SHOPPING-Kupovina

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zlata

#1 SHOPPING-Kupovina

Post by zlata »

Najkvalitetnije. Dobro. Jeftino. Preporucite nam svoje najdraze prodavaonice. K'o sto nasim starim' nekad nije bilo mrsko putovati do Trsta i Minhena u potraznji za necim "novim", tako nam ni danas nije mrsko tragati za iznimnim.

U New York-u, najvolim Century 21. Robna kuca sa ogromnim izborom robe, visoke kvalitete...i sve "na klizi". Nekad sam kupila rucno pleteni, talijanski dzemper od ciste merino vune, dizajnerice Katherine Hamnett...za $40. Jos ga nosim.

U Parizu nisam nasla nista jeftino. Ali...daj'te preporucite. Gdje se snabdijevaju "nase Parizanke", jer inace mi sve cini preskup, ko za Sejke iz Emirata.
Edin H.

Post by Edin H. »

Pijaca na Otoci - ima jeftinih dresova :)
danas

#3 Re: SHOPPING-Kupovina

Post by danas »

zlata:
u bostonu... dobri stari filene's basement -- samo onaj na downtown crossing-u...
jer tu imaju i "designer" odjel... ali i dalje moras da sacekas da spadne cijena... moja je sreca pa sam mali broj, i uglavnom ostane...

zadnji trijumf: dvije max mara suknje, svaka po $35 i DKNY svilena kosulja kratkih rukava za $20. a imam odatle i armanijeve vunene hlace koje sam platila citavih $40. jednom naletila na neku dodatnu divlju rasprodaju; pazarila 3 ralph lauren jakne, italijanska vuna. kupila 3 komada, u razlicitim bojama, platila $19.99 po komadu... hiihiihihihihihihihihi....
PR80.

Post by PR80. »

Od obuce najvise koristim marku Bianco http://www.bianco.no (kvalitetna koza, moderan dizajn a cijene nisu strasne), zatim ako se kad nadje nesto od Petter Kaizer-a + Gabor (vecinom modeli za starije zene, ali nadje se po koji i za nas u 20-tim :) ). A od sportske obuce zadnju godinu najvise patike PUMA, mada volim neke modele i od ADIDAS-a + NIKE.

Sto se tice odjece nisam obuzeta da mora biti neka poznata marka, najbitnije je da se ja osjecam udobno i da mi boje odgovaraju.
Najvise kupujem u Bik Bok -u (http://www.bikbok.no) a redovno idem na rasprodaje gdje mogu kupiti znatno vise kvalitetnije odjece za malu paru.
Odem isto do jednog familijarnog butika (otvoren samo 2 put godisnje i mozda 40 ljudi zna za to). Odjecu dovoze iz Italije koja tek ulazi u modu par mjeseci poslije. Cijene znaju biti 10 - duplo nize, a od sve odjece imaju samo po jedan model tako da si siguran da to nema tako reci niko vise. Prije 2 mjeseca sam tu kupila 13 razlicitih modela (suknjica, maica, djempera, haljina) i platila negdje oko 1200 norveskih kruna (negdje oko 150 EU).
zlata

Post by zlata »

PR80. wrote:Od obuce najvise koristim marku Bianco http://www.bianco.no (kvalitetna koza, moderan dizajn a cijene nisu strasne), zatim ako se kad nadje nesto od Petter Kaizer-a + Gabor (vecinom modeli za starije zene, ali nadje se po koji i za nas u 20-tim :) ). A od sportske obuce zadnju godinu najvise patike PUMA, mada volim neke modele i od ADIDAS-a + NIKE.

Sto se tice odjece nisam obuzeta da mora biti neka poznata marka, najbitnije je da se ja osjecam udobno i da mi boje odgovaraju.
Najvise kupujem u Bik Bok -u (http://www.bikbok.no) a redovno idem na rasprodaje gdje mogu kupiti znatno vise kvalitetnije odjece za malu paru.
Odem isto do jednog familijarnog butika (otvoren samo 2 put godisnje i mozda 40 ljudi zna za to). Odjecu dovoze iz Italije koja tek ulazi u modu par mjeseci poslije. Cijene znaju biti 10 - duplo nize, a od sve odjece imaju samo po jedan model tako da si siguran da to nema tako reci niko vise. Prije 2 mjeseca sam tu kupila 13 razlicitih modela (suknjica, maica, djempera, haljina) i platila negdje oko 1200 norveskih kruna (negdje oko 150 EU).
Jel'ti taj Petter Kaizer u Norveskoj? U kojem gradu? Molim vas navedite gradove i prodavaonice.
PR80.

Post by PR80. »

Jel'ti taj Petter Kaizer u Norveskoj? U kojem gradu? Molim vas navedite gradove i prodavaonice.
Petter Kaizer se importira iz Njemacke, ali kupujem obucu po norveskim obucarskim radnjama (Oslo). Mali je broj sto nabavlja tu marku, a nisam sigurna da li ova obucarska gdje sam kupovala ima web adr. (radi se o manjem lancu). Nego, mogu provjeriti pa ti javiti ako te bas interesuje. :-)
digger

Post by digger »

Slazem se za Century 21 (to je onaj u blizini bivseg WTC, kaj ne?), ali do sada nisam naisao na bolje mjesto nego Franklin Mills u Phila. Ovdje se rasprodaje Niemann Marcus, Saks 5th Ave, Symms, Nordstrom, Filene's Basement, pa cak i Bally. Nisam bio zadnje dvije godine, ali sam bio zadnjih 12 zaredom i uvijek par super kupnji.
Post Reply