SHOBA: SELIDBA SPOMENIKA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI
- stochar
#51 Re: SHOBA: SELIDBA SPOMENIKA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI
predlazem da se ovaj spomenik prebaci ispred zgrade UN-a jer su nam odatle slali Ikar i rezolucije.
na mjesto ovog spomenika treba postaviti ogromni opanak, ili jos bolje PAPAK, kao pomen na one koji su ostavili onolike hrpe smeca iza sebe usred grada koji navodno vole!
p.s. sjecam se kada je na istom mjestu bio Dosta! koncert, ost'o dio raje i fino svo smece skupili u vrece i slozili, i to ujutro Rad odvuk'o. ja cak ujutro pored vreca nas'o svoj kisobran.
na mjesto ovog spomenika treba postaviti ogromni opanak, ili jos bolje PAPAK, kao pomen na one koji su ostavili onolike hrpe smeca iza sebe usred grada koji navodno vole!
p.s. sjecam se kada je na istom mjestu bio Dosta! koncert, ost'o dio raje i fino svo smece skupili u vrece i slozili, i to ujutro Rad odvuk'o. ja cak ujutro pored vreca nas'o svoj kisobran.
- shuriken
#52 Re: SHOBA: SELIDBA SPOMENIKA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI
kao sto je red i obicaj i dobra praksa savremenih umjetnika
Shoba generira publicitet oko sebe i svog rada
to podrzavam 100% i bez ikakve ironije, to se tako radi
evo povoda da se jos jednom prica i razmislja o tome sta predstavlja rad, o Medjunarodnoj ZAjednici, o nasem krkanluku, je li umjetnik heroj ili supak, jesmo li mi njega uvrijedili ili on nas...
evo povoda da se jos jednom prica i razmislja o tome sta predstavlja rad, o Medjunarodnoj ZAjednici, o nasem krkanluku, je li umjetnik heroj ili supak, jesmo li mi njega uvrijedili ili on nas...
- sistem
#53 Re: SHOBA: SELIDBA SPOMENIKA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI
shuriken, to prvo htjedoh reci - dobra njujorska skola marketinga, svaka cast.shuriken wrote:...
pa onda skonto - sta ja njemu imam hvaliti marketing, kad on vascijeli moj grad onako popljuva
- stochar
#54 Re: SHOBA: SELIDBA SPOMENIKA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI
da 1000 najboljih svjetskih vrijedjala koje bi predvodili penn i teller organizuju vrijedjanje, ne bi nas mogli uvrijediti kol'ko mi sami sebe mozemo uvrijediti... to sto mi mozemo pljunuti na sebe, na svoje ljude, na svoje spomenike, kulturu i sve ostalo, to ne moze niko...shuriken wrote:kao sto je red i obicaj i dobra praksa savremenih umjetnika
- stochar
#55 Re: SHOBA: SELIDBA SPOMENIKA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI
upravo rekoh, ali da ponovim: ono sto su uradili oni likovi u Vilsu, i ono sto se radi kontinuirano posljednjih godina, bacanje kanti za otpatke u Miljacku, smeca kroz prozore, to je pljuvanje ovog grada. ne moraju ni Shoba ni bilo ko drugi da se trude... one fotke su pljuvanje, sranje i pishanje po ovom gradu.sistem wrote:shuriken, to prvo htjedoh reci - dobra njujorska skola marketinga, svaka cast.shuriken wrote:...
pa onda skonto - sta ja njemu imam hvaliti marketing, kad on vascijeli moj grad onako popljuva
jebo te, grad nam u totalnom qrtzu, a sad ispade Shoba kriv sto kaze da je car go. koji smo mi 'licimuri' to nema nigdje.
Last edited by stochar on 29/05/2009 15:10, edited 1 time in total.
- Maraschino
#56 Re: SHOBA: SELIDBA SPOMENIKA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI
ja ovdje osim smeca ne vidim nista drugo...sistem wrote:ma ja ne mogu da vjerujem da je neko toliko sujetan, da ga pogodi sto je ostalo smeca iza proslave. pa jeste li ikad vidjeli na sta lice ulice nakon raznih prajdova?
gdje su kante, korpe, kontejneri za smece...da ih ima sigurno bi i ovog smeca bilo manje...
- sistem
#57 Re: SHOBA: SELIDBA SPOMENIKA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI
ne znam koliko si se ti naputovao, ja igrom slucaja dosta. u evropskim gradovima sam vidjao sve pokretno lancima vezano, da ne vesela mladjarija nocu bacala u rijeku / ne mozes hodati od smeca pred kraj subote, kad radnje zatvaraju / poslije onih parada molis boga kisa da padne, jer cijeli put parade smrdi na urin, itd. svugdje je narod stoka, pa i u singapuru. samo je tamo kazna $500 za bacanje opuska, a para vaspitava bolje od najboljeg vaspitaca.stochar wrote:upravo rekoh, ali da ponovom: ono sto su uradili oni likoiv u Vilsu, i ono sto se radi kontinuirano posljednjih godina, bacanje kanti za otpatke u Miljacku, smeca kroz prozore, to je pljuvanje ovog grada. ne moraju ni Shoba ni bilo ko drugi da se trude... one fotke su pljuvanje, sranje i pishanje po ovom gradu.sistem wrote:shuriken, to prvo htjedoh reci - dobra njujorska skola marketinga, svaka cast.shuriken wrote:...
tako je i ovdje bilo zaprljano, pa bilo ocisceno i pichi dalje.
-
bosna123
#58 Re: SHOBA: SELIDBA SPOMENIKA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI
Odlican prijedlog.stochar wrote:predlazem da se ovaj spomenik prebaci ispred zgrade UN-a jer su nam odatle slali Ikar i rezolucije.
- sistem
#59 Re: SHOBA: SELIDBA SPOMENIKA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI
ovo su slike nakon 'botèllones' u madridu i zenevi. za te velike skupove, nekad je bolje ne staviti kante i kontejnere, jer njih onda bacaju, guraju u rijeku, itd. jednostavnije kasnije proci sa dva kamiona i sve pokupiti.Maraschino wrote:sistem wrote:ma ja ne mogu da vjerujem da je neko toliko sujetan, da ga pogodi sto je ostalo smeca iza proslave. pa jeste li ikad vidjeli na sta lice ulice nakon raznih prajdova?
ja ovdje osim smeca ne vidim nista drugo...
gdje su kante, korpe, kontejneri za smece...da ih ima sigurno bi i ovog smeca bilo manje...
na cemu ja insistiram - sranje nakon frtutme nije nikakav ekskluzivni bosanski specijalitet. mala raja pije, pravi sranja, i to je to. za dvaes godina ce po forumima pisati kako je nedopustivo da mala raja pije i pravi sranja i ostavlja smece po spomenicima.
-
vratnik
#60 Re: SHOBA: SELIDBA SPOMENIKA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI
al bas.. Sve neki fini ljudi nikad niko nije nista bacio..sistem wrote:ovo su slike nakon 'botèllones' u madridu i zenevi. za te velike skupove, nekad je bolje ne staviti kante i kontejnere, jer njih onda bacaju, guraju u rijeku, itd. jednostavnije kasnije proci sa dva kamiona i sve pokupiti.Maraschino wrote:sistem wrote:ma ja ne mogu da vjerujem da je neko toliko sujetan, da ga pogodi sto je ostalo smeca iza proslave. pa jeste li ikad vidjeli na sta lice ulice nakon raznih prajdova?
ja ovdje osim smeca ne vidim nista drugo...
na cemu ja insistiram - sranje nakon frtutme nije nikakav ekskluzivni bosanski specijalitet. mala raja pije, pravi sranja, i to je to. za dvaes godina ce po forumima pisati kako je nedopustivo da mala raja pije i pravi sranja i ostavlja smece po spomenicima.
ovo sam htio napisati ali se cijelo vrijeme suzdrzavam... Ali ne mogu vise (posto svakako idem kuci)
Ama dajte da ne pljujemo vise vec da nesto uradimo. Nije problem u "papcima" (sta je to papak ovisi iz kojeg se ugla gleda, ne?)
(primjer: prije dvije sedmice je bio koncert filharmonije u narodnom pozoristu. Poluprazna sala.. ne mislim sad da je to mjerilo, ali to je obicno tako na svim dogadjanjima gdje se ne skupljaju "papci"..
- victory
#61 Re: SHOBA: SELIDBA SPOMENIKA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI
moze li se kako, zajedno sa shobinom instalacijom, izmjestiti i onaj jadni 'zemaljski muzej' ? bio bi pravi sevap izmjestiti, na neko briznije i sigurnije mjesto, svu onu sjajnu muzejsku gradju koja, lagano i cutke, trune od nebrige i zaborava.
- sistem
#62 Re: SHOBA: SELIDBA SPOMENIKA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI
victory wrote:moze li se kako, zajedno sa shobinom instalacijom, izmjestiti i onaj jadni 'zemaljski muzej' ? bio bi pravi sevap izmjestiti, na neko briznije i sigurnije mjesto, svu onu sjajnu muzejsku gradju koja, lagano i cutke, trune od nebrige i zaborava.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#63 Re: SHOBA: SELIDBA SPOMENIKA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI
Lako je tebi @Shoba kada si mlad i sekularan, pa blogujesh od tamo iz glavnog grada svijeta, glavnog grada medjunarodne zajednice,...Džaba tvoj spomenik , kada i dalje jedemo ikare,....Ali to je druga tema, recimo ova:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=63118
p.s.
Kada se rat završio kupio sam konzervu Ikara, teglirao sam je (stavio u teglu) punu Floriol ulja. Tegla sa bajonet zatvarečem i gumi dihtungom. Sada vrijedi barem 100KM. Ima ratne datume proizvodnje na sebi. Nije na prodaju.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=63118
p.s.
Kada se rat završio kupio sam konzervu Ikara, teglirao sam je (stavio u teglu) punu Floriol ulja. Tegla sa bajonet zatvarečem i gumi dihtungom. Sada vrijedi barem 100KM. Ima ratne datume proizvodnje na sebi. Nije na prodaju.
-
A-ZO
#64 Re: SHOBA: SELIDBA SPOMENIKA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI
Lako je biti umjetnik, nabijes konzervu na travnjak i eto ga 
-
fixer
#65 Re: SHOBA: SELIDBA SPOMENIKA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI
pipi, haj uslikaj i postavi 
- HAVANA
#66 Re: SHOBA: SELIDBA SPOMENIKA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI
A-ZO wrote:Lako je biti umjetnik, nabijes konzervu na travnjak i eto ga
Pa haj ti jednu nabij
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#67 Re: SHOBA: SELIDBA SPOMENIKA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI
Slazem se. izvanrendan prijedlogbosna123 wrote:Odlican prijedlog.stochar wrote:predlazem da se ovaj spomenik prebaci ispred zgrade UN-a jer su nam odatle slali Ikar i rezolucije.
- saibaba
#68 Re: SHOBA: SELIDBA SPOMENIKA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI
Meni Lično je jači onaj spomenik pored ( veliki kamen na kojem piše ispod ovog kamena se nalazi spomenik zrtvama rata i hladnog rata)
- anais_nin
- Bloodflow
#70 Re: SHOBA: SELIDBA SPOMENIKA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI
Pa dobro da je ikakvo mjesto dobio za ovaj "spomenik" i umjetnički izražaj. Šta je Šoba kapitalno napravio u životu i dao umjetnosti i zadužio svijet da mu spomenici trebaju biti na najreprezentativnijim lokacijama grada??? Nego otkako je "nadrealizam" dobio pravo građanstva u Sarajevu i šire, a to koincidira s početkom 80-ih, nama se stalno nameće samoironija i petparačka sranja prodaju kao vrhunska umjetnost i stav čiji je po svemu sudeći poklonik i autor, no to je do njega samog, uski vidici, šta ćemo... Nego 'ebeš ti ovo, nosi ga kući, ni Berlin kojeg je podupirao SAD tokom zračnog mosta usljed okupacije od Rusa za vrijeme hladnog rata nije pravio spomenike paketima UNNRE i sl. Konzerva bi mogla proći kao dnevni fol u jednoj od epizoda top liste nadrealista i na tome završiti, a nikako kao trajni spomenik...umjetnik još puno graha treba da svari i ne poopštava stanje stvari i ne nabija odgovornost sugrađana njima samima zbog nepostojanja sistema u kojem su svi i niko.
- konrad
#71 Re: SHOBA: SELIDBA SPOMENIKA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI
Prvo onako objektivno, nema to veze sa umjetnoscu, nego obicni sibicarski fazon i to prosjecan.
Drugo, to vjecno zaljenje na medjunardonu zajednicu je vec neka vrsta bolesti, stvara se atmosfera da sve treba da uradi MZ,
a da raja samo sjedi i ispija kafe.
Zbog toga bi taj nazovi spomenik, trebalo pod hitno uklonit i posadit neko drvo, makar da ima vise pravog zelenila
Drugo, to vjecno zaljenje na medjunardonu zajednicu je vec neka vrsta bolesti, stvara se atmosfera da sve treba da uradi MZ,
a da raja samo sjedi i ispija kafe.
Zbog toga bi taj nazovi spomenik, trebalo pod hitno uklonit i posadit neko drvo, makar da ima vise pravog zelenila
- Luke Perry
#72 Re: SHOBA: SELIDBA SPOMENIKA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI
ne znaju nasi ljudi kakve se debate vode u parlamentima na zapadu hoce li poslati nekoliko UNPROFORaca u neku zemlju i koliko ih kosta i cude se onda losim konzervama
ja sam zadovoljan radom MZ u jugoslovenskoj krizi.