SFRJ prvak EP ili SP?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Drug_Tito
#1 SFRJ prvak EP ili SP?
Znam dosta ljudi govorilo, da je Juga igrala 92 uzeli bi Evropsku titulu. Sta vi mislite, sa timom iz ITA 90 bi li se ista moglo postici u Svedskoj 92 i Americi 94?

-
No_Comment
U Shvedskoj bi daleko dogurali...mislim na Evropsko prvenstvo...jer Danska koja je bila upala umjesto Jugoslavije na to prvenstvo postala je Evropski prvak...a Jugoslavija je tukla tu Dansku u kvalifikacijama za to Evropsko prvenstvo dva puta i kod kuce i na strani...
-
Stari
Hm ...tesko, ova ekipa gore na slici jest bila dobra u kvalifikacijama...al na turnirima ...hm ...sta ja znam. Mozda sa Sabanadzovicem, Bazdarevicem, Skorom, Pasicem, i jos dije-tri takticke modifikacije....mozda tada. Inace nikako. Primili bi ovi na gornjoj slici od njemaca opet 4 komada ...
taman i da su ih pustili da igraju ovdje u svedskoj 1992....a uzgred budi receno, suspendovani su sa potpunim pravom.
- NeKi_LiK
U najgorem slučaju bili bi osmi.
...
Holandija je bili glavni favoriti, ali se Larsen u polufinalu nije sa tim slagao
...
Te '92 sam kao maloljetni osnovac izvršio uspješnu diverzantsku akciju spajanja na "strujni prioritet" lokalnog štaba Teritorijalne Odbrane BiH koji je bio smješten u mom haustoru.
Skontali su me i isključili dan prije finala
Holandija je bili glavni favoriti, ali se Larsen u polufinalu nije sa tim slagao
Te '92 sam kao maloljetni osnovac izvršio uspješnu diverzantsku akciju spajanja na "strujni prioritet" lokalnog štaba Teritorijalne Odbrane BiH koji je bio smješten u mom haustoru.
-
sudnjidan
Netacno: u Kopenhagenu 2:0 za SFRJ (Bazdarevic, Jarni), u Beogradu 2:1 za Dansku. SFRJ je bila prva u grupi jer je Danska na pocetku kvalifikacija kiksala i igrala nerijeseno, da li sa Sjevernom Irskom ili Austrijom, ne sjecam se vise dobro. Uglavnom, kako su kvalifikacije odmicale, SFRJ je igrala sve slabije jer su se problemi u bivsoj drzavi odrazavali i na stanje u reprezentaciji pa kraj kvalifikacija nisu docekali igraci iz Hrvatske i Slovenije. A ta ekipa je bila ionako "legija staraca", skoro bez igraca ispod 30 godina, koja je svoj maksimum napravila u Italiji. Zato ne bi u Svedskoj napravila nista.No_Comment wrote:U Shvedskoj bi daleko dogurali...mislim na Evropsko prvenstvo...jer Danska koja je bila upala umjesto Jugoslavije na to prvenstvo postala je Evropski prvak...a Jugoslavija je tukla tu Dansku u kvalifikacijama za to Evropsko prvenstvo dva puta i kod kuce i na strani...
- DOBOJLIJA
Da smo igrali u Swe 92, garant bi prosli cjeli turnir neporazeni.
Imali smo najjaci tim, a da rata nije bilo sada bi dominirali u fudbalu, kosarci, rukometu, odbojci..................
Ali jebi ga nekim se sabanima nije to svidjelo i sada samo mozemo da sanjamo o tome

Imali smo najjaci tim, a da rata nije bilo sada bi dominirali u fudbalu, kosarci, rukometu, odbojci..................
Ali jebi ga nekim se sabanima nije to svidjelo i sada samo mozemo da sanjamo o tome
-
winetou
Jako loša postava protiv Njemačke(u Tempu poster Jozića), a ni u drugim utakmicama se Osim nije proslavio. Piksi je zablistao protiv Španije i to je bilo to.
I trčkaranje Jarnija kraj aut linije oko 45 minuta
u najdosadnijoj utakmici prvenstva 
I trčkaranje Jarnija kraj aut linije oko 45 minuta
-
Stari
Stojkovic je igrao fino protiv Spanije i to je bilo to ...na ostalim utakmicama se najblaze receno nije mogao pomiriti s lotpom.
- manijak1
AhaSkoro wrote:Vidim li ja to 4-'vericu' iz Sarajeva na ovoj slicii samo jednog strumpfha iz 'VELIKOG' zelje?!
Vidim, vidim naravno da vidim
-
Skoro
Ko je selektor
Ja govorim o igracima, tako je to uvijek bilo i daq ne nabrajam jos masu IMENA koji su ponikli u FCS. Nije džaba Pape među 50 najboljih igrača Evrope svih vremena!
Sa druge strane i vi konja za trku imate - mislim da je paprica, najbolji čoban koji je igrao u evropi svih vremena

Sa druge strane i vi konja za trku imate - mislim da je paprica, najbolji čoban koji je igrao u evropi svih vremena
- manijak1
Stvarno ne znaš ko je tada bio selektorKo je selektor
Nek' ti kaže kolega HZSA
-
Stari
Eh ... skoro pa igrali su u toj reprezentaciji R. Sabanadzovic M. Bazdarevic (tada trenutno je bio na odsluzenju crvenog kartona kojeg je dobio pljujuci Nemoglua u kvalifikacijama ...ako se dobro sjecam.) ...povremeno je tu bio i H. Skoro...a cini mi se jednom i V. Capljic....no ne u SP Italija '90.
-
List
NeKi_LiK wrote:Te '92 sam kao maloljetni osnovac izvršio uspješnu diverzantsku akciju spajanja na "strujni prioritet" lokalnog štaba Teritorijalne Odbrane BiH koji je bio smješten u mom haustoru.![]()
Ja sam 8 mjeseci bio ilegalno prikljucen na "prioritet". Tj. na agregat jednog poslovnog objekta.
Na kraju su nas skontali.
A za sve je kriv drugi komsija koji se jednom napio i ostavio TV na prozoru okrenut prema vani(bilo nas je vise prikljucenih). A mjesecima niko ziv nije imo struje. Ljudi se skupili ispred haustora i gledali kao u cudo.
Odmah iza toga gazda prioriteta je shvatio sta se desava.
--------------------------------------------------------------------------------------
Ma kakva Juga sta vam je. To sto smo mi izbacili Dansku nema nikakve veze. Juga se iza toga raspala i njen nastup bio bi protuzakonit. Uostalom, i da su nastupili.....braca Bosnjaci, Hrvati i Slovenci ne bi igrali za tu repku.
Kako god okrenes nista od titule.
Juga je po svim zakonima prestala postojati marta 1991. godine. Nakon marta postojala je samo formalno.
Danska je tada bila najbolja repka u Evropi a mozda i u svijetu.