Sharani
Moderator: _BataZiv_0809
- BlackSteel
#1 Sharani
Pratim ove likove dugo, skroz prvo pa onda kad dodjose stuke totalno sam pometen textovima. Lijece, razboljevaju, kidaju, u sevdah bacaju neusiljenom lirikom, vise nekako smisao ganjaju nego na silu rimovanje bezveze. Nije sad ni da im duvam dim u dupe, imaju normala i oni bezze koju stvar katkad, omakne se i njima, al realno pricajuci, jel moze ko prstom pokazat kakvog boljeg textopisca Bosanskog od starijeg Sharana, mada i mladji nije za citiba. I on zna sjebat nacisto. Zadnje na sta sam otkino, vila u pm. Taman kad su svi kontali skroz postao mlak, poskocice bljutave i manjak distorzije, Sharan strikes back sa pjesmom za sva vremena. E sad mene zanima, sve na stranu, zasto sarajlije toliko ne podnose ove likove. To mi je haos fascinantno. Kao i sa Balasem i novosadjanima, 90 posto ljudi ga pljuje, bije zenu, kurva se, pije bla bla. Isto sam slusao od x sarajlija za Sharane, narkomani, klosari vaki naki, zar je to toliko bitnije i da je istina od jbenog texta koji ti obiljezi jbenu mladost. Ne kontam taj mentalitet kod nas nikako. Sve u svemu, bilo bi lijepo da se jednom desi, da se oda priznanje velikanima za zivota, dok su zivi. Sutra da neko nedobog od njih skikne, bilo bi ko i x puta do sad, djeca naseg grada bla bla, a do juce ih 80 posto populusa pljuvalo. Prema tome, i ovaj forum zasluzuje odu kingovima moje generacije, barem temu jednu gdje se mogu prepricavat anegdote vezane za njih, lijepit legendarne pjesme, prepricavat dozivljaje dozivljene uz njihove stvari i na njihovim svirkama. Zivjeli nam sharani dugo, i da otkinem ko mulac na jos koju pjesmu kao na vilu!!!
-
dezurni_ucenik
#2 Re: Sharani
Imaju oni svoju bazu fanova,pa mogu reci komotno da ih zaboli neka stvar.Te price o narkomanima,jbga mahala mora od neceg da zivi.Tako vazda bilo.
-
cassius
#3 Re: Sharani
Gotivim mladjeg vise nego starijeg, iako mi se cini da se obojica ubise od dopa. 
- BlackSteel
#4 Re: Sharani
Ma vala kralju da znam da cu napisat na dopu nesta slicno enacu, afganistanu il vili, sami od stuka pa grad bez boje, il bilo koja balada od stuka. Pa jarane veceg narkomana od mene ne bi bilo dedemi!!!
Poslo sa njakog hepeka, vazdan nesta bibiche.
Poslo sa njakog hepeka, vazdan nesta bibiche.
- BlackSteel
#5 Re: Sharani
Odavno boljeg intervjua ne pogledah, svaka mu zlatna dedemi!!