Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
ho oponopono

#201 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by ho oponopono »

...a odakle tebi sigurnost da ces zauvijek ostati u braku sa doticnom?!

Odnosi su zivi, ne zelim da razmisljam koliko dugo cu biti sa nekim to mi nije mjerilo kvalitetnog odnosa, dok je na obostrano zadovoljstvo sve pet u protivnom cu sa izvodom iz maticne knjige vjencanih fino da dupe obrisem sa istim zarom kao kad maticarka ti postavi upit da li vi...?

... jer ne zelim da me taj papir samo formalno veze za nekoga...jebo tu patnju, nek se time kiti ko hoce opet sve stvar izbora, hvala nebesima pa nismo svi isti...

...ocito se persone nagledale muvija u fazonu "dok vas smrt ne rastavi" pa ste u tome djiru valjda, to moj mozak ne moze i nece da apsolvira... :pusi2:
DoZeN

#202 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by DoZeN »

bubi_mama wrote:Ma vidi ovo, kad su teme tipa- majke bez duse, ostavljena djeca po domovima i sta ti ga ja znam. Ugl teme gdje se doticu napustena djeca, oplete se po majkama koje su ovakve- onakve,sebicne, samo na svoje dupe misle a jadna djeca, i svi bi usvajali tu jadnu djecu teska sudbina... Ok postujem i vecinom su komentari na mjestu. Ali...
Dolazi tema gdje je zena jasno rekla djeca su mi na prvom mjestu, da zna da ima obaveza i ne moze ostaviti sve da bi se nasla sa cjenjenim forumasem...( Meni licno primjer majke koja ne zeli da joj djecu odgaja ulica i komsije).
E onda ide pljuvacina, aman kako ce tako reci sta forsira koliko je predana majka,to je normalno svaka majka je takva, i slicno.
I njena djeca, i djeca svih raspucenica se nazivaju prikolicama kopiladima :smajlikojipovraca
Poenta je da vecina kaze (da li otvoreno ili u celofanu) Sta ti treba da budes sa zenom s djecom?
To je poenta, sada ima drugo pitanje da li djeca mogu da blokiraju takve veze? Da li im treba dozvoliti-mnogi bjeze od takvih odgovora
DoZeN

#203 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by DoZeN »

dobar osjecaj wrote: Mislim da lik koji je sam o sebi pisao da ima istoriju da ga privlace zene sadrzajne bracne proslosti koje su nastancale djecu s losim partnerima nije bas neko ko je u prilici da kupi sta hoce. Covjek ima neke svoje teskoce kao i vecina ljudi. Mislim da mu savjeti o masovnim kupljenjima bilo koje kategorije zena nisu od neke koristi.
Ako te privlace zene s djecom,vjerovatno ne mozes naci nesto bez djece? Jel to hoces reci?
bubi_mama

#204 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by bubi_mama »

DoZeN wrote:
bubi_mama wrote:Ma vidi ovo, kad su teme tipa- majke bez duse, ostavljena djeca po domovima i sta ti ga ja znam. Ugl teme gdje se doticu napustena djeca, oplete se po majkama koje su ovakve- onakve,sebicne, samo na svoje dupe misle a jadna djeca, i svi bi usvajali tu jadnu djecu teska sudbina... Ok postujem i vecinom su komentari na mjestu. Ali...
Dolazi tema gdje je zena jasno rekla djeca su mi na prvom mjestu, da zna da ima obaveza i ne moze ostaviti sve da bi se nasla sa cjenjenim forumasem...( Meni licno primjer majke koja ne zeli da joj djecu odgaja ulica i komsije).
E onda ide pljuvacina, aman kako ce tako reci sta forsira koliko je predana majka,to je normalno svaka majka je takva, i slicno.
I njena djeca, i djeca svih raspucenica se nazivaju prikolicama kopiladima :smajlikojipovraca
Poenta je da vecina kaze (da li otvoreno ili u celofanu) Sta ti treba da budes sa zenom s djecom?
To je poenta, sada ima drugo pitanje da li djeca mogu da blokiraju takve veze? Da li im treba dozvoliti-mnogi bjeze od takvih odgovora
Evo iz mog iskustva licnog mogu ti samo reci da je sve do tebe i tvog nastupa prema djeci kad ih upoznas. Ako ti zauzmes stav tipa- Ja sam mamin momak i pomitite se sa tim - od toga nema nista.
Moja majka je imala nas dvoje djece kada je upoznala ocuha (nikada ozenjen, bez djece). Ja sam bila jedno prilicno ljubomorno i posesivno djete, medjutim kad sam prvi put upoznala tog covjeka on je imao stav prema nama da nas postuje kao djecu zene sa kojom je u vezi, i da nije tu da nam je otme. Nikada npr, dok su bili u vezi nije ostajao da prenoci kod nas, nije poksavao da je ljubi i sta sve znam pred nama. Vjeruj mi to je meni kao djetetu bilo presudno da ga prihvatim.
Umrli su mi i otac i majka, ostao je nam je ocuh. Dan danas sa njim brat i ja imamo odnos kao i prije, obilazimo ga zovemo, sve isto kao i kad je mama bila ziva i tako ce ostati sve dok je i on ziv.
Troll_Happens

#205 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by Troll_Happens »

Tu uvijek imas problem, pored nje same moras da se svidis djeci i zadovoljis iste... Znaci dupla prepreka... Bolje se mani tih kombinacija i trazi neku koja je normalna i ne posjeduje priljepke. Jer time olaksavas zivot sebi uveliko.
dobar osjecaj

#206 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by dobar osjecaj »

DoZeN wrote:
dobar osjecaj wrote: Mislim da lik koji je sam o sebi pisao da ima istoriju da ga privlace zene sadrzajne bracne proslosti koje su nastancale djecu s losim partnerima nije bas neko ko je u prilici da kupi sta hoce. Covjek ima neke svoje teskoce kao i vecina ljudi. Mislim da mu savjeti o masovnim kupljenjima bilo koje kategorije zena nisu od neke koristi.
Ako te privlace zene s djecom,vjerovatno ne mozes naci nesto bez djece? Jel to hoces reci?
Ne, nego da svojim izborom "kupis" sta ti hoces i nalazis sta ti zelis i sta mislis da je tebi dobro i da ti zasluzujes.
prog321

#207 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by prog321 »

DoZeN wrote: Ako te privlace zene s djecom,vjerovatno ne mozes naci nesto bez djece? Jel to hoces reci?
Da. to je upravo htjela reci.
Ali posto je zensko upakovat ce to sa nekim ljepsim rijecima. :-D
JThomas

#208 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by JThomas »

ima i muškaraca koje loži da ispravljaju krive drine u ljubavnom i emotivnom smislu. ni blizu koliko žena, ali ima.
walter kurtz

#209 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by walter kurtz »

JThomas wrote:ima i muškaraca koje loži da ispravljaju krive drine u ljubavnom i emotivnom smislu. ni blizu koliko žena, ali ima.
Tih je najvise sindrom spasitelja :wink:
sheilak

#210 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by sheilak »

walter kurtz wrote:
JThomas wrote:ima i muškaraca koje loži da ispravljaju krive drine u ljubavnom i emotivnom smislu. ni blizu koliko žena, ali ima.
Tih je najvise sindrom spasitelja :wink:
da, i njih se najvise treba cuvati.

ovo sad bez neke narocite veze sa dozenom. samo random opaska.
sheilak

#211 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by sheilak »

DoZeN wrote:
ja evo preletih temu i iskreno ne znam zasto dozena napadaju. covjek je, iz perspektive osobe koja nema djece vjerovatno, postavio sasvim ok pitanje kako se ponasati u takvim situacijama.

evo, dozen, reci cu ti ja iz iskustva djeteta :D samohrane majke, buduci da su mi roditelji razvedeni. i ja sam bila dosta posesivno dijete i bas nekako bezobrazno :D kada je mama bila u pitanju. ona nije smjela imati nikoga, po mom misljenju petogodisnje osobe, i svaki izgled da izadje s nekim ja bih sabotirala, glumatanjem razmazenog derista (kako su me nazvali i jos uvijek zovu :D ). i nista i niko nije dolazio u obzir. noto na kraju i nije bila prepreka da mi se mama preuda vec njen stav, skoro isti kao i kod zene sa kojom izlazis: dijete mi je na prvom mjestu. iskreno, za mene je to bilo zdravo (i drzim se toga stava(, za nju malo manje. tek kada sam ja postala zrelija, i ona je popustila sa svojim dosta rigidnim stavom o ovom pitanju. (interesantno, tati nisam radila probleme, njegovu drugu suprugu sam odmah prihvatila i postala mi je i zamjenska mama dok sam tamo bila i kad sam tamo).

neko ti je vec rekao, stav te zene je ispravan stav jer djeca majci zaista trebaju biti na prvom mjestu, cak i kada je u braku sa ocem djece. po tome vidis kakva je osoba. bitan je tvoj (iskren) stav prema djeci, po tome ce ona vidjeti kakva si ti osoba. imas sigurno osjecaj za ispravno, imamo to svi (donekle) i vodi se tim osjecajem. ako ti je do nje stalo, potrudit ces i oko nje i oko djece i neces lako odustajati. i dobit ces onoliko koliko ulazes. samo, ako ti nije ozbiljno, ako nisi spreman za barem neku posvecenu vezu, nemoj ulaziti u neke povrsne odnose s njom. steta je ona za to. ;-)
DoZeN

#212 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by DoZeN »

sheilak wrote:
evo, dozen, reci cu ti ja iz iskustva djeteta :D samohrane majke, buduci da su mi roditelji razvedeni. i ja sam bila dosta posesivno dijete i bas nekako bezobrazno :D kada je mama bila u pitanju. ona nije smjela imati nikoga, po mom misljenju petogodisnje osobe, i svaki izgled da izadje s nekim ja bih sabotirala, glumatanjem razmazenog derista (kako su me nazvali i jos uvijek zovu :D ). i nista i niko nije dolazio u obzir. noto na kraju i nije bila prepreka da mi se mama preuda vec njen stav, skoro isti kao i kod zene sa kojom izlazis: dijete mi je na prvom mjestu. iskreno, za mene je to bilo zdravo (i drzim se toga stava(, za nju malo manje. tek kada sam ja postala zrelija, i ona je popustila sa svojim dosta rigidnim stavom o ovom pitanju. (interesantno, tati nisam radila probleme, njegovu drugu suprugu sam odmah prihvatila i postala mi je i zamjenska mama dok sam tamo bila i kad sam tamo).

neko ti je vec rekao, stav te zene je ispravan stav jer djeca majci zaista trebaju biti na prvom mjestu, cak i kada je u braku sa ocem djece. po tome vidis kakva je osoba. bitan je tvoj (iskren) stav prema djeci, po tome ce ona vidjeti kakva si ti osoba. imas sigurno osjecaj za ispravno, imamo to svi (donekle) i vodi se tim osjecajem. ako ti je do nje stalo, potrudit ces i oko nje i oko djece i neces lako odustajati. i dobit ces onoliko koliko ulazes. samo, ako ti nije ozbiljno, ako nisi spreman za barem neku posvecenu vezu, nemoj ulaziti u neke povrsne odnose s njom. steta je ona za to. ;-)
Razumijem te,moj je stav je veoma jasan
Ako se zenis/udajes da bi imao djecu, onda treba da se dobro da se zapitas oko tvoga braka, a, ako ti djeca mogu blokirati vezu sa novim partnerom posle razvoda onda ti gubis smisao roditelja,zna se ko je roditelj a ko dijete.
Last edited by DoZeN on 08/06/2015 22:41, edited 2 times in total.
Loulou

#213 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by Loulou »

Sve u svemu, ovo je ne samo patrijarhalno nego u srži mizogino društvo kakvo će, nažalost, još dugo ostati.
Ženama je, s druge strane ali i s tim u vezi, žrtvovanje zarad ovog ili onog najviša životna vrijednost.
Kako bi drukčije i bilo u "kurva il' svetica" društvu.

Ali, život je ono drugo što se događa dok se piskara po forumima.
DoZeN

#214 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by DoZeN »

Loulou wrote:Sve u svemu, ovo je ne samo patrijarhalno nego u srži mizogino društvo kakvo će, nažalost, još dugo ostati.
Ženama je, s druge strane ali i s tim u vezi, žrtvovanje zarad ovog ili onog najviša životna vrijednost.
Kako bi drukčije i bilo u "kurva il' svetica" društvu.

Ali, život je ono drugo što se događa dok se piskara po forumima.
Ne postoji velika razlika izmedju Bosanskog drustva ili npr Americkog kada su u pitanju single mom, postoji samo bolja ekonomska situacija i finansiska neovisnost u zivotu i u vezi.
Kada budu na cijeni "samostalne osobe" onda ce biti sve lakse.Mnoge zene koje imaju djecu "nalete"na bolesnike ili cak pedofile,jer u vecini traze spas i pomoc.
s druge strane one koje same o sebi brinu i ne treba im neko da ih pomaze,one su nedokucive za one koji misle da majke su preodredjene da budu uz djecu.
prog321

#215 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by prog321 »

DoZeN wrote: Ne postoji velika razlika izmedju Bosanskog drustva ili npr Americkog kada su u pitanju single mom,
.
Nemoj im razbijati iluzije da starka raspustusa na zapadu nema bolji drustveni status od ovog ovdje.
Pa zasto su sve one besmislene ljubavne filmove sa happy endingom iz holivudske scenografije gledali ? :-D
JThomas

#216 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by JThomas »

tamo ljudi ipak mnogo više gledaju svoja posla a ne tuđa. unutra vjerovatrno i ne misle ništa bolje, ali to ne dolazi u toj mjeri do izražaja prema vani.
prog321

#217 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by prog321 »

U velikim gradovima gledaju svoja posla, u manjim svako zna svakoga kao i kod nas.
sheilak

#218 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by sheilak »

DoZeN wrote: Razumijem te,moj je stav je veoma jasan
Ako se zenis/udajes da bi imao djecu, onda treba da se dobro da se zapitas oko tvoga braka, a, ako ti djeca mogu blokirati vezu sa novim partnerom posle razvoda onda ti gubis smisao roditelja,zna se ko je roditelj a ko dijete.
trebalo mi je malo da odgonetnem smisao :D al to je otprilike to. naravno, podrazumijeva se da je roditelj razumna osoba, ima ih dosta koji to nikako nisu.
arena1

#219 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by arena1 »

Ma koja djeca da budu smetnja vezi.Pa sutra vezi između dvoje slobodnih ljudi više može biti smetnja buduća svekrva , zaova,jetrva, punica i da ne nabrajam više.Mami njene ljubimice se možda neće sviđati što budući zet nema fakultet , a njena ćerka ima , budućoj svekrvi se neće možda sviđati sinov izbor itd.
Mora svima biti jasno da kao što ni neke veze ne uspiju , prijateljstva se raskinu nakon 20-30 godina , tako ni svi brakovi nemaju tu sreću da opstanu.Jednostavno , nije išlo.Sa djecom treba otvoreno razgovarati i reći im da veza jednog od njihovih roditelja ne ugrožava ljubav prema njima.Jer ni u sretnim brakovima ljubav muža/žene ne ugrožava ljubav prema djeci.Dvije vrste ljubavi koje su nemjerljive , a obe mogu biti iste jačine.
To što je žena rekla da su joj djeca na prvom mjestu , ne znači da ne želi vezu ili da ne želi ostvariti neki dublji odnos.Ko zna kakvi su je sve specijalci salijetali , ukoliko još uvijek dobro izgleda,pa misle da joj je samo do zabave , jer je razvedena , a kod nas to automatski znači , žena koja se voda od jednog do drugog.Prije mi liči da nije za nekih ludih noćnih provoda , ostajanja do sitnih sati , već da je odmjerena žena , koja drži prije svega do svog ugleda i do ugleda svoje djece , da je spremna na novi početak i svaka joj čast na tome.
Ti ako budeš pažljiv prema njihovoj mami , ako mama bude imala osmjeh na licu i ako je sretna s tobom , vjeruj da će ti djeca još i pomoći.
Ali ne očekuj izlaske , vikende i druženja samo s njom.Tu će morati biti uključena i djeca povremeno.Ona nije samo žena , već i majka i to moraš poštovati.
sheilak

#220 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by sheilak »

pa, eto, direktni, ti nekako uvijek recitiras ode sebi kao, (ostavljenom) pozrtvovanom roditelju. ako je to tacno, onda je dakle moguce i suprotno. ne znam zasto sebe smatras iznimkom :? majka rijetko kad ostavi svoje dijete (i muza), a ako to i ucini, onda ima valjane razloge. i opravdane, sebicnost na kraju bude i isprovocirana i nuzna je nekad za puko prezivljavanje. recimo, ako si u braku sa covjekom kojeg ne volis vise. iz bilo kojeg razloga. zbog njegovog ponasanja, zbog nesredjenih odnosa, zbog primjerice kucnog nasilja, psihickog ili fizickog ili neke druge osobe, nebitno. ako djeca nisu vise mala, pa i zena iskreno ima pravo na svoj zivot. i postujem zaista takve zene koje smognu snage uzeti zivot u svoje ruke i ispetljat se iz odnosa koji ju truju. pa taman to znacilo i ostaviti dijete/djecu muzu.

al ovo je tema o zenama koje, skoro po automatizmu, preuzmu brigu o djeci dok je ocu djece dozvoljeno biti slobodnim. ne ulazim u razloge zasto je to tako, valjda i zbog majcinskih osjecaja, a i zbog misli da to valjda tako treba, bez obzira na njene iskrene osjecaje, no cesce ces naci ovakav stav kojeg si opisao kod oca nego kod majke.
sheilak

#221 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by sheilak »

pa ja ne znam iskreno iz koga vise licemjernost izbija - iz zene koja otvoreno kaze i za koju nema razloga da se u njenu iskrenost sumnja, da su joj djeca na prvom jestu. ili muskarac koji se boji da zena nece imati dovoljno vremena da mu posveti paznju koju on misli da zasluzuje. zapravo, oboje su is iskreni, no ta licemjernost se nekako implicira vise kod majke. ne znam zasto.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#222 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by Truba »

sad ide ona seljačka rečenica da su joj djeca bila bitna ne bi se razvodila nego bi trpjela :D
MedenoSrce

#223 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by MedenoSrce »

Black swan wrote:sad ide ona seljačka rečenica da su joj djeca bila bitna ne bi se razvodila nego bi trpjela :D
sva djeca iz brakova koja su svjedocila svakodnevnom svadjanju i eventualno nasilju se ne bi slozila.

edit: kasno se sjetih da hejtas kvotanja :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#224 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by Truba »

srce mi je ubrzano zaigralo kad sam vidio 2 kvotanja :lol:

kakvo nasilje
nek trpi u samoći :D
da djeca ne čuju
:lol: :run: :sax: :bih:
MedenoSrce