SFF 2016
Moderator: _BataZiv_0809
-
al-em
#126 Re: SFF 2016
Sto su ga smorili ovo dvoje idiota na crvenom tepihu sa glupim pitanjima.
Ocekujem neko veliko ime i na zatvaranju festivala, obicno su velike face zatvarale program.
Ocekujem neko veliko ime i na zatvaranju festivala, obicno su velike face zatvarale program.
- johnnykola
#127 Re: SFF 2016
Pojeo je u Cape Fear.pici wrote:vrhunska glumcina, kad se sagleda njegova karijera i uloge to je sve sami vrh glume... mene dje je impresiro to je nenadmasni triler Rt Straha gje glumi osvetnickog zatvorenika psihopatu koji terorise porodicu advokata kojeg glumi isto jedna glumacka velicina Nick Nolte zatim sex simbol KingKongovka Jessica Lange i ekscentricna sasava Juliette Lewis... Robertova po meni najaca uloga...![]()
- mayab
#128 Re: SFF 2016
+1johnnykola wrote:Pojeo je u Cape Fear.pici wrote:vrhunska glumcina, kad se sagleda njegova karijera i uloge to je sve sami vrh glume... mene dje je impresiro to je nenadmasni triler Rt Straha gje glumi osvetnickog zatvorenika psihopatu koji terorise porodicu advokata kojeg glumi isto jedna glumacka velicina Nick Nolte zatim sex simbol KingKongovka Jessica Lange i ekscentricna sasava Juliette Lewis... Robertova po meni najaca uloga...![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#129 Re: SFF 2016
Bolje da smaraju sa De Nirom nego sa crnom hronikom. 
- johnnykola
#130 Re: SFF 2016
Također havljanje:

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#131 Re: SFF 2016

Ma realno zgazio je svaki film dok nije krenuo glumiti sam sebe.
Evo sad ce glumiti Enza Ferrarija u novom filmu, pa se nadam da ce to valjati
- zubi
#132 Re: SFF 2016
Sta gledate danas? Neka preporuka? Meni se danas cini los izbor, ne mogu nikako da se odlucim...
- johnnykola
#133 Re: SFF 2016
Oavj Noćni život slovenački je mogućno lud.zubi wrote:Sta gledate danas? Neka preporuka? Meni se danas cini los izbor, ne mogu nikako da se odlucim...
Meni se ne prikazuje YouTube embeded, pa evo i ovako:
https://www.youtube.com/watch?v=9HNHf1snO5s
- King_Kenny
#134 Re: SFF 2016
Solidan film, samo solidan. Ostao nedorecen, ali ima odlicnih momenata.
- ultima_palabra
#135 Re: SFF 2016
Scream for me Sarajevo, 90% kina plakalo... emotivno do bola. Zbog onakvih filmova i postoji festival.
L'avenir sa Isabelle Huppert solidan, gorko-slatki Francuz.
Gimme Danger linearan nekakav, dosadnjikav. Više očekivao od Jarmuscha.
L'avenir sa Isabelle Huppert solidan, gorko-slatki Francuz.
Gimme Danger linearan nekakav, dosadnjikav. Više očekivao od Jarmuscha.
-
julisiz es grant
#136 Re: SFF 2016
Imao sam dojam da se ti razumiješ u film, i da znaš šta znači kad se kaže "over-the-top", "scenery chewing" ili "ham acting". Meni se gluma njegova u ovom filmu upravo u to uklapa (nominacija za Oskara nije uvijek mjerilo kvaliteta, kao što nažalost znamo iz bezbroj primjera).johnnykola wrote:Pojeo je u Cape Fear.pici wrote:vrhunska glumcina, kad se sagleda njegova karijera i uloge to je sve sami vrh glume... mene dje je impresiro to je nenadmasni triler Rt Straha gje glumi osvetnickog zatvorenika psihopatu koji terorise porodicu advokata kojeg glumi isto jedna glumacka velicina Nick Nolte zatim sex simbol KingKongovka Jessica Lange i ekscentricna sasava Juliette Lewis... Robertova po meni najaca uloga...![]()
Inače sam film je meni inferiorniji dio Scorsesovog opusa...osjeti se spilbergovština, jer je i on imao prste u njemu.
- johnnykola
#137 Re: SFF 2016
Kad sam i gdje pisao da se razumijem u film? Odeš na filmsku akademiju pa studiraš film, učiš kako prouzročiti emocije u gledaoca.julisiz es grant wrote:Imao sam dojam da se ti razumiješ u film, i da znaš šta znači kad se kaže "over-the-top", "scenery chewing" ili "ham acting". Meni se gluma njegova u ovom filmu upravo u to uklapa (nominacija za Oskara nije uvijek mjerilo kvaliteta, kao što nažalost znamo iz bezbroj primjera).johnnykola wrote:Pojeo je u Cape Fear.pici wrote:vrhunska glumcina, kad se sagleda njegova karijera i uloge to je sve sami vrh glume... mene dje je impresiro to je nenadmasni triler Rt Straha gje glumi osvetnickog zatvorenika psihopatu koji terorise porodicu advokata kojeg glumi isto jedna glumacka velicina Nick Nolte zatim sex simbol KingKongovka Jessica Lange i ekscentricna sasava Juliette Lewis... Robertova po meni najaca uloga...![]()
Inače sam film je meni inferiorniji dio Scorsesovog opusa...osjeti se spilbergovština, jer je i on imao prste u njemu.
To je struka. Kad sam gledao Rt straha doživio sam vrlo jasno u glumi De Nira kako bi mogao izgledati jedan psihopat. Fragmente
takvog jednog psihopate vidim svugdje i uvijek u nekolicini persona koje sam poznavao i, sreća moja, među jako malo onih koje poznajem.
Dovoljno mi je to. Meni je De Nirova gluma legla. Da, i meni je bolja u Kumu i to je to. Ludnicu jednog lika još je bolje, po meni, prikazao u Razjarenom biku. Za razliku od karinaških naštancanih (opet, po meni!) filmova o superjunacima Spielberg ostaje urezan u pamćenje kao direktor mog djetinjstva. Iako je i tada bilo hrpu govanaca po svijetu, Steven je svojim "nevinim" filmovima osamdesetih obilježio filmsku industriju i nekako ublažio poimanje svijeta meni kao nevinom nejačadu. Tebi se ne sviđa njegov rad, Zevse moj, sve je to za ljude.
Naravno, trista puta je veći psihopat onaj Švaba u Aušvicu u Šindlera ili kolektivne psihopate u Festenu. Ima uvijek bolje od boljeg, ali De Niro je jeo i to mu niko ne može poreći.
Živio!
-
julisiz es grant
#138 Re: SFF 2016
Ko kaže da mi se ne sviđa Spilberg? Samo mi trunjenje o porodici (potpuno sjebenoj iz korjena) koja ostaje snažna i na okupu pred terorom izvana (bila to ajkula, vanzemaljci, kapetan Kuka ili nacisti) ne ide uz Scorsesea.
Da li misliš da potoje psihopati sa onako teatralnim ponašanjem i kreveljenjem, a da ipak mogu da čuvaju masku funkcionirajućeg ljudkog bića?
Pretjerivanje i preseravanje. Radi usporedbe pogledati Roberta Mitchuma u originalnom Rtu straha.
Max Cady mi je jedina De Nirova uloga za Scorsesa bez koje se može (nisam gledao New York, New York). Ostale su naravno klasika i ono što je i Roberta i Martina napravilo onima koji jesu.
Da li misliš da potoje psihopati sa onako teatralnim ponašanjem i kreveljenjem, a da ipak mogu da čuvaju masku funkcionirajućeg ljudkog bića?
Pretjerivanje i preseravanje. Radi usporedbe pogledati Roberta Mitchuma u originalnom Rtu straha.
Max Cady mi je jedina De Nirova uloga za Scorsesa bez koje se može (nisam gledao New York, New York). Ostale su naravno klasika i ono što je i Roberta i Martina napravilo onima koji jesu.
- johnnykola
#139 Re: SFF 2016
A što ne bi postojali, niđe veze? Ti si upoznao sve psihopate na svijetu, radio si s njima pa znaš? Čovjek se krevelji zato što jasno hoće reći, izašao sam iz zatvora, e sad si najebao. Krevelji li se uvijek i vazda, krevelji li se kćerki? Čovjek ima cilj - utjerati strah u kosti = psihopata.
-
julisiz es grant
#140 Re: SFF 2016
Mislim prevashodno na glumu u završnoj sceni na brodiću.johnnykola wrote:A što ne bi postojali, niđe veze? Ti si upoznao sve psihopate na svijetu, radio si s njima pa znaš? Čovjek se krevelji zato što jasno hoće reći, izašao sam iz zatvora, e sad si najebao. Krevelji li se uvijek i vazda, krevelji li se kćerki? Čovjek ima cilj - utjerati strah u kosti = psihopata.
- johnnykola
#141 Re: SFF 2016
Čovjek lud pa živi, a onda umre na brodiću pomahnitavši skroz naskroz, sve logično do daske.
-
julisiz es grant
#142 Re: SFF 2016
Može se i tako tumačiti.johnnykola wrote:Čovjek lud pa živi, a onda umre na brodiću pomahnitavši skroz naskroz, sve logično do daske.
Meni je najbolji dokaz De Nirovog umijeća samo usporedba dvije njegove "susjedne" uloge za Scorsesea-Jack La Motta i Rupert Pupkin. Teško je povjerovati da isti glumac, u istom periodu karijere odglumi dva potpuno suprotna lika i u oba slučaja to uradi maestralno. Ne znam koliko sam puta odgledao oba filma (kao i većinu Martijevih), ali jednostavno dok ga gledaš, i zaboraviš da je to uopšte De Niro ili bilo kakav drugi glumac, tolika je (bila) njegova moć transformacije. To je dar koji malo koji glumac danas ima.
- johnnykola
#143 Re: SFF 2016
Toliko.
Mladi kad nalegnu ili sjednu na svoje juvenilne godine počnu kakati kako nema ničega nego novih filmova koji su odlični, kao, šta imaš gledati stare, crno-bijele!? Isto je s glumcima, a 'vamo čovjek der'o hladno trideset dugih godina. Desnica uvijek hoće i želi veličati prošlost, a mladost, najčešće liberalna, hoće zaboraviti prošlost, a zanemaruje da je uvijek bilo:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... uLA93xci9P
Kao i svemu valja ganjati srednji putić - ugledati se na Dinka Merlinka.
Da se vratimo na temu - Robi je jedan od najvećih ikada, definitivno.
Mladi kad nalegnu ili sjednu na svoje juvenilne godine počnu kakati kako nema ničega nego novih filmova koji su odlični, kao, šta imaš gledati stare, crno-bijele!? Isto je s glumcima, a 'vamo čovjek der'o hladno trideset dugih godina. Desnica uvijek hoće i želi veličati prošlost, a mladost, najčešće liberalna, hoće zaboraviti prošlost, a zanemaruje da je uvijek bilo:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... uLA93xci9P
Kao i svemu valja ganjati srednji putić - ugledati se na Dinka Merlinka.
- johnnykola
#144 Re: SFF 2016
Julieta - najgori Almodovarov ikad.
- mayab
- johnnykola
#146 Re: SFF 2016
Jesam rek'o.

Last edited by johnnykola on 16/08/2016 16:04, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#147 Re: SFF 2016
Kakav je Erdmann? Imao karte, ali nije mi se sjedilo 3 sata, nakon 8 sati posla i 2 sata Mungiua.
- mousstapha
#148 Re: SFF 2016
Ja sam gledao Erdmanna sinoć i nisam se uopšte informisao da film traje dugo. Baš sam se iznenadio kad sam vidio da je 23:45 na satu, a vrijeme mi je relativno brzo prošlo. Kad je film dobar, trajanje mi nije toliko bitno.
Također, nisam znao da ima toliko smijeha. Ali u filmu je sve tako dobro iskombinovano, tako da je smijeh mehanizam kojim autor ismijava današnji svijet pun preambicioznih menadžera, koje sistem jede i život im jednostavno prolazi pored sveg luksuza i novca kojeg posjeduju.
Za mene je film po mnogo čemu inovativan i drugačiji. Glmuci koji tumače uloge oca i kćerke su odradili odličan posao. Sarkastične replike Tonia Erdmanna su odlične i nekako prirodno leže. Jednostavno rečeno film po mom ukusu.
Također, nisam znao da ima toliko smijeha. Ali u filmu je sve tako dobro iskombinovano, tako da je smijeh mehanizam kojim autor ismijava današnji svijet pun preambicioznih menadžera, koje sistem jede i život im jednostavno prolazi pored sveg luksuza i novca kojeg posjeduju.
Za mene je film po mnogo čemu inovativan i drugačiji. Glmuci koji tumače uloge oca i kćerke su odradili odličan posao. Sarkastične replike Tonia Erdmanna su odlične i nekako prirodno leže. Jednostavno rečeno film po mom ukusu.
- Better Man
#149 Re: RE: Re: SFF 2016
Zašto? Meni je baš legao film.johnnykola wrote:Julieta - najgori Almodovarov ikad.
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
- zubi
#150 Re: RE: Re: SFF 2016
I meni. Odlican, emotivan...Better Man wrote:Zašto? Meni je baš legao film.johnnykola wrote:Julieta - najgori Almodovarov ikad.
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk