i covjek pobjedi na televotingu...najporaznije od svega.
Tihic tremaros
Za nekoga ko ima titulu doktora nauka, iskazao je zapanjujuci nedostatak kulture dijaloga.kojsino wrote:Ako je ono sto je pokazao u Hayatovom CD,
protiv Tihica,
bolje mu je da se drzi dalje od politike,
jer protiv Tihica je bio stvarno tanak...
Razocarao sam se "debatom." Kriv je Senad zato sto nije nijednom uzeo kontrolu da kaze Tihicu da ne prekida Silajdzica svaki 5 sekundi. Zato nije Silajdzic izgledao dobro. Nije covjek mogao zavrsiti recenicu nijednom. To neznaci da ja volim Silajdzica, ali Tihiceva taktika je bila da Silajdzic neuspije nista reci.kojsino wrote:Ako je ono sto je pokazao u Hayatovom CD,
protiv Tihica,
bolje mu je da se drzi dalje od politike,
jer protiv Tihica je bio stvarno tanak...
Dobro pitanje. Ocigledno je da ce to biti tesko. Nemam ja nista novo reci, posto smo imali puno tema samo na Sar-X o tome pitanju. Ali ja mislim da je najvaznije da Hrvati i Bosnjaci kazu da nece razgovarati ako nebudu neke drasticne promjene i da izvrse pritisak na Ameriku i na EU i da lijepo artikulisu da su entiteti, pogotovo RS, najveci problem i da jedan entitet je baziran na genocid i na etnicko ciscenje. Kakva je to drzava u kojoj jedan narod uvijek moze da koci bilo kakvu pozitivnu reformu. Znalo je se sve to i u 1995. godini, ali Americi je bilo vaznije zaustaviti rat. Ovo sve sto se desilo pase Srbima. Ako je Amerika mogla stvoriti Dejtonski ustav, i moze ga i unistiti. Nepomaze da imamo politicare kao Tihic koji nece da kazu sta njegov narod stvarno misli. Ja sam iz Zvornika i svaki dan sve vise i vise patim sto je moj grad u RS-u.Prenj wrote:Kako?AmSel wrote:Cilj je ukiniti entitete.
Budmo realni, zasto bi danasnja Amerika na celu sa G.W.Bushem to uradila? Pa i na ovim pregovorima su ucestvovali samo na nivou ambasadora - to dovoljno govori koliki oni znacaj sada pridaju BiH.AmSel wrote:Dobro pitanje. Ocigledno je da ce to biti tesko. Nemam ja nista novo reci, posto smo imali puno tema samo na Sar-X o tome pitanju. Ali ja mislim da je najvaznije da Hrvati i Bosnjaci kazu da nece razgovarati ako nebudu neke drasticne promjene i da izvrse pritisak na Ameriku i na EU i da lijepo artikulisu da su entiteti, pogotovo RS, najveci problem i da jedan entitet je baziran na genocid i na etnicko ciscenje. Kakva je to drzava u kojoj jedan narod uvijek moze da koci bilo kakvu pozitivnu reformu. Znalo je se sve to i u 1995. godini, ali Americi je bilo vaznije zaustaviti rat. Ovo sve sto se desilo pase Srbima. Ako je Amerika mogla stvoriti Dejtonski ustav, i moze ga i unistiti. Nepomaze da imamo politicare kao Tihic koji nece da kazu sta njegov narod stvarno misli. Ja sam iz Zvornika i svaki dan sve vise i vise patim sto je moj grad u RS-u.Prenj wrote:Kako?AmSel wrote:Cilj je ukiniti entitete.
Isto , koliko je i realna priča .....političkih partija iz RS-a o vječitom postojanju isteKoliko je onda uopste realna prica koju ovih dana odasilju Haris i drustvo?
Dok je god postojeci Ustav na snazi, realna je.manijak1 wrote:Isto , koliko je i realna priča .....političkih partija iz RS-a o vječitom postojanju isteKoliko je onda uopste realna prica koju ovih dana odasilju Haris i drustvo?
Isti ovaj koji sad grmi na potpisnike promjena Ustava, u Daytonu o samom Ustavu, nije rekao ni slova!! Cak je i sam Holbrooke bio iznenadjen time da su pregovaraci vrlo malo raspravljali o samom Ustavu (to 'malo' se odnosi na sporenje Centralne banke od strane srpske strane) (Holbrooke: "To End a War").manijak1 wrote:Koliko se ja sjećam Nemoguća misijaje izvršena
![]()
a šta bi bilo da to nije uredno potpisano u Daytonu ?
Postavljali li bi zidove ili ......zapalili Europu ?![]()
![]()
Jakom, kvalitetnom i postenom opozicijom onima koji su napravili Dejton!Prenj wrote:Kako?AmSel wrote:Cilj je ukiniti entitete.
Najljepse bi to artikulisali ciscenjem smeca u vlastitom dvoristu. Za pocetak, recimo, da ukinu Federaciju (ili kantone) koja na birokratski aparat trosi 6 (sest) puta vise budzetskih sredstava od RS. Pa, kad Amerikanci i EU vide da je ukidanjem Federacije u budzetu ostalo 500-600 miliona maraka za podsticaj privrede, socijalne fondove, povecanje penzija, oni fino izvrse pritisak za ukidanjem RS-a, ako to tamosnji ljudi sami ne vide. Ali, umjesto smanjenja administracije, SDA, SBiH i HDZ spor oko imenovanja jednog ministra rijese - osnivanjem novog ministarstva (ministar, zamjenici, sekretar, sofer...) koje ce opet finansirati poreski obveznici Federacije. Ovakva Federacija sa jednim nivoom vlasti vise nego RS (+2 nivoa vlasti u Sarajevu i Mostaru) najveci je garant opstanka RS. To zna i Haris i njegovi "patrioti", ali, izuzev suplje price o "nuznosti ukidanja entiteta" nista ne cine da promijene stvari.Ali ja mislim da je najvaznije da Hrvati i Bosnjaci kazu da nece razgovarati ako nebudu neke drasticne promjene i da izvrse pritisak na Ameriku i na EU i da lijepo artikulisu da su entiteti, pogotovo RS, najveci problem.