Sezam wrote:
I onda ti sto ne zele da se kocert zavrsi dodju kuci, loguju se na Facebook i prikljuce se grupi "Noz, zica, Sreberenica" npr ili "nedamo Ratka Mladica" grupi npr...
Meni ste zaista smijesni vi sto mislite da ce ovakvo vasarsko okupljanje primitivaca (jer ko se lozi na Dinu Merlina nije nista drugo do primitivac) donijeti ljubav i razumijevanje na balkanu...narocito ako se zna da se politika Srbije prema Bosni ne mijenja vec nekih 170 godina
X.
Pošto je tip već spomenuo Đoleta, samo da ga citiram: "Svet nemoš pesmom spas'ti..."
Stanje u glavama ne mijenjaju pune koncertne dvorane. Niti će ih promijeniti. I to pogotovo ne dvorane koje puni frik kakav je Dino, ova hodajuća licemjernost. Ovdje su ljudi ginuli na kućnim pragovima, a nisu se tukli plastičnim metcima. Naše probleme neće riješiti pijano grljenje i loženje na treš mjuzu u zadimljenim halama. Mnogi obični ljudi ne žive u pravilu nikakvu posebnu mržnju u svojim životima, imaju prijatelja na svim stranama i ne treba im koncert da im "sije davno zaboravljenu ljubav". Niti im trebaju lekcije iz suživota. Naš čovjek nije zaboravio kako je to biti čovjek. No za zdrav život mu je potrebno mnogo više od mikrofona. Zdrava politička i društvena klima najprije. Kidat grlo na "Bosnom behar..." u ponoć, a zvati Šešelja lafčinom ujutro s rajom...ne ide to. Dvostruka mjerila nas sjebaše. Meni je osobno ponižavajuće da mi jedan Dino bude "glasnik pomirbe" na Balkanu, ali ko hoće da se loži da će trodnevnica zvana "pojeo sam govno, malo pjevam i plagiram" spasiti naše odnose, nek mu bude. Ali neka istovremeno i nas ostale ne proglašava kako srca nemamo, samo zato što se ne damo navući na folove kao majmuni.