A clanove izborne komisije postavlja ko?cadburry wrote:Bože dragi, nije ni čudo da je Silajdžić uspio pokupiti izbore kada mu je ovako neinformisano (neupućeno/neobrazovano) glasačko tijelo. Izbore ne raspisuje parlament, nego Centralna izborna komisija.paranormalan wrote:Koji novi izbori? Ko ce raspisati te izbore? Parlament koji? Neki u "tehnickom mandatu" ?cadburry wrote: Pošto sam ja, u skladu sa tvojim rezonom, defektan čovjek, šta bi bilo? Raspušten parlament i novi izbori vode gdje? Zašto je to loše? Kome to pogoduje i zašto? Koji mehanizam daje RSovcima a da ga sada nemaju?
Nikad mi nece biti jasno zasto ljudi pokusavaju da dokazu da je mlijeko crno po svaku cijenu, ali to je ta demokratija pravo na misljenje pa makar to bile ciste gluposti i nepoznavanje sustine.
Vazno je nekoga pljuvati a razlog ma nace se vec neki![]()
Silajdzicev povratak
- paranormalan
#126 Re: Silajdzicev povratak
- paranormalan
#127 Re: Silajdzicev povratak
A Lagumdzija je dobio 245 000 glasova ljudi koji su glasali za Komsica pa tako podrzali i sdp i sta bi na kraju? Komsic otjeran ko cuko jer njemu nije partija preca od drzave kao nasem il vasem dragom ministru Damiru bosancuIt_is_a_Leclerc wrote:Čovjek je uspio uvjeriti 10 000 ljudi da je Sadik Bahtić, prvo, psihički zdrava osoba, a zatim i dobar kandidat za mjesto u državnom parlamentu. Tako da... Ne potcijenjujte njegovu moć manipulacije masama.
- It_is_a_Leclerc
#128 Re: Silajdzicev povratak
A kakve ja veze imam sa Lagumdžijom ? I kakve veze ova tema ima sa Lagumdžijom ? I kakve veze imaju Komšić i Damir Hadžić ?!paranormalan wrote:A Lagumdzija je dobio 245 000 glasova ljudi koji su glasali za Komsica pa tako podrzali i sdp i sta bi na kraju? Komsic otjeran ko cuko jer njemu nije partija preca od drzave kao nasem il vasem dragom ministru Damiru bosancuIt_is_a_Leclerc wrote:Čovjek je uspio uvjeriti 10 000 ljudi da je Sadik Bahtić, prvo, psihički zdrava osoba, a zatim i dobar kandidat za mjesto u državnom parlamentu. Tako da... Ne potcijenjujte njegovu moć manipulacije masama.
Ja znam da su simpatizeri S BiH-a navikli da svoje neistomišljenike prebijaju, mlate, udaraju i izbacuju iz kancelarija, u skladu, jelte, sa demokratskim načelima sanskih kabadahija tipa Bahtić, ali zaista nema potrebe tersluku i ljutnji. Samo mirno, u svojstvu, građanina konstatujem da takve nepogode kakve je S BiH ova zemlja više ne rađa. I to je moja pravo.
- cadburry
#129 Re: Silajdzicev povratak
A jel sada mogu RSovci paralizirati totalno Parlament, pa i izbor CIKa npr. tako što bi kontinuirano odbijali usvojiti dnevne redove sjednica? Kakva je razlika između toga i onoga što je predviđao Aprilski paket?paranormalan wrote:A clanove izborne komisije postavlja ko?cadburry wrote:Bože dragi, nije ni čudo da je Silajdžić uspio pokupiti izbore kada mu je ovako neinformisano (neupućeno/neobrazovano) glasačko tijelo. Izbore ne raspisuje parlament, nego Centralna izborna komisija.paranormalan wrote:
Koji novi izbori? Ko ce raspisati te izbore? Parlament koji? Neki u "tehnickom mandatu" ?
Nikad mi nece biti jasno zasto ljudi pokusavaju da dokazu da je mlijeko crno po svaku cijenu, ali to je ta demokratija pravo na misljenje pa makar to bile ciste gluposti i nepoznavanje sustine.
Vazno je nekoga pljuvati a razlog ma nace se vec neki![]()
Smijesan si i uzalud se lozis nece Hare vise u politiku previse je Lagumdzija dobar Dodiku i Covicu da ga tako lako puste
Promjene koje je donosio Aprilski paket u domenu nadlženosti BiH i u domenu rada Doma naroda su neprocjenjive i prilika koja se neće više nikada ponoviti.
- paranormalan
#130 Re: Silajdzicev povratak
Da, da apsolutno pravo zagarantovanom ustavom, slicno pravo prakticirala je i jedna skupina anonimusa na jednom emiteru, pa su tako imali neku emisiju koja se zvala 60 ali nikad ispod 75min nije trajala, i jako su volili to pravo izrazavanja da prakticiraju na Harisu.(nekako mi vuces na njih mozda grijesim)It_is_a_Leclerc wrote:A kakve ja veze imam sa Lagumdžijom ? I kakve veze ova tema ima sa Lagumdžijom ? I kakve veze imaju Komšić i Damir Hadžić ?!paranormalan wrote:A Lagumdzija je dobio 245 000 glasova ljudi koji su glasali za Komsica pa tako podrzali i sdp i sta bi na kraju? Komsic otjeran ko cuko jer njemu nije partija preca od drzave kao nasem il vasem dragom ministru Damiru bosancuIt_is_a_Leclerc wrote:Čovjek je uspio uvjeriti 10 000 ljudi da je Sadik Bahtić, prvo, psihički zdrava osoba, a zatim i dobar kandidat za mjesto u državnom parlamentu. Tako da... Ne potcijenjujte njegovu moć manipulacije masama.![]()
Ja znam da su simpatizeri S BiH-a navikli da svoje neistomišljenike prebijaju, mlate, udaraju i izbacuju iz kancelarija, u skladu, jelte, sa demokratskim načelima sanskih kabadahija tipa Bahtić, ali zaista nema potrebe tersluku i ljutnji. Samo mirno, u svojstvu, građanina konstatujem da takve nepogode kakve je S BiH ova zemlja više ne rađa. I to je moja pravo.
A glavni adut je bio zeljezara zenica prodata za 1km jaooo kakva kradja sta je to Haris uradio poklonio takvog privrednog giganta, naravno dug od 200 miliona zeljezare se ne spominje koji ce kupac platiti jer onda adut nema smisla
A sto se tice Bahte kabadahije pa ako ces posteno nema stranke, fakulteta, policije, bolnice, na kraju krajeva ulice da nema nekog svog Bahtu.. ocito svaki 10-ti gen radja takve karikature i s tim se tesko izboriti.
- paranormalan
#131 Re: Silajdzicev povratak
Paralizirati i raspustiti parlament nije isto kako god da to posmatras, osim ako mislis da drzava nema potrebu za najvisim zakonodavnim organomcadburry wrote:A jel sada mogu RSovci paralizirati totalno Parlament, pa i izbor CIKa npr. tako što bi kontinuirano odbijali usvojiti dnevne redove sjednica? Kakva je razlika između toga i onoga što je predviđao Aprilski paket?
Promjene koje je donosio Aprilski paket u domenu nadlženosti BiH i u domenu rada Doma naroda su neprocjenjive i prilika koja se neće više nikada ponoviti.
Dom naroda je toliko bitan da se u njega salju iskljucivo pjevaci, glumci, pisci, konobari, piljari, itd znaci sve visoko strucna lica za uzimanje para iz budzeta
- cadburry
#132 Re: Silajdzicev povratak
Hoćeš li mi ukazati na razliku?paranormalan wrote:Paralizirati i raspustiti parlament nije isto kako god da to posmatras, osim ako mislis da drzava nema potrebu za najvisim zakonodavnim organomcadburry wrote:A jel sada mogu RSovci paralizirati totalno Parlament, pa i izbor CIKa npr. tako što bi kontinuirano odbijali usvojiti dnevne redove sjednica? Kakva je razlika između toga i onoga što je predviđao Aprilski paket?
Promjene koje je donosio Aprilski paket u domenu nadlženosti BiH i u domenu rada Doma naroda su neprocjenjive i prilika koja se neće više nikada ponoviti.(slicnog misljenja su i stranke iz manjeg entiteta)
![]()
Dom naroda je toliko bitan da se u njega salju iskljucivo pjevaci, glumci, pisci, konobari, piljari, itd znaci sve visoko strucna lica za uzimanje para iz budzeta
Možda stranka za koju ti glasaš i šalje tamo pjevače, konobare i piljare, ali stranka za koju sam ja glasao 2010. to ne radi.
- paranormalan
#133 Re: Silajdzicev povratak
Da je paket valjao po BiH, ne bi ga ovi iz pc-a prihvatili.. to je ta razlikacadburry wrote:Hoćeš li mi ukazati na razliku?paranormalan wrote:Paralizirati i raspustiti parlament nije isto kako god da to posmatras, osim ako mislis da drzava nema potrebu za najvisim zakonodavnim organomcadburry wrote:A jel sada mogu RSovci paralizirati totalno Parlament, pa i izbor CIKa npr. tako što bi kontinuirano odbijali usvojiti dnevne redove sjednica? Kakva je razlika između toga i onoga što je predviđao Aprilski paket?
Promjene koje je donosio Aprilski paket u domenu nadlženosti BiH i u domenu rada Doma naroda su neprocjenjive i prilika koja se neće više nikada ponoviti.(slicnog misljenja su i stranke iz manjeg entiteta)
![]()
Možda stranka za koju ti glasaš i šalje tamo pjevače, konobare i piljare, ali stranka za koju sam ja glasao 2010. to ne radi.
Ne glasam
Koja je to stranka ? Penzionera il
EDIT: samo jos ovo..
Naprimjer, jedna od takvih zamki skriva se u amandmanu koji određuje da bi Parlament BiH trebalo da bude raspušten u slučaju da izbor predsjedavajućeg Vijeća ministara bude blokiran tri puta uzastopno, a ovaj amandman pri tome ne nudi nikakvo rješenje u kojem roku i pomoću kojeg pravnog mehanizma bi Parlament trebao da bude ponovo konstituiran.
Aprilski paket određuje i da članove Predsjedništva BiH ne bi mogli da biraju građani direktno, nego isključivo političke stranke u Parlamentu. Po tim principima, ni Predsjedništvo ni Vijeće ministara ne bi mogli da budu konstituirani bez entitetskog i stranačkog konsenzusa, a bez takvog konsenzusa – kako već prethodno pomenuti amandman određuje – došlo bi i do raspuštanja Parlamenta.
U tom slučaju država bi mogla da istovremeno ostane bez svih svojih temeljnih institucija – bez Parlamenta, Predsjedništva i Vijeća ministara – i njen suverenitet bio bi praktično prenesen na entitete. A time bi bile uklonjene čak i one minimalne garancije protiv raspada države koje sadrži Dejtonski ustav."
Sta reci vise
- cadburry
#134 Re: Silajdzicev povratak
Naravno, to je jedini argument koji je i Silajdžić imao. Zašto ne valja, to nije znao reći ni on niti iko drugi ko ga podržava.paranormalan wrote:Da je paket valjao po BiH, ne bi ga ovi iz pc-a prihvatili.. to je ta razlikacadburry wrote:Hoćeš li mi ukazati na razliku?paranormalan wrote:
Paralizirati i raspustiti parlament nije isto kako god da to posmatras, osim ako mislis da drzava nema potrebu za najvisim zakonodavnim organom(slicnog misljenja su i stranke iz manjeg entiteta)
![]()
Možda stranka za koju ti glasaš i šalje tamo pjevače, konobare i piljare, ali stranka za koju sam ja glasao 2010. to ne radi.u 2:45h ocekivati vise je nerealno
![]()
Ne glasam![]()
Koja je to stranka ? Penzionera il![]()
A ja sam 2010. glasao za SDP. SDP je u Dom naroda delegirao Hasana Bećirovića (ekonomskog eksperta, bivšeg ministra, direktora rudnika, banke, nekoliko privrednih giganata), Mehmeda Bradarića (bivši načelnik, inženjer mašinstva i profesor) i Krunoslava Vrdoljaka (politolog, profesionalni zastupnik),
P.S. Nemoj koristiti crvenu boju, samo moderacij smije. Ruže zbog toga.
- cadburry
#135 Re: Silajdzicev povratak
Za taj tvoj edit:
Vijeće ministara i Predsjedništvo bi nastavili raditi dok Parlament (koji se po deset puta može raspustiti) ne bi izabrao novo Predsjedništvo i novo Vijeće ministara.
Za rad Parlamenta nema razlike između toga da se sjednice ne održavaju jer održavanje blokiraju zastupnici iz RSa (sadašnji ustav) i toga da se raspušta i da se održavaju novi izbori (Aprilski paket). Ili ima neka razlika koju ne znaš artikulisati?
Vijeće ministara i Predsjedništvo bi nastavili raditi dok Parlament (koji se po deset puta može raspustiti) ne bi izabrao novo Predsjedništvo i novo Vijeće ministara.
Za rad Parlamenta nema razlike između toga da se sjednice ne održavaju jer održavanje blokiraju zastupnici iz RSa (sadašnji ustav) i toga da se raspušta i da se održavaju novi izbori (Aprilski paket). Ili ima neka razlika koju ne znaš artikulisati?
-
sv12
#136 Re: Silajdzicev povratak
Ma jah, ovi iz Dodikove filijale u Sarajevu se odmah uspanicili jer mu se spomene ime. To je cudo koliko ga se boje.paranormalan wrote:
Sta reci viseDosta za veceras, mirno spavajte Haris se nece vratiti
Idem spavati jer sam kontao sutra sjesti na onu Behmenovu zicaru i otici na Trebevic, a ako ustanem ranije, mozda se provozam i do onih Zlajinih hidroelektrana koje je napravio u prosle tri godine mandata, od domace love i sa domacom radnom snagom i to krampom i lopatom.
- It_is_a_Leclerc
#137 Re: Silajdzicev povratak
Snaga argumenta fanova ZaGraBIH-a je fenomenalna. Čim ih argumentacijom stjeraš u ćošak, oni počnu izvlačiti Dodika, Behmena i Lagumdžija. Pa, majka mu stara...sv12 wrote:Ma jah, ovi iz Dodikove filijale u Sarajevu se odmah uspanicili jer mu se spomene ime. To je cudo koliko ga se boje.paranormalan wrote:
Idem spavati jer sam kontao sutra sjesti na onu Behmenovu zicaru i otici na Trebevic, a ako ustanem ranije, mozda se provozam i do onih Zlajinih hidroelektrana koje je napravio u prosle tri godine mandata, od domace love i sa domacom radnom snagom i to krampom i lopatom.
- Havatar
#138 Re: Silajdzicev povratak
Kojim argumentima 
- paranormalan
#139 Re: Silajdzicev povratak
Sve sam nekako i kontao do ove rijeci ona me zbuni skrozcadburry wrote:artikulisati?
-
bob_rock
#140 Re: Silajdzicev povratak
@Cadburry & Leclerk:
Pregledom Vaših postova moglo bi se zaključiti da ste stajališta da je aprilski paket da je usvojen donio nešto pozitivno.
Čitanjem Ustava i predloženih amandmana te analizama istih nebih se mogao složiti sa Vama. Ono što @paranormalni pokušava navesti je mogućnost konstatne blokade državnih institucija. Na žalost, način na koji prezentira nije adekvatan i samo donosi kontraefekat svakome ko čita njegove postove.
Šta je praktično riješenje koje se nameće: Entiteti normalno funkcionišu. Država je u beskonačnoj petlji bez mogućnosti da se izvuče iz iste. Pitanje odobravanja budžeta na državnom nivou koji nema ko izglasati itd.
Druga mogućnost jeste davanje velikih ustupaka dezintregratorskom faktoru samo da bi se uspostavilo VM.
Dalje, pitanje presude Sejdić - Finci te rezultati presude Ilijaz Pilav koja će biti dosuđena protiv BiH pokazao kako je da i da je usvojen paket i sada bi se morao ponovo mjenjati.
Što se tiče ponašanja i bahatosti pojedinih bivših članova stranke, mislim da stranka je maksimalno kažnjenja na Izborima 2010 godine zbog pogrešnih ljudi koji su bili u drugom i trećem ešalonu stranke. Stranka se očistila od takvih kadrova i ukoliko iz svojih grešaka izvuče pouku i iznutra se regeneriše i usmjeri na prave stvari, mislim da ima budućnost.
Pregledom Vaših postova moglo bi se zaključiti da ste stajališta da je aprilski paket da je usvojen donio nešto pozitivno.
Čitanjem Ustava i predloženih amandmana te analizama istih nebih se mogao složiti sa Vama. Ono što @paranormalni pokušava navesti je mogućnost konstatne blokade državnih institucija. Na žalost, način na koji prezentira nije adekvatan i samo donosi kontraefekat svakome ko čita njegove postove.
Šta je praktično riješenje koje se nameće: Entiteti normalno funkcionišu. Država je u beskonačnoj petlji bez mogućnosti da se izvuče iz iste. Pitanje odobravanja budžeta na državnom nivou koji nema ko izglasati itd.
Druga mogućnost jeste davanje velikih ustupaka dezintregratorskom faktoru samo da bi se uspostavilo VM.
Dalje, pitanje presude Sejdić - Finci te rezultati presude Ilijaz Pilav koja će biti dosuđena protiv BiH pokazao kako je da i da je usvojen paket i sada bi se morao ponovo mjenjati.
Što se tiče ponašanja i bahatosti pojedinih bivših članova stranke, mislim da stranka je maksimalno kažnjenja na Izborima 2010 godine zbog pogrešnih ljudi koji su bili u drugom i trećem ešalonu stranke. Stranka se očistila od takvih kadrova i ukoliko iz svojih grešaka izvuče pouku i iznutra se regeneriše i usmjeri na prave stvari, mislim da ima budućnost.
- paranormalan
#141 Re: Silajdzicev povratak
Ovdje nekima ocito treba crtati sve
Blokiran parlament je lose za drzavu.. ali sistem postoji.
Raspusten parlament je pocetak kraja drzave.
Ali dzaba to govoriti, jer pojedinci koji i dan danas posle toliko vremena i ukazanih losih pogubnih stvari iz aprilskog paketa govore o nekim simbolicnim poboljsanjima mogu da tvrde da se i rat mogao izbjeci
vjerovatno smo trebali ostati u Slobinoj Jugosrbiji 
Blokiran parlament je lose za drzavu.. ali sistem postoji.
Raspusten parlament je pocetak kraja drzave.
Ali dzaba to govoriti, jer pojedinci koji i dan danas posle toliko vremena i ukazanih losih pogubnih stvari iz aprilskog paketa govore o nekim simbolicnim poboljsanjima mogu da tvrde da se i rat mogao izbjeci
-
sv12
#142 Re: Silajdzicev povratak
It_is_a_Leclerc wrote:Snaga argumenta fanova ZaGraBIH-a je fenomenalna. Čim ih argumentacijom stjeraš u ćošak, oni počnu izvlačiti Dodika, Behmena i Lagumdžija. Pa, majka mu stara...sv12 wrote:Ma jah, ovi iz Dodikove filijale u Sarajevu se odmah uspanicili jer mu se spomene ime. To je cudo koliko ga se boje.paranormalan wrote:
- It_is_a_Leclerc
#143 Re: Silajdzicev povratak
O mom mišljenju o SDP-u i Lagumdžiji sam pisao na za to planiranoj temi. Tako da možeš provjeriti šta o njima mislim i zašto su mi tvoji postovi smiješni.
-
MVeis
#144 Re: Silajdzicev povratak
on se moze jos jedino bogu vratiti. mada ne bi bilo lose da dodatno rasturi glasacko tijelo sda i poboljsa izborni procenat SDP-uHrulj wrote:Evo bas citam kako bi se Silajdzic mogao vratiti na celo SzBiH