Shejh Halid Jasin

Rasprave o vjerskim temama.
Hattab72

#1 Shejh Halid Jasin

Post by Hattab72 »

Shejh Halid Jasin (Khalid Yasin), me zaista fascinira svojim predavanjima i izlaganjima...Primio je islam sa 18 godina...

Ovo su neki od isjecaka sa njegovih predavanja:

http://www.youtube.com/watch?v=T4ogplbQ-tM

http://www.youtube.com/watch?v=XLKqDT1AAvY

Shejh Halid Jasin vs. svestenik iz publike:

http://www.youtube.com/watch?v=rMQ6r0B3vMA

http://www.youtube.com/watch?v=Nsj0N-fcZ2Y

Khalid Yasin remix :)

http://www.youtube.com/watch?v=mPxDhA5Eesc

22 osobe primaju islam na predavanju shejha Khalida:

http://www.youtube.com/watch?v=dE4pFhXQwF8

Evo sta kaze njegova biografija:

Shaykh Khalid Yasin(one known as 'Abu Muhammad' [1], 'Abu Muhammad Khalid Yasin' [2]) and 'Abu Muhammad, Khalid Yasin' [3], born in the 1950's [4] in Brooklyn, New York, is a former Christian [5] whom converted to Islam and is now one of the worlds most respected and leading Islamic lectures throughout the world. He has given thousands of lectures, many of which are available on DVD.

Khalid Yasin now lives and operates his Da'wah organisation in Sheffield, England. Yasin founded, directs and runs the 'Islamic Broadcasting Corporation Ltd (IBC)', 'The Purpose of Life Centre' on Shirecliffe Lane, Sheffield. The organisation was formerly known as the Islamic Teaching Institute (ITI) [6] and the Islamic Information Network Ltd [7] [8], where it is believed in the past ten years, the ITI has reverted more than 5000 persons to Islam [9] and an additional 1700 since the September 11 Attacks. [10] Other organisations he has operated or worked with are http://purposetv.tv and http://purposeoflife.tv

Khalid Yasin constantly tours the world delivering lectures with the goal of educating people about Islam, conducting Da'wah Training Courses, and providing new Muslims with a specially designed 'Islamic Training Program'.[citation needed]

He is frequently honored [11] as a guest speaker [12] & VIP [13] around the world.

Yasin was born in Brooklyn during the 1950's amongst a background of civil rights movement, he was separated from his family at an early age and placed in foster homes where "he experienced 'the full buffet' of Christianity and felt that he needed something more simple and clear to inspire him." [14]

Having lectured throughout the world he has been able to study extensively the Qur'an, Islamic legislature and Arabic in Madina, Saudi Arabia and Cairo, Egypt. Yasin emphasises to never accepting more recognition then he is due and only ever admitsto being a 'student of a student of knowledge' and has had many mentors and teachers who tutored him in Islamic history and the memorization and recitation of the Qur'an.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Samo da te ispravim, nije primio vec se Islamu vratio, i da te zamolim da se potrudis postirati tekstove na nasem jeziku.
Hvala.
Kwaheri

Post by Kwaheri »

mIRCerka wrote:Samo da te ispravim, nije primio vec se Islamu vratio, i da te zamolim da se potrudis postirati tekstove na nasem jeziku.
Hvala.
zasto mirci? jel dosao na red hattab da mu se nakacis na leđa jer nije po tvojoj mjeri? mogla si mu dati link na neku humanitarnu akciju? jel svima koji stavljaju tekstove na engleskom dajes savjete ovog tipa? :-?
Hattab72

Post by Hattab72 »

Slazem se na ispravci, samo mi pojasni sta znaci postirati post na nasem? Mislis li na naslove ili na postove inace? Da li muslis na ovu biografiju na engleskom ili mozda pokoji arabizam koji se udomacio kod nas...

Ako je do engleskog, mislim da sam vise puta naletio na poneki post na engleskom, jer se radi o copy/paste sa wikipedia...Ali ako je problem to, onda nema problema...

Sto se arabizama tice, tu je teze nesto uraditi, jer shejh je shejh, da kazem ucenjak, nije to to...Profesor, opet gubi smisao...

A ionako mnogi kad pisu postove pisu ih sa nekakvim engleskim frazama i upadicama ponekad...

Samo nemoj da nam tema sad ode na jezike pls...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Nece otici na jezike, govorim o tekstovima na engleskom,njemackom, francuskom, holandskom itd....
Raja NECE da cita ako mora ukljucivati prevodilacki dio mozga :D

Znaci, za dobrobit bilo koje teme, trebas se truditi da tekst bude na nasem jeziku.

Eto, sretno forumanje.
Hattab72

Post by Hattab72 »

Aha, ok, nije to problem, ali kad nesto uzimam sa wikipedia i tako to na brzinu, ko ce to prevoditi...Poneki put se moze i oprostiti...

Hocete u Jevropu, a necete inglish, ne ide to nikako :)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

zena wrote:
mIRCerka wrote:Samo da te ispravim, nije primio vec se Islamu vratio, i da te zamolim da se potrudis postirati tekstove na nasem jeziku.
Hvala.
zasto mirci? jel dosao na red hattab da mu se nakacis na leđa jer nije po tvojoj mjeri? mogla si mu dati link na neku humanitarnu akciju? jel svima koji stavljaju tekstove na engleskom dajes savjete ovog tipa? :-?
Svima koji rade konstantni copy paste i najcesce stave na engleskom dajem dobronamjeran savjet da se potrude to naci na nasem. Sta se ja imam njemu kaciti na ledja, ako se ko kome kaci, kaci se komplet IB meni pa niko ni A da kaze... :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Fiore no chattare pusti Hattabu temu...
Hattab72

Post by Hattab72 »

mIRCerka wrote:
zena wrote:
Hvala.
Svima koji rade konstantni copy paste i najcesce stave na engleskom dajem dobronamjeran savjet da se potrude to naci na nasem. Sta se ja imam njemu kaciti na ledja, ako se ko kome kaci,kaci se komplet IB meni pa niko ni A da kaze... :D

Ako aludiras na mene sa ovom IB, moram ti reci da sa IB imam manje veze od tebe :)

Nego povratak temi i šejhu Jasinu:

Nemojmo pitati Barbaru Walters i CNN kako se muslimanka osjeća:

http://www.youtube.com/watch?v=SKXWbMsGpmk
Hattab72

Post by Hattab72 »

Hattab72

Post by Hattab72 »

peanuth

Post by peanuth »

Izvini sto ti se vako obracam, ALI Jesi ti odlijepio stvarno ili se samo pravis?? ne mislis da malo pretjerujes sa tim?
Lijepo je vjerovat, i ja vjerujem ali ne pretjerujem sa tim.Kakva braca talibani? kakve veze ima taliban samnom, sa tobom? jel vas ista majka rodila??ne vjerujem,pa onda ne kontam kako mozemo bit braca.A i ako ih zoves bracom, sto BRATE ne odes u Afghanistan i boris se sa bracom?Ja bi tako uradio da sam odusevljen bracom i njihovom idejom serijata.
A sto se tice copy/paste.. pa ako zelis da tema na nesto lici onda prevedi to.nezna svako engleski tako da je to bezze nacin ljudima nesto predstavljat.
Hattab72

Post by Hattab72 »

Upoznaj se sa osnovama islama, pa onda dodji da pricamo...

Po islamskim principima svaki musliman na ovoj planeti mi je brat po vjeri i za to bratsvo islam kaze da treba biti jako i sveobuhvatno...Tako da mi je brat i bosnjak, musliman iz Amerike, Rusije, Kine, Somalije, Alzira Argentine,....pa i taj taliban, naravno...

Stoga tvoje rijeci samo pokazuju koliko znas o islamu, a zelis da se mjesas i trcis pred rudu...

Moderatore bih pitao, ako moze da ova tema ne ode u pogresnom smjeru, vec da bude rezevisana za shejha Yasina, pa ko ima nesto da kaze o njemu, bujrum...
venera888

Post by venera888 »

da Allah nagradi bracu talibane.amin
mIRCerka

Post by mIRCerka »

venera888 wrote:da Allah nagradi bracu talibane.amin
:?
venera888

Post by venera888 »

mIRCerka wrote:
sta?

jeli nesmijem upucivati dovu ?
frkimrki

Post by frkimrki »

Hattab72 wrote:Upoznaj se sa osnovama islama, pa onda dodji da pricamo...

Po islamskim principima svaki musliman na ovoj planeti mi je brat po vjeri i za to bratsvo islam kaze da treba biti jako i sveobuhvatno...Tako da mi je brat i bosnjak, musliman iz Amerike, Rusije, Kine, Somalije, Alzira Argentine,....pa i taj taliban, naravno...
Jel ti brat krscanin iz Sarajeva????
bajazit

Post by bajazit »

sto kaze jedan brat musliman sa drugog foruma ako su talibani muslimani i oni nas trebaju predvoditi ja odmah izlazim iz islama i bio je 100 posto u pravu.nakaradnom ucenju nema mjesta u najljepsoj vjeri na ovoj planeti.
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

venera888 wrote:
mIRCerka wrote:
sta?

smijes. zamoli boga da ti pameti da i da te na pravi put uputi. talibani nisu srednji vijek oni su paralelni svijet. ne dao bog nikome.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

venera888 wrote:
mIRCerka wrote:
sta?

samo mi objasni privatnom porukom za sta da ih nagradi, da ne skrecemo ovu temu tamo gdje ne treba...
black

Post by black »

sta ba vas briga kome ona upucuje dove i jos da nekom pojasnjava zasto to radi ?? nisam pristalica ni talibana ni vehabija al fakat pretjerujete...
peanuth

Post by peanuth »

Stoga tvoje rijeci samo pokazuju koliko znas o islamu, a zelis da se mjesas i trcis pred rudu...

Moderatore bih pitao, ako moze da ova tema ne ode u pogresnom smjeru, vec da bude rezevisana za shejha Yasina, pa ko ima nesto da kaze o njemu, bujrum...
Sta su po tebi osnove islama? supljiranje po forumima o Islamu? Mene su ucili o Islamskim i Imanskim Sartima..i da su to osnove Islama.Mozda ne ovog fundamentalistickog??iskreno ti mi licis na takvog nekog..ja i ja sam sa svojih 7 god. poceo da praktikujem Islam..tako da nema smisla da me ti cemu ucis.zato Odhebi u skokovima zajedno sa bracom..

ja i sine moj.Ti furaj sa svojom Bracom ISLAM TALIBANA I VEHABIJA.. to je za onu novokompovanu bracu muslimane..Ja i dignite jos koju zgradu u zrak braco..

Ja i nisi mi odgovorio sto ne pomazes "braci"?? Ma ja lakse je supljirat sa Racunara.

Ja i Allaha ti dragog, nemoj me zvat bratom. ja znam ko me je rodio i ko su mi braca..a ti svoju trazi..
Hattab72

Post by Hattab72 »

peanuth wrote:

Sta su po tebi osnove islama? supljiranje po forumima o Islamu? Mene su ucili o Islamskim i Imanskim Sartima..i da su to osnove Islama.Mozda ne ovog fundamentalistickog??iskreno ti mi licis na takvog nekog..ja i ja sam sa svojih 7 god. poceo da praktikujem Islam..tako da nema smisla da me ti cemu ucis.zato Odhebi u skokovima zajedno sa bracom..

ja i sine moj.Ti furaj sa svojom Bracom ISLAM TALIBANA I VEHABIJA.. to je za onu novokompovanu bracu muslimane..Ja i dignite jos koju zgradu u zrak braco..

Ja i nisi mi odgovorio sto ne pomazes "braci"?? Ma ja lakse je supljirat sa Racunara.

Ja i Allaha ti dragog, nemoj me zvat bratom. ja znam ko me je rodio i ko su mi braca..a ti svoju trazi..

Osnova islama jesu imanski i islamski sarti, ali ne zavrsavase na tome, vec pocinje sa time...

Drugo, na sta ti ja licim, uopste me ne zanima, medjutim ti meni ne licis na nekoga ko je izucavao islam od 7. godine i ko se naucenog pridrzava, bas zbog tvog rijecnika i ponasanja...

Trece, ovdje niko ne prica o rusenju zgrada, vec ti to hinjski spocitavas...Naslov o braci talibanima sam samo preveo sa engleskog, kako glasi originalan naslov na youtube, mada su oni za mene naravno braca...

Cetvrto, ko je novokomponovani se vidi po broju novotarija koje se praktikuju, te ko slijedi islam dosljedno, a ko godisnje, mjesecno ili sedmicno...Neki cak nikako, a puna im usta nekakvih nepostojecih "vehabija"...

Pricas jezikom mrznje, a to je jako ruzno...Srce ti je zatrovano...Postis li, da te priupitam, kad si toliko rjecit i volis opsovati...

Takvima ne polazem nikakve racune, jer se predstavljas za nesto sto nisi, a to je da si neko ko zivi i praktikuje islam, vec si vjerovatno musliman po imenu i po bajramu i na tome se tvoja vizija islama zavrsava i to je na zalost tvoj plafon...

Bratom te necu zvati, a i nemam neku zelju za tim poslije ovoga sto sam procitao...Samo braca ne moraju biti po rodjenju, jer da poznajes islam, znao bi da je imanska veza cvrsca od krvne...
Hattab72

Post by Hattab72 »

bajazit wrote:sto kaze jedan brat musliman sa drugog foruma ako su talibani muslimani i oni nas trebaju predvoditi ja odmah izlazim iz islama i bio je 100 posto u pravu.nakaradnom ucenju nema mjesta u najljepsoj vjeri na ovoj planeti.
O tome sta je nakaradno, a sta ne u tumacenju islama, nisi mjerodavan da pricas...
volvoxII

Post by volvoxII »

Hattabe,

ti si meni fin i pametan
Post Reply