Sindikati.
Ko ih vodi? Koji su njihovi konkretni doprinosi poboljšanju statusa radnika u proteklom periodu? Šta mislite o njima?
Za Ismeta Bajramovića tvrde da ima platu 3500 KM, plus da mu je kćerka zaposlena u mandatu SDP-ove vlade u neki od kabineta? Mogu li takvi ljudi imati kredibilitet?
Ko predstavlja radnike realnog sektora?
SINDIKATI - ALL ABOUT
-
hizo ramidovic
#2 Re: SINDIKATI - ALL ABOUT
vlast koja ovakve sindikateThe BEN10 wrote:Sindikati.
Ko ih vodi? Koji su njihovi konkretni doprinosi poboljšanju statusa radnika u proteklom periodu? Šta mislite o njima?
Za Ismeta Bajramovića tvrde da ima platu 3500 KM, plus da mu je kćerka zaposlena u mandatu SDP-ove vlade u neki od kabineta? Mogu li takvi ljudi imati kredibilitet?
Ko predstavlja radnike realnog sektora?
za svoju buducnost ne treba da brine
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3 Re: SINDIKATI - ALL ABOUT
naši sindikati su zaostavšina titina sistema, gdje su bili važan dio establišmenta više okrenut vrhu piramide nego radnicima.
Radnici u BiH trebaju nove sindikate, novo međusobno organizovanje i da biraju svoje predstavnike, ljude iz samog radnog procesa koji jedu isti hljeb i znaju njihovu muku, a ne ove izolovane uhljebe što se među sobom rotiraju i predstavljaju klasu za sebe.
Jebeš sindikat đe su predstavnici radnika bezmudi neradnici
ps
najiskrenije između ovakvog siindikata sa bajramovićima i krušćica,a prije bi Fadila mahnitog podržo
Radnici u BiH trebaju nove sindikate, novo međusobno organizovanje i da biraju svoje predstavnike, ljude iz samog radnog procesa koji jedu isti hljeb i znaju njihovu muku, a ne ove izolovane uhljebe što se među sobom rotiraju i predstavljaju klasu za sebe.
Jebeš sindikat đe su predstavnici radnika bezmudi neradnici
ps
najiskrenije između ovakvog siindikata sa bajramovićima i krušćica,a prije bi Fadila mahnitog podržo
-
The BEN10
#4 Re: SINDIKATI - ALL ABOUT
Sinoć upratih na trećem dnevniku gostovanje dvojice sindikalaca - tačno da ne povjeruješ kakvi likovi predstavljaju hiljade radnika (na papiru). Osim ličnih frustracija i totalnih nebuloza nisam čuo par konkretnih argumenata. Pa ti ljudi nisu pročitali ni prijedlog Zakona! Zamisli. A baljezgaju o istom.
Pa ko da ih uzme za ozbiljno!?
Kome ne bude mrsko neka pogleda Dnevnik 3 od 30.07 - još nije postavljen na portal, možda u toku dana bude.
http://www.bhrt.ba/bht1-emisije/dnevnik-3/
Pa ko da ih uzme za ozbiljno!?
Kome ne bude mrsko neka pogleda Dnevnik 3 od 30.07 - još nije postavljen na portal, možda u toku dana bude.
http://www.bhrt.ba/bht1-emisije/dnevnik-3/
-
ins
#5 Re: SINDIKATI - ALL ABOUT
Ja sam sinoc gledao ovo, i ostao šokiran
Onaj iz sindikata rudara je bukvalno glup k'o balvan. Onaj iz Dite je nešto bolji, ali je sav opčinjen vlastitom veličinom
Zanimljivo je da obojica imaju samo jedan argument: prijetnja silom
Blago radnicima ko sve stiti njihove interese
Onaj iz sindikata rudara je bukvalno glup k'o balvan. Onaj iz Dite je nešto bolji, ali je sav opčinjen vlastitom veličinom
Zanimljivo je da obojica imaju samo jedan argument: prijetnja silom
Blago radnicima ko sve stiti njihove interese
-
The BEN10
#6 Re: SINDIKATI - ALL ABOUT
http://www.bhrt.ba/bht1-emisije/dnevnik ... 0-07-2015/
23:40 - ja sam od početka rekao: kada su u pitanju rudari sa nama se niko neće igrati.
24:30 - kod nas se neće nijedan radnik otpustiti ukoliko on sam nije napravio neku grešku.
24:45 - iziritirao me govor g-dina (Zlatko Hurtić), u meni je proradila neka mržnja (WTF !!!!!!!
)
A antologijski je dio od 19. minuta negdje, gjde Hurtić spominje kako je šteta što je na koridi bilo više prisutnih nego na protestima, a ovaj se rudar naljutio i pita: kako vi to nas poredite sa bikovima. Čovječe dragi, ko da su na teškim drogama, i jedan i drugi.

23:40 - ja sam od početka rekao: kada su u pitanju rudari sa nama se niko neće igrati.
24:30 - kod nas se neće nijedan radnik otpustiti ukoliko on sam nije napravio neku grešku.
24:45 - iziritirao me govor g-dina (Zlatko Hurtić), u meni je proradila neka mržnja (WTF !!!!!!!
A antologijski je dio od 19. minuta negdje, gjde Hurtić spominje kako je šteta što je na koridi bilo više prisutnih nego na protestima, a ovaj se rudar naljutio i pita: kako vi to nas poredite sa bikovima. Čovječe dragi, ko da su na teškim drogama, i jedan i drugi.
- Goldenhand
#7 Re: SINDIKATI - ALL ABOUT
Sve dok su članovi sindikata ujedno i članovi stranaka ti sindikati ništa ne vrijede.
-
Novak20
#8 Re: SINDIKATI - ALL ABOUT
Nevezano za ZOR. Sindikate treba pročistiti. Do sada su čuvali leđa politici i razvodnjavali socijalni bunt.
Ako ne mogu ili neće organizovati skup od 100 000 radnika kako bi mogli ili htjeli organizovati generalni štrajk sa 200 000 radnika i bivših radnika.
Ako ne mogu ili neće organizovati skup od 100 000 radnika kako bi mogli ili htjeli organizovati generalni štrajk sa 200 000 radnika i bivših radnika.