Sigurnost u Sarajevu???

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

jah

#1 Sigurnost u Sarajevu???

Post by jah »

Koliko ste sigurni u Sarajevu? Radi li policija svoj posao,osim što naplačuje kazne za pogrešno prestrojavanje?!
:zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:
bug

Post by bug »

poso him je da se bavu tim problemima :D
jah

Post by jah »

Svakako, dok ne ostanes polomljen i spljuvan od nekog debila, pa te pita policajac : " a što si išo tamo " ?
Ko biva znaš da si mogao modar ostati.Pa još i sam ispadaš kriv...
bug

Post by bug »

propade mi fora :D gori vatra :D pod nogama :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Nisu svi gledali film :D izgleda :D

Nego da odgovorim na temu... siguran si dok ne zalazis gdje ne bi treb'o zalazit' :D

Salim se, mislim da bi policija mogla i bolje obavljati svoj posao, ali ih opet i razumijem... nije jednostavan posao, a ni dovoljno placen. Kad bi im i gradjani malo vise pomagali, prijavljivali ako vide ili im se ucini da se nesto desava, to bi sigurno pomoglo.
bug

Post by bug »

nije jednostavan posao, a ni dovoljno placen
opet tema iz filma :D i to opet domaceg :D nek mu mama spasava gu*icu za 300KM mjesecno :D [/code]
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

sto se tice najtezih krivicnih djela, poput ubistava, uglavnom se radi o obracunima kriminalaca medju sobom...medjutim, pitanje je dana kad ce se desiti da neko nevin ko se zatekao na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme postane kolateralna steta...

zastrasujuca je indiferentnost gradjana na desavanja oko njih...pricam o ubistvu pavla bezaka od prije godinu dana, koji je pred punom strosmajerovom u prepunom kaficu kangaroo ubijen pistoljem iz neposredne blizine, a ubica nikad nije uhvacen...

ne zaprepascuje me to sto niko licno nije htio otici u policiju i dati opis dogadjaja, nego to sto (a znam to vrlo pouzdano) niko nije napravio ni anonimnu dojavu koja bi policiju barem uputila na pravi trag...

u atmosferi opste malodusnosti je zaista zabrinjavajuca posljedicna okrenutost samo sebi i ignorisanje svih tudjih problema, valjda dok se ne prenesu u nase sopstveno dvoriste...

policija i tuzilastvo se medjusobno tuzakaju (rijec-hit danasnjeg dana :D), gradjani se punih usta zale i na jedne i na druge, a da pri tome sami ne zele apsolutno nista uciniti da stvari promijene nabolje...

iz datog primjera se vidi da se ne radi o strahu, vec o nezainteresovanosti

je ono bijase marx kad rece da stanje novcanika odredjuje stanje svijesti? :D
ne znam je li besparica ili nesto drugo, ali gradom vlada opsta apatija

razgovarao sam sa policajcem koji je 4 puta uhapsio istog provalnika, a on je, cini mi se samo u dva navrata dobio simbolicne zatvorske kazne...zakljucak tog policajca je da policija stvara dobre lopove...pitam ga ja kako...a on odgovara: "pa da si najgluplji, kad padnes 4 puta, time ispeces zanat i naucis kako da gresku ne ponovis...pri svemu tome expressno izadjes iz zatvora, tako da nema sankcije koja bi te natjerala da se zamislis o isplativosti bavljenja kriminalom...naprotiv, zakljucak je da je vrlo isplativo baviti se njime i primijeniti nova iskustva"

ukratko, tesko nama :sad:
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

zmijaIzmaj wrote:ja ne znam da li me nekad uhvati paranoja ili je to realnost, al kad se vracam kuci sama, imam gadan, neugodan osjecaj...
nadji momka-kavaljera sto bi te uvijek po noci pratio...umalo ne napisah "kad se sama vracas" :zzzz: ...dakle...kad se vracas kuci :)
siguran znak da je vakat spavati
laku noc :)
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

zmijaIzmaj wrote:znaci trebam bodyguarda da bih se osjecala sigurnom u sarajevu...ili ti ipak aludiras na moju paranoju, da trebam duhovnu sigurnost :)...ili pak nesto predlazes :x ...enivej, ostacu bez odgovora, veceras
da bi bila sigurna, "bodigard" ti mozda i nije potreban, ali da bi se OSJECALA sigurno, vjerovatno jeste :)
a naravno da predlazem: pa nadji nekog odgovarajuceg kojeg ces privesti sigurnosnoj svrsi (ne mora nuzno biti drot, zastitar ili praktikant borilackih vjestina :))
znam jednog podesnog, ali on je vec dobio striktan zadatak cuvanja jedne odredjene osobe i taj zadatak je potpuni prioritet :)
cak i mogucnost da ste ti i ta osoba u komsiluku je zbog toga iskljucena, iz ljubavi prema insektima, jer zasto ubijati jadne neduzne muhe, pa jos jednim udarcem :)
BigusDickus

Post by BigusDickus »

zmijaIzmaj wrote:ja ne znam da li me nekad uhvati paranoja ili je to realnost, al kad se vracam kuci sama, imam gadan, neugodan osjecaj...
Moze bit' da te komi prati :D :D
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

BigusDickus wrote:
ili njegov zloduh :D
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

>Koliko ste sigurni u Sarajevu? Radi li policija svoj posao,osim što >naplačuje kazne za pogrešno prestrojavanje?!

ipak ja kontam da je ovde pravni pordak neefikasan a mozda i policija.
jah

Post by jah »

Hvala na odgovorima, ali fakat moramo li sjetiti problema samo kad nas dotakne???
Pogledajte samo ovu jadnu djecu, furka im " rane ", Ćele, Niske i kojekakve raznolike svjetske lopove balkondžije.
Crna hronika prelazi i po tri strane u novinama...
Sarajevo je nasigurniji grad, kažu polcijski portparoli.PA ZAR SU TI LJUDI SLIJEPI!!!
Ali zato uredno se naplati kazna za pojas, radar prekoračenja 10 km/ h a ograničenje 40 ???Kakva je razlika?Ali zato imamo pun grad nesuđenih pilota, kojim nije suđeno da voze avione ali zato lete u svojim "bolidima" iz 86. I naravno oni se ne zaustavljaju od strane policije jer je to Ćelin...
Raniš čovjeka i policija te uredno evidentira i pusti??? Postali ljudi statističari...Tuga golema!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Vecinu izgleda nije previse briga za sigurnost, dok ih nesto ne opali po glavi. Kad im ukradu auto, obiju stan, otmu djetetu pare za uzinu i sl., onda opale po policiji i vlastima, a sami ne bi ku..em mrdnuli. :roll:

Primjeri su ovaj topic i jedan moj jutrosnji (http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... highlight=)... komentari... cini mi se samo da je LudoALudjiJA dao jedan normalan ovdje... :roll: na mom topicu, cijela 3 komentara, od cega je jedan moj (koji bas i ne svjedoci o mojoj ozbiljnosti, kad pricam o ovim stvarima :D ) :roll:
Pravda30

#15 Re: Sigurnost u Sarajevu???

Post by Pravda30 »

jah wrote:Koliko ste sigurni u Sarajevu? Radi li policija svoj posao,osim što naplačuje kazne za pogrešno prestrojavanje?!
:zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:
Toliko truda oko registracije da bi postirao jednu ovakvu temu(patku)..

PATETICNO!
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

jah sta si ti po profesiji ako nije tajna ?
jah

Post by jah »

Hvala na komentaru čovječe iz Švedskog "bošnjačkog fronta".Junačino iz Švedske, mislim da ti nemaš ovih problema jer su švedi jedan pristojan narod sa uređenom državom.Pa kad konjina iz Bosne dođe, odmah se nauči kulturi, a u Bosni se hrače kroz prozor auta.Pa se za godinu dana provedenih vani kaže: "Kod nas u Švedskoj "... :D :D :D :P :P :P
Pravda30

Post by Pravda30 »

jah wrote:Hvala na komentaru čovječe iz Švedskog "bošnjačkog fronta".Junačino iz Švedske, mislim da ti nemaš ovih problema jer su švedi jedan pristojan narod sa uređenom državom.Pa kad konjina iz Bosne dođe, odmah se nauči kulturi, a u Bosni se hrače kroz prozor auta.Pa se za godinu dana provedenih vani kaže: "Kod nas u Švedskoj "... :D :D :D :P :P :P

Hvala sto nas tako brzo upozna i o tvojoj kulturi i odgoju. (O tvojim kompleksima smo vec imali priliku da se upoznamo jel? )

A takode ti hvala sto si nam pokazao na kojoj razini se nalazis po pitanju samorespekta i respekta prema "svome" uopste. No ja smatram da si ti ipak sa "one druge strane", razumijemo se jel?

Mnogo mi licis na neke iskomplksirane osobe kao oni sto su otvorili stranicu "IJM"... vidim dode covjek iz Visokog da prica o "seljacima" i kulturi. Impresivno nema sta. :zzzz:

PS. Vidim da ti ni informatika nije jaca strana. Svedska kazes. Pokusaj ponovo....

PS'. Upucaj se, skrati muke!
jah

Post by jah »

Jao pa ti si nasilan, odmah bi da se neko upuca!? :? :shock: :P :P :P :P :P :P :P
Pravda30

Post by Pravda30 »

zmijaIzmaj wrote:kao ljudi iz visokog (ili bilo kojeg drugog mjesta koji nije glavni grad) nemaju pravo da pricaju o kulturi ...krasno
Nije stvar u tome.Cak je i suprotno . Vecina onih koji cine kulturu su porijeklom iz manjih mjesta no to nije tema.

Ono sto sam zelio reci je to da ovi zele da "pametuju" i uzdizu se iznad nekoga a nalaze se na istoj razini.
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Kakva sad kultura, skrecete s teme skroz :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

LudoALudjiJA wrote:
BigusDickus wrote:
il sam ja il nisam jer duhovi ne postoje

čim se okrenem vi odmah počete srati protiv mene :roll:
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

komi wrote:
LudoALudjiJA wrote:
BigusDickus wrote: Moze bit' da te komi prati :D :D

komi, malo gramaticko opazanje...naime, kod glagola koji si upotrijebio, ispravan prijedlog je "na", a ne "protiv" :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

komi wrote:
LudoALudjiJA wrote:
BigusDickus wrote: Moze bit' da te komi prati :D :D

...vidi....dos'o zloduh... :D :D :D
Image
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »