zdravo

zelim da te podrzim i posavetujem da svakako uzmes samojeda za ljubimca.

ja imam muzijaka, star je godinu ipo, medvedasti tip. mogu samo sve najlepse da kazem o rasi. mnogo su pametni, malo su tvrdoglavi, ali nikako nije tacno da su agresivni ili nedruzeljubivi. iz mog iskustva, mogu da potvrdim da obozavaju drustvo, obozavaju da se maze, mnogo laju, i prepuni su energije.

mnogo voli da se seta, i stalno njuska i istrazuje, sve ga interesuje. mnogo je druzeljubiv, kod mene komsije i deca iz komsiluka dolaze samo da bi ga mazili i igrali se sa njim. pametan je, lako je naucio neke osnovne komande , sedi, lezi, daj sapicu, donese sam lopticu da se igramo i tako neke slicne stvari.
zahteva dosta nege, odnosno, mora da se ceslja cesto, zbog duzine dlake i linja se u prelaznim periodima. zimi ima ja mislim 3 sloja dlake, leti samo jedan, ali se dobro isceslja. ne mogu reci da mu je leti idealno, ali svakako prezivi. ja ga na primer drzim u kuci, ili u garazi gde je sve od betona i njemu je ok.

zimu obozava, na -30 smo se setali svako vece prosle zime, ja u dva kaputa a on samo trckara i zabija njusku u sneg.
jedina mana mog samija je da jede sve zivo.

verovatno sam ja kriva za to,ali bas sve ce pojaesti. kada to kazem napominjem da je pojeo sve lutke koje su sluzile za njegovo igranje, pojeo je svecu, moj jastuk, jorgan, majice i sve sto nadje da moze da se gricka i cepa.

igra se valjda tako sta znam.

nije izbirljiv u hrani uopste. jede kupovnu hranu, ali i sve sto mi spremamo i jedemo za rucak, hleb i sve. ne voli masno , ili salo u hrani to nece, ostalo sve jede.
svi koji zele samija, savetujem da se mnogo potrude oko njih, jer imaju mnogo energije , samim tim im treba pruziti mnogo aktivnosti.
najlepsa i najbolja rasa na svetu.

inace uvek imaju omiljenog clana porodice,koga vole malo vise od ostalih.
a kada sam isla da uzmem mog samija, odgajivac mi je rekao da nije zabelezen slucaj da je sami nekoga ujeo.
izvinite na ovako dugackom pismu, ali zeleza sam da podelim moju ljubav prepa samijima, i svakako iskustvo, jer ga imam i najbolji su na svetu .