Silovanje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Svemirski_Jebach

#1 Silovanje

Post by Svemirski_Jebach »

Zaista jedna izuzetno teška tema ali pošto radim nešto u vezi s ovakvim i sličnim ogavnim temama htio da vidim kako drugi ljudi to doživljavaju i kako se s tim nose.

Nakon ogromne količine materijala koje sam pročitao i vidio nikako se još nisam mogao naviknuti da bez emocija i hladno čitam o ovom zlodjelu.

Moje lično mišljenje je da je silovanje jedno od najtežih djela koje žena može doživjeti (iako po KZ silovan može biti i muškarac). Takvo gaženje časti i dostojanstva, pogotovo u slučaju višestrukih silovanja se nikad ne može izliječiti i trauma ostaje zauvijek.

Čini mi se mnogo gore od ubistva.

Izgleda da mi je današnji dan bio prilično stresan...uh, morat ću se nacugati da se opustim. :roll: :(
sanda29

#2 Re: Silovanje

Post by sanda29 »

Svemirski_Jebach wrote:Zaista jedna izuzetno teška tema ali pošto radim nešto u vezi s ovakvim i sličnim ogavnim temama htio da vidim kako drugi ljudi to doživljavaju i kako se s tim nose.

Nakon ogromne količine materijala koje sam pročitao i vidio nikako se još nisam mogao naviknuti da bez emocija i hladno čitam o ovom zlodjelu.

Moje lično mišljenje je da je silovanje jedno od najtežih djela koje žena može doživjeti (iako po KZ silovan može biti i muškarac). Takvo gaženje časti i dostojanstva, pogotovo u slučaju višestrukih silovanja se nikad ne može izliječiti i trauma ostaje zauvijek.

Izgleda da mi je današnji dan bio prilično stresan...uh, morat ću se nacugati da se opustim. :roll: :(
pravi covjek za bavljenje ovako slozenom problematikom... uravnotezen, mislim :?
Svemirski_Jebach

A wrote:
Ne mislim da zene to dozivljavaju kao gazenje "casti i dostojanstva". Taj cin je negacija nje kao licnosti, potpuno neuvazavanje ljudskog bica, ali na nacin koji je mozda muskarcu tesko zamisliti. Mnoge kazu da su tada - umrle... Uglavnom, zene nikad ni ne spomenu cast i dostojanstvo, nesto drugo bude povrijedjeno, ubijeno.
zanimljivo, slazem se s tobom da je to kao smrt, mozda jos i gore jer ovdje "zivi a umrla je". Poslije toga vise nikad niko ne moze izlijeciti traumu. A da ne govorimo o onome kad se silovanja vrse pred clanovima porodice ili slicno. Ili ne daj boze nad maloljetnim osobama. Na neki nacin, ubijanje "neprijatelja" mozda i ima neke perverzne logike ali silovanje?? Ili jos gore - plansko silovanje.
Svemirski_Jebach

#4 Re: Silovanje

sanda29 wrote:
Svemirski_Jebach wrote:Zaista jedna izuzetno teška tema ali pošto radim nešto u vezi s ovakvim i sličnim ogavnim temama htio da vidim kako drugi ljudi to doživljavaju i kako se s tim nose.

pravi covjek za bavljenje ovako slozenom problematikom... uravnotezen, mislim :?
divan komentar :roll: da ti čitaš svaki dan ono što ja, mislim da bi forum za tebe bio izvan dohvata - zatvorene medicinske ustanove :roll:
sanda29

#5 Re: Silovanje

Post by sanda29 »

Svemirski_Jebach wrote:
sanda29 wrote:

divan komentar :roll: da ti čitaš svaki dan ono što ja, mislim da bi forum za tebe bio izvan dohvata - zatvorene medicinske ustanove :roll:
divan komentar :roll: no, ja ne znam sto ti citas :roll: a, zapravo ne kontam niti ovo sa zatvorenom med. ustanovom
Svemirski_Jebach

ako se želiš svađati - bujrum. Ja sam pokrenuo ozbiljnu i tešku temu iz ozbiljnih razloga a ne da se s tobom raspravljam o sopstvenoj uravnoteženosti :(

ako ne želiš ili ne znaš ništa drugo reći cijenit ću da napustiš temu.
PR80.

Post by PR80. »

Poznajem takvih slucajeva. :roll: :(
Takvih primjera je bilo previse u toku rata. I sto je najgore: mozda jedna od tih osoba koje su mi tako bliske i drage danas/sutra se moraju pomiriti sa tom cinjenicom da se ta/te osobe, koje su im nanijele toliko trauma i zla u zivotu, setkaju slobodno po ulici i u istom gradu. :roll: :(

I kako se ta/te zena/e osjecaju? - To samo one znaju.
Zivot im tece dalje, familija je oko njih a u dusi samo one znaju koliko su joj/im divljaci bola nanijeli. :roll: :(

P.S. Pises da radis sa ovakvim/ slicnim temama... Na fax-u mozda ili?
Svemirski_Jebach

PR80. wrote:Poznajem takvih slucajeva. :roll: :(
Takvih primjera je bilo previse u toku rata. I sto je najgore: mozda jedna od tih osoba koje su mi tako bliske i drage danas/sutra se moraju pomiriti sa tom cinjenicom da se ta/te osobe, koje su im nanijele toliko trauma i zla u zivotu, setkaju slobodno po ulici i u istom gradu. :roll: :(

I kako se ta/te zena/e osjecaju? - To samo one znaju.
Zivot im tece dalje, familija je oko njih a u dusi samo one znaju koliko su joj/im divljaci bola nanijeli. :roll: :(

P.S. Pises da radis sa ovakvim/ slicnim temama... Na fax-u mozda ili?
ne na faksu...nazalost ne. ali ne bih o tome...
danas

Post by danas »

meni je ovo tako potresno, da i ne mogu da diskutujem... :(
PR80.

Post by PR80. »

danas wrote:meni je ovo tako potresno, da i ne mogu da diskutujem... :(
Ovo je stvarno tuzna tema. O ovakim primjerima citam cesto u novinama. I najvise me nervira sto ti divljaci odleze par sedmica u zatvoru i opet mogu nastaviti svoj zivot kao da se nista nije dogodilo. :x
zmijoljubac

Post by zmijoljubac »

Ko o cemu , Jebach o silovanju :roll:
mr2

#12 Re: Silovanje

Post by mr2 »

katagorija krivicnog zavisi od mjesta dogadanja....naprimjer u holandiji,su izuzetno male kazne....godina,do dvije....... meni je ipak mnogo gnusnije silovanje djece :x :x :x

tiha_noc

#13 Re: Silovanje

Post by tiha_noc »

Silovanje je trajan napad i agresija na psihu.
Najgori posttraumatski stres, jer zrtva nema nikoga, potpuno je sama. Silovanje se sastoji od nasilja, ponizenja, dokazivanja moci i negiranja bilo kakvog dostojanstva zrtve, sve u povezanosti sa seksom, iako zapravo nema veze s njim.

Za silovanje bi kazna morala biti najmanje 20 godina teske robije.
Za najgoru vrstu silovanja, silovanja djece, ne treba nikakvo sudjenje. Odmah dozivotna, ili smrtna kazna.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#14 Re: Silovanje

Post by pape »

tiha_noc wrote: Za silovanje bi kazna morala biti najmanje 20 godina teske robije.
Za najgoru vrstu silovanja, silovanja djece, ne treba nikakvo sudjenje. Odmah dozivotna, ili smrtna kazna.
:roll: Ma kakva robija, .... sve to treba uspavati za vjeke vjekova, .... amen. :roll:
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

problem bi jednostavno bio rijesen

uvedes smrtnu kaznu za one koje siluju zene , pa bi vidio dali bi se iko smio uradit tako nesto, prije bi penis stavio u uticnicu nego silovo zenu :x
array

Post by array »

Silovanje se takodje moze i posmatrati iz nesto drugacijeg ugla po kojem ispada oni koji siluji nisu krivi.

Ako se malo pozabavite hemijom i ljudskom anatomijom, saznacete da je potreba za seksom (kao i sve ostalo) u stvari cista hemija. U odredjenom trenutku tijelo pocne luciti kriticnu masu "seks" molekula koje navode covjeka na seksualni cin. Zbog toga muskarac (a i zena) dozivljavaju orgazam koji je cesto toliko jak da su i jedni i drugi u nekoj vrsti polusvjesnog stanja i rade stvari koje bi im u normalnim okolnostima nikad nebi pale na pamet jer su pod utjecajem "seks' molekula.

Ako vjerujete u Boga, zapitajte se onda zasto nam je Bog dao toliko jak seksualni nagon da nekada neznamo sta cinimo tokom seksa? Razlog tome moze biti samo ovo: produzenje vrste. Zbog toga mladi ljudi i imaju najjace seksualne potrebe jer tada je i plod seksa (dijete) najjaci.

Ako ne vjerujete u Boga opet se sve svodi na isto. Produzenje vrste bitnije od svega drugog zbog toga osjecaj orgazma o jeste najbolji osjecaj. Svaki normalan muskarac nemoze da se neokrene za dobrom guzom jer je ona dobar proizvodjac djece.

Eh sad, vecina nas se moze kontrolisati (mada nerado :D ) i zaustaviti seksualni cin ali neki jednostavno nemogu. Njihov je seksualni nagon jaci od samokontrole zbog cega i rade to sto rade. Znaci krivica je ili na Bogu ili evoluciji sto su nam dali prejak seksualno nagon, kako god hocete.

Poenta svega je ovo: silovanje ili ne, i jedno i drugo imaju istu svrhu i cilj a to je produzenje vrste. Rodjeno dijete nema pojma da li mu je mati bila silovana ili ne niti se po bilo cemu razlikuje od ostalih.
Sve se vrti oko fucking kids sto opet ide u prilog tvrdnjama rijetkih da ako postoji pakao, mi onda zivimo u njemu.
danas

Post by danas »

plod seksa najjaci?!?

hajmo se prvo regulisat, pa onda ... :roll:
debela

Post by debela »

wow array, je li ti ovo ozbiljno, ono bas ozbiljno?
repeater

Post by repeater »

array- i recimo da ti je majka ili sestra igrom prilike silovana, da li bi to na isti nacin opravdao?
forUMASH

Post by forUMASH »

....pored sexualnih :-) , men'se cini, imaju i neke druge "molekule" koje nas bacaju iz ravnoteze.... :roll:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

array wrote:Silovanje se takodje moze i posmatrati iz nesto drugacijeg ugla po kojem ispada oni koji siluji nisu krivi, .....
..... bla, ... bla, .... bla .... :roll: .... hoce to kad "sexualni molekuli" udare u glavu, .... :oops:
PR80.

Post by PR80. »

I akutna a i daljnje kontrole mogu igrati veliku ulogu za ogranicavanje psihickih trauma.

Lijecenje:
1. Potrazi pomoc. Vecina djevojaka/ zena stidi se poslije silovanja. Mnogo osoba same sebe okrivljuju poslije izvrsenog nasilja.
2. Vecina razmislja u pocetku da ne odaje tajnu o silovanju (zbog stida).
Pokusajte porazgovarati sa djevojkom/ zenom i recite koliko je vazno traziti strucnu pomoc.
3. Obavezno otici na pregled kod doktora. Doktor moze propisati antibiotiku koja sprijecava spolne bolesti, zatim vakcina protim hebapit B i tablete koje sprijecavaju trudnocu.
Jako bitno! - sacuvati sto vise dokaza i potvrda da se nasilje dogodilo (uzorak mokrace, zenskog spolnog organa, nokti, kosa, odjeca).
Fair Life

Post by Fair Life »

array wrote:Silovanje se takodje moze i posmatrati iz nesto drugacijeg ugla po kojem ispada oni koji siluji nisu krivi.

(...)

Ako vjerujete u Boga, zapitajte se onda zasto nam je Bog dao toliko jak seksualni nagon da nekada neznamo sta cinimo tokom seksa? Razlog tome moze biti samo ovo: produzenje vrste. Zbog toga mladi ljudi i imaju najjace seksualne potrebe jer tada je i plod seksa (dijete) najjaci.

Ako ne vjerujete u Boga opet se sve svodi na isto. Produzenje vrste bitnije od svega drugog zbog toga osjecaj orgazma o jeste najbolji osjecaj. Svaki normalan muskarac nemoze da se neokrene za dobrom guzom jer je ona dobar proizvodjac djece.

(...)
Blago tebi...
Zadig

Post by Zadig »

Silovanje se takodje moze i posmatrati iz nesto drugacijeg ugla po kojem ispada oni koji siluji nisu krivi.
ma nikako nesto ne mogu taj ugao da vidim, posmatram, razumjem ili prihvatim...

ne ide mi, djaba
Ahmmed

Post by Ahmmed »

array,logikom ono što si napisao ili napisala, bio bi,odnosno bila bi spremna,da oprostiš nekome ko bi silovao tebe ili tvoju majku, jerbo nije mogao da savlada hormone i da ne skoči na tebe ili tvoju majku, jer ima dobru guzu???????????
Post Reply