Sigurnosni pojas/seat belt
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kaubojstina
#2 Re: Sigurnosni pojas/seat belt
Ja recimo ne vozim dok svi putnici ne stave pojas. Naucio sam lekciju davno. Jednom prilikom is'o sam sa prijateljem do obliznje trgovine po neke sitnice. Naravno...u tinejdzerskim godinama kontas da sve znas, i odlucih da ne zavezem pojas. Nepunih 50-tak metara od mjesta polaska...izleti neka krava [nije karava vec zena] ispred nas, te je fino Bogme udarismo. Kakav je to osjecaj bespomocnosti kada letis prema stacionarnom objektu, a ne mozes promjeniti pravac
. Udarivski glavom u sofersajbu, vratih se u sjediste. Da bih iducih 30 sekundi gled'o u ogledalo tragajuci za krvi i napukloj kozi. Medjutim, nista od toga...samo mi je velika cvoruga ostala na glavi jedno heftu dana...i to je to. Od tog dana vezem sve oko sebe. 
- VR6
#3 Re: Sigurnosni pojas/seat belt
Ko naprijed sjedi, obicno ga nagovorim da se veze... 
- Fair Life
#4 Re: Sigurnosni pojas/seat belt
VR6 wrote:Ko naprijed sjedi, obicno ga nagovorim da se veze...
- milivoje
#5 Re: Sigurnosni pojas/seat belt
Prevencijom do zdravlja.
Ili ''bolje se vezat' neg' se s murijom natezat'''

Ili ''bolje se vezat' neg' se s murijom natezat'''
- sinus
#6 Re: Sigurnosni pojas/seat belt
Ja samo kažem Veži se! I to je dovoljno mom suvozaču da bi se vezao
Kada idem iz grada u bilo koji drugi grad u glavnom kada izlazim iz svog grada obavezno sam vezan gdje god da išao, po gradu po noći se obavezno vežem uvijek, dok kada je dan nekad mi se omakne da se ne vežem ako pravim neke sitne relacije, a i po gradu ne vozim brzo tako da još u tom segmentu vezanja sam malo kako ne treba ali se trudim da to promijenim i da se stalno vežem...
Kada idem iz grada u bilo koji drugi grad u glavnom kada izlazim iz svog grada obavezno sam vezan gdje god da išao, po gradu po noći se obavezno vežem uvijek, dok kada je dan nekad mi se omakne da se ne vežem ako pravim neke sitne relacije, a i po gradu ne vozim brzo tako da još u tom segmentu vezanja sam malo kako ne treba ali se trudim da to promijenim i da se stalno vežem...
- madner
#7 Re: Sigurnosni pojas/seat belt
Ja se ne vežem, mrzim takve veze. 
- ranger
#8 Re: Sigurnosni pojas/seat belt
Jednom kada sam imao 9god krenuo sam s jednim covjekom na pecanje, u to doba se niko nije vezao! Al et, ja, ne znam zasto stavim pojas.... i gle cuda, nakon samo par kilometara sudarimo se frontalno s drugim automobilom! Nije bio veliki udes, al svakako mi je to bila velika skola!
Od tada uvijek kad vozim, koga vozim, kad me voze - pojas stavljen!
Od tada uvijek kad vozim, koga vozim, kad me voze - pojas stavljen!
- dushmanka_sa
#9 Re: Sigurnosni pojas/seat belt
Prije sam se vezala. Ali sad se ne vezem. Furam se na vezu bez obaveza.madner wrote:Ja se ne vežem, mrzim takve veze.
- kaubojstina
#10 Re: Sigurnosni pojas/seat belt
I gledas MTV.dushmanka_sa wrote:Prije sam se vezala. Ali sad se ne vezem. Furam se na vezu bez obaveza.madner wrote:Ja se ne vežem, mrzim takve veze.![]()
![]()
- milivoje
#11 Re: Sigurnosni pojas/seat belt
+ Free X-TVkaubojstina wrote:I gledas MTV.dushmanka_sa wrote:Prije sam se vezala. Ali sad se ne vezem. Furam se na vezu bez obaveza.madner wrote:Ja se ne vežem, mrzim takve veze.![]()
![]()
(Sorry na off topic-u)
- dushmanka_sa
#12 Re: Sigurnosni pojas/seat belt
Srce moje lijepo. Ne gledam MTV. Mo's mislit'.kaubojstina wrote:I gledas MTV.dushmanka_sa wrote:Prije sam se vezala. Ali sad se ne vezem. Furam se na vezu bez obaveza.madner wrote:Ja se ne vežem, mrzim takve veze.![]()
![]()
- madner
#13 Re: Sigurnosni pojas/seat belt
dushmanka_sa wrote:Prije sam se vezala. Ali sad se ne vezem. Furam se na vezu bez obaveza.madner wrote:Ja se ne vežem, mrzim takve veze.![]()
![]()
Pusti ove svezane.
- dushmanka_sa
#14 Re: Sigurnosni pojas/seat belt
A da se ti i ja neobavezno odvezemo s ove teme? Hehehe...madner wrote:dushmanka_sa wrote:Prije sam se vezala. Ali sad se ne vezem. Furam se na vezu bez obaveza.madner wrote:Ja se ne vežem, mrzim takve veze.![]()
![]()
![]()
Pusti ove svezane.
- madner
#15 Re: Sigurnosni pojas/seat belt
Ma jok, sve je to povezano.
My body
My life i tako to.
My body
My life i tako to.
-
malizeleni
#16 Re: Sigurnosni pojas/seat belt
Nesh se vezat sve dok ne pljunes 500km na kaznu ko ja
Sad se vezem i do prodavnice 
- madner
#17 Re: Sigurnosni pojas/seat belt
A gdje se to desilo?malizeleni wrote:Nesh se vezat sve dok ne pljunes 500km na kaznu ko jaSad se vezem i do prodavnice
- pun_mjesec
#18 Re: Sigurnosni pojas/seat belt
ja sam maksimalno platio 30 za pojas. gde ima po 500 da posredujemmadner wrote:A gdje se to desilo?malizeleni wrote:Nesh se vezat sve dok ne pljunes 500km na kaznu ko jaSad se vezem i do prodavnice
-
malizeleni
#19 Re: Sigurnosni pojas/seat belt
Ma to dok sam zivio u Norveskoj 
-
King Kikapu
#20 Re: Sigurnosni pojas/seat belt
ja suvozaca koji nece da se veze pitam da li moze da se ispruzenim rukama zadrzi prilikom pada iz stojeceg stava na lice tako da sprijeci da razljepi njonju na asfalt. naime, tjelo identcnom silom udara instrument tablu kada automobil udari u prepreku brzinom od 60 kmh.
na poslu je vezanje propis, pa nikog ne moram napominjati. u mom autu se ne mora vezat svak ko je punoljtan.
na poslu je vezanje propis, pa nikog ne moram napominjati. u mom autu se ne mora vezat svak ko je punoljtan.