DoZeN wrote:dobar osjecaj wrote:
Mislim da lik koji je sam o sebi pisao da ima istoriju da ga privlace zene sadrzajne bracne proslosti koje su nastancale djecu s losim partnerima nije bas neko ko je u prilici da kupi sta hoce. Covjek ima neke svoje teskoce kao i vecina ljudi. Mislim da mu savjeti o masovnim kupljenjima bilo koje kategorije zena nisu od neke koristi.
Ako te privlace zene s djecom,vjerovatno ne mozes naci nesto bez djece? Jel to hoces reci?
ja evo preletih temu i iskreno ne znam zasto dozena napadaju. covjek je, iz perspektive osobe koja nema djece vjerovatno, postavio sasvim ok pitanje kako se ponasati u takvim situacijama.
evo, dozen, reci cu ti ja iz iskustva djeteta

samohrane majke, buduci da su mi roditelji razvedeni. i ja sam bila dosta posesivno dijete i bas nekako bezobrazno

kada je mama bila u pitanju. ona nije smjela imati nikoga, po mom misljenju petogodisnje osobe, i svaki izgled da izadje s nekim ja bih sabotirala, glumatanjem razmazenog derista (kako su me nazvali i jos uvijek zovu

). i nista i niko nije dolazio u obzir. noto na kraju i nije bila prepreka da mi se mama preuda vec njen stav, skoro isti kao i kod zene sa kojom izlazis: dijete mi je na prvom mjestu. iskreno, za mene je to bilo zdravo (i drzim se toga stava(, za nju malo manje. tek kada sam ja postala zrelija, i ona je popustila sa svojim dosta rigidnim stavom o ovom pitanju. (interesantno, tati nisam radila probleme, njegovu drugu suprugu sam odmah prihvatila i postala mi je i zamjenska mama dok sam tamo bila i kad sam tamo).
neko ti je vec rekao, stav te zene je ispravan stav jer djeca majci zaista trebaju biti na prvom mjestu, cak i kada je u braku sa ocem djece. po tome vidis kakva je osoba. bitan je tvoj (iskren) stav prema djeci, po tome ce ona vidjeti kakva si ti osoba. imas sigurno osjecaj za ispravno, imamo to svi (donekle) i vodi se tim osjecajem. ako ti je do nje stalo, potrudit ces i oko nje i oko djece i neces lako odustajati. i dobit ces onoliko koliko ulazes. samo, ako ti nije ozbiljno, ako nisi spreman za barem neku posvecenu vezu, nemoj ulaziti u neke povrsne odnose s njom. steta je ona za to.