SFF & bageri
-
King Kikapu
#1 SFF & bageri
divno je sto se oci medija fokusiraju na zbivanja oko 11. Sarajevo Film Festivala i prate ih nepodjeljenom paznjom jos od prije zvanicnog otvaranja. divno je i vidjeti gomile turista koji se od nas domorodaca razlikuju ne samo jezikom koji govore, vec i interesovanjem koje pokazuju za stvari na koje mi uopce ne obracamo paznju. divno je vidjeti i (doduse povremeno) srdacnost koja kao da je u nase ljude usla direktno iz opisa Sarajeva iz turistickih vodica. medjutim, tuzno je, da ne kazem grozno, istovremeno gledati raskopano pola Ulice Maršala Tita i zabezeknute nelokalne face koje u jeku jednog od najprestiznijih kulturnih dogadjaja zvjeraju u kanale duz jedne od najprometnijih gradskih ulica. sta reci, perfektan tajming!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
kao sto vec napisah na istoj temi (a komentar je cudom nestao, ili je ovo slucaj duple teme) ne laprdajte vise...
smeta vam sto se ulice ne popravljaju, smeta vam sto se plocnici raspadaju, a kad ljudi krenu u popravak, i to vam smeta...
uvijek treba cekati da se presveti sff, sar.zima i ostali festivali zavrse pada se moze krenuti u fizicku obnovu necega....
a zaboravljate da u Sarajevu gradjevinska sezona traje 3-5 mjeseci....
sram ih bilo....
smeta vam sto se ulice ne popravljaju, smeta vam sto se plocnici raspadaju, a kad ljudi krenu u popravak, i to vam smeta...
uvijek treba cekati da se presveti sff, sar.zima i ostali festivali zavrse pada se moze krenuti u fizicku obnovu necega....
a zaboravljate da u Sarajevu gradjevinska sezona traje 3-5 mjeseci....
sram ih bilo....
-
Celicna_saka
A sto doticna gospoda organizuju manifestaciju skoro pa u jesen gledajuci lokalne vremenske prilike to nije los tajming (zadnjih par godina vazda kisa u ovo vrijeme). Ne znam, SFF ce biti 9 dana, a plocnik ce sluziti gradjanima mnogo vise vremena. Nece opstina Centar ganjati Purivatru i pitati ga kakav mu je raspored valjda bi trebalo obrnuto biti.
P.S.
Jebo ove nelokalne face
P.S.
Jebo ove nelokalne face
-
mIRCerka
upravo tako...gdje su bilo "kad je bilo najteze"?Celicna_saka wrote:A sto doticna gospoda organizuju manifestaciju skoro pa u jesen gledajuci lokalne vremenske prilike to nije los tajming (zadnjih par godina vazda kisa u ovo vrijeme). Ne znam, SFF ce biti 9 dana, a plocnik ce sluziti gradjanima mnogo vise vremena. Nece opstina Centar ganjati Purivatru i pitati ga kakav mu je raspored valjda bi trebalo obrnuto biti.
P.S.
Jebo ove svjetske face
obecavam, necu se vise javljat na ovu temu, ali prestanite vise da kudite radnicku klasu....
garant vam smetaju i smetljari koji ciste grad po noci.....
-
edu
mircy i celicni su sve rekli...
stvarno sramotno..dok traju festivali praviti ulice..koliko traje sarajevska zima..bascarsijske noci..sff..trebali su sacekati da prodju ti festivali..koji su kurac sad poceli sa radovima..imaju decembar..pa kad padne metar i po snijega..neka onda ulice prave..a nije ovo zbog nas..ne smetaju ti radovi king kikapuju..nego se on brine za "nelokalne face"..strepi covjek kako ce neki "nelokalac" proci ferhadijom..jer..nije sala..prave se ulice..u njegovoj zemlji se to nikad nije radilo..kod njih je sve bogom dato...
bas se pitam da li strancima smetaju poljoprivrednici koji vec 2 mjeseca zive u satorima ispred skupstine..treba i njih pretuci i kuci poslati jer nije sala ako ih vide stranci..oni su dosli da gledaju filmove..da palamude po gradu..a mi ih ovako docekujemo..sram nas bilo...
stvarno sramotno..dok traju festivali praviti ulice..koliko traje sarajevska zima..bascarsijske noci..sff..trebali su sacekati da prodju ti festivali..koji su kurac sad poceli sa radovima..imaju decembar..pa kad padne metar i po snijega..neka onda ulice prave..a nije ovo zbog nas..ne smetaju ti radovi king kikapuju..nego se on brine za "nelokalne face"..strepi covjek kako ce neki "nelokalac" proci ferhadijom..jer..nije sala..prave se ulice..u njegovoj zemlji se to nikad nije radilo..kod njih je sve bogom dato...
bas se pitam da li strancima smetaju poljoprivrednici koji vec 2 mjeseca zive u satorima ispred skupstine..treba i njih pretuci i kuci poslati jer nije sala ako ih vide stranci..oni su dosli da gledaju filmove..da palamude po gradu..a mi ih ovako docekujemo..sram nas bilo...
-
mIRCerka
ja rekoh necu se javiti, ali moram..edu wrote:mircy i celicni su sve rekli...
edu
svaka cast...- Bumbar
potpisujem Mircyin postmIRCerka wrote:ja rekoh necu se javiti, ali moram..edu wrote:mircy i celicni su sve rekli...
edusvaka cast...
-
King Kikapu
serete kvake, da niste instant lokalpatriote sa pogledom ne dalje od ilidze znali biste da je u bilo kojem normalnom, pa i manje normalnom gradu turisticka sezona svetinja. u sarajevu doduse gradjevinska sezona traje oko 5 mjeseci, ali turisticka traje svega mjesec i po do dva te stoga mislim da se uz malo planiranja moglo izbjeci kopanje u CENTRU GRADA u vrijeme kada je grad jako posjecen od ljudi koji u njemu actualy ostavljaju pare. moglo se ovih mjesec dana raditi drugdje bez kopanja najprometnije gradske ulice ili nasi gradski oci misle da su nasi bageri i rovokopaci sami po sebi nevidjena atrakcija.
a to zasto je SFF uvijek krajem avgusta? pa vjerovatno zato sto je uklopljen u svjetski kalendar filmskih zbivanja tako da se ne poklapa sa nekim drugim festivalom kako bi se uspjesnije obavljala kulturna i filmska razmjena.
a to zasto je SFF uvijek krajem avgusta? pa vjerovatno zato sto je uklopljen u svjetski kalendar filmskih zbivanja tako da se ne poklapa sa nekim drugim festivalom kako bi se uspjesnije obavljala kulturna i filmska razmjena.
Last edited by King Kikapu on 24/08/2005 15:45, edited 1 time in total.
-
goshpar
koliko se prica o tome kako je sff najbolji, ne bi li onda trebalo ocekivati od ostalih festivala da se "uklapaju u svjetski kalendar filmskih zbivanja", a mi da svoj stavimo kad hocemo, mislim kad smo vec najboljiKing Kikapu wrote:serete kvake, da niste instant lokalpatriote sa pogledom ne dalje od ilidze znali biste da je u bilo kojem normalnom, pa i manje normalnom gradu turisticka sezona svetinja. u sarajevu doduse gradjevinska sezona traje oko 5 mjeseci, ali turisticka traje svega mjesec i po do dva te stoga mislim da se uz malo planiranja moglo izbjeci kopanje u CENTRU GRADA u vrijeme kada je grad jako posjecen od ljudi koji u njemu actualy ostavljaju pare. moglo se ovih mjesec dana raditi drugdje bez kopanja najprometnije gradske ulice ili nasi gradski oci misle da su nasi bageri i rovokopaci sami po sebi nevidjena atrakcija.
-
mIRCerka
ja serem goFna da prostis, a kvake jok. Ja sam zahvalna sto je konacno ovaj grad poceo da se obnavlja jer smo dugo izgledali kao Doboj (sa fasadama iz ludih 80ih).....King Kikapu wrote:serete kvake, da niste instant lokalpatriote sa pogledom ne dalje od ilidze znali biste da je u bilo kojem normalnom, pa i manje normalnom gradu turisticka sezona svetinja. u sarajevu doduse gradjevinska sezona traje oko 5 mjeseci, ali turisticka traje svega mjesec i po do dva te stoga mislim da se uz malo planiranja moglo izbjeci kopanje u CENTRU GRADA u vrijeme kada je grad jako posjecen od ljudi koji u njemu actualy ostavljaju pare. moglo se ovih mjesec dana raditi drugdje bez kopanja najprometnije gradske ulice ili nasi gradski oci misle da su nasi bageri i rovokopaci sami po sebi nevidjena atrakcija.
Klimatski uvjeti sirom svijeta su se izmijenili i strasno mi je zao sto sam instant patriota i sto sam zahvalna da konacno neke pare idu u obnovu grada, jer bolje da sad srede sve prije nego zima opet uzme svoj danak sa crijepovima koji padaju na glave, ili rupetinama u trotuaru....
ali, zasto da se dalje raspravljamo kad treba da mislimo ko rimljani
"Hljeba i igara"....
e ostace vam samo igre, jer ni hljeba vise biti nece....
bye
-
King Kikapu
najbolji?
mislim da svaki cigo svoga konja hvali, ali ako hoces nesto da uradis neces naisaniti filmski festival u isto vrijeme sa Kanskim, Venecijanskim, Berlinskim ili Sundance etc. ili naprimjer neki lokalni poput Pulskog ili Veleskog npr. Motovun je planirao film festival tako da se izricito ne poklapa sa sarajevskim.
to ti je isto ko sa biciklistickim trkama, ako hoces da ti dodju najbolji ili barem oni iz vrha neces planirati trku u vrijeme neke prestiznije trke.
mislim da svaki cigo svoga konja hvali, ali ako hoces nesto da uradis neces naisaniti filmski festival u isto vrijeme sa Kanskim, Venecijanskim, Berlinskim ili Sundance etc. ili naprimjer neki lokalni poput Pulskog ili Veleskog npr. Motovun je planirao film festival tako da se izricito ne poklapa sa sarajevskim.
to ti je isto ko sa biciklistickim trkama, ako hoces da ti dodju najbolji ili barem oni iz vrha neces planirati trku u vrijeme neke prestiznije trke.
-
edu
e beli ti stranci sto nam dodju zbog sff-a "actualy ostavljaju pare"..jadni bi mi bili kad bi na njihov dinar cekali..hajruje nekoliko cevabdzinica..nekoliko kafica..nekoliko motela i to je to..treba li reci da vlasnici navedenih objekata, vjerovatno, ne placaju porez..i ako ga placaju..minimum minimuma..najteze mi pada..kako ce onaj "nelokalac" kada pojede 15 cevapa i napuca se luČine..svrati na 4 TOCENE u pub i uredno za njih plati 7,20 KM..valja njemu lomatati se po onim rupama..sta mislis King Kikapu da ih ti krkaČe razvozis u motele..oni bi ti "actualy" ostavili pare...
-
mIRCerka
to je skoro 4.000.000 KM, odnosno 444.444 KM dnevno....The_Fluid wrote:off the record: oko 2 miliona eura se zahvaljujuci SFF-u ulije u grad u tih 9 dana![]()
(bez cevabdzinica, buregdzinica, itd)
kako zivota ti?
i gdje se slije?
u ciji dzep?
kao sto vec rekoh, zavrsih sa ovom temom....
a dabogda se sve gradjevinske mashine povukle i uzivajte u setnjama sa vasim unicima za 30 godina i pricajte im SINKO OVAKO JE BILO IDENTICNO PRIJE 30 GODINA....
-
Celicna_saka
Pa red je prije nego realizujes projekat ovakog tipa, konsultovati se sa opstinom na cijem se teritoriju pretezno nalaze lokacije na kojima se odrzava SFF i pitati hoce li se desavati ista sto bi ometalo ili kvarilo utisak o festivalu.
Naravno, najlakse je uzeti pare od poreskih obveznika i onda "srati kvake" zasto se pobogu od tih istih para obavljaju radovi koji ce tim poreskim obveznicima biti od koristi. Ali to smeta onima 200-300 lokalnih faca koje cugaju i dernece guzovace tih 9 dana jer se kao ofiraju pred haverima iz vana kao prekopan nam grad i te "kvake".
Naravno, najlakse je uzeti pare od poreskih obveznika i onda "srati kvake" zasto se pobogu od tih istih para obavljaju radovi koji ce tim poreskim obveznicima biti od koristi. Ali to smeta onima 200-300 lokalnih faca koje cugaju i dernece guzovace tih 9 dana jer se kao ofiraju pred haverima iz vana kao prekopan nam grad i te "kvake".
-
mIRCerka
edu wrote:halo 2 miliona eura..kako?..gdje?..sta?..kome?..ili si sjedio u blizini purivatre..pa samo nacuo cifru..![]()
![]()
kako samo one izdavache nije sram odrzavati sajam knjige na trgu ispred ekonomije??? za vrijeme SFF
- Mahalac
Ama svi ste u pravu ali ja mislim da bi po obicaju sve bilo puno lakse da se bar oko onih rovova u titovoj nadje bar jedan dezurni drot pa nako fino pokusa nesto usmjeriti, zaustaviti, propustiti..al ono nigdje cojeka samo naki plotovi pa preskaci majstore.
Kao i uvijek i svugdje u ovoj drzavi, sustina svih problema kojih imamo.
Ko je kriv, niko nije kriv.
Odgovornost...nepoznat termin
Kao i uvijek i svugdje u ovoj drzavi, sustina svih problema kojih imamo.
Ko je kriv, niko nije kriv.
Odgovornost...nepoznat termin