšić je kost u grlu i bošnjačkim i hrvatskim političarima jer su svjesni da će njegovom kandidaturom izgubiti značajan broj biračkog tijela koje uporno svojataju. Odkud ikome pravo da misli i tvrdi da interese hrvatskog naroda može zastupati samo Hrvat iz nacionalne ( čitaj nacionalističke ) stranke. Lagumdžija im je ovim potezom žestoko pomutijo račune i zato skidam kapu. :)

Haris Silajdžić je žestoki ublehaš, smatra da je karizmatična ličnost, a na ovim izborima će shvatiti kao i predhodnih godina da je malo onih koji ga podržavaju. Poslije izbora kad ne uđe u predsjedništvo netragom će nestati negdje u arapskom svijetu da se bavi svojim "biznisom" kao i do sada.
Razišao se sa Izetbegovićem koji nije bio spreman mu ponuditi dovoljno primamljivo mjesto, pa iz čistog inata osnovao stranku da napakosti SDA. Stranka mu je kao i on skup ublehaša i zagrabih efendija koji mjenjaju politiku kako vjetar puše i u vlasti su cijelo vrijeme, a da ništa nisu postigli ni učinili. U duši je zadrti nacionalista i priča koju priča o jedinstvenoj BiH nije više ni za malu djecu jer mu ni oni više ne vjeruju.
bleka

Post by bleka »

Jasho wrote:Haris Silajdžić je sinošnjim negiranjem prava Željku komšiću da bude kandidat za člana predsjedništva i svojim neprimjerenim vrijeđanjem čovjeka koji je iz rovova branio BiH od agresora pokazao svoje pravo lice i svima nama potvrdio da je on jedan bolesni nacionalista i fašista, kojem je u interesu samo fotelja i za kojeg su dobri samo oni koji su spremni zastupati nacionalističko-fašističke stavove!
E moj Jasho ti jedino znas zvati ljude fasistima. Svako ko je protiv SDP-a je tebi fasista. DAj bolan mrdni malo od pionir politike.
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

hrasno38 wrote: Govoriti Tihicu da nema pravo govoriti o borbi za BiH je degutantno i ravno nejvecem mogucem bezobrazluku jer dok je Haris kao ministar letao po svjetskim metropolama Tihic je sjedio u logoru na vodi i hljebu.
Ova recenica pokazuje svu nasu naivnost i glupost.
Tihic jeste bio u logoru, ali to nije uslov za dobrog sefa drzave.
A Haris Silajdzic kao ministar vanjaskih poslova nije samo "lijetao po metropolama", Haris je ipak uradio dosta za BiH. I u pravu je kada je kazao da njemu niko nemoze prigovoriti nista za BiH.
Prebrzo zaboravljamo, a lahko usvajamo!
Sarafcina

Post by Sarafcina »

haris je za mene polozio sa recenicom... "Mi nismo dali predizborna obecanja, mi smo samo rekli na cemu cemo raditi. I mi smo radili."

Znam i ja raju koja je profesoru znala reci "profesore ja sam stvarno ucio ovaj predmet"...A i Haris je prof ... jel daje on sestice, kad mu se ovako kaze?
Post Reply