SFF 2011

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Mr. Brightside

#76 Re: SFF 2011

Post by Mr. Brightside »

maximilijana wrote:nemam..meni licno smeta sto se SFF pomjera zbog Ramazana..a to je ono ocito i svi sute o tome..
ne pomjera se zato da stranci ne bi culi ezan, ili da im ne bi zamirisali somuni :roll:
nego da imamo mir i harmoniju tokom svetog mjeseca, kontas?

a ako nekome smeta sff kao festival, nek se zapita zasluzuje li on sve privilegije zivljenja u glavnom gradu?
madner

#77 Re: SFF 2011

Post by madner »

E ako tebi smeta onda cemo da prestanemo da ga pomjeramo. :D
Dr.Cuddy

#78 Re: SFF 2011

Post by Dr.Cuddy »

Meščini ove godine neJma holivudskih zvijezda :-)
Better Man

#79 Re: SFF 2011

Post by Better Man »

armin.i.am wrote:
maximilijana wrote: NIJE DOBAR:
pomjeranje festivala po Takvimu... mislim..razumijem sponzori i sve..i da nismo sekularna drzava..al iz tog razloga (i jos par) sam prestala uopce obracati paznju na SFF. Svi palamude da je SFF dobar za Sarajevo..pitajte gradjane koji zive u tom gradu (bez papaka sa ekonomije, prava , guzonja, i dama tipa "da me babo vidi" ) sta misle o festivalu..
:roll:
ti imas neki ozbiljan problem u svojoj glavi :roll:
Znači neko ima problem u svojoj glavi zato što se ne slaže s pomjeranjem datuma održavanja festivala, tj. prilagođavanje istog ramazanu. Ako govorimo da smo sekularna država, onda ovakve stvari ne bi trebale da se dešavaju. Ono što bilo koji festival u svijetu obilježava i istom daje značaj i tradiciju je upravo termin održavanja istog. Svojim pomjeranjem Festival gubi svoju tradiciju. A zna se da je tradicija bila da se festival održava u drugoj polovici Augusta
Last edited by Better Man on 07/07/2011 15:25, edited 2 times in total.
maximilijana

#80 Re: SFF 2011

Post by maximilijana »

nisam ja uopce mislila na strance koji dolaze u Sa.. navikli su oni i na ezan i na somune i na ostalo... meni smeta sto se pomjera..(i da se za Korizmu pomjera smetalo bi mi) kakve veze ima neki festival sa nekim vjerskim dogadjajem..
znaci da bi IMALI MIR I HARMONIJU tokom Ramazana treba sve da stane... mada prije mislim da se pomjera jer "vjernici" ne bi mogli da lochu Heineken tokom festivala i Ramazana..
al ocito ti ides u nekom drugom pravcu da se svadjas i vrijedjas..
:sax:
maximilijana

#81 Re: SFF 2011

Post by maximilijana »

madner wrote:E ako tebi smeta onda cemo da prestanemo da ga pomjeramo. :D

Pa o tome ti pricam ;)
Mr. Brightside

#82 Re: SFF 2011

Post by Mr. Brightside »

Better Man wrote:
armin.i.am wrote:
maximilijana wrote: NIJE DOBAR:
pomjeranje festivala po Takvimu... mislim..razumijem sponzori i sve..i da nismo sekularna drzava..al iz tog razloga (i jos par) sam prestala uopce obracati paznju na SFF. Svi palamude da je SFF dobar za Sarajevo..pitajte gradjane koji zive u tom gradu (bez papaka sa ekonomije, prava , guzonja, i dama tipa "da me babo vidi" ) sta misle o festivalu..
ti imas neki ozbiljan problem u svojoj glavi :roll:
Znači neko ima problem u svojoj glavi zato što se ne slaže s pomjeranjem datuma održavanja festivala, tj. prilagođavanje istog ramazanu. Ako govorimo da smo sekularna država, onda ovakve stvari ne bi trebale da se dešavaju. Ono što bilo koji festival u svijetu obilježava i istom daje značaj i tradiciju je upravo termin održavanja istog. Svojim pomjeranjem Festival gubi svoju tradiciju. A zna se da je trradicija bila da se ifestival održava u drugoj polovici Augusta
kad ces shvatiti da mi nismo kao druge zemlje i da nema grada koji se moze porediti sa rajvosom? :roll:
maximilijana

#83 Re: SFF 2011

Post by maximilijana »

armin.i.am wrote: kad ces shvatiti da mi nismo kao druge zemlje i da nema grada koji se moze porediti sa rajvosom? :roll:
tu si u pravu nema GRADA ali razna sela mozemo porediti sa "rajvosom" (?)
a i nismo kao druge zemlje (mada kako smo krenuli bit cemo u rangu sa africkim zemljama)
ugl nije bitno..
tema je SFF
Mr. Brightside

#84 Re: SFF 2011

Post by Mr. Brightside »

maximilijana wrote:al iz tog razloga (i jos par) sam prestala uopce obracati paznju na SFF
i sad se ja pitam sta ces na temi? :roll: , u redu rekla si, produzi dalje ;-)
maximilijana

#85 Re: SFF 2011

Post by maximilijana »

armin.i.am wrote:
maximilijana wrote:al iz tog razloga (i jos par) sam prestala uopce obracati paznju na SFF
i sad se ja pitam sta ces na temi? :roll: , u redu rekla si, produzi dalje ;-)

premudar si :D
pozdrav od Sekule :D
madner

#86 Re: SFF 2011

Post by madner »

maximilijana wrote:

Pa o tome ti pricam ;)
Imas li jos neku muzicku?
maximilijana

#87 Re: SFF 2011

Post by maximilijana »

madner wrote:
maximilijana wrote:

Pa o tome ti pricam ;)

znas sta mi jos pravo smeta..guzva u tramvaju u 16:00h
jel se i to da regulisat? :D :D :D :D
Mr. Brightside

#88 Re: SFF 2011

Post by Mr. Brightside »

madner

#89 Re: SFF 2011

Post by madner »

maximilijana wrote:
madner wrote:
maximilijana wrote:

Pa o tome ti pricam ;)

znas sta mi jos pravo smeta..guzva u tramvaju u 16:00h
jel se i to da regulisat? :D :D :D :D
Naravno. Ukinut cemo tramvaje i nema guzve. :D
Luce

#90 Re: SFF 2011

Post by Luce »

maximilijana wrote:
Luce wrote:SFF je dobar jer:
- ugostitelji zarade
- vise je desavanja u gradu u tom periodu
- dosta stranaca pa grad ima kozmopolitski smek
- mogu se izabrati i pogledati interesantni filmovi
- grad cisci/ljepsi
- pozitivna slika o gradu i BiH u regiji i sire

Nije dobar jer:
- previse ovih sa akreditacijama koji ulaze dzaba na koncerte/svirke, pa napucaju cijene po koncertu od 20 KM
koju placamo mi ostali
- drugih negativnih stvari ne vidim ili se ne mogu sjetiti trenutno

A vezano za ove "akreditase" :D sto hoce da rade, pa nek rade, njihov izbor, zele da rade za male pare da bi bili vidjeni ili sta vec, bujrum. I ptice na grani znaju ko uzima zahvaljujuci festivalu, ali mislim da kad se sumira sve na kraju, vise je pozitivnih efekata SFF nego negativnih.

NIJE DOBAR:

Ne slazem se. I SFF je proizvod, koji se nudi i lokalnom stanovnistvu. A to lokalno stanovnistvo ima svoje navike, obicaje i praznike. Koji se moraju uzeti u obzir, ukoliko vec ciljas i na njih.
BiH-x

#91 Re: SFF 2011

Post by BiH-x »

Glavni sponzor festivala je Heineken, i oni su zahtjevali da se SFF ne odrzava za vrijeme Ramazana. Pogodite zasto :)
Mr. Brightside

#92 Re: SFF 2011

Post by Mr. Brightside »

Dr.Cuddy wrote:Meščini ove godine neJma holivudskih zvijezda :-)
http://informer.ba/tekstovi/showbiz/dan ... jem-sff-u/
je li holivudska ili nije :lol: :roll:
ultima_palabra

#93 Re: SFF 2011

Post by ultima_palabra »

Kad se mogu ukinuti vjeronauka i gimnazije, što ne bi i tramvaji :-D

SFF je privatni festival, iako se dijelom finansira iz budžeta... kao takav ima pravo da pomjera svoje održavanje po svom ćeifu :)
maximilijana

#94 Re: SFF 2011

Post by maximilijana »

ja sam onda ocito jako netolerantna (ajd valjda sto sam kopile (do Laticu) pa je to razlog) jer mi to smeta..i cudno mi da ni jednom Sarajliji ili gradjaninu tog grada to ne smeta. Znaci ispada da u Sa svi poste kad je Ramazan? i ne piju alkohol?
znaci sad bi trebalo i Jazz fest pomjerati isl?
Dr.Cuddy

#95 Re: SFF 2011

Post by Dr.Cuddy »

armin.i.am wrote:
Malo mi je *scary* :evil:

Image
HomeSweetHome

#96 Re: SFF 2011

Post by HomeSweetHome »

Lijepo je da se SFF pomjeri zbog Ramazana kako bismo i mi, koji inace ne locemo Haineken i volimo obavljati svoje vjerske duznosti posebno tijekom svetog mjeseca, mogli pogledati poneki film :)
A takvih je, po mom sudu, puno vise nego onih kojima kino predstava u vrijeme teravije ne bi predstavljala nikakvu dilemu. Dakle, Purivatra ne pomjera festival da bi zastitio strance od ubitacnog mirisa somuna, niti zbog naseg mira i harmonije koji pokusavamo postici u Ramazanu, nego zbog toga sto bi mu posjeta bila na nivou posjete Domu kulture na Vratniku kad su se onomad puštali filmovi... (recimo Sandokan :D).
Mr. Brightside

#97 Re: SFF 2011

Post by Mr. Brightside »

Dr.Cuddy wrote:
armin.i.am wrote:
Malo mi je *scary* :evil:

Image
mogli su bolje :roll:
prije je izvlakusa bila da se termin poklapa sa nekim drugim filmskim festivalima, sad sumnjam da je to :)
maximilijana

#98 Re: SFF 2011

Post by maximilijana »

HomeSweetHome wrote:Lijepo je da se SFF pomjeri zbog Ramazana kako bismo i mi, koji inace ne locemo Haineken i volimo obavljati svoje vjerske duznosti posebno tijekom svetog mjeseca, mogli pogledati poneki film :)
A takvih je, po mom sudu, puno vise nego onih kojima kino predstava u vrijeme teravije ne bi predstavljala nikakvu dilemu
. Dakle, Purivatra ne pomjera festival da bi zastitio strance od ubitacnog mirisa somuna, niti zbog naseg mira i harmonije koji pokusavamo postici u Ramazanu, nego zbog toga sto bi mu posjeta bila na nivou posjete Domu kulture na Vratniku kad su se onomad puštali filmovi... (recimo Sandokan :D).

znaci nismo multietniblabla grad? :D
nit sekularna drzava :)
nije problem pomjeranja vec mozda cinjenice da se to malo hinjski a ocito radi (al kao i vecina stvari u ovom selu sa trolejbusom)

imas nas koji bi rado u avgustu gledali filmove za vrijeme festivala...jer im ne pashe sad ovaj 7 mjesec
kojeime

#99 Re: SFF 2011

Post by kojeime »

Imao je ovaj grad i vecih dogadjaja od SFF, recimo Olimpijadu. Pa?

Meni ne smeta sto se neko sepuri sa akreditacijom, svako treba svojih 5 minuta slave, ali mi smeta sto ne placaju roblje. Da ikako mogu, ja bih spisak ljudi koji rade (ne onih par stalno zaposlenih, vec one studentarije koja hamali) dao Gradu, pa umjesto da svake godine Grad daje novac SFF-u, neka plati te ljude. Tako bi i grad pomogao SFF, ljudi bi dobili novac, a elita SFF-a se ne bi bogatila na tudjem radu.

Armin.i, ja sam rodjen i zivim u ovom gradu dovoljno dugo i ne mrzim ga, ali nije ovo bas grad za primjer ikome. Sta vise. Ne bih smio staviti na papir dobre i lose strane ovog grada, plasio bih se rezultata. Prije bi se mi trebali ugledati na druge gradove. Govorim o organizaciji, a vala i o mentalitetu ljudi. Pusti patriotsku pricu, ja platim racune, porez i postujem zakone i tu moj patriotizam zavrsava. Ostalo je interes, to jeste kakav mi je svakodnevni zivot u gradu. I tu ovaj grad pada na ispitu.

I jadan je grad koji lici na grad 7 dana u godini, za vrijeme festivala, a ostatak vremena vecina ljudi u njemu zivotinjari. To i nije grad.

P. S. grad je grad Sarajevo, a Grad su institucije grada Sarajeva.
Mr. Brightside

#100 Re: SFF 2011

Post by Mr. Brightside »

kojeime wrote:Imao je ovaj grad i vecih dogadjaja od SFF, recimo Olimpijadu. Pa?

Meni ne smeta sto se neko sepuri sa akreditacijom, svako treba svojih 5 minuta slave, ali mi smeta sto ne placaju roblje. Da ikako mogu, ja bih spisak ljudi koji rade (ne onih par stalno zaposlenih, vec one studentarije koja hamali) dao Gradu, pa umjesto da svake godine Grad daje novac SFF-u, neka plati te ljude. Tako bi i grad pomogao SFF, ljudi bi dobili novac, a elita SFF-a se ne bi bogatila na tudjem radu.

Armin.i, ja sam rodjen i zivim u ovom gradu dovoljno dugo i ne mrzim ga, ali nije ovo bas grad za primjer ikome. Sta vise. Ne bih smio staviti na papir dobre i lose strane ovog grada, plasio bih se rezultata. Prije bi se mi trebali ugledati na druge gradove. Govorim o organizaciji, a vala i o mentalitetu ljudi. Pusti patriotsku pricu, ja platim racune, porez i postujem zakone i tu moj patriotizam zavrsava. Ostalo je interes, to jeste kakav mi je svakodnevni zivot u gradu. I tu ovaj grad pada na ispitu.

I jadan je grad koji lici na grad 7 dana u godini, za vrijeme festivala, a ostatak vremena vecina ljudi u njemu zivotinjari. To i nije grad.

P. S. grad je grad Sarajevo, a Grad su institucije grada Sarajeva.
slazem se u potpunosti :thumbup:
Locked