Shpaga, kesa, stipaljka i 6. sprat

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 Shpaga, kesa, stipaljka i 6. sprat

Post by mIRCerka »

Jucer se na par minuta vratih u djetinjstvo...
Dogovor je bio u 5 i 30 da nesto donesem na jedno mjesto. JA naravno zakasnim. 15 minuta. Naravno, lika nema. Zovem ga, kaze on "de sacekaj sad cu ja na balkon".
Cujem po glasu da je umoran, mrsko mu garant sici sa 6. sprata...a ja s posla smorena, mrsko mi se penjat na 6.sprat. Lifta nema.
Izadje njegova zena, i u rukama joj ugledam nesto sto me momentalno rastopilo...
klupko spage, na kraju privezana kesa, u kesi upaljac (da vjetar ne oduva). Stavim papire sto sam donijela u kesu, ona namota klupko i u tili cas je u rukama imala te papire...

Flashback me spuca, sjetim se da smo isto radili kad smo djeca bili, kad nas roditelji zovnu s balkona i kesom posalju pare da im kupimo cigare, pa istom kesom preuzmu te cigare, a da nas najmanje ometaju dok se igramo...

isto tako smo znali jedni drugima presretati te kese :D ili s balkona na balkon medju spratovima dodavati stvari...
neki su cak pravili mehanizme za motanje spage :D

Kad ste vi zadnji put vidjeli spagu i kesu kao sredstvo komunikacije medju spratovima?
Koshpa

#2 Re: Shpaga, kesa, stipaljka i 6. sprat

Post by Koshpa »

Vidjeh tebe juce sa spagom i kesom hehehe :run:

Kod mene je to svakodnevna praksa iako zivim prizemno opet mi je mrsko zaobic zgradu cijelu i unjeti to u kucu :) a nekad samo i bacim na balkon ako je o cigarama rijec :D
tech10

#3 Re: Shpaga, kesa, stipaljka i 6. sprat

Post by tech10 »

Dzaba njoj i scanner i email, nju odusevljava shpaga i najlon kesa. :D
mIRCerka

#4 Re: Shpaga, kesa, stipaljka i 6. sprat

Post by mIRCerka »

Koshpa wrote:Vidjeh tebe juce sa spagom i kesom hehehe :run:

Kod mene je to svakodnevna praksa iako zivim prizemno opet mi je mrsko zaobic zgradu cijelu i unjeti to u kucu :) a nekad samo i bacim na balkon ako je o cigarama rijec :D
jesi ti onaj lola u odijelu sto je bio, pricao sa lolom u autu sto je sjedio? :D

tech, mene je ono vratilo u djetinjstvo :D
Koshpa

#5 Re: Shpaga, kesa, stipaljka i 6. sprat

Post by Koshpa »

mIRCerka wrote:
Koshpa wrote:Vidjeh tebe juce sa spagom i kesom hehehe :run:

jesi ti onaj lola u odijelu sto je bio, pricao sa lolom u autu sto je sjedio? :D

tech, mene je ono vratilo u djetinjstvo :D

U odjelu haman pa 24h :( al lola definitivno nisam :D
Epitop

#6 Re: Shpaga, kesa, stipaljka i 6. sprat

Post by Epitop »

Kad ja bacim ključ od haustora sa 12. sprata samo se molim da nekom auto ne opalim. :lol:
vjesticanametli

#7 Re: Shpaga, kesa, stipaljka i 6. sprat

Post by vjesticanametli »

doĐŽi mirci na mojmilo na ti pokazem spage i kese...............cura koja radi u toj radnji kaze to je kucna dostava :lol: a raja se pravo navadila
alphonse kauders

#8 Re: Shpaga, kesa, stipaljka i 6. sprat

Post by alphonse kauders »

vjesticanametli wrote:doĐŽi mirci na mojmilo na ti pokazem spage i kese...............cura koja radi u toj radnji kaze to je kucna dostava :lol: a raja se pravo navadila
oho, đe si komšinice;)
Lesli Eldridž

#9 Re: Shpaga, kesa, stipaljka i 6. sprat

Post by Lesli Eldridž »

I moj komšija u radnji ispod (dok je radio) je pristao na takvu dostavu. Ali više ne radi radnja i nema dostave špagom... :(
vjesticanametli

#10 Re: Shpaga, kesa, stipaljka i 6. sprat

Post by vjesticanametli »

oooooooo koNsijaaaaaaaaaa :lol: spagas li i ti

lesli ovoj curi stave lovu u kesu a ona stavi robu i kusur i tako se spagaju :lol: nema teke
hakazvaka

#11 Re: Shpaga, kesa, stipaljka i 6. sprat

Post by hakazvaka »

mIRCerka wrote:Jucer se na par minuta vratih u djetinjstvo...
Dogovor je bio u 5 i 30 da nesto donesem na jedno mjesto. JA naravno zakasnim. 15 minuta. Naravno, lika nema. Zovem ga, kaze on "de sacekaj sad cu ja na balkon".
Cujem po glasu da je umoran, mrsko mu garant sici sa 6. sprata...a ja s posla smorena, mrsko mi se penjat na 6.sprat. Lifta nema.
Izadje njegova zena, i u rukama joj ugledam nesto sto me momentalno rastopilo...
klupko spage, na kraju privezana kesa, u kesi upaljac (da vjetar ne oduva). Stavim papire sto sam donijela u kesu, ona namota klupko i u tili cas je u rukama imala te papire...

Flashback me spuca, sjetim se da smo isto radili kad smo djeca bili, kad nas roditelji zovnu s balkona i kesom posalju pare da im kupimo cigare, pa istom kesom preuzmu te cigare, a da nas najmanje ometaju dok se igramo...

isto tako smo znali jedni drugima presretati te kese :D ili s balkona na balkon medju spratovima dodavati stvari...

Kad ste vi zadnji put vidjeli spagu i kesu kao sredstvo komunikacije medju spratovima?
:lol: :lol: :lol:
ja konto nesto ces pametno ispricat :D :D
Jara

#12 Re: Shpaga, kesa, stipaljka i 6. sprat

Post by Jara »

Neki dan, stambena zgrada u Starom Gradu.
Kesa na špagi, visi s jednog prozora... jednoj porodici svako jutro u kesu ubace Oslobođenje!
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#13 Re: Shpaga, kesa, stipaljka i 6. sprat

Post by ladyblue18 »

ja prvi put cujem za ovo :?
vidi se da sam mahalsko dijete :mrgreen:
sheilak

#14 Re: Shpaga, kesa, stipaljka i 6. sprat

Post by sheilak »

O, da, kese i spage su bile vrlo vazno sredstvo razmjene :-D Znate ona kolica za bebe? Posto sam tada bila jako mala, pa nisam mogla dohvatiti dugme u liftu za 5. sprat, a nana ili mama umorne, e, onda mi spuste spagu, ja svezem kolica i onda oni polako dizu, a zauzvrat mi spuste rekete ili uzinu ili barbike ili sta vec:-D Zasto to vise ne radimo?

Ili bacanje kljuceva i novcanika s 5. sprata kada me salju u trgovinu - obicno su ciljali travnjak, ali skoro uvijek je zavrsavalo na betonu, u blizini necijeg auta ili nogu. :D
Vainglorious

#15 Re: Shpaga, kesa, stipaljka i 6. sprat

Post by Vainglorious »

Opali me nostalgija. Na djetinstvo i Dbr. :zoka:
Ovo bi trebalo patentirati kao zastitni znak Novog Grada. :mrgreen:
mIRCerka

#16 Re: Shpaga, kesa, stipaljka i 6. sprat

Post by mIRCerka »

hakazvaka wrote:
mIRCerka wrote:Jucer se na par minuta vratih u djetinjstvo...

:lol: :lol: :lol:
ja konto nesto ces pametno ispricat :D :D
za pametne postove imamo tebe, npr kako koristiti google :D

Vain, mi smo ovo redovno radili u C5...presretanje kesa i slicno... :D
sheilak

#17 Re: Shpaga, kesa, stipaljka i 6. sprat

Post by sheilak »

Samo da znate da takve stvari nisu (bile) ogranicene samo na Sarajevo. U mom slucaju Banja Luka je koristila taj vrlo praktican izum. Sigurna sam i ostali gradovi. :D
mIRCerka

#18 Re: Shpaga, kesa, stipaljka i 6. sprat

Post by mIRCerka »

sheilak wrote:Samo da znate da takve stvari nisu (bile) ogranicene samo na Sarajevo. U mom slucaju Banja Luka je koristila taj vrlo praktican izum. Sigurna sam i ostali gradovi. :D
ali.....ako moras uzet na pijaci nesto teze od 1kg...na spagu se veze korpa pletena....
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

#19 Re: Shpaga, kesa, stipaljka i 6. sprat

Post by horns&drums »

Jednom od naguranih admina bih bas predlozio spagu. Oko vrata. I jednu stolicu ispod, sa losom nogarom :mrgreen:

Kesu i stipaljka idu... :mrgreen: nije se jos zamjerila :mrgreen: (mislim, ta osoba)

6. sprat/kat - ako je mokri cvor u redu -sebi :mrgreen:
Shoshana

#20 Re: Shpaga, kesa, stipaljka i 6. sprat

Post by Shoshana »

Koja je njega guja veceras ujela :? :?
Shoshana

#21 Re: Shpaga, kesa, stipaljka i 6. sprat

Post by Shoshana »

zoom66 wrote:
Shoshana wrote:Koja je njega guja veceras ujela :? :?
ne znam niti me briga. :)
Svasta :?

Haj' lakuvinoc :D
Post Reply