SIGURNOST U BANJA LUCI I SARAJEVU

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Svetlana

#1 SIGURNOST U BANJA LUCI I SARAJEVU

Post by Svetlana »

prateći poslednje mafijaske događaje u susednoj Hrvatskoj, nekako se namece samo po sebi da je stanje sigurnosti u Banja luci i Sarajevu po pitanju sigurnosti mila majka, u odnosu sta se događa u Hrvatskoj.
Godinama svi jedva cekaju da se nesto lose desi u RS i Federaciji pa da svi mirno konstatauju: ma da, nista se od te BiH i ne može drugo očekivati, to je zemlja gluposti i divljaštva.i najmanja pomisao da se nesto loše desi ovde svi jedva čekaju da to okarekterišu kako je to i "normalno" za tu malu divlju zemlju BiH.
kada imamo slučaj kao što je u Hrvatskoj, u Njemačkoj ljudi goli hodaju po parkovima, peneri spavaju na ulicama Munchena i ostalih gradova Njemačke i to je "ok".ali da se to napravi u BiH, to bi bila katastorfa.
kada se uzme u obzir i ova finansijska kriza, nekako samo se nameće da je najveca bezbednost sada u BiH i po pitanju mafijaških obračuna i ekonomske krize, te nekako sam srecna sto zivim u RS i BiH
KemooSA

#2 Re: SIGURNOST U BANJA LUCI I SARAJEVU

Post by KemooSA »

Cuj sretna sto zivi u BiH !
Haj da cujem i to...
ponosna_manjina

#3 Re: SIGURNOST U BANJA LUCI I SARAJEVU

Post by ponosna_manjina »

Svetlana wrote: kada se uzme u obzir i ova finansijska kriza, nekako samo se nameće da je najveca bezbednost sada u BiH i po pitanju mafijaških obračuna i ekonomske krize, te nekako sam srecna sto zivim u RS i BiH
blago tebi
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#4 Re: SIGURNOST U BANJA LUCI I SARAJEVU

Post by Nosferatu »

Koja bolan sigurnost, dokle si god mala riba, nemas para, perspektive ni buducnosti, budu uvjerena da si sigurna i da te nece niko ubiti, ne sto zivis u plemenitoj sredini vec sto ti je glava jeftina toliko da je metak za nje skup.

A Svetlana je poznata po svojim temama trunjenja po Hrvatima i Hrvatskoj, mojnte se zadavati mnogo, da sta pojasnite.
Svetlana

#5 Re: SIGURNOST U BANJA LUCI I SARAJEVU

Post by Svetlana »

boze, kako kad uvek se nesto napise sto ide u korist BiH,autoamtski se jave mrzitelji te BiH, kojima treba ako nista drugo oduzeti drzavlajnstvo i zabranti ulazak u zemlju
karanana

#6 Re: SIGURNOST U BANJA LUCI I SARAJEVU

Post by karanana »

Svetlana wrote:prateći poslednje mafijaske događaje u susednoj Hrvatskoj, nekako se namece samo po sebi da je stanje sigurnosti u Banja luci i Sarajevu po pitanju sigurnosti mila majka, u odnosu sta se događa u Hrvatskoj.
Godinama svi jedva cekaju da se nesto lose desi u RS i Federaciji pa da svi mirno konstatauju: ma da, nista se od te BiH i ne može drugo očekivati, to je zemlja gluposti i divljaštva.i najmanja pomisao da se nesto loše desi ovde svi jedva čekaju da to okarekterišu kako je to i "normalno" za tu malu divlju zemlju BiH.
kada imamo slučaj kao što je u Hrvatskoj, u Njemačkoj ljudi goli hodaju po parkovima, peneri spavaju na ulicama Munchena i ostalih gradova Njemačke i to je "ok".ali da se to napravi u BiH, to bi bila katastorfa.kada se uzme u obzir i ova finansijska kriza, nekako samo se nameće da je najveca bezbednost sada u BiH i po pitanju mafijaških obračuna i ekonomske krize, te nekako sam srecna sto zivim u RS i BiH
ne razumijem boldirano.
Svetlana

#7 Re: SIGURNOST U BANJA LUCI I SARAJEVU

Post by Svetlana »

UPOZORENJE !!

tema nije namenjena za komentar primitivcima..
popajic

#8 Re: SIGURNOST U BANJA LUCI I SARAJEVU

Post by popajic »

Svetlana,
ko ce odrediti ko su primitivci ? :-)
tranquil

#9 Re: SIGURNOST U BANJA LUCI I SARAJEVU

Post by tranquil »

Svetlana wrote:UPOZORENJE !!

Sada je već kasno.

3

...
...
...

2

...
...
...

1

...
...
...

ETO NAAAASSSSSS :D

Eto nas da obmanjujemo domaću i svjetsku javnost kako je ovdje nesigurno kad svi znaju kako je ovdje milina jedna, ama raspadamo se od rahatluka. Eto nas stranih plaćenika da blatimo i pljujemo jedinu nam domovinu time što tražimo da se zamijene nesposobni ljudi sa velikom odgovornošću. Eto nas da skrećemo pažnju na domaće probleme i time da odvratimo ljude od pravog problema, a to su jelte susjedne države, strane sile, CIA i Vatikan. ETO NAS DA VAM SE POSEREMO U ĆEJF!!!!!!!

Juhu, još jedna plaćenićka dnevnica zarađena.
Compact

#10 Re: SIGURNOST U BANJA LUCI I SARAJEVU

Post by Compact »

Dobio sam dozvolu, kupio pištolj, i sigurno se osjećam i u Sarajevu i u Banja Luci!
zlatiborka

#11 Re: SIGURNOST U BANJA LUCI I SARAJEVU

Post by zlatiborka »

Compact wrote:Dobio sam dozvolu, kupio pištolj, i sigurno se osjećam i u Sarajevu i u Banja Luci!
Ja sam sigurna jer sam kokuz, nece me niko napasti ili obiti mi stan jer nemam nista vrijedno.

Lopovi svih fela, ne bakcite se sa mnom jer vam se ne isplati, radije se usmjerite na lovatore politicare, biznismene, sudije, tuzioce, policijske glavesine, direktore drzavnih firmi, clanove upravnih odbora preduzeca itd....

ako i ne uspijete u prvom naletu da sta od njih maznete, odmah ih pitajte sa kojim mafijasima saraduju, pa krenite prema mafijasima uz odredjenu preporuku...mozda vam se posreci da sta cvaknete....

Politicari, sudije, tuzioci i policijski vrh je u tijesnoj vezi sa mafijom, koga god masite necete promasiti....

Uz casne izuzetke koji se na prste ruke mogu prebrojati....
nadgledach

#12 Re: SIGURNOST U BANJA LUCI I SARAJEVU

Post by nadgledach »

kakva sigurnost klinci palci???
Meni veceras odrade kasetofon iz auta na ciglanama, i kontam sta cu prijavljivati i samo sto sam krenuo drotovi me zaustave i ja im kazem kako i sta i kaze meni lik mi tu nista ne mozemo, nadjemo kradljivca prenoci kod nas, tuzitelj nas pita kolika je materijalna steta, kazemo 150 KM i on ga pusti...
I sta ja njima ili nekome drugom da kazem???? Nisam imao sta da im kazem bas sam se isfurao, uzeo dokumenta i u auto i kuci.
Bijedno je sve...
d2

#13 Re: SIGURNOST U BANJA LUCI I SARAJEVU

Post by d2 »

da ti auto nije bilo od robota prema onom malom tunelu na ciglanama ?
nadgledach

#14 Re: SIGURNOST U BANJA LUCI I SARAJEVU

Post by nadgledach »

nije, bilo je ulica iznad, dajanli ibrahim bega
d2

#15 Re: SIGURNOST U BANJA LUCI I SARAJEVU

Post by d2 »

tu malo malo nekome zafali kasetofon, ja znam za 4 slucaja medju mojom rajom
ponosna_manjina

#16 Re: SIGURNOST U BANJA LUCI I SARAJEVU

Post by ponosna_manjina »

Svetlana wrote: kojima treba ako nista drugo oduzeti drzavlajnstvo i zabranti ulazak u zemlju
Podržavam. Ja se prvi "prijavljujem" da me se protjera iz zemlje i zabrani povratak, samo da mi se osigura azil negdje na zapadu (može i Istra u Hrvatskoj ili Slovenija), a vama patriotima ostavljam da uživate u sigurnosnom rahatluku i finansijskom blagostanju ove zemlje. Svjestan sam da sam remetilački faktor i kočničar ovdašnjeg napretka pa bih rado svojim odlaskom da doprinesem poboljšanju situacije.
Compact

#17 Re: SIGURNOST U BANJA LUCI I SARAJEVU

Post by Compact »

zlatiborka wrote:
Compact wrote:Dobio sam dozvolu, kupio pištolj, i sigurno se osjećam i u Sarajevu i u Banja Luci!
Ja sam sigurna jer sam kokuz, nece me niko napasti ili obiti mi stan jer nemam nista vrijedno.

Lopovi svih fela, ne bakcite se sa mnom jer vam se ne isplati, radije se usmjerite na lovatore politicare, biznismene, sudije, tuzioce, policijske glavesine, direktore drzavnih firmi, clanove upravnih odbora preduzeca itd....

ako i ne uspijete u prvom naletu da sta od njih maznete, odmah ih pitajte sa kojim mafijasima saraduju, pa krenite prema mafijasima uz odredjenu preporuku...mozda vam se posreci da sta cvaknete....

Politicari, sudije, tuzioci i policijski vrh je u tijesnoj vezi sa mafijom, koga god masite necete promasiti....

Nedavno, dvojica mlađih kretena čovjeka su ubili i uzeli mu prsten sa ruke vjerovatno vrijedan 40 KM, i 50 KM koje su našli u džepu. Čovjek bio klasični prototip skromnog člana sindikata koji se bori da plate rudara koje iznose 700 KM budu na vrijeme. Ne kažem da je Sarajevo grad opasnog življenja, ali sa pištoljem se čovjek lakše osjeća.
zlatiborka

#18 Re: SIGURNOST U BANJA LUCI I SARAJEVU

Post by zlatiborka »

Compact wrote:
zlatiborka wrote:

Nedavno, dvojica mlađih kretena čovjeka su ubili i uzeli mu prsten sa ruke vjerovatno vrijedan 40 KM, i 50 KM koje su našli u džepu. Čovjek bio klasični prototip skromnog člana sindikata koji se bori da plate rudara koje iznose 700 KM budu na vrijeme. Ne kažem da je Sarajevo grad opasnog življenja, ali sa pištoljem se čovjek lakše osjeća.
Znam da je veliki rizik i biti ziv, imati stan i nesto skromne imovine. Svjesna sam da to sto jos uvijek zivim trebam zahvaliti sreci ili Bozjoj providnosti.

Kada sam se tek zaposlila, prvi svoj godisnji odmor sam provela u Spaniji 15 dana sa agencijom KOMPAS. Kada sam se vratila otisla sam u zlatarsku radnju i kupila sebi 3 dijamantska prstena.

Te prstenove imam i sada i ne nosim ih jer se bojim da ce me neko zbog njih ubiti. Prstenove cuvaju moji rodjaci koji zive izvan BiH.
Compact

#19 Re: SIGURNOST U BANJA LUCI I SARAJEVU

Post by Compact »

Još samo da si napisala adrese rođaka i bilo bi ok.. :D
Judge_Dread

#20 Re: SIGURNOST U BANJA LUCI I SARAJEVU

Post by Judge_Dread »

Svetlana wrote:prateći poslednje mafijaske događaje u susednoj Hrvatskoj, nekako se namece samo po sebi da je stanje sigurnosti u Banja luci i Sarajevu po pitanju sigurnosti mila majka, u odnosu sta se događa u Hrvatskoj.
kada imamo slučaj kao što je u Hrvatskoj, u Njemačkoj ljudi goli hodaju po parkovima, peneri spavaju na ulicama Munchena i ostalih gradova Njemačke i to je "ok".ali da se to napravi u BiH, to bi bila katastorfa.
kada se uzme u obzir i ova finansijska kriza, nekako samo se nameće da je najveca bezbednost sada u BiH i po pitanju mafijaških obračuna i ekonomske krize, te nekako sam srecna sto zivim u RS i BiH
Zavidim ti na toj sreci, nemas pojma koliko. Nadam se da ti je lakse kao i svim dezurnim moralizatorima sto je negdje belaj pa kao nasi problemi ce nestat. Aj sad malo ozbiljnije - ja mislim da je kod nas gore jer u HR, koju konkretno spominjes, stradaju osobe koje su ovako ili onako povezane u neke kriminalne halke. Zali boze bilo kog covjeka jer ubistvo nema opravdanja ali kod nas je po meni gore jer ovdje ne stradaju ljudi sa vezama sa "suspektnim" krugovima u kojima je logicno ocekivati takvu sudbinu nego ovdje stradaju oni koji su u HR eventualna kolaterala. Ne bih da podsjecam na Denisa, babu koja je spaljena i x slicnih slucajeva. Bez obzira na morbidnost izjave ipak nekako bih se rado mjenjao za mjesto gdje stradaju ljudi iz "ciljanih i rizicnih grupa", a ne obican svijet.
Posto si vidim iz RS ne znam kako te spokojnom cini cinjenica da se auta u pokretu dizu u zrak i to ispred policije. Ne znam ime al spominju ga cesto na 60 minuta. Pa onda Mauzer, direktor Jahorina osiguranja ..........Tvoje je "samo" da pazis da se nedaj boze ne nadjes na krivom mjestu u prvo vrijeme. E sad ako ti je i pored svega ovoga lakse jer se eto u HR nesto desava blago tebi.
pozz
harka

#21 Re: SIGURNOST U BANJA LUCI I SARAJEVU

Post by harka »

Svetlana wrote:boze, kako kad uvek se nesto napise sto ide u korist BiH,autoamtski se jave mrzitelji te BiH, kojima treba ako nista drugo oduzeti drzavlajnstvo i zabranti ulazak u zemlju
sta je sa Beogradom,kad vec spomenu Zagreb i Sarajevo
nemoj da nam se susedi ljute sto ih zaobilazis :-D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#22 Re: SIGURNOST U BANJA LUCI I SARAJEVU

Post by pici »

Svetlana wrote:UPOZORENJE !!

Tuspas MENE u mene mi punice :mrgreen: ja Došo :thumbup: ojs ojs ojs :dance:
Svetlana

#23 Re: SIGURNOST U BANJA LUCI I SARAJEVU

Post by Svetlana »

zakljucak se sam nemeće da mnogi u BiH su nezadovoljni,i sama pripadam toj skupini,ali u ovoj zemlji je uvek bilo mnogo vise onih koji su spremni kritikovati i na vesanje poslati one koji nesto poduzmu u korist zemlje.Brojni su primeri za to kad se vratimo u proslost jos i davno pre 92g.
naravno, politicari i danasnji biznismeni necitaju forume niti ih zanima misljenje obicnog sveta,koji upozorava, pise, moli, trazi za bolje uvete zivota.
na ovom forumu su uglavnom negativci prema svemu sto se desi ili predlozi kako bi se bolje zivelo u ovoj BiH,mnogi vole tudje drzavljanstvo, ovaj jedan rece da bi pristao ziveti i u Istri, pa idi bre molim te u IStru sto pre,sta cekas..
mnogi od vas nezanju ocito da i jedna zemlja koja se zove Svicarska je zemlja utaje poreza,ali u nasim glavama ona je raj na zemlji,o njoj mislimo sve naj naj. a u toj istoj Svicarskoj se otvaraju lazne zaklade u koju se donose pare iz Monaka,Luksemburga, i ostalih zemalja a to su pare od poreza i ti bajni Svicarci znajuci da je to porezni novac uzimaju ga i skaldiste kod sebe, i zive ko u raju a mi im se tome divimo, pa , eto super, bravo Svicarska.
ali narode BiH,moj komentar nece osvestiti one koje bi trebalo, lakse je biti na strani onih koji pljuju i kritikuju sta god da se predlozi ka napretku.
vama koji volite tudja drzavljanstva,tudji zrak, zemlju i praljvstinu sa zapada,pederluk,lezbjestvo i sl đakonije,idite, pa neka mi sto ostanemo umremo u nezanju
Compact

#24 Re: SIGURNOST U BANJA LUCI I SARAJEVU

Post by Compact »

Maloprije gledam prilog na FTV Dnevniku, i nešto kontam, kakve imam pomoći od pištolja, kada te napdne strana pijana budala na semaforu automobilom od dvije tone. Nikakve!
tranquil

#25 Re: SIGURNOST U BANJA LUCI I SARAJEVU

Post by tranquil »

Svetlana wrote:zakljucak se sam nemeće da mnogi u BiH su nezadovoljni,i sama pripadam toj skupini,ali u ovoj zemlji je uvek bilo mnogo vise onih koji su spremni kritikovati i na vesanje poslati one koji nesto poduzmu u korist zemlje.Brojni su primeri za to kad se vratimo u proslost jos i davno pre 92g.
naravno, politicari i danasnji biznismeni necitaju forume niti ih zanima misljenje obicnog sveta,koji upozorava, pise, moli, trazi za bolje uvete zivota.
na ovom forumu su uglavnom negativci prema svemu sto se desi ili predlozi kako bi se bolje zivelo u ovoj BiH,mnogi vole tudje drzavljanstvo, ovaj jedan rece da bi pristao ziveti i u Istri, pa idi bre molim te u IStru sto pre,sta cekas..
mnogi od vas nezanju ocito da i jedna zemlja koja se zove Svicarska je zemlja utaje poreza,ali u nasim glavama ona je raj na zemlji,o njoj mislimo sve naj naj. a u toj istoj Svicarskoj se otvaraju lazne zaklade u koju se donose pare iz Monaka,Luksemburga, i ostalih zemalja a to su pare od poreza i ti bajni Svicarci znajuci da je to porezni novac uzimaju ga i skaldiste kod sebe, i zive ko u raju a mi im se tome divimo, pa , eto super, bravo Svicarska.
ali narode BiH,moj komentar nece osvestiti one koje bi trebalo, lakse je biti na strani onih koji pljuju i kritikuju sta god da se predlozi ka napretku.
vama koji volite tudja drzavljanstva,tudji zrak, zemlju i praljvstinu sa zapada,pederluk,lezbjestvo i sl đakonije,idite, pa neka mi sto ostanemo umremo u nezanju
Ja nisam zadovoljan, a eto neću tuđe državljanstvo, nikad nisam ni pomislio na to, a eto opet uprkos tome zadržavam pravo da kažem da ovdje nije dobro i da možemo i trebamo bolje.

Šta ćemo sad? Hoćeš me istjerati protiv moje volje? Hoćeš me ušutkati da ne pričam da ovdje ne valja?

Nećeš moći ni jedno ni drugo. Upravo to što živim ovdje i ne želim nigdje drugo mi daje za pravo da kritiziram i pokušavam da promijenim ovu situaciju. Ti živi sa svojom glavom u pijesku do kraja života i niko ti neće prigovoriti na tome, ali ne pokušavaj ušutkati konstruktivnu kritiku ovog društva.
Locked