Siemens M55 kako spojiti sa racunarom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Qler

#1 Siemens M55 kako spojiti sa racunarom

Post by Qler »

Haj brzo da mi neko kaze koji program da koristim da spojim ovaj mob sa kompom! Imam data kabal, preko serijskog porta, trebaju li driveri za njega, gdje da se nadju, i tako to! Jel ima smisla kupovati kabal preko USB-a?! I jel se moze update-ovati firmware preko tog kabla?!

Da rezimiramo. Znaci, imamo mob Siemens M55 ne znam kako da ga spojim sa kompom! Treba mi ako moze sto detaljnije rjesenje, i ne upucujte me na google, proguglo sam! :D

8-)
papak_eliminator

#2 Re: Siemens M55 kako spojiti sa racunarom

Post by papak_eliminator »

Qler wrote:Haj brzo da mi neko kaze koji program da koristim da spojim ovaj mob sa kompom! Imam data kabal, preko serijskog porta, trebaju li driveri za njega, gdje da se nadju, i tako to! Jel ima smisla kupovati kabal preko USB-a?! I jel se moze update-ovati firmware preko tog kabla?!

Da rezimiramo. Znaci, imamo mob Siemens M55 ne znam kako da ga spojim sa kompom! Treba mi ako moze sto detaljnije rjesenje, i ne upucujte me na google, proguglo sam! :D

8-)
Najbolje ti je kupiti novi telefon :D:D:D:D:D

ovako, kod siemensa ti je zvrcka sa data cable preko serijskog porta, lakse je sa USB...kako god, ako ti je port ispravan (sto nije bio slucaj kod mene) sa kablom si trebao dobiti i CD-ROM sa driverom. medjutim, da bi cackao po telefonu, treba ti i PC SUITE a to mozes naci ovdje ->X

obzirom da radis sa kompjuterima, znas kako sta ide :D

iako je siemens po svojim opcijama za men los telefon, ipak ima najbolje opcije za cackanje telefona - explorer mu je kao Windows explorer :D

sretno
Qler

Post by Qler »

ovaj, da ne dodje do zabune, ja jos uvijek imam svoju lijepu nokia-icu :D:D:D lijepi symbian :D:D:D

nego ovo mi ima djevojka :( inace ne bi ja uzeo siemens ni pod razno, :D po meni zadnji siemens koji valja je s25 i s35 :D:D:D:D

u svakom slucaju, hvala terminator :D:D:D:D

P.S. Mislim da ona nema driver-e za kabal pa ako ko zna gdje ih ima skinuti, bio bih mu vjecno zahvalan :) :)
Lisac

Post by Lisac »

mislim da ti treba siemens data suit. njega mozhesh naci ovdje ovdje
no nazhalost ima 32 MB :D :D ako imash dsl i ne traje dugo :D a ako si osudjen na modem, onda ce biti brzhe da ti sprzhim sve na CD i poshaljem poshtom :D :D :D
Qler

Post by Qler »

ma laganini diall up, getright i dvije cackalice za oci, da cuvaju kapke, mozda i dodjem sutra na poso :D:D:D:D

sto je najzalivije, ovdje mi je na poslu ADSL a najvise sto mogu skinuti je neka slicica, i to u JPG jer namam prostora na HDD za jednu vecu bmp :(:(:(:(:( quata mi je na min :(
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Kakav si ti geek :D ...kad nemash MEMORY FLASH DRIVE :D .
Qler

Post by Qler »

eeee, imam ja i to :D ali kada skidam sve sto je vece od ta pishljiva 3MB nece da poslije otvori! Ona cuvena poruka file corrupted ili damaged, kako ono, jos pise if you downloaded this file please try again! :x

ne pali nista :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Qler wrote:ma laganini diall up, getright i dvije cackalice za oci, da cuvaju kapke, mozda i dodjem sutra na poso :D:D:D:D

sto je najzalivije, ovdje mi je na poslu ADSL a najvise sto mogu skinuti je neka slicica, i to u JPG jer namam prostora na HDD za jednu vecu bmp :(:(:(:(:( quata mi je na min :(
Daj ba, dje ces to skidat modemom, ko god je kupio s45, s55, s65 itd. je dobio CD uz telefon, bolje ti je raspitat se malo kod raje ili nekog svercera, pa uzet CD... Dzaba ti getright kad ti cackalice probuse ocne kapke ko raznjice. :D
Qler

Post by Qler »

ma moram joj nesto skontati u najkracem roku! To sam sebi postavio kao prioritet! Ustvari prioritet mi je bio da je nagovorim da ga umota u 5KM i baci, mozda neko i uzme, i da kupi ako nista 3310 NOKIA-u, al nece, kaze jos je slusa i lijep joj pravo! Pa sad pokusavam da joj bar malo customize mob :D:D:D

ma stavit cu one cackalice za usi, da ne bodu :D:D:D:D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Qler wrote:ma moram joj nesto skontati u najkracem roku! To sam sebi postavio kao prioritet! Ustvari prioritet mi je bio da je nagovorim da ga umota u 5KM i baci, mozda neko i uzme, i da kupi ako nista 3310 NOKIA-u, al nece, kaze jos je slusa i lijep joj pravo! Pa sad pokusavam da joj bar malo customize mob :D:D:D

ma stavit cu one cackalice za usi, da ne bodu :D:D:D:D
Za usi ? E jebes takav kompromis, to ni ovi u parlamentu ne bi skontali !

Nego, posudi joj svoju nokiu, pa onda to rahat odradi, budi frajer ! :D

siemens-club.ru
Qler

Post by Qler »

maq davao sam joj, kaze ne smije da uzme, ako je pokvari kaze da cu je ubiti :D:D:D ma reko neeeecuu :D:D:D

nista, nego raja hocel' ko kupiti siemens A55 :D:D:D zena ga vozala, prva ruka :D:D:D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Qler wrote:maq davao sam joj, kaze ne smije da uzme, ako je pokvari kaze da cu je ubiti :D:D:D ma reko neeeecuu :D:D:D

nista, nego raja hocel' ko kupiti siemens A55 :D:D:D zena ga vozala, prva ruka :D:D:D
Jel zena, da nije slucajno baba, "nosila ga samo nedeljom u crkvu". :wink:

Ma daj joj nokiu bolan, eto ako je pokvari imas od mene 6630, kodiran naravno. :lol:
Qler

Post by Qler »

evo sad sam ti poslo PP
evo sad mi kaze haver da ima u ZG i BG! Pa eto odleti do tamo :D:D:D:D:D

haj valja ako ga pokvri das mi je :D:D ja cu se strpiti mjesec dva da je dekodiram :D:D:D

P.S.

Nosila je samo petkom u dzamiju :D:D:D:D:D:D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Qler wrote:evo sad sam ti poslo PP
evo sad mi kaze haver da ima u ZG i BG! Pa eto odleti do tamo :D:D:D:D:D

haj valja ako ga pokvri das mi je :D:D ja cu se strpiti mjesec dva da je dekodiram :D:D:D

P.S.

Nosila je samo petkom u dzamiju :D:D:D:D:D:D
Hehehe, dok sacekas mjesec dva bice 300 maraka telefon, tako sad i buraza prozivam, baksuz. :D

Znaci nosila ga samo na dzumu, i to jos gasila zvono, bas ocuvan tel. :wink:

Odo vala napolje, kisnut malo, dosta i ovog, valja malo medju narod, dim, kafe, pive i sl.
Qler

Post by Qler »

haj ti, ja moram biti na poslu do pola 10 :(
jutros sam od 9 ovdje :(
da sam normalan poludio bih!!!
w!t@

Post by w!t@ »

hehe, ja kad sam prvi put ugledao M55 mislio sam ovo je cudo, nema bolje od ovog, i stvarno tel je bio cool na izgled a i opcije su cool, ali mana mu je sto steka i tak to...
A Nokia 6600 je fin tel, gledam 380KM sad kosta...
Qler

Post by Qler »

ma ja sam prezadovoljan sa 6600! Mislim, nije da ne bi volio 6630 ili noviji, ali i ovaj ispunjava sve moje, a i vece zahtjeve :D:D:D:D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Qler wrote:ma ja sam prezadovoljan sa 6600! Mislim, nije da ne bi volio 6630 ili noviji, ali i ovaj ispunjava sve moje, a i vece zahtjeve :D:D:D:D
driveri

hajd ne lupetaj :D nego u tramvaj, orobi kakvu slabashnu zenicu i nabavi dragoj nokia tel :D
Post Reply