Siemens C72E
Moderator: Benq
-
Apos
#1 Siemens C72E
Neću puno dužit. U oglasu koji je danas u Avazu dala MOBIL MEDIA reklamiraju pomenuti model. Ima li iko iskustva ili saznanja vezano za ovaj model?
-
dugi
To je ovaj model, samo sto je ovaj na slici brandiran na vodafon pa ima neke male razlike u softveru. Ne znam sta znaci ovo E u oznaci, ali mislim da nema neko specijalno znacenje.
Ima VGA kameru sa video zapisom ali nemoj ocekivati neki kvalitet, mada sam ja sa takve kamere ( CX65/CXV70 ) izradjivao slike 10x15cm sa solidnim kvalitetom.
Ako zelis mobilni kao mobilni, bez puno cesto nepotrebnih funkcija, za male pare onda su siemesi iz serije A i C najbolji izbor. Lagani za koristenje, dobro trajanje baterije i sjajan imenik i organizer.
Evo komentara korisnika:
"memorija je oko 12MB, od cega ti je u startu slobodno oko 7MB. Adresar ti je klasican siemensov 1000 imena x 23 razlicita polja za svako ime, od kojih su 5 za brojeve telefona. Dakle pamti 5000 brojeva telefona za 1000 imena u adresaru. Podrzava "photo caller id" (fotografija pozivaoca se vidi preko skoro celog ekrana u momentu poziva)... i jos puno toga. dobar telefoncic, jedino je ostalo nejasno da li mu je ekran stvarno tft ili je cstn kao na c65"

Ima VGA kameru sa video zapisom ali nemoj ocekivati neki kvalitet, mada sam ja sa takve kamere ( CX65/CXV70 ) izradjivao slike 10x15cm sa solidnim kvalitetom.
Ako zelis mobilni kao mobilni, bez puno cesto nepotrebnih funkcija, za male pare onda su siemesi iz serije A i C najbolji izbor. Lagani za koristenje, dobro trajanje baterije i sjajan imenik i organizer.
Evo komentara korisnika:
"memorija je oko 12MB, od cega ti je u startu slobodno oko 7MB. Adresar ti je klasican siemensov 1000 imena x 23 razlicita polja za svako ime, od kojih su 5 za brojeve telefona. Dakle pamti 5000 brojeva telefona za 1000 imena u adresaru. Podrzava "photo caller id" (fotografija pozivaoca se vidi preko skoro celog ekrana u momentu poziva)... i jos puno toga. dobar telefoncic, jedino je ostalo nejasno da li mu je ekran stvarno tft ili je cstn kao na c65"

-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Ma to E s koje mrezhe je zvrknut..
(E-Plus) kao sto ima C72V(Vodafon...puna ih Zenica
)...ekran je cstn ali bolji nego sto je na pr. kod SE K300
.
-
dugi
#4 Re: Siemens C72E
A mozda ti je bolje sacekati malo dok dodje u prodaju siemens C75, puno je bolji nego C72 a ne vjerujem da ce biti puno skuplji. Ima TFT ekran, bolju kameru, stabilniji softver sa vise mogucnosti, bolji zvuk i puno ljepse izgleda.Apos wrote:Neću puno dužit. U oglasu koji je danas u Avazu dala MOBIL MEDIA reklamiraju pomenuti model. Ima li iko iskustva ili saznanja vezano za ovaj model?
To je ovaj model

za koji kazu :
Što se tiče kvaliteta prijema signala, Siemens modeli nemaju nikakvih problema; glas se jasno čuje i dobro se prenosi. Polifone melodije su glasnije nego prosečno i čućete bez problema telefon kada zvoni. Nisu podržane MP3 melodije. Vibracija je prosečne jačine i zadovoljava u većini slučajeva.
Telefon ne podržava pozivanje glasom ali to i nije mana s obzirom na to kom segmentu tržišta je telefon namenjen. Diktafon takođe nije funkcionisao u toku razgovora što je poznato još od modela CX65/CX70. U segmentu kome pripada ovaj telefon ima maksimalan broj funkcija i nema očiglednih rivala. Siemens C75 će automatski oboriti količinu prodatih primeraka modela CX65/CX70, jedina hardverska razlika u odnosu na starije modele je funkcija Dynamic Light. Predviđam da će se Siemens C75 nalaziti na tržištu više od godnu dana što će omogućiti kompaniji da zauzme čvrst položaj u segmentu tržišta kojem je ovaj telefon namenjen. Trenutno ne postoje direktni rivali ovom modelu pa je zbog on i interesantniji. Možda će mu parirati Sony Ericsson K500 ali u veoma kratkom periodu vremena.
Siemens C75 nema očiglednih mana, ima stabilan softver. Možemo slobodno reći da će on biti jedan od najbolje prodavanih modela, pošto je najbolji u svojoj klasi. Kada se spusti cena Motorola E398 modela on će predstavljati rivala ali će tada i cena modela C75 pasti.
SAR vrednost ovog modela je 0.478 W/kg.