Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Primjenila sam ga nekoliko puta u zivotu, a i primila vise nego nekoliko mada to ne volim i smatram pogresnim, ali nekim ljudima treba tisinom reci ono sto rijeci ne mogu da objasne....
U braku to ne radim. Ne volim da mi muz daje silent tretmane i to sam i rekla. Volim razgovor i otvorenost. Sa prijateljima isto, ali nekada jednostavno moram...kao sto vec rekoh, jer nema drugog nacina.
Kako vi? Volite li ove "tretmane tisinom"? Pogadjaju li vas? Mozete li ih izdrzati i biti dosljedni sebi i svojoj odluci da "budete tihi"?
ja to mrzim ( ovo o temi o mrznji ) izludjuje me to, a moja draga to nekada zna primjeniti. na obostranu srecu to nikada ne traje vise od par sati, ali dovoljno da me izbaci iz cipela.
ja sam za otvorenu komunikaciju, povisene tonove i lupanje vratima
Primjenila sam ga nekoliko puta u zivotu, a i primila vise nego nekoliko mada to ne volim i smatram pogresnim, ali nekim ljudima treba tisinom reci ono sto rijeci ne mogu da objasne....
U braku to ne radim. Ne volim da mi muz daje silent tretmane i to sam i rekla. Volim razgovor i otvorenost. Sa prijateljima isto, ali nekada jednostavno moram...kao sto vec rekoh, jer nema drugog nacina.
Kako vi? Volite li ove "tretmane tisinom"? Pogadjaju li vas? Mozete li ih izdrzati i biti dosljedni sebi i svojoj odluci da "budete tihi"?
ni ja to ne bih radila u braku, mada ti to mogu reci tek kad se udam
nisam tip da odjednom usutim ili kako se to kaze "nadignem nos" ili "krmam" tako da mi ljutnja traje trideset sekundi, tokom kojih se molim da nesto ne kazem ili otipkam, u vecini slucajeva uspesno
medjutim u pravu si da tisina nekad zvuci jace nego vristanje, tako da sam dva puta primijenila silent treatment u ljubavi, odnosno - to je meni vec kraj ljubavi i kraj prijateljstva, jer je i prije tiih sutnji (iz kojih vise ne progovaram) vec bio kraj.
ne mogu ni ja kad neko nadigne nos i suti. Fol nije ljut/a, a nos mu/joj se napuho
U braku smo jedno dva puta imali takvu situaciju. Ustvari, ja se naljutim i zacepim, a onda me on pita "pa sta sad, hocemo li to sutati"??? Naravno ja ne odgovorim, pa onda se i on zainati i vrati istom mjerom, tj. sutanjem.
Brat bratu izdrzimo jedno sat vremena
a to "krmanje" mi je jedna od najmrzih ljudskih osobina
patrius wrote:Sutnja je zlato...u zivotu treba mudro da sutis
sutnja samo moze da dovode do pogorsanja stvari i ucini da banalne stvari prerastu u velike probleme. puno, puno je bolje pricati i reci sta se ima na dusi. na kraju krajeva, ne mozes uvijek znati sta ti partner misli, osjeca i sta ga nervira, bez obzira koliko dugo ste zajedno.
sutnja samo moze da dovode do pogorsanja stvari i ucini da banalne stvari prerastu u velike probleme. puno, puno je bolje pricati i reci sta se ima na dusi. na kraju krajeva, ne mozes uvijek znati sta ti partner misli, osjeca i sta ga nervira, bez obzira koliko dugo ste zajedno.
Ako ne znas sta ti partner misli,osjeca iliti sta ga nervira odnosno raduje,onda necete dugo biti zajedno Ali,ne zelim reci da ne treba pricati,tj.da treba "zavezati" ko "trapist",JER NIKAD NE MOZEMO RECI TOLIKO MUDROSTI KOLIKO MOZEMO PRESUTJETI GLUPOSTI!!!LAKO JE GOVORITI KAD SE IMA STA RECI,ALI JE TESKO IMATI STA RECI KAD TREBA GOVORITI!!!Hocu da kazem:bitan je momenat...
callmethebreeeze wrote:
ja sam pokusao da napisem jedan post bez da se kleberim. i ti mogao da se uozbiljis. ovo je interesantan tema koja se dotice svih nas.
Ako ne znas sta ti partner misli,osjeca iliti sta ga nervira odnosno raduje,onda necete dugo biti zajedno Ali,ne zelim reci da ne treba pricati,tj.da treba "zavezati" ko "trapist",JER NIKAD NE MOZEMO RECI TOLIKO MUDROSTI KOLIKO MOZEMO PRESUTJETI GLUPOSTI!!!LAKO JE GOVORITI KAD SE IMA STA RECI,ALI JE TESKO IMATI STA RECI KAD TREBA GOVORITI!!!Hocu da kazem:bitan je momenat...
ne razumijem sta hoces reci, molim te objasni mi
salim se, ne slazem se s tobom, ja sam misljenja da treba pricati, mislim da je najgore sto se moze desiti je da si umislis kako znas sta neko stalno osjeca. ne valja ljude uzimati zdravo za gotovo.
pa isto i one vole da im govoris da su najljepse, najzgodnije i najmrsavije......ako hoces da je naljutis onda joj samo reci da je debela i ruzna.....kakav silent treatment.....nek ti je bog na pomoci onda :D:D
patrius wrote:Al' nije fora da je naljutis,kvragu,za to se ne treba uopce ni truditi,nego da je "raspekmezis"
ma to govorim za ove kojima je to nacin da naljute partnera. Ima i gorih nacina :D
A raspekmeziti ju je lako.....pored rijeci i djela su vazna .....d ajoj kreditnu i odvei u radnju sa cipelama.......sve bi ti oprostila....al i naplatila :D