SFF 2010
- jaskolo
#1 SFF 2010
Pozdrav svima,
Ima li neko neki update o dešavanjima ili mogućim filmovima za SFF 2010? Vidio sam počelo je reklamiranje.
Za sada znam da će nastupati Mostar Sevdah Reunion i Viktoria Metzker (party u Skenderiji)
Unaprijed hvala.
Ima li neko neki update o dešavanjima ili mogućim filmovima za SFF 2010? Vidio sam počelo je reklamiranje.
Za sada znam da će nastupati Mostar Sevdah Reunion i Viktoria Metzker (party u Skenderiji)
Unaprijed hvala.
- uvjek dobar gost
#2 Re: SFF 2010
pih... ali evo link
http://www.sff.ba/ba/main?site=sff
moje mišljenje o ovom festivalu je poznato.... i suzdržati ću se ...
http://www.sff.ba/ba/main?site=sff
moje mišljenje o ovom festivalu je poznato.... i suzdržati ću se ...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#3 Re: SFF 2010
@uvijek dobar
,mozda grijesim,ali mislim da si ti pokrenuo neku pricu,bas pred proslogodisnji SFF o nekom pandamu SFF "alter-festu",koji bi se organizovao bas u isto vrijeme kada i ovaj sa crvenim cilimcetom
??
Jel' to bila samo zelja,onako prica,il' se nesto "valja iza brda",il' bi se moglo "zavaljati"
Jel' to bila samo zelja,onako prica,il' se nesto "valja iza brda",il' bi se moglo "zavaljati"
-
breuer
#5 Re: SFF 2010
narafski, opet ce najveca mana festivala biti par likova sa akreditacijama i opleti celi mesec da se zivci lece 
- uvjek dobar gost
#6 Re: SFF 2010
-LIBERO- wrote:@uvijek dobar,mozda grijesim,ali mislim da si ti pokrenuo neku pricu,bas pred proslogodisnji SFF o nekom pandamu SFF "alter-festu",koji bi se organizovao bas u isto vrijeme kada i ovaj sa crvenim cilimcetom
??
To je moja želja... i to je ono što nas farbaju... kao Sarajevo grad filma.... u mojoj viziji.. djeca iz osnovnih i srednjih škola pravila bi kratke filmove, poruke bi bile njihove, pored njih pružena bi bila šansa svima da nam ispričaju priču... bez crvenog ćilima, bez laži Emine G i mimikrije Mire P... no da bi se to desilo treba kritična masa ljudi koji žele, mogu i znaju.. Lično ja nemam vremena, jer pored posla kojeg radim za platu da bi platio račune aktivan sam u nekim drugim sferama i na moju žalost nemam više slobodnog vremena koliko bi volio i sada ne mogu da se posvetim toj ideji... a fakat mislim da bi nešto takvo bilo korisno.... da se ovo stanje oko nas barem malo razmrda.... Pored toga elitizam mi ide na živce... elitizam pomiješan sa papanlukom.... to ti je kao kad luk dobro užegne....
- Neelix
#7 Re: SFF 2010
Morganeeee Morganeee Morganeeee 
-
ins
#8 Re: SFF 2010
A sta te sprijecava da ga napravis? Strah da ce tvoj forumski zivot ispastati zbog tvoje nove zanimacije?uvjek dobar gost wrote:-LIBERO- wrote:@uvijek dobar,mozda grijesim,ali mislim da si ti pokrenuo neku pricu,bas pred proslogodisnji SFF o nekom pandamu SFF "alter-festu",koji bi se organizovao bas u isto vrijeme kada i ovaj sa crvenim cilimcetom
??
To je moja želja... i to je ono što nas farbaju... kao Sarajevo grad filma.... u mojoj viziji.. djeca iz osnovnih i srednjih škola pravila bi kratke filmove, poruke bi bile njihove, pored njih pružena bi bila šansa svima da nam ispričaju priču... bez crvenog ćilima, bez laži Emine G i mimikrije Mire P... no da bi se to desilo treba kritična masa ljudi koji žele, mogu i znaju.. Lično ja nemam vremena, jer pored posla kojeg radim za platu da bi platio račune aktivan sam u nekim drugim sferama i na moju žalost nemam više slobodnog vremena koliko bi volio i sada ne mogu da se posvetim toj ideji... a fakat mislim da bi nešto takvo bilo korisno.... da se ovo stanje oko nas barem malo razmrda.... Pored toga elitizam mi ide na živce... elitizam pomiješan sa papanlukom.... to ti je kao kad luk dobro užegne....
- uvjek dobar gost
#9 Re: SFF 2010
Nek si se javio i tiins wrote:A sta te sprijecava da ga napravis? Strah da ce tvoj forumski zivot ispastati zbog tvoje nove zanimacije?uvjek dobar gost wrote:-LIBERO- wrote:@uvijek dobar,mozda grijesim,ali mislim da si ti pokrenuo neku pricu,bas pred proslogodisnji SFF o nekom pandamu SFF "alter-festu",koji bi se organizovao bas u isto vrijeme kada i ovaj sa crvenim cilimcetom
??
- jaskolo
- jaskolo
- Better Man
#12 Re: SFF 2010
Mozes mislit turbo folk pevaljka Seve ce da odrzi koncert u sklopu SFF. Jadan festival na kojem peva turbo folk pevaljka seve svoje isprazne pjesmice, tj. sund Gorana Bregovica i drugih autora koji pisu za nju. To jasno daje do znanja da je SFF postao okupljaliste laznog Jet seta i novopoecenih snobovapoput Emine Ganic i drugih. Koncert ce biti vjerovatno u nekom klubu, jer velike dvorane u SA Seve ne moze napuniti.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13 Re: SFF 2010
treba napraviti p0rn festival u sjeni
- Sarcom
#14 Re: SFF 2010
Sta je toliko lose na SFF da ponisti sve ono dobro sto ima od SFF?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#15 Re: SFF 2010
@ Chairman - bez etiketiranja bilo koga.
- Neelix
#16 Re: SFF 2010
moj coekkomi wrote:treba napraviti p0rn festival u sjeni
- minjonja
#17 Re: SFF 2010
postoji vec festival kratkog filma srednjih skola ciji su sponzori grad i gimnazija dobrinja.uvjek dobar gost wrote:-LIBERO- wrote:@uvijek dobar,mozda grijesim,ali mislim da si ti pokrenuo neku pricu,bas pred proslogodisnji SFF o nekom pandamu SFF "alter-festu",koji bi se organizovao bas u isto vrijeme kada i ovaj sa crvenim cilimcetom
??
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#18 Re: SFF 2010
E jeb.ga
"...Njen koncert zakazan je za ponedjeljak, 26. jula, i sigurno je da će se za ovaj hepening tražiti karta više, jer svi žele uživati u hitovima "Djevojka sa sela", "Ja samo pjevam", "Ante", "Da si moj", "Štikla", ali ponajviše u izgledu popularne Seve. ..."
Minus za SFF. i dalje,sigrurnim koracima,napreduje sam festival od festivala koji je bio jako simpa,sa puno volje,rada,volonterizma..do festivala koji se predvidio u opstu propagandu kvazi elitizma i VIP "zvjezdica"
Vise se prica ko ce proci CRVENIM TEPIHOM
,nego koji ce filmovi biti na festu.
Zvijezde festivla su severine,razni DJ-ovi,razne "starlete" sumljivog morala,a tamo negdje stidno i kao vijest izmedju ovih "VIP zvjezdica" se provuce poneko ime rezisera,scenariste i glumca..a da nekazem da se omakne,pa se spomene neko "manje" bitan,tipa kamermana,umjetnickog direktora i sl.
Moja preporuka je da vec od slijedeceg festivala samo prostru CRVENI CILIM,od vjecne vatre do slatkog coseta,i lagano neka straftaju po CRVENOM TEPIHU. A kada podju kucama moze im se upakovati "za ponjeti" (po staroj dobroj tradiciji cevabdzinica
) metar,dva ili pet,za ove sa dubljim djepom,orginalnog crvenog tepiha sa SFF.
Vi sto sa ideopoklonstvom gledate put SFF,samo me izignorisite,jer znam da bi moglo biti komentara,al ne zelim da ulazim u polemiku,jer je ovo samo moj licni osvrt na "prostituiranje" jedne jako dobre ideje,koja je bila u pocetku.
p.s gdje je ove godine "red room" za VIP goste
"...Njen koncert zakazan je za ponedjeljak, 26. jula, i sigurno je da će se za ovaj hepening tražiti karta više, jer svi žele uživati u hitovima "Djevojka sa sela", "Ja samo pjevam", "Ante", "Da si moj", "Štikla", ali ponajviše u izgledu popularne Seve. ..."
Minus za SFF. i dalje,sigrurnim koracima,napreduje sam festival od festivala koji je bio jako simpa,sa puno volje,rada,volonterizma..do festivala koji se predvidio u opstu propagandu kvazi elitizma i VIP "zvjezdica"
Vise se prica ko ce proci CRVENIM TEPIHOM
Zvijezde festivla su severine,razni DJ-ovi,razne "starlete" sumljivog morala,a tamo negdje stidno i kao vijest izmedju ovih "VIP zvjezdica" se provuce poneko ime rezisera,scenariste i glumca..a da nekazem da se omakne,pa se spomene neko "manje" bitan,tipa kamermana,umjetnickog direktora i sl.
Moja preporuka je da vec od slijedeceg festivala samo prostru CRVENI CILIM,od vjecne vatre do slatkog coseta,i lagano neka straftaju po CRVENOM TEPIHU. A kada podju kucama moze im se upakovati "za ponjeti" (po staroj dobroj tradiciji cevabdzinica
Vi sto sa ideopoklonstvom gledate put SFF,samo me izignorisite,jer znam da bi moglo biti komentara,al ne zelim da ulazim u polemiku,jer je ovo samo moj licni osvrt na "prostituiranje" jedne jako dobre ideje,koja je bila u pocetku.
p.s gdje je ove godine "red room" za VIP goste
- uvjek dobar gost
#19 Re: SFF 2010
Nisam znao za to, no i ako postoji treba ga učiniti još jačim i nekako vidljivijim, od doba opsade i uz ovo post konfliktno vrijeme u kojem životarimo svako od nas ima barem jednu priču za ispričati... neko tužnu, neko lijepu...minjonja wrote:postoji vec festival kratkog filma srednjih skola ciji su sponzori grad i gimnazija dobrinja.uvjek dobar gost wrote:-LIBERO- wrote:@uvijek dobar,mozda grijesim,ali mislim da si ti pokrenuo neku pricu,bas pred proslogodisnji SFF o nekom pandamu SFF "alter-festu",koji bi se organizovao bas u isto vrijeme kada i ovaj sa crvenim cilimcetom
??
Ali da sad više ne razvodnjvam temu... hvala na infu !
- Meshtar
#20 Re: SFF 2010
Severina nema nikakve veze sa SFF-om. Koncerti u Domu mladih nisu u organizaciji festivala nego u organizaciji, ako se ne varam Lindena. SFF nema nikakav uticaj na izbor "umjetnika" i umjetnika koji će nastupiti na ovim lokacijama.
Naravno ovo je džaba govoriti jer nema ništa teže razbiti nego unaprijed formirano mišljenje.
Naravno ovo je džaba govoriti jer nema ništa teže razbiti nego unaprijed formirano mišljenje.
- Better Man
#21 Re: SFF 2010
Linden nema veze sa organizacijom koncerata za vrijeme SFF, već samoproglašeni veliki poznavalac muzike i onog što valja Nedim Lipa koji nam servira muzičke idiotluke.Meshtar wrote:Severina nema nikakve veze sa SFF-om. Koncerti u Domu mladih nisu u organizaciji festivala nego u organizaciji, ako se ne varam Lindena. SFF nema nikakav uticaj na izbor "umjetnika" i umjetnika koji će nastupiti na ovim lokacijama.
- Meshtar
#22 Re: SFF 2010
Ma znam da je tako nešto, ali uglavnom poenta je ista. SFF ima uticaj na line-up ovih koncerata kao što ja imam uticaja na cijene u prodavnicama.
Sff je ovakav ili onakav, ali mu se koncert Sevke ne može nabiti na nos.
Sff je ovakav ili onakav, ali mu se koncert Sevke ne može nabiti na nos.
- uvjek dobar gost
#23 Re: SFF 2010
http://www.e-novine.com/index.php?news=29390
ovakav ili onakav.... il da se pravilno odrazim... vaki jal naki !
ovakav ili onakav.... il da se pravilno odrazim... vaki jal naki !
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#24 Re: SFF 2010
meni to ne smeta
razgovarali smo s jednom pekarkom noću na malti za vrijeme festivala
cura pojma nema o festivalu
bukvalno
pored svih reklama i trubljenja na TVu
dovoljno je da avaz nešto napiše... spast će publika da minimum... još ljeto... odmori more...
bolje da pomijeraju nego da propadne festival
razgovarali smo s jednom pekarkom noću na malti za vrijeme festivala
cura pojma nema o festivalu
pored svih reklama i trubljenja na TVu
dovoljno je da avaz nešto napiše... spast će publika da minimum... još ljeto... odmori more...
bolje da pomijeraju nego da propadne festival
-
upaljac83
#25 Re: SFF 2010
I pored toga sto na ovogodisnji SFF dolazi Morgan Freeman, vi pisete o Severini koja cak i nema veze sa SFF-om
Jos samo da pocnete pisati o akreditacijama

Jos samo da pocnete pisati o akreditacijama