SINDIKATI - ALL ABOUT

Post Reply
The BEN10

#1 SINDIKATI - ALL ABOUT

Post by The BEN10 »

Sindikati.
Ko ih vodi? Koji su njihovi konkretni doprinosi poboljšanju statusa radnika u proteklom periodu? Šta mislite o njima?
Za Ismeta Bajramovića tvrde da ima platu 3500 KM, plus da mu je kćerka zaposlena u mandatu SDP-ove vlade u neki od kabineta? Mogu li takvi ljudi imati kredibilitet?
Ko predstavlja radnike realnog sektora?
hizo ramidovic

#2 Re: SINDIKATI - ALL ABOUT

Post by hizo ramidovic »

The BEN10 wrote:Sindikati.
Ko ih vodi? Koji su njihovi konkretni doprinosi poboljšanju statusa radnika u proteklom periodu? Šta mislite o njima?
Za Ismeta Bajramovića tvrde da ima platu 3500 KM, plus da mu je kćerka zaposlena u mandatu SDP-ove vlade u neki od kabineta? Mogu li takvi ljudi imati kredibilitet?
Ko predstavlja radnike realnog sektora?
vlast koja ovakve sindikate
za svoju buducnost ne treba da brine
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3 Re: SINDIKATI - ALL ABOUT

Post by JoseMujica »

naši sindikati su zaostavšina titina sistema, gdje su bili važan dio establišmenta više okrenut vrhu piramide nego radnicima.

Radnici u BiH trebaju nove sindikate, novo međusobno organizovanje i da biraju svoje predstavnike, ljude iz samog radnog procesa koji jedu isti hljeb i znaju njihovu muku, a ne ove izolovane uhljebe što se među sobom rotiraju i predstavljaju klasu za sebe.

Jebeš sindikat đe su predstavnici radnika bezmudi neradnici :roll:

ps

najiskrenije između ovakvog siindikata sa bajramovićima i krušćica,a prije bi Fadila mahnitog podržo
The BEN10

#4 Re: SINDIKATI - ALL ABOUT

Post by The BEN10 »

Sinoć upratih na trećem dnevniku gostovanje dvojice sindikalaca - tačno da ne povjeruješ kakvi likovi predstavljaju hiljade radnika (na papiru). Osim ličnih frustracija i totalnih nebuloza nisam čuo par konkretnih argumenata. Pa ti ljudi nisu pročitali ni prijedlog Zakona! Zamisli. A baljezgaju o istom.
Pa ko da ih uzme za ozbiljno!?
Kome ne bude mrsko neka pogleda Dnevnik 3 od 30.07 - još nije postavljen na portal, možda u toku dana bude.
http://www.bhrt.ba/bht1-emisije/dnevnik-3/
ins

#5 Re: SINDIKATI - ALL ABOUT

Post by ins »

Ja sam sinoc gledao ovo, i ostao šokiran :skoljka:

Onaj iz sindikata rudara je bukvalno glup k'o balvan. Onaj iz Dite je nešto bolji, ali je sav opčinjen vlastitom veličinom :run:

Zanimljivo je da obojica imaju samo jedan argument: prijetnja silom :run:

Blago radnicima ko sve stiti njihove interese :shock:
The BEN10

#6 Re: SINDIKATI - ALL ABOUT

Post by The BEN10 »

http://www.bhrt.ba/bht1-emisije/dnevnik ... 0-07-2015/
23:40 - ja sam od početka rekao: kada su u pitanju rudari sa nama se niko neće igrati.
24:30 - kod nas se neće nijedan radnik otpustiti ukoliko on sam nije napravio neku grešku.
24:45 - iziritirao me govor g-dina (Zlatko Hurtić), u meni je proradila neka mržnja (WTF !!!!!!! :roll: :shock: :shock: )

A antologijski je dio od 19. minuta negdje, gjde Hurtić spominje kako je šteta što je na koridi bilo više prisutnih nego na protestima, a ovaj se rudar naljutio i pita: kako vi to nas poredite sa bikovima. Čovječe dragi, ko da su na teškim drogama, i jedan i drugi. :-) :lol:
Goldenhand

#7 Re: SINDIKATI - ALL ABOUT

Post by Goldenhand »

Sve dok su članovi sindikata ujedno i članovi stranaka ti sindikati ništa ne vrijede.
Novak20

#8 Re: SINDIKATI - ALL ABOUT

Post by Novak20 »

Nevezano za ZOR. Sindikate treba pročistiti. Do sada su čuvali leđa politici i razvodnjavali socijalni bunt.

Ako ne mogu ili neće organizovati skup od 100 000 radnika kako bi mogli ili htjeli organizovati generalni štrajk sa 200 000 radnika i bivših radnika.
Post Reply