silajdzic na tvks
Moderator: anex
- amrica
#1 silajdzic na tvks
Veceras emisija na tvks, Haris S. kod Zvonka M., tacnije tv monolog H.S.
Sa pitanjem za gledaoce: Ko je kriv za stanje u BiH?
1. Milorad Dodik
2. Haris S.
Pa ovo je dno dna novinarstva, osnovni postulat profesionalnog novinarstva je dovesti sve (obadvije) strane koje se spominju u "referndumskom" pitanju, a vrli Z.M. omogucio sat vremena supljiranja Haretu.
Rezultati su cak i porazavajuci, (samo) 85% za Dodu i (cak) 15% za Hareta....
Emisiju nisam mogla geladti i slusati, sve zvak zvak, iz supljeg u prazno vec 17 godina...
Sa pitanjem za gledaoce: Ko je kriv za stanje u BiH?
1. Milorad Dodik
2. Haris S.
Pa ovo je dno dna novinarstva, osnovni postulat profesionalnog novinarstva je dovesti sve (obadvije) strane koje se spominju u "referndumskom" pitanju, a vrli Z.M. omogucio sat vremena supljiranja Haretu.
Rezultati su cak i porazavajuci, (samo) 85% za Dodu i (cak) 15% za Hareta....
Emisiju nisam mogla geladti i slusati, sve zvak zvak, iz supljeg u prazno vec 17 godina...
- karanana
#2 Re: silajdzic na tvks
nisam gledo. koliko je puta spomenuo rijec genocid i agresija?
isti je ko ona neka treba sto se javlja u centralni zatvor dvjestodvojke. nju su voditelji i slusatelji prozvali gospodja genocid i agresija.
isti je ko ona neka treba sto se javlja u centralni zatvor dvjestodvojke. nju su voditelji i slusatelji prozvali gospodja genocid i agresija.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3 Re: silajdzic na tvks
2 puta. Govorio je o aprilskom paketu. Objašnjavao je zašto je bio protiv. Objašnjavao je što znači entitetsko glasanje i eventualno raspuštanje parlamenta. Žalio se na medijsku blokadu i rekao da su se dogovorili u stranci da će se više zalagati za promociju. Govorio je o blokadi parlamenta u smislu usvajanja zakona kojim bi se pokrenuli neki projekti(Mislio je ovdje na Hećino ministarstvo).karanana wrote:nisam gledo. koliko je puta spomenuo rijec genocid i agresija?
Marić je bio tih i miroljubiv, nije mu ni postavljao puno pitanja.
- amrica
#4 Re: silajdzic na tvks
KatarinaKosaca wrote:2 puta. Govorio je o aprilskom paketu. Objašnjavao je zašto je bio protiv. Objašnjavao je što znači entitetsko glasanje i eventualno raspuštanje parlamenta. Žalio se na medijsku blokadu i rekao da su se dogovorili u stranci da će se više zalagati za promociju. Govorio je o blokadi parlamenta u smislu usvajanja zakona kojim bi se pokrenuli neki projekti(Mislio je ovdje na Hećino ministarstvo).karanana wrote:nisam gledo. koliko je puta spomenuo rijec genocid i agresija?
Marić je bio tih i miroljubiv, nije mu ni postavljao puno pitanja.
Normalno da ce biti tih i miroljubiv kad mu je to sef.
Osnova mog pitanja je cisto profesionalana: Kako su mogli postaviti pitanje ko je kriv za stanje u BiH, navesti 2 imena kao moguce odgovore, a samo jednoj od tih osoba omoguciti da prica sat vremena (i objasnjava, sa svoje tacke gledista stanje u zemlji).
Postoji nesto sto se zove deontologija, profesionalna etika, ili moral, obavljanje svoje profesije po moralnim nacelima, najcesce vezano upravo uz novinarstvo.
Ali tvks je profesionalnog novinara vidjela samo na tv
-
ibizza
#5 Re: silajdzic na tvks
covjek je sve objasnio...eh sad je druga stvar sto neki NE zele prihvatiti cinjenice...
- KatarinaKosaca
#6 Re: silajdzic na tvks
Meni je logičnije da je šef kantonalnoj premijer kantona. Ali, eto, ne bi sad o tome. Pošto je rekao da nije gledao, ukratko sam rekla forumašu šta je govoreno. Ni manje ni više.
Ko je po tvom mišljenju profesionalan novinar u beiha?Ali tvks je profesionalnog novinara vidjela samo na tv
- amrica
#7 Re: silajdzic na tvks
A sta je Hare (bivsem) premijeru Kantona? Sef sefova, valjda.
Nisam rekla na nekoj b-h tv, nego na svim tv, napr. na cnn, i sl....
Mada, sto se tice Z.M., tesko naci goreg od njega, ne kao novinara, nego kao covjeka.
Ne mogu da vjerujem da je to onaj isti covjek koji je vodio Humanu tv (ili tako nekako) poslije koje sam svaki put oplakala i slala pare, pakete....
Nisam rekla na nekoj b-h tv, nego na svim tv, napr. na cnn, i sl....
Mada, sto se tice Z.M., tesko naci goreg od njega, ne kao novinara, nego kao covjeka.
Ne mogu da vjerujem da je to onaj isti covjek koji je vodio Humanu tv (ili tako nekako) poslije koje sam svaki put oplakala i slala pare, pakete....
- KatarinaKosaca
#8 Re: silajdzic na tvks
Nismo se razumjele. Pitala sam te ko je po tvom mišljenju jedan profesionalan novinar? Nego, pokvari mi hare koncepciju, evo nema Bad klix, a to svaku veče gledam 
A poslodavac neke kuće je onaj na čijem je džepu. Onda je to kanton. Nikako predsjedništvo. Bar po logici financiranje
A poslodavac neke kuće je onaj na čijem je džepu. Onda je to kanton. Nikako predsjedništvo. Bar po logici financiranje
-
SA 071
#9 Re: silajdzic na tvks
Bio je pravo ljut.
Ali, posto smo mi skloni zaboravljanju treba nam stalno ponavljati neke stvari - agresiju, genocid, aprilski paket... Da nam se ne bi ponovili...
Ali, posto smo mi skloni zaboravljanju treba nam stalno ponavljati neke stvari - agresiju, genocid, aprilski paket... Da nam se ne bi ponovili...
-
ibizza
#10 Re: silajdzic na tvks
covjek je rekao....izbacite entitetsko glasanje ja se povlacim zauvijek iz politike...pa sto ne izbacise...???...koji to jos politicar ima muda da ponudi tak nesto?SA 071 wrote:Bio je pravo ljut.
- amrica
#11 Re: silajdzic na tvks
ja sam to gledala davno, mislim na ptpc, gadno, fuj, grozno, mislim Lose cure, ali istinito, jedan mali sefic, odvratan i sujetan unisti zivote svima oko sebe... Kad losa osoba dobije vlast u ruke, to se desi.
A sto se novinara tice, sa naseg govornog podrucja, Denis Latin je kralj, u B-h, moram malo razmisliti.
Ima vrhunskih novinara u pisanim medijima, ali na tv....
A sto se novinara tice, sa naseg govornog podrucja, Denis Latin je kralj, u B-h, moram malo razmisliti.
Ima vrhunskih novinara u pisanim medijima, ali na tv....
- KatarinaKosaca
#12 Re: silajdzic na tvks
Slažem se.A sto se novinara tice, sa naseg govornog podrucja, Denis Latin je kralj, u B-h, moram malo razmisliti.
- amrica
#13 Re: silajdzic na tvks
bermiin wrote:covjek je rekao....izbacite entitetsko glasanje ja se povlacim zauvijek iz politike...pa sto ne izbacise...???...koji to jos politicar ima muda da ponudi tak nesto?SA 071 wrote:Bio je pravo ljut.
Ima i Brankovic, rekao dati ostavku u septembru....
Vise smo skloni zaboravljati greske nasih politicara nego rat i tragediju, ko je to dozivio, taj nije zaboravio, ne treba mi (nama) nikakav politicar da mi prica o onome sta sam dozivjela.
- KatarinaKosaca
#14 Re: silajdzic na tvks
amrice, možda tebi ne treba, ali generalno treba stalno ponavljati to da mi jesmo ovdje doživjeli šta jesmo. Jer ako je netko proveo rat u Njemačkoj a takvih je i u vrhu vrhova, onda mu treba reći.
- Mahalac
#15 Re: silajdzic na tvks
A sad kazite kakva je razlika izmedju Mate Djakovica(nocas i inace na teleringu) i ovog hulahopa na TVKSA.
Po meni jedino u dubini uvlacenja u predio debelog crijeva.
..samo nogice koprcaju
Po meni jedino u dubini uvlacenja u predio debelog crijeva.
..samo nogice koprcaju
-
ibizza
#16 Re: silajdzic na tvks
zbog takvih kao ti ...to nam se desava svakih 50 godina...vjerovali ste u bratstvo i jedinstvo...pa nas braca poklase i protjerase...a ti hoces opet ista stvar da se desi....jos im mi mozda trebamo oprostiti sto su nas poklali...sammo da bi se oni smilovali da stave pisljivi potpis na nest sto je vezano za EUamrica wrote:bermiin wrote:covjek je rekao....izbacite entitetsko glasanje ja se povlacim zauvijek iz politike...pa sto ne izbacise...???...koji to jos politicar ima muda da ponudi tak nesto?SA 071 wrote:Bio je pravo ljut.
Ima i Brankovic, rekao dati ostavku u septembru....
Vise smo skloni zaboravljati greske nasih politicara nego rat i tragediju, ko je to dozivio, taj nije zaboravio, ne treba mi (nama) nikakav politicar da mi prica o onome sta sam dozivjela.
glupi narod...c c c
- amrica
#17 Re: silajdzic na tvks
A odakle ti Mato Dj. u ovoj temi?
-
djoza
#18 Re: silajdzic na tvks
uzas od emisije i voditelja....kako neki ljudi nisko padnu....
- amrica
#19 Re: silajdzic na tvks
Bermine, meni ne treba politicar da me podsjeca, sve znam, a ako si ti zaboravio, vodi Hareta kuci nek' ti svaku noc prije spavanja isprica kako SzBih treba vladati ovom zemljom.
Ako si ikad ista od rata i vidio i zapamtio.
A suplja da sam ja i meni slicni krivi za rat ne pije vode, krivi su oni sto meni nisu ni nalik.
Mislim da si jako mlad i da malo znas o istoriji prije ovog rata.
A suplja da sam ja i meni slicni krivi za rat ne pije vode, krivi su oni sto meni nisu ni nalik.
-
djoza
#20 Re: silajdzic na tvks
amrica wrote:Bermine, meni ne treba politicar da me podsjeca, sve znam, a ako si ti zaboravio, vodi Hareta kuci nek' ti svaku noc prije spavanja isprica kako SzBih treba vladati ovom zemljom.
smirite se...samo je Haris gostovao kod Vazeljina...nema potrebe za svadjom
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#21 Re: silajdzic na tvks
Ljudi dragi kako mozete vise da gledate te bljuvotine,zar nije bila negdje kakva serija,film,sport....
-
ibizza
#22 Re: silajdzic na tvks
iz Historije sam imao uvijek 5...tak da znam neke stvari valjda...a to da ja Hareta vodim kuci....pa draga djevojko(gospodjo,sta si vec)...vidjeli smo vecerasnju anketu...vidjelo se koliko Harisa podrzavaju...amrica wrote:Bermine, meni ne treba politicar da me podsjeca, sve znam, a ako si ti zaboravio, vodi Hareta kuci nek' ti svaku noc prije spavanja isprica kako SzBih treba vladati ovom zemljom.
covjek je svima objasnio sta je bilo sa aprilskim paketom...al ti i takvi kao ti vjerovatno su prebacili na drugi kanal dok je ono pricao...jbr istina zaboli ponekad...
a to ko je kriv za rat...
pa ko je pucao na mene sa Trebevica...dosao moj tetak Munib ili dajda Ismet....de ba sta ti je...probudi se i shvati da nema vise vjestackog bratstva i jedinstva
-
ibizza
#23 Re: silajdzic na tvks
bila je tekma na rtrs-u...grunt wrote:Ljudi dragi kako mozete vise da gledate te bljuvotine,zar nije bila negdje kakva serija,film,sport....
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#24 Re: silajdzic na tvks
Bolje je i to nego ovo silovanje mozgabermiin wrote:bila je tekma na rtrs-u...grunt wrote:Ljudi dragi kako mozete vise da gledate te bljuvotine,zar nije bila negdje kakva serija,film,sport....
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#25 Re: silajdzic na tvks
A iz kakvih si knjiga ucio,ko ti je profesor bio....bermiin wrote:iz Historije sam imao uvijek 5...tak da znam neke stvari valjda...a to da ja Hareta vodim kuci....pa draga djevojko(gospodjo,sta si vec)...vidjeli smo vecerasnju anketu...vidjelo se koliko Harisa podrzavaju...amrica wrote:Bermine, meni ne treba politicar da me podsjeca, sve znam, a ako si ti zaboravio, vodi Hareta kuci nek' ti svaku noc prije spavanja isprica kako SzBih treba vladati ovom zemljom.
covjek je svima objasnio sta je bilo sa aprilskim paketom...al ti i takvi kao ti vjerovatno su prebacili na drugi kanal dok je ono pricao...jbr istina zaboli ponekad...
a to ko je kriv za rat...
pa ko je pucao na mene sa Trebevica...dosao moj tetak Munib ili dajda Ismet....de ba sta ti je...probudi se i shvati da nema vise vjestackog bratstva i jedinstva
De bolan decko popusti,uzivaj u Haretovoj demagogiji,liku,dijelu..ali prestani se ufuravati da su/ste samo vi koji puusite te izlizane fraze i Haretovu demagogiju veliki patrioti i zastitnici bosnjackog interesa ,a da su svi drugi izdajice ili sta vec..
A to koliko je relevantna ta anketa na harisovoj TV
p.s Samdorija rutinski dobi Partizan