Sigurnosni pojas blokiran

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
edara

#1 Sigurnosni pojas blokiran

Post by edara »

Pozdrav raja, imam problem sa pojasom prednjim,imao sam sudar i nisam bio u tom trenutku svezan i sad su pojasevi zategnuti i blokirani,tj ostali su u svom polozaju kako obicno stoje a ne mogu se povuci ni tamo ni vamo...ako neko zna kako rjesit problem unaprijed hvala :)
preludezalude

#2 Re: Sigurnosni pojas blokiran

Post by preludezalude »

Ja koliko znam, samo zamjena pojaseva i elektronike koje regulise rad pojaseva.
edara

#3 Re: Sigurnosni pojas blokiran

Post by edara »

zaboravio sam napomenuti,auto je sharan vw , 2003 god. ....znaci citav taj sistem se mora mijenjati ? nema nikakve sanse da se nekako otpuste ?
sema911s

#4 Re: Sigurnosni pojas blokiran

Post by sema911s »

koji auto,.,jesu se aktivirali zracni,.

odvrni plastiku sa b-stuba, i imas mehanizam pojasa,. i zubi su zabijeni u pojas samo odpusti saraf i pojas ce radit ko prije,.,
samo je poderan jer su ze buubici zabili u njega i nebi ti preporucio da ga koristis jer nekada kasnije sta znas da ne popusti uslijed zatezanja
lajkujMe

#5 Re: Sigurnosni pojas blokiran

Post by lajkujMe »

Posto vidim ne koristis pojas a mogo si poginuti u toj situaciji sta te briga nemoj ih ni koristiti, ali ako ti je do tvoje sigurnosti zamjeni ih komplet kako je i propisano.
edara

#6 Re: Sigurnosni pojas blokiran

Post by edara »

sema911s wrote:koji auto,.,jesu se aktivirali zracni,.

odvrni plastiku sa b-stuba, i imas mehanizam pojasa,. i zubi su zabijeni u pojas samo odpusti saraf i pojas ce radit ko prije,.,
samo je poderan jer su ze buubici zabili u njega i nebi ti preporucio da ga koristis jer nekada kasnije sta znas da ne popusti uslijed zatezanja
aktivirali su se zracni, a taj saraf sto spominjes jel mislis na onaj sto je na kraju pricvrscen u dnu stuba sto se vidi sa izvana, ili neki unutra ?
Nabucco

#7 Re: Sigurnosni pojas blokiran

Post by Nabucco »

Mislim da mu nece moci pomoci nikakvi sarafi, jednostavno to su pojas za jednokratnu upotrebu. Prije aktiviranja Airbaga se aktiviraju zatezaci pojasa (rade po slicnom sistemu kao i airbag, odaziv im je stoti dio sekunde, tu se stadi o velikim silama pa je to najvjerovatnije polomljeno- iskrivljeno... ). Kada sam ja imao sudar (aktivirali se Airbagovi) u procjeni stete bili su uracunati i pojasevi ( oni rade sinhronizovano)..... Preporucujem ti auto otpad,jer su novi skupi, a nisu kvalitetni kao i polovni.

Dobro si prošao, mogao te Airbag ubiti.... :thumbup:
edara

#8 Re: Sigurnosni pojas blokiran

Post by edara »

ma nije sudar bio jak, nije neka brzina bila,mislim da je knap bilo da se aktivira sve to ... a kako se krecu cijene opravke/zamjene pojasa ?
eurobus

#9 Re: Sigurnosni pojas blokiran

Post by eurobus »

edara wrote:Pozdrav raja, imam problem sa pojasom prednjim,imao sam sudar i nisam bio u tom trenutku svezan i sad su pojasevi zategnuti i blokirani,tj ostali su u svom polozaju kako obicno stoje a ne mogu se povuci ni tamo ni vamo...ako neko zna kako rjesit problem unaprijed hvala :)
kupite nove http://eurobus.eu.com - najbolje cijene isporuka odmah
Post Reply