Sarajevo Filim Festival, mada je cesto i Sarajevo Trash FestivaltheTruePath wrote:kad je sff tacno?
EDIT: Jbg, mislio sam da si pitao sta je SFF
Šesnaesto izdanje Sarajevo Film Festivala će se održati od 23. do 31. jula 2010.
Sarajevo Filim Festival, mada je cesto i Sarajevo Trash FestivaltheTruePath wrote:kad je sff tacno?
I? Ako ti se ne svidja zaobidji. Mozes manje vise svaku temu na forumu posmatrati kao reklamu, a SFF nije bas nesto cemu treba reklama meni se cini.high_volume wrote:Ova tema nije rasprava o SFF 2010 već smišljen marketingški potez i popularizacija SFF, odnosno klasična besplatna propaganda...
Prvi i zadnji post jasno dokazuje.
Nije rasprava o nadobudnosti i drskosti već o slijedu pravila koja su propisana na ovom forumu.ladyblue18 wrote:I? Ako ti se ne svidja zaobidji. Mozes manje vise svaku temu na forumu posmatrati kao reklamu, a SFF nije bas nesto cemu treba reklama meni se cini.high_volume wrote:Ova tema nije rasprava o SFF 2010 već smišljen marketingški potez i popularizacija SFF, odnosno klasična besplatna propaganda...
Ako nemas sta reci o temi, nemoj je ni kvariti.
Ne sekiraj se, nekako u ova doba se obicno pokrene i diskusija o SFF-u kao festivalu za elitu, sminkerima sa akreditacijama i sl. Malo strpljenjahigh_volume wrote:Nije rasprava o nadobudnosti i drskosti već o slijedu pravila koja su propisana na ovom forumu.ladyblue18 wrote:I? Ako ti se ne svidja zaobidji. Mozes manje vise svaku temu na forumu posmatrati kao reklamu, a SFF nije bas nesto cemu treba reklama meni se cini.high_volume wrote:Ova tema nije rasprava o SFF 2010 već smišljen marketingški potez i popularizacija SFF, odnosno klasična besplatna propaganda...
Ako nemas sta reci o temi, nemoj je ni kvariti.
Ne znam šta ti je namjera: lupati po glavi forumaše koji skrenu pažnju na kršenje pravila ili dosljedno sprovođenje pravila foruma.
Ako je reklama plaćena, treba to jasno i istaći, toliko bi bilo korektno. Ako nije, ima još manifestacija i firmi koje bi rado bile reklamirane ovdje.
minjonja wrote:eh, treba mi pomoc onih koji su vec bili na SFF-u.
nisam nikad bila, zapravo nisam ni u sarajevo obicno u ta doba, ali evo hocu zbog morgana freemana da dodjem![]()
jel no on bude zadnju noc festivala?
jel on predstavi tu neki svoj film?
kad se kupuju karte za taj dogadjaj?
koliko bude para otprilike?
gdje se odrzava?
slazem se u potpunosti. tako je meni najdrazi dogadjaj/dozivljaj na proslom sff-ujaskolo wrote:Nagasavam: SFF je lijep period za boravak u Sarajevu, htjeli vi to ili ne. Ja planiram biti tada u Sarajevu, izlaziti ako nista na kafe, ali bih volio da znam gdje ima sta u gradu i gdje ce biti neko desavanje koje medijski se ne reklamira ili reklamira.
To sto sada jedini update o desavanjima su filmovi ili koncerti koji ce biti i medijski reklamirani, sta cu. Ali bit ce desavanja koja nece biti popracena reklamama, a ja prvi bih zelio da mi neko negdje na forumu napise nesto slicno:
"preporucujem,predlazem....ako imas slobodno vecer a ne gledaju ti se filmovi ili slusa oredjeni tip muzike, imas ovo ono...."
S tim u vezi sam pokrenuo ovu temu. Boli me briga ako je neko frustriran akreditacijama, ne voli festival ili jednostavno ima bosanski sindrom 'nista ne valja - niko se nije rodio ko bi meni ugodio'...otvori sebi temu:D
Za sve ostale...objavljujte ako sta saznate, da znamo ako nista prijateljima, poznanicima iz inostranstva koji dolaze, ili eto sebi samim planirati tih 9 dana.
Upravo! I ja sam slusao Starke, super su! A sasvim sam se tu slucajno nasao! O tome govorim...Sada cemo znati:Pjohnnykola wrote:slazem se u potpunosti. tako je meni najdrazi dogadjaj/dozivljaj na proslom sff-ujaskolo wrote:Nagasavam: SFF je lijep period za boravak u Sarajevu, htjeli vi to ili ne. Ja planiram biti tada u Sarajevu, izlaziti ako nista na kafe, ali bih volio da znam gdje ima sta u gradu i gdje ce biti neko desavanje koje medijski se ne reklamira ili reklamira.
To sto sada jedini update o desavanjima su filmovi ili koncerti koji ce biti i medijski reklamirani, sta cu. Ali bit ce desavanja koja nece biti popracena reklamama, a ja prvi bih zelio da mi neko negdje na forumu napise nesto slicno:
"preporucujem,predlazem....ako imas slobodno vecer a ne gledaju ti se filmovi ili slusa oredjeni tip muzike, imas ovo ono...."
S tim u vezi sam pokrenuo ovu temu. Boli me briga ako je neko frustriran akreditacijama, ne voli festival ili jednostavno ima bosanski sindrom 'nista ne valja - niko se nije rodio ko bi meni ugodio'...otvori sebi temu:D
Za sve ostale...objavljujte ako sta saznate, da znamo ako nista prijateljima, poznanicima iz inostranstva koji dolaze, ili eto sebi samim planirati tih 9 dana.
bio lazno otvaranje istog. naime, kzu ole ole pzu oje oje je dan prije pocetka festivala svirao
debela 3 sata u sada zatvorenom access-u zajedno sa starkama. jedan od meni najdrazih koncerata ikad. ako budu
negdje i ove godine sa svirkom za trajanja sff-a nemojte ih propustiti ni za zivu glavu.
hvala na informacijama.jaskolo wrote:minjonja wrote:eh, treba mi pomoc onih koji su vec bili na SFF-u.
nisam nikad bila, zapravo nisam ni u sarajevo obicno u ta doba, ali evo hocu zbog morgana freemana da dodjem![]()
jel no on bude zadnju noc festivala?
jel on predstavi tu neki svoj film?
kad se kupuju karte za taj dogadjaj?
koliko bude para otprilike?
gdje se odrzava?
Ove godine ti je SFF od 23-31. jula, MF ce ti biti garant zadnju noc, obicno ti stranci poznatiji budu zadnje vecer sa predstvljanjem nekog filma (ove godine ce biti neki njegov film iz 2009.) Karte kupujes od zadnje nedelje pred festival, kada se otvara box office, ali rezervaciju mozes vrstiti preko mobitela ako imas eronetov broj. Repertoar ce izaci nekada 10 dana ranije mislim.
Karte su ti od 7-10km zavisno gdje ce biti film, Nardono pozoriste ili otvoreno kino. ...
jaskolo wrote:Inception bi bilo super vidjeti na OpenAiru...jel iko cuo neki dobar dokumentarac? Ja njih volim najvise da gledam?
I zna li neko za neki dobar after party?