Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
-
Temim
#1 Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
Siije i Sunnije se trebaju ujediniti u jedan Ummet ali nikako brisati smisao 4 sunnijska mezheba i Dzaferijskog petog mezheba.
Dzaferije i postoje da bi se slavila Poslanikova s.a.v.s. familija a Sunijski mezhebi postoje d abi se slavili Ashabi r.a. i Majke Vjernika r.a. U tome je mudrost.
Dzaferije i postoje da bi se slavila Poslanikova s.a.v.s. familija a Sunijski mezhebi postoje d abi se slavili Ashabi r.a. i Majke Vjernika r.a. U tome je mudrost.
-
Temim
#2 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
Nikako ujediniti Muslimaski Ummet u jedan mezheb jer za to ne bi imalo smisla.
- Europe_
#3 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
neću moći da spavam koliko me ovo interesira.Temim wrote:Siije i Sunnije se trebaju ujediniti u jedan Ummet ali nikako brisati smisao 4 sunnijska mezheba i Dzaferijskog petog mezheba.
- sve na kvadrat
#4 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
Nema od te ljubavi ništa. Poslušaj govor doktora Karadawija vezano za ujedinjenje šiija i sunnija i biće ti sve jasno.
-
ex-Efendija
#5 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
Hilafet je vec napravljen a siiti su vec pozvani da se prikljuce 
- escobar__
#6 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
Boga ti, đe je taj hilafet?
-
ex-Efendija
#7 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
http://www.klix.ba/forum/opet-imamo-hil ... 26507.htmlescobar__ wrote:![]()
-
Chaush
#8 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
Smijesan si deckoex-Efendija wrote:http://www.klix.ba/forum/opet-imamo-hil ... 26507.htmlescobar__ wrote:![]()
Hajde da se ja i ti opkladimo da za max 3 mjeseca od tvog hilafeta nece biti nista.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Temim
#9 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
Jedini funkcionalan Hilafet je Hilafet Sunnija i Siija.
- pike
#10 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
Podforum religija?
-
ex-Efendija
#11 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
Nemam obicaj da se kladim ali, vidjecews da ce Hilafet postojati i za 3 mjeseca, i za 3 godine i puno duzeChaush wrote:Smijesan si deckoex-Efendija wrote:http://www.klix.ba/forum/opet-imamo-hil ... 26507.htmlescobar__ wrote:![]()
Boga ti, đe je taj hilafet?![]()
Hajde da se ja i ti opkladimo da za max 3 mjeseca od tvog hilafeta nece biti nista.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
RahatHurmašica
#12 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
hoćeš reći radikalnog, nepismenog i nadasve zaostalog dijela muslimana.ex-Efendija wrote:
Nemam obicaj da se kladim ali, vidjecews da ce Hilafet postojati i za 3 mjeseca, i za 3 godine i puno duze. Ni siiti, ni anglocionisti vise ne mogu zaustaviti volju muslimana.
-
ex-Efendija
#13 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
U proslom Hilafetu (do 1924.) su zivjeli zajedno, nadam se da ce i u ovom, zasto da ne? Jedini je problem sto su prosli Hilafet Siiti vise puta podrivali iznutra, podizali pobune i ustanke ...Temim wrote:Jedini funkcionalan Hilafet je Hilafet Sunnija i Siija.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#14 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
sinoć na HRTu... dakle zemlji koja ima solidnu muslimansku manjinu... recimo ajd ima i susjede muslimane
toliko gluposti u vezi sa suni šija...
čovjek se jednostavno zapita pa koji kurac sve to treba muslimanima
toliko gluposti u vezi sa suni šija...
čovjek se jednostavno zapita pa koji kurac sve to treba muslimanima
- muha_sa
#15 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
šta je Hilafetex-Efendija wrote:Hilafet je vec napravljen a siiti su vec pozvani da se prikljuce
- sarajlija80
#16 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
puuuu sije daleko vam kuca bila cafiri jedni vatropoklonici mamu li vam vasu ko vam kaza put u bosnu .hocete da iskrivite pravi pravac islama e necete bagro perzijska vatropoklonicka necte budite sigurni,sjebali ste irak skroz,,siriju vladate libanonom,jordanom,hocete da unistite pravi suniski jedini prizanti islam i njegov nacin praktikovanja necte moci jer nas je vise ,za mene ste isto kao i jevreji .
- muha_sa
-
RahatHurmašica
#18 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
vehabitisarajlija80 wrote:puuuu sije daleko vam kuca bila cafiri jedni vatropoklonici mamu li vam vasu ko vam kaza put u bosnu .hocete da iskrivite pravi pravac islama e necete bagro perzijska vatropoklonicka necte budite sigurni,sjebali ste irak skroz,,siriju vladate libanonom,jordanom,hocete da unistite pravi suniski jedini prizanti islam i njegov nacin praktikovanja necte moci jer nas je vise ,za mene ste isto kao i jevreji .
ko si ti pa priznaješ ili ne priznaješ? ko si ti da cijeniš šta je ispravno a šta nije?
koliko razreda škole imaš?
-
ex-Efendija
#19 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
Ako su Zlatko i Zeljko muslimanska inteligencija, onda je takoRahatHurmašica wrote:hoćeš reći radikalnog, nepismenog i nadasve zaostalog dijela muslimana.ex-Efendija wrote:
Nemam obicaj da se kladim ali, vidjecews da ce Hilafet postojati i za 3 mjeseca, i za 3 godine i puno duze. Ni siiti, ni anglocionisti vise ne mogu zaustaviti volju muslimana.
-
RahatHurmašica
#20 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
daj ne zezaj. od onih bradonja vehabita ne postoje zaostaliji ljudi na planeti. čak i šumska plemena po Preu-u imaju napredniji pogled na svijet i život.ex-Efendija wrote:Ako su Zlatko i Zeljko muslimanska inteligencija, onda je takoRahatHurmašica wrote:hoćeš reći radikalnog, nepismenog i nadasve zaostalog dijela muslimana.ex-Efendija wrote:
, Ne, upravo muslimanska inteligencija podrzava novi Hilafet, bas kao i obespravljene muslimanske mase, vjeruj mi!
okomili se na iran a iranci svjetlosnu godinu ispred njih.
- sarajlija80
#21 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
RahatHurmašica wrote:vehabitisarajlija80 wrote:puuuu sije daleko vam kuca bila cafiri jedni vatropoklonici mamu li vam vasu ko vam kaza put u bosnu .hocete da iskrivite pravi pravac islama e necete bagro perzijska vatropoklonicka necte budite sigurni,sjebali ste irak skroz,,siriju vladate libanonom,jordanom,hocete da unistite pravi suniski jedini prizanti islam i njegov nacin praktikovanja necte moci jer nas je vise ,za mene ste isto kao i jevreji .![]()
![]()
![]()
ko si ti pa priznaješ ili ne priznaješ? ko si ti da cijeniš šta je ispravno a šta nije?
uglavnom vise nego ti ,to je moje misljenje i imam pravo na njega ,a iole malo ko je citao i istrazivao islam i zna da su sije pravi neprijatelji pravog islama ,i da rade sve ono sto islamom nije dozvoljeno .
-
RahatHurmašica
#22 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
proizvode auta, robote, rakete, brodove.....sarajlija80 wrote:RahatHurmašica wrote:vehabitisarajlija80 wrote:puuuu sije daleko vam kuca bila cafiri jedni vatropoklonici mamu li vam vasu ko vam kaza put u bosnu .hocete da iskrivite pravi pravac islama e necete bagro perzijska vatropoklonicka necte budite sigurni,sjebali ste irak skroz,,siriju vladate libanonom,jordanom,hocete da unistite pravi suniski jedini prizanti islam i njegov nacin praktikovanja necte moci jer nas je vise ,za mene ste isto kao i jevreji .![]()
![]()
![]()
uglavnom vise nego ti ,to je moje misljenje i imam pravo na njega ,a iole malo ko je citao i istrazivao islam i zna da su sije pravi neprijatelji pravog islama ,i da rade sve ono sto islamom nije dozvoljeno .
- AleksoMKD
#23 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
ex-Efendija wrote:Hilafet je vec napravljen a siiti su vec pozvani da se prikljuce
Khm.sarajlija80 wrote:puuuu sije daleko vam kuca bila cafiri jedni vatropoklonici mamu li vam vasu ko vam kaza put u bosnu .hocete da iskrivite pravi pravac islama e necete bagro perzijska vatropoklonicka necte budite sigurni,sjebali ste irak skroz,,siriju vladate libanonom,jordanom,hocete da unistite pravi suniski jedini prizanti islam i njegov nacin praktikovanja necte moci jer nas je vise ,za mene ste isto kao i jevreji .
- sarajlija80
#24 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
hurmasice@
to se oodnosilo na sam okvir vjere i njenog prakticiranja i iskrivljavanja .
Svaka cast sto se tice privrede i tih nabrojanih stvari nemam nista protiv toga .i treba da prozivode ,ako se ne varam oni su decenijam pod odredjenim sankcijama tako da sila priliku mjenja moraju proizvoditi jer nemogu neke stavri uvesti ,slicno je bilo i sa libijomi legendom gadafije i izolacija te zemlje,ali zato je ta zemlja haman privredno procvjetala jer se oslonila na svoju privredu i prizvodnju jer je morala i nije im bilo lose dok masonska govna nisu se posrala.
Svaka cast sto se tice privrede i tih nabrojanih stvari nemam nista protiv toga .i treba da prozivode ,ako se ne varam oni su decenijam pod odredjenim sankcijama tako da sila priliku mjenja moraju proizvoditi jer nemogu neke stavri uvesti ,slicno je bilo i sa libijomi legendom gadafije i izolacija te zemlje,ali zato je ta zemlja haman privredno procvjetala jer se oslonila na svoju privredu i prizvodnju jer je morala i nije im bilo lose dok masonska govna nisu se posrala.
-
RahatHurmašica
#25 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
kako god okreneš od vehabija NE MOŽE gore ni iskrivljenije ni zatucanije.sarajlija80 wrote:hurmasice@