SINE MOJ UBISE TE

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
risno

#1 SINE MOJ UBISE TE

Post by risno »

Na snimku na kom se vidi kako prepadnici jedinice Škorpioni ubijaju šestoricu srebreničkih Muslimana Nura Alispahić, prepoznala je svog maloletnog sina Azmira." Pokazaše njih četvoricu i pobiše ih. Kad su onda pokazali dvojicu, kažu sklonite ih. Moj sin i još jedan. Skloniše ih i stadoše. Ruke su stavili iza. Ubiše onog ispred, a moj se sin okrenuo i gleda, kao da traži neku pomoć. Kako se okrenuo i pogledao, ubiše ga. On pade nazad. Moj sine, rekoh, ubiše te… Najteže mi je bilo kad sam ga videla"...

http://www.sanjak.org
hananah

Post by hananah »

Uzas :( :( :( :( :(
Na zalost mnoge ce majke prepoznati svoje sinove, mnoge zene supruge, mnoge sestre bracu, mnoga djeca oceve jer snimak citav traje dva sata i zene Srebrenice koje tragaju za svojim nestalim vec pisale u Hag da im posalju cjelokupan snimak. Ne mogu ni zamisliti kako ce se osjecati dok budu gledale, u isto vrijeme zeljeci da saznaju sudbinu svojih i moleci Boga da na snimku nije neko od njihovih najrodjenijih. Nezamislivo je kako ce se one osjecati. Nek im je Bog na pomoci :(
8. sekretar SKOJ-a

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

...
Last edited by 8. sekretar SKOJ-a on 06/06/2005 05:02, edited 1 time in total.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

:( :( :( :( :( Stahota, grehota, prava zalost ali opet je mozda u nekom pogledu lakse za majke bar vidjeti sta im se djeci desilo ali je i dokaz za zlocin koji je ucinjen.
Bljuzgo

Post by Bljuzgo »

film je prikazan vjerovatno kao poslednji adut da okrive Milosevica koji ih vuce za nos godinama....sto znaci da su Amerika i ostali znali za ovu bruku....

http://www.nrk.no/nyheter/utenriks/4797046.html
redar

Post by redar »

Pozz..

Gdje si ti to u Norge Tony?.

ozz..
hammerhead

Post by hammerhead »

Od istrebljenja je strasniji jos samo zaborav istrebljenja!!!!
digger

Post by digger »

Ako se u ovoj grozoti od dokaza moze upotrijebiti rijec "dobro," onda je to definitivna potvrda cinjenice da su zvanicne vlasti Srbije ne samo bile upoznate sa akcijama svojih vojnih i policijskih snaga, nego su to i odobravali. Istovremeno, obicni gradjani Srbije koji su mogli da se vade da su optuzbe protiv JNA samo propaganda, sada treba da zasute i prihvate cinjenice.

Veoma je vazno vidjeti da je danasnja SCG vlada odmah reagovala hapsenjem onih sa videa. Nisam siguran da bi vlada RS u slicnoj situaciji reagovala na isti nacin.

Ocekujem da vidimo nove i otvorene javne diskusije u SCG oko ovog i drugih zlocina pocinjenih u BH, jer se istina ne smije i ne moze sakriti.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Najgore od svega mi je sto sva bol koju majke Srebrenice i ostali iskazuju svih ovih deset godina prerasta u neku vrstu folklora kod nas...
Svi njihovi vapaji za istinom i pravdom nailaze samo na zid shutnje kako medjunarodne zajednice, tako i domacih vlasti!
Oprosticete mi, ali ja ne vjerujem da za ovaj, ali i mnoge druge snimke nije znala barem obavjestajna sluzba nase zemlje...

A majke poput majke Nure, traze li traze svoje najmilije! :x

I nadaju se... :(
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

8. sekretar SKOJ-a wrote::( :( :(
Pusur

Post by Pusur »

Ma koja crna vlada RS?!
Pa ne bi ni ovi reagovali da nisu morali, navodno da ova kaseta nadena u Shidu u videoteci, raja je rentala!!!
Zalosno je sta se desava ali i mi isto treba da se stidimo jer smo vec sve zaboravili i u biti boli nas briga za Srebrenicom a svi smo duzni da joj vratimo dostojanstvo i da se za ovo sto se desavalo jos vise zna. Prosle godine kad bila godisnjica masakra u Sarajevu u kaficima (a mislim da je tako u svim gradovima) ide muzika normala, raju boli briga.......
losi smo i mi sami.
risno

Post by risno »

Tako ce nam se opet djesit kad dozvolimo da nam budu kumovi i prijatelji.

Dok su se oni naoruzivali mi mislili gdje ce komsa na komsu, treba uvjek da budemo spremni i da nikad ne zaboravimo, inace ce se kad tad opet ponovit.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Bosnjaci su Bosnjaci koje su god vjere! To su bili dok Srbija i Hrvatska nisu Bosnjake pravoslavce i Bosnjake katolike pretvorili u Srbe i Hrvate sredinom i krajem 19 stoljeca. Zato za njih sada prave zlocine nad Bosnjacima muslimanima osim manjeg dijela koji se bori za Bosnu! Dok je Bosna bila bosnjacka kojoj su god vjeri njeni Bosnjaci pripadali u njoj nije bilo toga sto se desilo 1992 do 1995! Jedini nacin to sprijecit da se opet desi i da se sacuva Bosna je da se svi Bosnjaci nanovo vrate u Bosnjake i onda ce vjera biti nesto sto se tice svakog covjeka dok ce svi biti Bosnjaci i braniti Bosnu od srpskih, hrvatskih i drugih napada!
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

mr__bosnjak wrote:Bosnjaci su Bosnjaci koje su god vjere! To su bili dok Srbija i Hrvatska nisu Bosnjake pravoslavce i Bosnjake katolike pretvorili u Srbe i Hrvate sredinom i krajem 19 stoljeca. Zato za njih sada prave zlocine nad Bosnjacima muslimanima osim manjeg dijela koji se bori za Bosnu! Dok je Bosna bila bosnjacka kojoj su god vjeri njeni Bosnjaci pripadali u njoj nije bilo toga sto se desilo 1992 do 1995! Jedini nacin to sprijecit da se opet desi i da se sacuva Bosna je da se svi Bosnjaci nanovo vrate u Bosnjake i onda ce vjera biti nesto sto se tice svakog covjeka dok ce svi biti Bosnjaci i braniti Bosnu od srpskih, hrvatskih i drugih napada!
Vraćaš nas u srednji vijek, OD KULINA BANA DO BOLJIH DANA;
To se danas preskače jer bi moglo opet zapucati, tako da to nema veze s vezom.
Ja ako se izjasnim da sam srbin, ili hrvat ili bošnjak ili hare krišna, itd, to mi niko ne može osporiti i zato ne trudi se da dokazuješ da su svi u Bosni BOŠNJACI, jer nije tako.
Bil tebi smetalo da ti neko natuca da si ti RUS a ne bošnjak, e pa tako i bosanski srbi ako hoće da se izjasne ko SRBI to je njihovo pravo i niko im ne može to osporiti. Isto ti je za hrvate i nas jadne bošnje.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Naravno da imaju pravo da se izjasnjavaju tako ali nisu se jednog dana skupili i rekli e sada ce mo biti Srbi i Hrvati nego su pod lazima Srbije i Hrvatske pretvoreni u Srbe i Hrvate i od tada je Bosna zemlja gdje svaka stvar kao i sto sam kazes moze da izazove rat. Ako bi bosanski pravoslavci i bosanski katolici zaznali istinu mozda bi se i vecina njih okrenula Bosni i izjasnjavala se kao Bosnjaci. I tada bi se sprijecilo da se opet puca i Bosna bi opet bila normalna zemlja jedino bi se pucalo kada Bosnjaci brane Bosnu koje su god vjere. I nemoj mi reci da nije tako jer jeste.
Post Reply