Shoshana

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1 Shoshana

Post by PipiDugaDevetka »

Zna li neko naše riječi ove pjesme koja se pjevala u izviđačima, pokraj logorske vatre, uz gitare,...Krajem šezdesetih.

Oj, Šoša-Šošana,...Djevojko najljepša,...
Last edited by PipiDugaDevetka on 25/12/2009 00:36, edited 1 time in total.
sandra01

#2 Re: Shoshana

Post by sandra01 »

A dje ti Shoshana pade na pamet :-) :-) :-)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3 Re: Shoshana

sandra01 wrote:A dje ti Shoshana pade na pamet :-) :-) :-)
Pa guglao youtube i ispade da je neko postavio ZLATKO i DAH, singlicu koju sam sedamdesetih posjedovao (Zameo je vihor rata),....I tako,...Spucao me neki žal na mladost,...Djetinjstvo,...
PipiDugaDevetka

#4 Re: Shoshana

Ah, evo našao sam nešto, ali nisu ove riječi izviđači pjevali:
PipiDugaDevetka

#5 Re: Shoshana

Ljudi, je li ovo sevdalinka?
Koja?
Last edited by PipiDugaDevetka on 26/12/2009 02:43, edited 2 times in total.
Shoshana

#6 Re: Shoshana

Post by Shoshana »

Jel' me to neko trazio? :D

Evo i na nasem

Shoshana

#7 Re: Shoshana

Post by Shoshana »

Pipi, vizavi izvidjaca, jesi li ikada bio na takmicenju u Novom Sadu, ili na Nocnom orijentacionom u Skoplju?
Ta takmicenja su i dan danas medju najljepsim dogadjajima u mom zivotu. Kako je lijepo bilo biti mlad (i budalast :D ). Koliko li sam samo sivih celija pobila na tim takmicenjima :oops: :lol: :lol:
PipiDugaDevetka

#8 Re: Shoshana

Shoshana wrote:Pipi, vizavi izvidjaca, jesi li ikada bio na takmicenju u Novom Sadu, ili na Nocnom orijentacionom u Skoplju?
Ta takmicenja su i dan danas medju najljepsim dogadjajima u mom zivotu. Kako je lijepo bilo biti mlad (i budalast :D ). Koliko li sam samo sivih celija pobila na tim takmicenjima :oops: :lol: :lol:
Aha, skontao sam, maligani ubijaju sive moždane ćelije.
Nisam bio u Novom Sadu kao izviđač, a ni do Skoplja nisam putovao jer nakon kratkog vremena k-dir voda izviđača je poginuo u saobraćajnoj nesreći (Rahmet mu duši), mene život odveo drugim putevima i interesovanjima. Samo jednom sam logorovao sa izviđačima u Črvnju kod Bara, u Crnoj gori. Propao na polaganju vještaštva kada je čitav dan trebalo šutjeti. Hehehehe,...
Shoshana

#9 Re: Shoshana

Post by Shoshana »

PipiDugaDevetka wrote:
Shoshana wrote:Pipi, vizavi izvidjaca, jesi li ikada bio na takmicenju u Novom Sadu, ili na Nocnom orijentacionom u Skoplju?
Aha, skontao sam, maligani ubijaju sive moždane ćelije.
Nisam bio u Novom Sadu kao izviđač, a ni do Skoplja nisam putovao jer nakon kratkog vremena k-dir voda izviđača je poginuo u saobraćajnoj nesreći (Rahmet mu duši), mene život odveo drugim putevima i interesovanjima. Samo jednom sam logorovao sa izviđačima u Črvnju kod Bara, u Crnoj gori. Propao na polaganju vještaštva kada je čitav dan trebalo šutjeti. Hehehehe,...
Tu bih ti i ja propala. Namah :lol: :lol:
PipiDugaDevetka

#10 Re: Shoshana

Shoshana wrote: Tu bih ti i ja propala. Namah :lol: :lol:
:mrgreen: :thumbup: :bih:
Post Reply