ultima_palabra wrote:Slab film Tajna u njihovim očima... luta između nekog pokušaja trilera i safunjice
Kao trileru mu fali neizvjesnosti i razrađenosti zapleta...odnos glavnih glumaca je baš safunjikavo urađen (samo je falilo da on njoj kaže da pođe sa njim, ali nije to uradio pa se nisu vidjeli 20 godina

).
Može trojka zbog odlično urađene scene na stadionu

Al Oscar niđe veze...
sta bolan fali neizvjesnosti
nisam vala ocekivala da ce se pojavit na kraju onaj lik kojeg je esposito na pocetku nesto zeznuo koji je kasnije siledziju oslobodio, niti da ce onaj udovac biti u stanju napraviti zatvor u basti za onoga, niti da ce sandovala ubiti... nije razradjena prica oko esposita i one irene, ali bilo bi i previse jer ono nije ljubavni film.
kad uhvate napokon onog siledziju i esposito ga ispituje, i ja sam kontala da nije on, da mozda nije on ubica kako se fino izvlacio, ali je ona irene vidjela kako joj gleda u izrez jer joj je malo prije toga esposito slucajno snalu otkinuo, pa je ona skontala da je neki perverznjak.
meni je film vala pun neizvjesnosti. upijala sam svaku scenu iako sam se smrzavala i bila umorna jer sam prije toga 10 sati samo hodala i hodala i hodala... kadrovi i scene su odlicno uradjene za sve one koji se imalo razumiju u filmsku umjetnost.