Ako vlasnik umre porodica je duzna u roku od 30-45 da preda oruzje i municiju u nadleznu PU na cuvanje, nakon ostavine ako je jedna osoba naslijedila oruzje moze pokrenuti proceduru za dozvolu ako je ne posjedujeKatarinaKosaca wrote:Učila sam zakon, po tome kažem. Na primjer, ako umre vlasnik, njegov nasljednik ima pola godine ili da izvadi dozvolu ili da proda, ako ništa od toga ne uradi, mora vratiti pištolj u policijsku stanicu.stafi wrote:IMA kad kupuješ polovnjak od fizičkog lica. ti si kupila u radnji i dobila si račun. no šta bi dobila da si kupila od nekoga polovnjaka?
Kupoprodajni ugovor je obavezan i za prodavca i kupca, ti kao kupac kako ces dokazati porijeklo ili ti kao prodavac kako ces skinuti oruzje iz oruznog listaI tu se spominjalo ovo oko kupoprodaje. Prije nekih dvije godine je žena na stupu ispred radnje prodavala (od pokojnog muža), davali joj malo u radnji, stajala, naišao neki čovjek i pitala ga ima li oružani list da odu samo u muriju da to urade. Nikad čula za ugovor. Mislim da se to u BIH ne radi. Kod koga se pravi ugovor? Notara? Općini?
Znao bi @Dozer u tim je vodama... mislim da ne, ako se nije šta promijenilo u zadnju godinu.
Kupoprodajni ugovor mozes sam napisati i navesti sve potrebne podatke i broj nabavne dozvole za kupca i ovjeriti u opstini,
jer je jedan notar u novom sarajevu samo za ovjeru potpisa, sve sam ja otkucao na papir, uzeo preko 50KM za ovjeru potpisa