SFRJ prvak EP ili SP?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Drug_Tito

#1 SFRJ prvak EP ili SP?

Post by Drug_Tito »

Znam dosta ljudi govorilo, da je Juga igrala 92 uzeli bi Evropsku titulu. Sta vi mislite, sa timom iz ITA 90 bi li se ista moglo postici u Svedskoj 92 i Americi 94?

Image
No_Comment

Post by No_Comment »

U Shvedskoj bi daleko dogurali...mislim na Evropsko prvenstvo...jer Danska koja je bila upala umjesto Jugoslavije na to prvenstvo postala je Evropski prvak...a Jugoslavija je tukla tu Dansku u kvalifikacijama za to Evropsko prvenstvo dva puta i kod kuce i na strani...
Stari

Post by Stari »

Hm ...tesko, ova ekipa gore na slici jest bila dobra u kvalifikacijama...al na turnirima ...hm ...sta ja znam. Mozda sa Sabanadzovicem, Bazdarevicem, Skorom, Pasicem, i jos dije-tri takticke modifikacije....mozda tada. Inace nikako. Primili bi ovi na gornjoj slici od njemaca opet 4 komada ... :D taman i da su ih pustili da igraju ovdje u svedskoj 1992....a uzgred budi receno, suspendovani su sa potpunim pravom.
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

U najgorem slučaju bili bi osmi. :D...

Holandija je bili glavni favoriti, ali se Larsen u polufinalu nije sa tim slagao :D...

Te '92 sam kao maloljetni osnovac izvršio uspješnu diverzantsku akciju spajanja na "strujni prioritet" lokalnog štaba Teritorijalne Odbrane BiH koji je bio smješten u mom haustoru. :D

Skontali su me i isključili dan prije finala :(
sudnjidan

Post by sudnjidan »

No_Comment wrote:U Shvedskoj bi daleko dogurali...mislim na Evropsko prvenstvo...jer Danska koja je bila upala umjesto Jugoslavije na to prvenstvo postala je Evropski prvak...a Jugoslavija je tukla tu Dansku u kvalifikacijama za to Evropsko prvenstvo dva puta i kod kuce i na strani...
Netacno: u Kopenhagenu 2:0 za SFRJ (Bazdarevic, Jarni), u Beogradu 2:1 za Dansku. SFRJ je bila prva u grupi jer je Danska na pocetku kvalifikacija kiksala i igrala nerijeseno, da li sa Sjevernom Irskom ili Austrijom, ne sjecam se vise dobro. Uglavnom, kako su kvalifikacije odmicale, SFRJ je igrala sve slabije jer su se problemi u bivsoj drzavi odrazavali i na stanje u reprezentaciji pa kraj kvalifikacija nisu docekali igraci iz Hrvatske i Slovenije. A ta ekipa je bila ionako "legija staraca", skoro bez igraca ispod 30 godina, koja je svoj maksimum napravila u Italiji. Zato ne bi u Svedskoj napravila nista.
Skoro

Post by Skoro »

Vidim li ja to 4-'vericu' iz Sarajeva na ovoj slici :D i samo jednog strumpfha iz 'VELIKOG' zelje?!
Vidim, vidim naravno da vidim
DOBOJLIJA

Post by DOBOJLIJA »

Da smo igrali u Swe 92, garant bi prosli cjeli turnir neporazeni.
Imali smo najjaci tim, a da rata nije bilo sada bi dominirali u fudbalu, kosarci, rukometu, odbojci..................
Ali jebi ga nekim se sabanima nije to svidjelo i sada samo mozemo da sanjamo o tome :zzzz: :zzzz:
winetou

Post by winetou »

Jako loša postava protiv Njemačke(u Tempu poster Jozića), a ni u drugim utakmicama se Osim nije proslavio. Piksi je zablistao protiv Španije i to je bilo to.
I trčkaranje Jarnija kraj aut linije oko 45 minuta :-) u najdosadnijoj utakmici prvenstva :(
Stari

Post by Stari »

:D Eih veliki poglavico ...zar zaboravljas zgoditak D. Jozica protiv Kolumbije... :D to je bilo da se prica, da se pamti....Mislim da je Jozic bio ubjedljivo (R. Sabanadzovic, koji je greskom selektora Osima dobio crveni u utakmici protiv Argentine....je jedini po ucinku usporediv sa Jozicem) najkorisniji igrac na terenu.

Stojkovic je igrao fino protiv Spanije i to je bilo to ...na ostalim utakmicama se najblaze receno nije mogao pomiriti s lotpom.
manijak1

Post by manijak1 »

Skoro wrote:Vidim li ja to 4-'vericu' iz Sarajeva na ovoj slici :D i samo jednog strumpfha iz 'VELIKOG' zelje?!
Vidim, vidim naravno da vidim
Aha :D samo gdje je selektor ? :D :D
Skoro

Post by Skoro »

Ko je selektor :? Ja govorim o igracima, tako je to uvijek bilo i daq ne nabrajam jos masu IMENA koji su ponikli u FCS. Nije džaba Pape među 50 najboljih igrača Evrope svih vremena!
Sa druge strane i vi konja za trku imate - mislim da je paprica, najbolji čoban koji je igrao u evropi svih vremena :lol: :lol:
manijak1

Post by manijak1 »

Ko je selektor
Stvarno ne znaš ko je tada bio selektor :? :( :D ?
Nek' ti kaže kolega HZSA :D :D
Stari

Post by Stari »

Eh ... skoro pa igrali su u toj reprezentaciji R. Sabanadzovic M. Bazdarevic (tada trenutno je bio na odsluzenju crvenog kartona kojeg je dobio pljujuci Nemoglua u kvalifikacijama ...ako se dobro sjecam.) ...povremeno je tu bio i H. Skoro...a cini mi se jednom i V. Capljic....no ne u SP Italija '90.
List

Post by List »

NeKi_LiK wrote:Te '92 sam kao maloljetni osnovac izvršio uspješnu diverzantsku akciju spajanja na "strujni prioritet" lokalnog štaba Teritorijalne Odbrane BiH koji je bio smješten u mom haustoru. :D

Skontali su me i isključili dan prije finala :(
:D :P :D

Ja sam 8 mjeseci bio ilegalno prikljucen na "prioritet". Tj. na agregat jednog poslovnog objekta.

Na kraju su nas skontali. :roll: :-) A zica nema kuda nije isla. Isla je i kroz ventilaciju u haustoru kako niko ne bi skontao. Al skontase pederi (komsije) i pocese pricat. :-D
A za sve je kriv drugi komsija koji se jednom napio i ostavio TV na prozoru okrenut prema vani(bilo nas je vise prikljucenih). A mjesecima niko ziv nije imo struje. Ljudi se skupili ispred haustora i gledali kao u cudo. :D :D :D
Odmah iza toga gazda prioriteta je shvatio sta se desava. :(

--------------------------------------------------------------------------------------

Ma kakva Juga sta vam je. To sto smo mi izbacili Dansku nema nikakve veze. Juga se iza toga raspala i njen nastup bio bi protuzakonit. Uostalom, i da su nastupili.....braca Bosnjaci, Hrvati i Slovenci ne bi igrali za tu repku.
Kako god okrenes nista od titule. :( :D

Juga je po svim zakonima prestala postojati marta 1991. godine. Nakon marta postojala je samo formalno. :oops:
Danska je tada bila najbolja repka u Evropi a mozda i u svijetu. :P A Jugovicima je ostalo samo da sanjaju ono sto se nikad nece ostvariti. :oops:
Post Reply