Silajdžić i Tihić odbili Lajčakov prijedlog o ref.policije??
- gospodar kuglastih munja
Lajcak nije nista pogrijesio...jer je svoj prijedlog uskladio sa stanjem na terenu. Drzava koja nema definisano unutarnje uredjenje i u kojoj vlast vrse narodi ( njihovi predstavnici) i ne moze imati drugacije uredjenu policiju, nego po uzoru etnickih teritorija.
Da je kojim slucajem BiH Republika, njegov prijedlog bi sigurno bio pozitivno docekan od strane Bosnjaka, jer bi policiju tretirao jednako na citavoj teritoriji drzave.
Prvo sto Bosnjaci i svi probosanski orijentirani treba da zahtijevaju je izmjenu unutarnjeg uredjenja drzave, uvodjenje gradjaske drzave, Republike, a Policija ce sama od sebe naci svoje mjesto u takvoj drzavi.
Da je kojim slucajem BiH Republika, njegov prijedlog bi sigurno bio pozitivno docekan od strane Bosnjaka, jer bi policiju tretirao jednako na citavoj teritoriji drzave.
Prvo sto Bosnjaci i svi probosanski orijentirani treba da zahtijevaju je izmjenu unutarnjeg uredjenja drzave, uvodjenje gradjaske drzave, Republike, a Policija ce sama od sebe naci svoje mjesto u takvoj drzavi.
-
sarajevoxxxx
Konacno i od tebe nesto fantasticno napisano. Svaka cast, na zalost sviju nas ima puno istine u tvom postuzavrzlama wrote:Lacakov prijedlog za reformu policije je :
a) da je na svoju ruku ponudio prijedlog koji bi eventualno prihvatio Dodik....jer je kontao da blagi i uvijek popustljivi bosnjacki lideri ce leci na rudu... sto bi od Lajcaka napravilo velikog politicara koji je uspio za mjesec dana vladavine u BIH postici toliko cekani sporazum o reformi policije. ili
b) da je Lajcak dobio instrukcije od odrdjenih vlada koje su antibosanski orijentisane da predlozi reformu policije onakvu kakva ce voditi disoluciji BIh i da je odbiju probosanski orijentisani politicari i da oni umjesto Dodika budu optuzeni za opstrukciju reforme..
Ovim potezom je Lajcak i MZ-a definitivno izgubila povjerenje BIH gradjana koji su odani BIH i demokrtaskim vrijednostima...a velikosrbima su dali potvrdu da istraju na opstrukcijama i omalovazavanju BIH...iz svega ovoga ce izaci jedno veliko sranje posle nezavisnosti Kosova......cinjenica da su odmah nakon sastanka sa Lajcakom, Silajdzic i Tihic dali izjave za novinare govori puno toga....
-
sarajevoxxxx
Stoji i ova.gospodar kuglastih munja wrote:Lajcak nije nista pogrijesio...jer je svoj prijedlog uskladio sa stanjem na terenu. Drzava koja nema definisano unutarnje uredjenje i u kojoj vlast vrse narodi ( njihovi predstavnici) i ne moze imati drugacije uredjenu policiju, nego po uzoru etnickih teritorija.
-
zemo_online
sarajevoxxxx wrote:Ok, jedno je sto zivimo u takvom svijetu da nas se nista ne pita, a sasvim drugo je pristati na to i nista ne raditi za svoje bolje sutra. Niko ne spori aktuelnu americku nadmoc, ali to apsolutno ne znaci da se uvijek i bezuslovno i iskljucivo treba oslanjati na Ameriku. Amerika je prijatelj Bosne ne zbog toga sto je trenutna prva sila u svijetu vec sto od svih drugih su pokazali da im je stalo do cijelovite BiH, i pravde ako je uopste danas ima. Svaki americki zhtijev i dok god americka poltika bude ona koja podrzava ne bosnjake vec BiH kao cjelovitu drzavu ona je nas prijatelj, u protivnom ona to nije. I nece se svijet srusiti ako je to tako. Amerika nije ta koja odlucuje o dobru i zlu, oslobadja ili optuzuije, stiti ili progoni, ona je istina najjaca drzava u svijetu i nista vise. Istina, pravda, opstojnost BiH nema veze sa americkom politikom ma koliko ona u tvojim ocima izgledala velika.test01 wrote:koje pravo na drzavu?sutra nek se ameri i rusi dogovore o podjeli,nes imat nikakva prava na 70% bih.spusti se na zemlju,drugi se pitaju,a da smo mi mogli nebi imali Lajcaka i stranu vojsku koja cuva mir.sarajevoxxxx wrote: Americka politika je jedno, nase pravo na drzavu je drugo. Ispade da je veci oslonac to americka poltika - nego to sto imamo pravo na drzavu.
Americka politika se mjenja i vrlo lahko moze doci u situaciji kao sto se to mnogo puta pokazalo da joj budemo zadnja rupa na sviralu, a ruku na srce mi to i jesmo.
Amerika je samo jedan od faktora koji se uzima i pika u odlucivanju a nikako jedini. Postoji li nesto sto se zove ponos, pravda, jednakost, istina. Po tebi je sve se to strplao u jednu rijec. Amerika!
nemoj samo o istini i pravdi,znas da toga skoro da nema.sto se tice opstanka Bih ,ona itekako ovisi o americkoj politici.
amerika nije jedina,ali je glavna i nije u mojim ocima samo vec cijelog svijeta.
tvoj komentar pokazuje da ne poznas stvari ni oko Bosne ni u svijetu.pa izjava americkog ambasadora u bih je vaznija za bih od svih domacih politicara.
-
trlica
netreba covjeka napadati na osnovu samo dva-tri posta napisana.ima nas koji zele da malo s postom isprovociraju,trgnu ljude iz letargije,da ukazu na opasnosti koje se pojavljuju.sarajevoxxxx wrote:Konacno i od tebe nesto fantasticno napisano. Svaka cast, na zalost sviju nas ima puno istine u tvom postuzavrzlama wrote:Lacakov prijedlog za reformu policije je :
a) da je na svoju ruku ponudio prijedlog koji bi eventualno prihvatio Dodik....jer je kontao da blagi i uvijek popustljivi bosnjacki lideri ce leci na rudu... sto bi od Lajcaka napravilo velikog politicara koji je uspio za mjesec dana vladavine u BIH postici toliko cekani sporazum o reformi policije. ili
b) da je Lajcak dobio instrukcije od odrdjenih vlada koje su antibosanski orijentisane da predlozi reformu policije onakvu kakva ce voditi disoluciji BIh i da je odbiju probosanski orijentisani politicari i da oni umjesto Dodika budu optuzeni za opstrukciju reforme..
Ovim potezom je Lajcak i MZ-a definitivno izgubila povjerenje BIH gradjana koji su odani BIH i demokrtaskim vrijednostima...a velikosrbima su dali potvrdu da istraju na opstrukcijama i omalovazavanju BIH...iz svega ovoga ce izaci jedno veliko sranje posle nezavisnosti Kosova......cinjenica da su odmah nakon sastanka sa Lajcakom, Silajdzic i Tihic dali izjave za novinare govori puno toga....
opet ponavljam,sve je ovo ujdurma protiv Bosnjaka,samo ovaj put nasi politicari moraju biti cvrsti,cvrsci od stijene.svijet cijeni cvrste i odlucne,procitajte danasnju izjavu komadanta KFOR-a na Kosovu kako poziva da se sto prije zavrse pregovori,jer stanje,vrije,kljuca.a mi uvijek popustamo,pristajemo na neke kompromise koji ocito vode Bosnu u nestanak,pa za koji smo se qu*ac borili i tolike zrtve podnijeli ako moramo sve u miru dati.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
Stojisarajevoxxxx wrote:Stoji i ova.gospodar kuglastih munja wrote:Lajcak nije nista pogrijesio...jer je svoj prijedlog uskladio sa stanjem na terenu. Drzava koja nema definisano unutarnje uredjenje i u kojoj vlast vrse narodi ( njihovi predstavnici) i ne moze imati drugacije uredjenu policiju, nego po uzoru etnickih teritorija.
Zapravo sad ima malo vise smisla to sto su Tihic I Silajdzic izasli sa prijedlogom za ustavnu reformu prije nego je reforma policije usaglasena. Da li mozda gledamo u preorjentaciju prioriteta ovdje, tj moze li se ocekivati da ce pitanje reforme ustava postati preca tema prije reforme policije jer je ocito da su na pitanju policije stavovi otvrdnuli dok se o ustavu jos nije toliko pricalo niti tako zustro polemisalo.
-
sarajevoxxxx
Nismo se razumjeli, nigdje nisam napisao da ne treba uvazavati stvari oko sebe, pogledaj moje postove u svakom sam naglasio to. Stvar koju pokusavam kazati je da i ti i ja svi ljudi na svijetu imaju pravo izbora i i borbe za pravdu za istinu, za svoje roditelje, djecu, zemlju u kojoj zivis.test01 wrote:sarajevoxxxx wrote:Ok, jedno je sto zivimo u takvom svijetu da nas se nista ne pita, a sasvim drugo je pristati na to i nista ne raditi za svoje bolje sutra. Niko ne spori aktuelnu americku nadmoc, ali to apsolutno ne znaci da se uvijek i bezuslovno i iskljucivo treba oslanjati na Ameriku. Amerika je prijatelj Bosne ne zbog toga sto je trenutna prva sila u svijetu vec sto od svih drugih su pokazali da im je stalo do cijelovite BiH, i pravde ako je uopste danas ima. Svaki americki zhtijev i dok god americka poltika bude ona koja podrzava ne bosnjake vec BiH kao cjelovitu drzavu ona je nas prijatelj, u protivnom ona to nije. I nece se svijet srusiti ako je to tako. Amerika nije ta koja odlucuje o dobru i zlu, oslobadja ili optuzuije, stiti ili progoni, ona je istina najjaca drzava u svijetu i nista vise. Istina, pravda, opstojnost BiH nema veze sa americkom politikom ma koliko ona u tvojim ocima izgledala velika.test01 wrote: koje pravo na drzavu?sutra nek se ameri i rusi dogovore o podjeli,nes imat nikakva prava na 70% bih.spusti se na zemlju,drugi se pitaju,a da smo mi mogli nebi imali Lajcaka i stranu vojsku koja cuva mir.
nemoj samo o istini i pravdi,znas da toga skoro da nema.sto se tice opstanka Bih ,ona itekako ovisi o americkoj politici.
amerika nije jedina,ali je glavna i nije u mojim ocima samo vec cijelog svijeta.
tvoj komentar pokazuje da ne poznas stvari ni oko Bosne ni u svijetu.pa izjava americkog ambasadora u bih je vaznija za bih od svih domacih politicara.
Najveca je glupost prikloniti i odreci se svojih prava pod izlikom sta mi tu mozemo. Niko ni od tebe ni od mene ne trazi da bezuslovfno podrzis svaki americki stav. Ali si obavezan da se suprostavis svakoj nepravdi, zulumu, neistini i gluposti, u ovom slucaju podijeli BiH. Koliko ces u tome uspjeti nije tvoje da se brines. Ima neko ko odlucuje i ko je mocniji i od Amerike i od Rusije.
-
big_daddy
Podsetimo sta je sve Haris S. pricao i obecavao u poslednjih godinu dana.
Ukinut ce Policiju RS.
Ukinut ce RS.
Ukinut ce entitetsko glasanje.
Dobit cemo tuzbu protiv Srbije i dobit cemo velike novce.
Usput je stigao da upropasti ustavne promene, nakon cega je sve poslo po *urcu.
Davao nam je lazne nade da Mi imamo najvise prava na BiH, a tacno je samo da smo najbrojniji, ali i da smo samo JEDAN od TRI konstitutivna i ravnopravna naroda u BiH.
Ja njemu ne mogu verovat vise nista...
Odbio je reformu policije, mozda je to dobro, ali ne verujem mu... ima tu sigurno nesto...
Ukinut ce Policiju RS.
Ukinut ce RS.
Davao nam je lazne nade da Mi imamo najvise prava na BiH, a tacno je samo da smo najbrojniji, ali i da smo samo JEDAN od TRI konstitutivna i ravnopravna naroda u BiH.
Odbio je reformu policije, mozda je to dobro, ali ne verujem mu... ima tu sigurno nesto...
-
Pustinjski pjesnik i mrav
Jedan od nacina ukidanja gore spomenutog je da se isto ne prizna. Haris upravo i to radi.big_daddy wrote:Podsetimo sta je sve Haris S. pricao i obecavao u poslednjih godinu dana.
Ukinut ce Policiju RS.
Ukinut ce RS.
Navedi mi osobu koja moze sada, u ovom momentu ukunuti policiju RS? Takve osobe nema. Ali barem mozemo osporavati i ne priznavati zlo.
Dok ocito ima i onih koji bi vec davno pali na ovom ispitu i priznali policiju RS-a, da su na Harisovom mjestu, i
-
blah blah
Eh, bas me interesuje ko ce se zalijepiti na ovu provokejsnbig_daddy wrote:Podsetimo sta je sve Haris S. pricao i obecavao u poslednjih godinu dana.
Ukinut ce Policiju RS.
Ukinut ce RS.
-
zemo_online
sarajevoxxxx wrote:Nismo se razumjeli, nigdje nisam napisao da ne treba uvazavati stvari oko sebe, pogledaj moje postove u svakom sam naglasio to. Stvar koju pokusavam kazati je da i ti i ja svi ljudi na svijetu imaju pravo izbora i i borbe za pravdu za istinu, za svoje roditelje, djecu, zemlju u kojoj zivis.test01 wrote:sarajevoxxxx wrote: Ok, jedno je sto zivimo u takvom svijetu da nas se nista ne pita, a sasvim drugo je pristati na to i nista ne raditi za svoje bolje sutra. Niko ne spori aktuelnu americku nadmoc, ali to apsolutno ne znaci da se uvijek i bezuslovno i iskljucivo treba oslanjati na Ameriku. Amerika je prijatelj Bosne ne zbog toga sto je trenutna prva sila u svijetu vec sto od svih drugih su pokazali da im je stalo do cijelovite BiH, i pravde ako je uopste danas ima. Svaki americki zhtijev i dok god americka poltika bude ona koja podrzava ne bosnjake vec BiH kao cjelovitu drzavu ona je nas prijatelj, u protivnom ona to nije. I nece se svijet srusiti ako je to tako. Amerika nije ta koja odlucuje o dobru i zlu, oslobadja ili optuzuije, stiti ili progoni, ona je istina najjaca drzava u svijetu i nista vise. Istina, pravda, opstojnost BiH nema veze sa americkom politikom ma koliko ona u tvojim ocima izgledala velika.
Najveca je glupost prikloniti i odreci se svojih prava pod izlikom sta mi tu mozemo. Niko ni od tebe ni od mene ne trazi da bezuslovfno podrzis svaki americki stav. Ali si obavezan da se suprostavis svakoj nepravdi, zulumu, neistini i gluposti, u ovom slucaju podijeli BiH. Koliko ces u tome uspjeti nije tvoje da se brines. Ima neko ko odlucuje i ko je mocniji i od Amerike i od Rusije.
je,to stoji.samo znas da u svijetu mali i siromasni uvjek traze pravdu,postenje,istinu isl.,a veliki i jaki brinu o svom interesu i ratom ako treba.
koji je odgovor na tvoje zadnje pitanje-ko je najmocniji?
-
sarajevoxxxx
Vjernik sam, musliman, za mene je najmocniji Allah dz.s. moj i tvoj Gospodar koji nas je stvorio i kojem cemo se svi vratiti.koji je odgovor na tvoje zadnje pitanje-ko je najmocnij
-
zemo_online
da te pitam nesto u vezi toga,tvoj stav-dal bi covjek vjerovao u Boga da je besmrtan?sarajevoxxxx wrote:Vjernik sam, musliman, za mene je najmocniji Allah dz.s. moj i tvoj Gospodar koji nas je stvorio i kojem cemo se svi vratiti.koji je odgovor na tvoje zadnje pitanje-ko je najmocnij
- SaraLe
Sto da se "ljepimo" kad pise EKAVSKIblah blah wrote:Eh, bas me interesuje ko ce se zalijepiti na ovu provokejsnbig_daddy wrote:Podsetimo sta je sve Haris S. pricao i obecavao u poslednjih godinu dana.
Ukinut ce Policiju RS.
Ukinut ce RS.
Odbio je reformu policije, mozda je to dobro, ali ne verujem mu... ima tu sigurno nesto...Idemo, je'n, dva, tri...
-
sarajevoxxxx
Ne znam, polazis od necega sto u biti ne postoji. Tako da nema smisla odgovarati.test01 wrote:da te pitam nesto u vezi toga,tvoj stav-dal bi covjek vjerovao u Boga da je besmrtan?sarajevoxxxx wrote:Vjernik sam, musliman, za mene je najmocniji Allah dz.s. moj i tvoj Gospodar koji nas je stvorio i kojem cemo se svi vratiti.koji je odgovor na tvoje zadnje pitanje-ko je najmocnij
Pitanje organizacije policije moze postati vrlo lako obicno tehnicko pitanje, ako Bosnjaci znaju pucati u prave stvari. Umjesto gubljenja vremena sa detaljima, potrebno je postaviti pitanje sveukupnog funkcionisanja drzave sa ovakvim uredjenjem. Zar treba bolji dokaz od ovih zadnjih 12g. da nista ne funkcionise i da sve moze biti zaustavljeno voljom jednog covjeka ? Kakva je to drzva koju moze zaustaviti stav jednog politcara. Zar drzava nije nesto sto funkcionise mimo politickih ideologija koje samo dobijaju mandat za vrsenje vlasti, a ne pravo na vlasnistvo onog cime upravljaju. Drzava je aparat, masinerija, a politcari su samo oni koji tu masinu odrzavaju i podmazuju da funkcionise kako treba. Kad potrose kanticu sa uljem, postavimo drugog...
Dodik je budaletina, bez imalo politickog znanja i nije mi jasno kako ga ovi "nasi" ne mogu uhvatiti na tako banalne stvari....Mozda on njima odgovara, jer bez njega , nebi bilo ni njih.
Dodik je budaletina, bez imalo politickog znanja i nije mi jasno kako ga ovi "nasi" ne mogu uhvatiti na tako banalne stvari....Mozda on njima odgovara, jer bez njega , nebi bilo ni njih.
-
artzy
Ima li ko informacija je li Lajcak dok je bio u Srbiji rostiljao prasetinu sa srpskim vozdovima kao Mekenzi, Holandjani i drugi...?sarajevoxxxx wrote:Konacno i od tebe nesto fantasticno napisano. Svaka cast, na zalost sviju nas ima puno istine u tvom postuzavrzlama wrote:Lacakov prijedlog za reformu policije je :
-
trlica
recimo da njih nestane do sutra,mozes li opisati sta bi bilo?gospodar kuglastih munja wrote:Pitanje organizacije policije moze postati vrlo lako obicno tehnicko pitanje, ako Bosnjaci znaju pucati u prave stvari. Umjesto gubljenja vremena sa detaljima, potrebno je postaviti pitanje sveukupnog funkcionisanja drzave sa ovakvim uredjenjem. Zar treba bolji dokaz od ovih zadnjih 12g. da nista ne funkcionise i da sve moze biti zaustavljeno voljom jednog covjeka ? Kakva je to drzva koju moze zaustaviti stav jednog politcara. Zar drzava nije nesto sto funkcionise mimo politickih ideologija koje samo dobijaju mandat za vrsenje vlasti, a ne pravo na vlasnistvo onog cime upravljaju. Drzava je aparat, masinerija, a politcari su samo oni koji tu masinu odrzavaju i podmazuju da funkcionise kako treba. Kad potrose kanticu sa uljem, postavimo drugog...![]()
da li bi automatski nestalo i Dodika i pojavila se Vila spasiteljica.
hocu odgovor.
- Novi_Nick
Tacno. Mozda je ovo i dobro za BH stranu sto je Lajcak ovako brzo izletio i otvorio sve karte zasta se zalaze on i MZ. Ovo je sada velika sansa za BH politicare da okrenu plocu i politiku prema MZ. Ako mi Bosanci, Bosnjaci i svi BH patrioti nebudemo respektovali i postovali sami sebe nece nas postovati ni MZ. Prema tome BH strana bi trebala pod hitno da proglasi raskid sa dejtonskim sporazumom i proglasi jedino vazecim Ustav R BiH iz ´92. Argumenata za to ima i previse a neko od vas ovdje moze da napise sve stavke iz dejtonskog sporazuma koje nisu sproveli politicki predstavnici RS i MZ.artzy wrote:sarajevoxxxx wrote:Konacno i od tebe nesto fantasticno napisano. Svaka cast, na zalost sviju nas ima puno istine u tvom postuzavrzlama wrote:Lacakov prijedlog za reformu policije je :
Kad navodim "njih" mislim na njihovu politicku opciju, njihov polticki karakter i ideologiju koja je u istoj ravni sa Dodikovom. Ovi "nasi" takodje zagovaraju entitet, koji je samo drugi pol problema u BiH.Oba entiteta su problem, kuzis ?, oni nisu funkcionalno rjesenje za drzavu.trlica wrote:recimo da njih nestane do sutra,mozes li opisati sta bi bilo?gospodar kuglastih munja wrote:Pitanje organizacije policije moze postati vrlo lako obicno tehnicko pitanje, ako Bosnjaci znaju pucati u prave stvari. Umjesto gubljenja vremena sa detaljima, potrebno je postaviti pitanje sveukupnog funkcionisanja drzave sa ovakvim uredjenjem. Zar treba bolji dokaz od ovih zadnjih 12g. da nista ne funkcionise i da sve moze biti zaustavljeno voljom jednog covjeka ? Kakva je to drzva koju moze zaustaviti stav jednog politcara. Zar drzava nije nesto sto funkcionise mimo politickih ideologija koje samo dobijaju mandat za vrsenje vlasti, a ne pravo na vlasnistvo onog cime upravljaju. Drzava je aparat, masinerija, a politcari su samo oni koji tu masinu odrzavaju i podmazuju da funkcionise kako treba. Kad potrose kanticu sa uljem, postavimo drugog...![]()
hocu odgovor.
Kad bi ovi nasi svoju politiku izdigli na nivo drzave, tj. postavili se prema entitetu RS kao drzava , i zahtijevali ustupke drzavi, a ne Federaciji, Dodik nebi imao sanse.
-
trlica
ja mislim da si se ti dobro zapetljao i nisi adekvatno odgovorio na ono sto sam te pitao.gospodar kuglastih munja wrote:Kad navodim "njih" mislim na njihovu politicku opciju, njihov polticki karakter i ideologiju koja je u istoj ravni sa Dodikovom. Ovi "nasi" takodje zagovaraju entitet, koji je samo drugi pol problema u BiH.Oba entiteta su problem, kuzis ?, oni nisu funkcionalno rjesenje za drzavu.trlica wrote:recimo da njih nestane do sutra,mozes li opisati sta bi bilo?gospodar kuglastih munja wrote:Pitanje organizacije policije moze postati vrlo lako obicno tehnicko pitanje, ako Bosnjaci znaju pucati u prave stvari. Umjesto gubljenja vremena sa detaljima, potrebno je postaviti pitanje sveukupnog funkcionisanja drzave sa ovakvim uredjenjem. Zar treba bolji dokaz od ovih zadnjih 12g. da nista ne funkcionise i da sve moze biti zaustavljeno voljom jednog covjeka ? Kakva je to drzva koju moze zaustaviti stav jednog politcara. Zar drzava nije nesto sto funkcionise mimo politickih ideologija koje samo dobijaju mandat za vrsenje vlasti, a ne pravo na vlasnistvo onog cime upravljaju. Drzava je aparat, masinerija, a politcari su samo oni koji tu masinu odrzavaju i podmazuju da funkcionise kako treba. Kad potrose kanticu sa uljem, postavimo drugog...![]()
hocu odgovor.
Kad bi ovi nasi svoju politiku izdigli na nivo drzave, tj. postavili se prema entitetu RS kao drzava , i zahtijevali ustupke drzavi, a ne Federaciji, Dodik nebi imao sanse.
pa kad bi se "nasi" borili za entitet oni bi veoma laHko i glatko postigli sporazum sa Srbima.
a Srbi bi to objerucke prihvatili.
jedan entitet Srbima,
drugi Bosnjacima i mirna Bosna.
cak bi to i Medjun.zajednica aminovala.
ali nije to to,ipak se radi o borbi za BiH jer je cak i njezino ime ugrozeno.
- Novi_Nick
BH strana se mora drzati svetog slova PRAVA a ne upadati kao do sada u klopku MZ i njihovih politickih mesetara i politickih prevaranata sa raznoraznim interesima. Da BH strana nije u samom pocetku upala u klopku MZ i zahtjevala samo pravno rjesenje na koje ima legalno pravo kao suverena drzava prema ustavu RBiH iz 92 u UN do sada bi se izbjegla masa ovih nametnutih problema od RS i MZ.gospodar kuglastih munja wrote:Kad navodim "njih" mislim na njihovu politicku opciju, njihov polticki karakter i ideologiju koja je u istoj ravni sa Dodikovom. Ovi "nasi" takodje zagovaraju entitet, koji je samo drugi pol problema u BiH.Oba entiteta su problem, kuzis ?, oni nisu funkcionalno rjesenje za drzavu.trlica wrote:recimo da njih nestane do sutra,mozes li opisati sta bi bilo?gospodar kuglastih munja wrote:Pitanje organizacije policije moze postati vrlo lako obicno tehnicko pitanje, ako Bosnjaci znaju pucati u prave stvari. Umjesto gubljenja vremena sa detaljima, potrebno je postaviti pitanje sveukupnog funkcionisanja drzave sa ovakvim uredjenjem. Zar treba bolji dokaz od ovih zadnjih 12g. da nista ne funkcionise i da sve moze biti zaustavljeno voljom jednog covjeka ? Kakva je to drzva koju moze zaustaviti stav jednog politcara. Zar drzava nije nesto sto funkcionise mimo politickih ideologija koje samo dobijaju mandat za vrsenje vlasti, a ne pravo na vlasnistvo onog cime upravljaju. Drzava je aparat, masinerija, a politcari su samo oni koji tu masinu odrzavaju i podmazuju da funkcionise kako treba. Kad potrose kanticu sa uljem, postavimo drugog...![]()
hocu odgovor.