Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Temim

#1 Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by Temim »

Siije i Sunnije se trebaju ujediniti u jedan Ummet ali nikako brisati smisao 4 sunnijska mezheba i Dzaferijskog petog mezheba.

Dzaferije i postoje da bi se slavila Poslanikova s.a.v.s. familija a Sunijski mezhebi postoje d abi se slavili Ashabi r.a. i Majke Vjernika r.a. U tome je mudrost.
Temim

#2 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by Temim »

Nikako ujediniti Muslimaski Ummet u jedan mezheb jer za to ne bi imalo smisla.
Europe_

#3 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by Europe_ »

Temim wrote:Siije i Sunnije se trebaju ujediniti u jedan Ummet ali nikako brisati smisao 4 sunnijska mezheba i Dzaferijskog petog mezheba.

Dzaferije i postoje da bi se slavila Poslanikova s.a.v.s. familija a Sunijski mezhebi postoje d abi se slavili Ashabi r.a. i Majke Vjernika r.a. U tome je mudrost.
neću moći da spavam koliko me ovo interesira.
sve na kvadrat

#4 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by sve na kvadrat »

Nema od te ljubavi ništa. Poslušaj govor doktora Karadawija vezano za ujedinjenje šiija i sunnija i biće ti sve jasno.
ex-Efendija

#5 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by ex-Efendija »

Hilafet je vec napravljen a siiti su vec pozvani da se prikljuce :)
escobar__

#6 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by escobar__ »

:?

Boga ti, đe je taj hilafet? :D
ex-Efendija

#7 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by ex-Efendija »

escobar__ wrote::?

http://www.klix.ba/forum/opet-imamo-hil ... 26507.html
Chaush

#8 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by Chaush »

ex-Efendija wrote:

Smijesan si decko :)
Hajde da se ja i ti opkladimo da za max 3 mjeseca od tvog hilafeta nece biti nista.

Sent from my iPad using Tapatalk
Temim

#9 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by Temim »

Jedini funkcionalan Hilafet je Hilafet Sunnija i Siija.
pike

#10 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by pike »

Podforum religija?
ex-Efendija

#11 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by ex-Efendija »

Chaush wrote:
ex-Efendija wrote:

Smijesan si decko :)
Hajde da se ja i ti opkladimo da za max 3 mjeseca od tvog hilafeta nece biti nista.

Sent from my iPad using Tapatalk
Nemam obicaj da se kladim ali, vidjecews da ce Hilafet postojati i za 3 mjeseca, i za 3 godine i puno duze :) . Ni siiti, ni anglocionisti vise ne mogu zaustaviti volju muslimana.
RahatHurmašica

#12 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by RahatHurmašica »

ex-Efendija wrote:
Nemam obicaj da se kladim ali, vidjecews da ce Hilafet postojati i za 3 mjeseca, i za 3 godine i puno duze :) . Ni siiti, ni anglocionisti vise ne mogu zaustaviti volju muslimana.
hoćeš reći radikalnog, nepismenog i nadasve zaostalog dijela muslimana.
ex-Efendija

#13 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by ex-Efendija »

Temim wrote:Jedini funkcionalan Hilafet je Hilafet Sunnija i Siija.
U proslom Hilafetu (do 1924.) su zivjeli zajedno, nadam se da ce i u ovom, zasto da ne? Jedini je problem sto su prosli Hilafet Siiti vise puta podrivali iznutra, podizali pobune i ustanke ...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by Truba »

sinoć na HRTu... dakle zemlji koja ima solidnu muslimansku manjinu... recimo ajd ima i susjede muslimane
toliko gluposti u vezi sa suni šija...
čovjek se jednostavno zapita pa koji kurac sve to treba muslimanima
muha_sa

#15 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by muha_sa »

ex-Efendija wrote:Hilafet je vec napravljen a siiti su vec pozvani da se prikljuce :)
šta je Hilafet :?
sarajlija80

#16 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by sarajlija80 »

puuuu sije daleko vam kuca bila cafiri jedni vatropoklonici mamu li vam vasu ko vam kaza put u bosnu .hocete da iskrivite pravi pravac islama e necete bagro perzijska vatropoklonicka necte budite sigurni,sjebali ste irak skroz,,siriju vladate libanonom,jordanom,hocete da unistite pravi suniski jedini prizanti islam i njegov nacin praktikovanja necte moci jer nas je vise ,za mene ste isto kao i jevreji .
RahatHurmašica

#18 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by RahatHurmašica »

sarajlija80 wrote:puuuu sije daleko vam kuca bila cafiri jedni vatropoklonici mamu li vam vasu ko vam kaza put u bosnu .hocete da iskrivite pravi pravac islama e necete bagro perzijska vatropoklonicka necte budite sigurni,sjebali ste irak skroz,,siriju vladate libanonom,jordanom,hocete da unistite pravi suniski jedini prizanti islam i njegov nacin praktikovanja necte moci jer nas je vise ,za mene ste isto kao i jevreji .
vehabiti :-) :-) :-)

ko si ti pa priznaješ ili ne priznaješ? ko si ti da cijeniš šta je ispravno a šta nije?

koliko razreda škole imaš?
ex-Efendija

#19 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by ex-Efendija »

RahatHurmašica wrote:
ex-Efendija wrote:
Ako su Zlatko i Zeljko muslimanska inteligencija, onda je tako :-) , Ne, upravo muslimanska inteligencija podrzava novi Hilafet, bas kao i obespravljene muslimanske mase, vjeruj mi!
RahatHurmašica

#20 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by RahatHurmašica »

ex-Efendija wrote:
RahatHurmašica wrote:
ex-Efendija wrote:
Ako su Zlatko i Zeljko muslimanska inteligencija, onda je tako :-) , Ne, upravo muslimanska inteligencija podrzava novi Hilafet, bas kao i obespravljene muslimanske mase, vjeruj mi!
daj ne zezaj. od onih bradonja vehabita ne postoje zaostaliji ljudi na planeti. čak i šumska plemena po Preu-u imaju napredniji pogled na svijet i život.

okomili se na iran a iranci svjetlosnu godinu ispred njih.
sarajlija80

#21 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by sarajlija80 »

RahatHurmašica wrote:
sarajlija80 wrote:puuuu sije daleko vam kuca bila cafiri jedni vatropoklonici mamu li vam vasu ko vam kaza put u bosnu .hocete da iskrivite pravi pravac islama e necete bagro perzijska vatropoklonicka necte budite sigurni,sjebali ste irak skroz,,siriju vladate libanonom,jordanom,hocete da unistite pravi suniski jedini prizanti islam i njegov nacin praktikovanja necte moci jer nas je vise ,za mene ste isto kao i jevreji .

ko si ti pa priznaješ ili ne priznaješ? ko si ti da cijeniš šta je ispravno a šta nije?

uglavnom vise nego ti ,to je moje misljenje i imam pravo na njega ,a iole malo ko je citao i istrazivao islam i zna da su sije pravi neprijatelji pravog islama ,i da rade sve ono sto islamom nije dozvoljeno .
RahatHurmašica

#22 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by RahatHurmašica »

sarajlija80 wrote:
RahatHurmašica wrote:

uglavnom vise nego ti ,to je moje misljenje i imam pravo na njega ,a iole malo ko je citao i istrazivao islam i zna da su sije pravi neprijatelji pravog islama ,i da rade sve ono sto islamom nije dozvoljeno .
proizvode auta, robote, rakete, brodove.....
AleksoMKD

#23 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by AleksoMKD »

ex-Efendija wrote:Hilafet je vec napravljen a siiti su vec pozvani da se prikljuce :)
Khm.
sarajlija80

#24 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by sarajlija80 »

hurmasice@

to se oodnosilo na sam okvir vjere i njenog prakticiranja i iskrivljavanja .

Svaka cast sto se tice privrede i tih nabrojanih stvari nemam nista protiv toga .i treba da prozivode ,ako se ne varam oni su decenijam pod odredjenim sankcijama tako da sila priliku mjenja moraju proizvoditi jer nemogu neke stavri uvesti ,slicno je bilo i sa libijomi legendom gadafije i izolacija te zemlje,ali zato je ta zemlja haman privredno procvjetala jer se oslonila na svoju privredu i prizvodnju jer je morala i nije im bilo lose dok masonska govna nisu se posrala.
RahatHurmašica

#25 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by RahatHurmašica »

sarajlija80 wrote:hurmasice@

to se oodnosilo na sam okvir vjere i njenog prakticiranja i iskrivljavanja .

Svaka cast sto se tice privrede i tih nabrojanih stvari nemam nista protiv toga .i treba da prozivode ,ako se ne varam oni su decenijam pod odredjenim sankcijama tako da sila priliku mjenja moraju proizvoditi jer nemogu neke stavri uvesti ,slicno je bilo i sa libijomi legendom gadafije i izolacija te zemlje,ali zato je ta zemlja haman privredno procvjetala jer se oslonila na svoju privredu i prizvodnju jer je morala i nije im bilo lose dok masonska govna nisu se posrala.
kako god okreneš od vehabija NE MOŽE gore ni iskrivljenije ni zatucanije.
Post Reply