Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
slazem se of skroz....ali ipak bih malog pohvalio za trud i zelju da se brine za sebe i da nadje neki posao za razliku od mase poguzija koji samo cekaju neke pare ili se trude po kladionicama....
Cholina_Lokica wrote:Zakonom je zabranjeno da dijete od 14 godina radi bilo kakve teze fizicke poslove, istovaranje i sl. i da ustaje u 4 ujutro da bi u 5 istovarao na pijaci u 5. Tako da ce te tesko ko primiti uopce za toga. Koliko god to bilo divo i krasno da dijete hoce da radi to, njegovo zdrave i pravilan razvoj su bitniji. Ako ne mozes da nadjes da dijelis letke i slicne laganije poslove, batali ti to ako ne moras, imaces sine vremena u zivotu da se naradis k'o konj...
koji zakon... zakon je tu da se krshi kao i sve ostalo.. prema tome... ko ce te kontrolisat nema sanse...
grad spava do 12h prema tome ne vidim prepreku decku za posao.. ako hoce i ako nadje postenog eto njemu dzeparca...
iLLusion wrote:Jedan001, pročitaj ponovno Cholin post.
Cholina_Lokica wrote:Koliko god to bilo divo i krasno da dijete hoce da radi to, njegovo zdrave i pravilan razvoj su bitniji.
Zdravlje. Pravilan razvoj. Dvije ključne stvari.
Pozdravljam njegovu odluku da radi, ali naravno nešto u skladu sa njegovim godinama, bez mukotrpnog fizičkog rada.
procitaj sta sam ja prije pisao... sa 14 god ce nesto drugo tesko naci skoro nikako... prema tome suvisno je s tobom bilo sta vise raspravljat. On ce najbolje skontat sta moze a sta ne moze raditi..
Cholina_Lokica wrote:Jasta radi, hajmo djecu upregnuti na teske fizicke poslove...
momak ima volju da radi i to mi se svidja da je vise takvih... sta bi ti odmah u direktorsku fotelju i sve cetri u zrak..
nije okey sto prije nauci obaveze i sto se prije ocelici poslije ce mu lakse u zivotu biti.... zar ne ili ti ne mislis tako ??
Upravo to.
Sa 14 godina i malo teškog rada može samo više zavoliti školu i cijeniti zarađen dinar. A od malo fizičkog rada niko nije ni pobudalio ni fizički propao.
Hem nemate pojma o pravu i osnovnim stvarima, hem jos djete bi poslali da radi teske fizicke poslove.
To je tesko i ljudima koji godine provode na gradjevini a kamoli uslovno receno maksumu, i zna ostaviti posljedice po zdravlje vjerovali ili ne, a nit svako moze raditi fizicke poslove.
gonz0 wrote:Pozdrav, sarajevo-x.
Zanima me gdje u Sarajevu ima sezonskih poslova tipa dijeljenje letaka, reklama, lijepljenje plakata i sl. Pitao sam u nekoliko firmi, ali su me ljubazno odbili. Inače maloljetan sam i pohađam osnovnu školu. Na raspustu sam pa imam dosta slobodnog vremena. Tražio sam na posao.ba i sličnim stranicama, ali bezuspješno. Također, ako neki od gore navedenih poslova nisu dostupni za mene, predložite mi neki drugi način zarade.
Unaprijed hvala.
Tesko da ces sa 14 godina naci neki sezonski poslic u nekoj firmi...vucaranje vreca teskih po nekoliko desetina kilograma ti ne preporucujem zbog mogucih zdravstvenih problema...probaj sa dijeljenjem letaka, skupljanjem novina ili nesto sl.
Ma i da ne ostavi posljedice po njegovo zdravlja , on jos nema snage da obavlja takve poslove. Manite se suplje price , mali , svaka cast na volji da radis ali ti je jos uvijek rano da radis teske fizike poslove. Ako nadjes nesto lakse super , ako ne , bice vremena kroz srednju i fakultet da zaradis nesto sebi