Silajdzic ponovo u politiku!

Mahalac

#1 Silajdzic ponovo u politiku!

Post by Mahalac »

Blagos nama :?

i covjek pobjedi na televotingu...najporaznije od svega.

Tihic tremaros :x
Stolac92

Post by Stolac92 »

Svi su oni u 5 deka... Sve lopov do lopova... A narod stalno nasjeda...
Trebali bi ogranizovati dobrovoljne priloge za Harisa i ekipu... Vjerovatno su potrošili ono što su ranije pokrali pa se vraćaju po još...

Sve njih treba pred NARODNI SUD!
Pred ovu jad i bijedu što od dijaspore preživljava...

Idemo na plato ispred Skupštine!
kike

Post by kike »

A što nam se neko prepao....
Ako je Haris ili neko lopov, treba skupiti dokaze pa na dežurni sud za prekršaje, a ne srati kao foka po forumu, lopov, lopov....

Lično nemam ništa protiv široke političke scene, jer obično sa kvantitetom dolazi i isplivava i kvalitet, tako da se nečijeg povratka ili dolaska na političku scenu mogu bojati samo stranački lideru u smislu bojazni od oduzimanja im glasova.

Lično bih volio i jačanje liberalne struje (da ne bude Lamija, please), stranaka centra, pa čak i neoliberalne desnice u granicama demokratskog.
Sve je to predizborna igra, a što je opozicija jača, to bolje kontrolira i manje je mogućnosti svih vrsta špekulacija

Onda zaista ne razumijem, ako nije jasna direktiva iz SDP-a, zašto se bojati povratka ili dolaska nekog na političku scenu?
Prenj

Post by Prenj »

Vijest je vec plasirana na "shit of the week" :(
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Mozda je Haris i ucinio nesto protuzakonito, a i ako jeste odgovarace pred sudom.
Haris je ucinio dosta toga za Bosnu kada je bilo naj teze. Ali kako i sam Haris rece, "svi oni koji su nesto ucinili sada su na lincu, naj bolje je nista ne raditi, tada si svima dobar"!!

Zato ovim redovnim pljuvacima, -ne baljezgajte, niste Harisu ni do noznih clanaka, i toboze u sve ste upuceni!
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Ma kao u obicajno, nastavlja se napadanje i pljuvanje po pojedinim politicarima. Sutra kad se budu kandidovali, od koga ce dobiti glas?, od nikog drugog neg od tog istog naroda kome nevaljaju. Nakon toga svega opet pocinju price kao uobicajno, ovaj je vaki onaj onaki. Kao sto se ovdje na forumu vidi da svak ima svoje dokaze, vecina, trebala bi ta vecina onda takve da sprijeci da dodju na neku funkciju, ali sto bi kad je najlakse pisati da te ovaj te onaj ne valja.
kojsino

Post by kojsino »

Ako je ono sto je pokazao u Hayatovom CD,
protiv Tihica,
bolje mu je da se drzi dalje od politike,
jer protiv Tihica je bio stvarno tanak...
Prenj

Post by Prenj »

kojsino wrote:Ako je ono sto je pokazao u Hayatovom CD,
protiv Tihica,
Za nekoga ko ima titulu doktora nauka, iskazao je zapanjujuci nedostatak kulture dijaloga.
Mada, kad se prisjetimo da je i ta doktorska titula stecena na prestiznom pristinskom univerzitetu ... :D
sierra1712

Post by sierra1712 »

Onaj Silajdzic je stvarno jedan ublehar...i prevarant...i sjecikesa sto bi rekao Bakir:)....popusio je na proslim izborima od Tihija i onda se kao povukao iz politike a ustvari je sujetan pa nije mogao otrpiti poraz i nastaviti borbu vec se pritajio i cekao pogodan momenat i usput oplodjivao kapital koji je zasteko u ratu....i sad se kao on vraca da spasi drzavu ..jao blago nama ....sve ono dobro sto je uradio za BiH u ratu ponistava svakim danom pojavljivanja u medijima....sam sebe denuncira..kao cudi se sto je stanje takvo kakvo je a on u Daytonu potpisao takvo stanje drzave!! i sad prodaje muda pod bubrege kao ne morate vi pristati ni na sta ..pa sto si ti pristao papak jedan??.....ali ne bi mene iznenadilo da opet zahvaljujuci glasovima nena i sredovjecnih gospodja kojima je on ideal bosanskog muskarca"lijep pametan i prica engleski...moja ti" udje u vlast ponovo pa nastavi ublehariti o narodu i drzavi....ma ne bi glasao za njega i onog njegovog kreleta Halilovica ni da me puskom tjeraju.......gangsteri su to.....pravi pravcati gangsteri
AmSel

Post by AmSel »

kojsino wrote:Ako je ono sto je pokazao u Hayatovom CD,
protiv Tihica,
Razocarao sam se "debatom." Kriv je Senad zato sto nije nijednom uzeo kontrolu da kaze Tihicu da ne prekida Silajdzica svaki 5 sekundi. Zato nije Silajdzic izgledao dobro. Nije covjek mogao zavrsiti recenicu nijednom. To neznaci da ja volim Silajdzica, ali Tihiceva taktika je bila da Silajdzic neuspije nista reci.

Najznacajniji momenat je bio kad je Tihic rekao da ustavske promjene nisu bile velike zato sto ce Srbi uvijek drasticne stvari kocit (imam osjecaj da to on nije planirao reci, ali mu je ispalo). A Silajdzic je lijepo pitao zasto je Tihic uopste pristao na ove "promjene" ako se neslaze s njima i misli da nisu dosta (naravno, mora se reci da je Silajdzic pristao na Daytonski sporazum prije deset godina). Tihic je nekoliko puta ponavljao kako promjene korak po korak su vazne i da su bolje nego nista.

Ali mi svi ovdje znamo da to Srbima pase. Ovo su samo kozmeticke promjene. Nije vazno dali ima tri jednaka predsjednika ili jedan predsjednik sa dva podpredjesnika ili sve one druge gluposti. Cilj je ukiniti entitete.
Last edited by AmSel on 26/03/2006 11:40, edited 1 time in total.
Prenj

Post by Prenj »

AmSel wrote:Cilj je ukiniti entitete.
Kako?
sierra1712

Post by sierra1712 »

Izaberite Silajdzica hahahahahhahaah
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Tako kako su i nastali :oops: :D :D a nastali su.......pod čijim pritiskom :? :? :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

Ili .........šta bi bilo da se nije potpisao sporazum u Daytonu :? :? ......to vam možda bolje ide .....nego ovo konstantno spočitavanje ko je , ko su potpisnici tog sporazuma ali zašto su potspisali ili zašto je taj sporazum potpisan .......to nigdje .......ne piše :oops: :D .
AmSel

Post by AmSel »

Prenj wrote:
Kako?
Dobro pitanje. Ocigledno je da ce to biti tesko. Nemam ja nista novo reci, posto smo imali puno tema samo na Sar-X o tome pitanju. Ali ja mislim da je najvaznije da Hrvati i Bosnjaci kazu da nece razgovarati ako nebudu neke drasticne promjene i da izvrse pritisak na Ameriku i na EU i da lijepo artikulisu da su entiteti, pogotovo RS, najveci problem i da jedan entitet je baziran na genocid i na etnicko ciscenje. Kakva je to drzava u kojoj jedan narod uvijek moze da koci bilo kakvu pozitivnu reformu. Znalo je se sve to i u 1995. godini, ali Americi je bilo vaznije zaustaviti rat. Ovo sve sto se desilo pase Srbima. Ako je Amerika mogla stvoriti Dejtonski ustav, i moze ga i unistiti. Nepomaze da imamo politicare kao Tihic koji nece da kazu sta njegov narod stvarno misli. Ja sam iz Zvornika i svaki dan sve vise i vise patim sto je moj grad u RS-u.
Prenj

Post by Prenj »

AmSel wrote:
Prenj wrote:
Kako?
Dobro pitanje. Ocigledno je da ce to biti tesko. Nemam ja nista novo reci, posto smo imali puno tema samo na Sar-X o tome pitanju. Ali ja mislim da je najvaznije da Hrvati i Bosnjaci kazu da nece razgovarati ako nebudu neke drasticne promjene i da izvrse pritisak na Ameriku i na EU i da lijepo artikulisu da su entiteti, pogotovo RS, najveci problem i da jedan entitet je baziran na genocid i na etnicko ciscenje. Kakva je to drzava u kojoj jedan narod uvijek moze da koci bilo kakvu pozitivnu reformu. Znalo je se sve to i u 1995. godini, ali Americi je bilo vaznije zaustaviti rat. Ovo sve sto se desilo pase Srbima. Ako je Amerika mogla stvoriti Dejtonski ustav, i moze ga i unistiti. Nepomaze da imamo politicare kao Tihic koji nece da kazu sta njegov narod stvarno misli. Ja sam iz Zvornika i svaki dan sve vise i vise patim sto je moj grad u RS-u.
Budmo realni, zasto bi danasnja Amerika na celu sa G.W.Bushem to uradila? Pa i na ovim pregovorima su ucestvovali samo na nivou ambasadora - to dovoljno govori koliki oni znacaj sada pridaju BiH.
Od EU se mozemo nadati da nam pomognu taman ko i 1992., znaci nikako, isuvise je to sareno i posvadjano drustvo.
Znaci, sa strane tu pomoci nema. Koliko je onda uopste realna prica koju ovih dana odasilju Haris i drustvo?
manijak1

Post by manijak1 »

Koliko je onda uopste realna prica koju ovih dana odasilju Haris i drustvo?
Isto , koliko je i realna priča .....političkih partija iz RS-a o vječitom postojanju iste :oops:
Prenj

Post by Prenj »

manijak1 wrote:
Koliko je onda uopste realna prica koju ovih dana odasilju Haris i drustvo?
Isto , koliko je i realna priča .....političkih partija iz RS-a o vječitom postojanju iste :oops:
Dok je god postojeci Ustav na snazi, realna je.
Postojeci Ustav je moguce mijenjati samo dogovorom unutar BiH (glasovi DVIJE TRECINE poslanika su NEOPHODNI za bilo kakvu promjenu) ili pod pritiskom istih onih stranih sila koje su ga u Parizu 1995. i verifikovale: USA, Velike Britanije, Francuske, Rusije.
Ako spoljnog pritiska nema, a nema ga, onda nam ostaje samo unutrasnji dogovor na raspolaganju. Mozda tu nesto ucini odluka Medjunarodnog suda povodom optuzbe, ali to je jos uvijek na dugu i tanku stapu.
Nazalost, isti ovaj koji kuka o 'cementiranju entiteta', 'odobravanju genocida' ..., je sve to uredno potpisao u Daytonu.
Sada je to sve "mission impossible".
manijak1

Post by manijak1 »

Koliko se ja sjećam Nemoguća misija :D je izvršena :oops: :D a šta bi bilo da to nije uredno potpisano u Daytonu ?
Postavljali li bi zidove ili ......zapalili Europu ? :D :D :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Silajdzic je samo igrac u reisovoj ekipi...
Prenj

Post by Prenj »

manijak1 wrote:Koliko se ja sjećam Nemoguća misija :D je izvršena :oops: :D a šta bi bilo da to nije uredno potpisano u Daytonu ?
Postavljali li bi zidove ili ......zapalili Europu ? :D :D :D
Isti ovaj koji sad grmi na potpisnike promjena Ustava, u Daytonu o samom Ustavu, nije rekao ni slova!! Cak je i sam Holbrooke bio iznenadjen time da su pregovaraci vrlo malo raspravljali o samom Ustavu (to 'malo' se odnosi na sporenje Centralne banke od strane srpske strane) (Holbrooke: "To End a War").
U Daytonu su se sporovi vodili samo oko PODJELE teritorija i tu se cak prijetilo napustanjem pregovora kao sto je to npr. Haris uradio kada se raspravljalo o koridoru za Gorazde.
11 godina poslije, koliko nam je bitan koridor za Gorazde?
Toliko je dalekovid bio nas danasnji povratnik sa Marsa - Haris Silajdzic.
novel

Post by novel »

Toliko je dalekovid bio nas povratnik sa Marsa.
koliki je dalekovid potpisnika "Deyton 2" ? :roll:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Prenj wrote:
Kako?
Jakom, kvalitetnom i postenom opozicijom onima koji su napravili Dejton!
To je jedini ispravni i demokratski nacin!
Ako takve opozicije nema, treba se upitati da li je narodu uopste i stalo da Bosna i Hercegovina bude jednog dana normalna drzava!

Ja sam odavno prestao da sudim o nasim ljudima kroz svoje licne stavove i zelje. Desilo se to jos tamo negdje 1990. kada sam vidio rezultate izbora i shvatio da je mojim komsijama, sugradjanima, zemljacima, bitnije njihovo stado i od sopstvenog punog stomaka! Godine koje su slijedile samo su me ucvrscivale u mom stavu.

I upravo se zato i pitam (s obzirom da sam manjina!) ko je u stvari u pravu?
Ako sam demokrata, priznacu volju vecine, a ta vecina (ipak) vise voli svoj tor od neke tamo multietnicnosti, multikulture, sekularizma, ekonomskog napretka!

Stranke koje se zalazu (ili "zalazu") za principe koje navedoh ili su natrpale oraha u sopstvene dzepove ili su svojom nekonzistentnom politikom pravile samo pomutnju medju obicnim ljudima koji bi se mozda i odrekli tora u koji su se dobrim dijelom i svojom greskom ogradili.
Ali, ti isti ljudi van granica svog tora vide samo maglu u kojoj nisu sigurni da mogu naci nesto bolje od onoga sto imaju!

Naredni izbori su (vec danas se moze reci) potpuno propali. U predizbornoj kampanji nece biti mjesta prici o privredi, skolstvu, zdravstvu, kulturi...
Bice podjela na dva bloka: One koji su ZA i one koji su PROTIV sadasnjih ustavnih promjena.
Onaj ko se opredijeli za one koji su ZA, opredijelio se da stane na stranu SDS-a i SDA (sa svim posljedicama koje tako sta nosi), a oni koji su PROTIV, opredijelice se shaku imena koji su nekad nesto znacili ali iza kojih ne stoji nikakav kvalitet u smislu kadra koji bi mogao da nesto STVARNO ucini za buducnost zemlje! Da ne pricam o potrosenim moralnim a vala i materijalnim "kreditima" dobrog dijela ovih iz zadnje grupe.

Priznajem, potpuno sam zbunjen sa svim sto se desava i po prvi put se bojim da ce moj glasacki listic otici prazan za Bosnu...
Ako uopste i ode... :(
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Ali ja mislim da je najvaznije da Hrvati i Bosnjaci kazu da nece razgovarati ako nebudu neke drasticne promjene i da izvrse pritisak na Ameriku i na EU i da lijepo artikulisu da su entiteti, pogotovo RS, najveci problem.
Najljepse bi to artikulisali ciscenjem smeca u vlastitom dvoristu. Za pocetak, recimo, da ukinu Federaciju (ili kantone) koja na birokratski aparat trosi 6 (sest) puta vise budzetskih sredstava od RS. Pa, kad Amerikanci i EU vide da je ukidanjem Federacije u budzetu ostalo 500-600 miliona maraka za podsticaj privrede, socijalne fondove, povecanje penzija, oni fino izvrse pritisak za ukidanjem RS-a, ako to tamosnji ljudi sami ne vide. Ali, umjesto smanjenja administracije, SDA, SBiH i HDZ spor oko imenovanja jednog ministra rijese - osnivanjem novog ministarstva (ministar, zamjenici, sekretar, sofer...) koje ce opet finansirati poreski obveznici Federacije. Ovakva Federacija sa jednim nivoom vlasti vise nego RS (+2 nivoa vlasti u Sarajevu i Mostaru) najveci je garant opstanka RS. To zna i Haris i njegovi "patrioti", ali, izuzev suplje price o "nuznosti ukidanja entiteta" nista ne cine da promijene stvari.
BigBalabuto

Post by BigBalabuto »

UZ NASLOV OVE TEME DODAO BIH :

GDJ JE POŠOOO SA CVJETOM U KOSI U ..... GA ........ NOSI
Post Reply