SIGURNOST NA BH CESTAMA!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
nineac

#1 SIGURNOST NA BH CESTAMA!

Post by nineac »

Evo 07.05.2004. sam se vraćo iz Viteza u Zenicu! Iza krivine naletim na udes koji se desio jedno 30 sec prije mog dolaska! Izlazim iz auta i pitam vozača kamiona ispred mene šta se desilo! Kaže on: "ma ja nesmijem gledat to" Skontam neko veliko s.... je i otrčim do slupanog auta! Frajer sa VW Polom okreno se na krivini i direktno udario u početak bankine! Bankina se savila i iskrivila pod i pod uklješti vozačevu djevojku! Sada dolazim na mjesto nesreće i tamo 5 promatrača koji gledaju "šta se dešava" niko nije zovno drotove, hitnu! I hajd ja i jedan momak smo uradili šta smo mogli, niko nije u životnoj opasnosti!
Zovem Policiju, dobije centar Travnik, kažu "OK, nije to naše, ali javit ćemo mi PU Vitez", nema njih 10 min, zovem direktno hitnu, opet centar Travnik i bukvalno sljedeći odgovor: "MA JARANE NIJE TO NAŠA NADLEŽNOST" Ja reko "pa de javite Vitezu" a oni: "MA NIJE TO NAŠ POSO" A djevojka uklještena u autu :x
Policija je došla nakon 25 min, kada je neko prošao sa autom i mi mu rekli da javi patroli koja ubire vjerovatno po 10 km jedno 2 KM dalje od mjesta nesreće!
Dolaze "kabadahije" (kabadahije-policija) i odmah šefovski nastupaju!
Elem, pitaju oni "ma kako je izletio" A nema traga gume! Kada čovjek bukvalno nema gume na autu! Isto slikovi!
Mislim da je vrijeme da naši vrlo auto novinari koji testiraju makine koje nikada neće biti dostupne prosječnom bosnacu, počnu malo peglati policiju i državu!
Hajmo imal ko kakvih prijedoga od nas fanatika kako da mi utičemo da bar malo popravimo situaciju?
Bilo koji prjedlog je dobro došo!
Hajmo ovo svoje neiskorišteno znanje negdje upotrjebiti!
Milsim da država pod hitno treba da poduzme neke radikalnije mjere da bi se vozni park podmladio, pa makar to bilo na štetu budžeta! Jer ljudski životi su vrijedniji od budžeta!
DAJ TE NEKE PRIJEDLOGE!
Vier Ringe, ti si energičan, imaš li šta predložiti?
JD

Post by JD »

Ma jarane sumnjam da se ovdje moze ista puno promijeniti..
Inace je sve u ovoj drzavi otislo u pm...

Svako gleda svoj interes i kako ce izvuc sebi korist. Sta ces.. lopovska drzava. Bolje nam je haman u ratu bilo nego sad.
nineac

Post by nineac »

MA MOŽE SE URADITI NEŠTO!
Samo jaro mi smo upali u najgori obik apatije, gdje svi mislimo da je sve izmaklo kontroli!
Mora se nešto uraditi! Ako nećemo mi, ko će? Nedžad Branković? :lol: :lol: :lol:
Dajte neke prijedloge, da se nešto organizuje!
Ako budemo čekali, bojim se da će moji potomci nastaviti čekati umjesto mene :(
Pooll

Post by Pooll »

Bosanske ceste su sigurne!

mozda se moze jos srediti, ali su odlicne!

Sta bi sa neckom i sanelom prasovic... Image
nineac

Post by nineac »

ma super su, nemogu a se nadivim cestama :lol:
AhMeT

Post by AhMeT »

50% auta ako ne i vise u BiH su tehnicki neispravna.odes s Ficom starom 30 godina na tehnicki kojoj samo sto tockovi ne otpadaju,kroz pod vidis asfalt itd itd,das onome zgembi 20 Kilometara i proso si.tako se to radi kod nas a to se zove KORUPCIJA.... :-?
neutralac

Post by neutralac »

Ne zna se tu sto je gore.Nove makine od 150 konja ili PZejac star 20.Nije sve ni u kaznama, jer obican puk nema neku lovu, a auto je potreba a ne luksuz.Mozda su najblizi istini oni koji kazu da je totalna apatija i nista ne funcionira kako treba.Jedino mito i podmazivanje.
BMW power

Post by BMW power »

meni nije jasno gdje svi zure a niko nema posla
ja dolazim svako ljeto u bosnu sa autom i gore mi je preci od broda do sarajeva nego citavu evropu
nineac

Post by nineac »

Ma problem je u državi a bogami i u mentalitetu naroda!
Vidiš, država nema nikakve mjere da smanji broj nesreća i potakne proces podmlađivanja automobila!
U Zenici je policija pokrenula nedavno akciju pod nazivom "ŽIVOT NIJE IGRA"
Naljepili JUMBO plakate, neke olupine na njima i to je to! I ja sada kada to vidim trebo bi se preplašit i smanjit brzinu, i eto u tom je problem!
Da mi je vidjet tog intelektualca koji je osmislio tu kampanju i potrošio proezni novac da ga zakucam za zemlju :x
Država treba donijeti dosta zakona koji će ljude natjerat, i neće ima dospustiti da vozaju neispravna auta!
Evo, hajde da se pokrene inicijativa da se donese zakon da se nesmiju prodavati gume starije od 6 mjeseci! Da dubina profila gume nesmije biti ispod 1.6 mm! Da nesmiju biti različite dimenzije guma na autima!
Eto, te tri mjere će više doprinjeti nego bilo koja akcija sa plakatima!
J.Koreja je prije par godina smanjila drastično poreze na auta da bi podmladila vozni park! Naravno opozicija je odmah počela vrištat kako će to ugroziti budžet! Nakon prva dva mjeseca stagnacije, za 1 godinu su se porezi od automonbila povećali 100% jer su ljudi jednostavno više auta kupovali!
Treba naše idiote u skupštinskim klupama natjerati da to urade, ali neće se ništa desiti budemol njih čekali da to urade!
Post Reply