Evo price dr Patricie A. Doyle za globalresearch:
http://www.globalresearch.ca/index.php? ... &aid=13356
koja završava molbom da se ne prima nikakva vakcina. Ne znam treba li uzimati u obzir ovakve preporuke, makar i od doktorke dolazile - zvuci prilicno ocajno.
Ova doktorka podsjeca na vakcinisanje koje je trebalo suzbiti pandemiju svinjske gripe u Americi 1976. godine. Ona sama ju je primila i odlezala tri mjeseca, a bilo je i tragicnih slucajeva - smrti ili paraliza. Sama svinjska gripa, kako pišu, misteriozno je nestala, kako je i pocela.
Medjutim, ovakav scenarij razvoja pandemije - da gripe nestane - je samo jedan od tri moguca (doktori stalno spominju ta "tri scenarija"). Drugi je da se uistinu razbukta širom svijeta, tj. da virus stekne visok potencijal širenja. Treca, po doktorima, je najvjerovatnija - da se pojavi malo ovdje, malo ondje, da virus malo po malo jaca.
Medjutim, ne moze se bez podsjecanja na farmakomafiju: farmaceutska industrija je, poslije vojne, sa najvecim profitom. Kod vojne se bar zna da proizvode smrt, a ovi bi - kao - trebali proizvoditi spasonosne lijekove i vakcine. Nema šanse da pokvareni i pohlepni vlasnici raznih kompanija

koje proizvode vakcine i lijekove nemaju prste u širenju panike. U stvari, to je ekonomsko-politicki galimatijas, u kojemu je teško razluciti neke stvari, npr.: zašto je za drzavu bolje da proglasi pandemiju, bez obzira na razlike medju drzavama u broju oboljelih i umrlih?! Zašto je propis da se osoba zarazena H1N1, a umrla od komplikacija svoje hronicne bolesti, mora upisati kao zrtva svinjske gripe?
I, po meni, najzanjimljivije: zašto nikada ne daju usporedne podatke o brojevima oboljelih od drugih vrsta gripa i smrtnih slucajeva koje su posljedica tih, "obicnih", sezonskih gripa? Zašto su one "manje strašne" - pa i od tih gripa, odnosno komplikacija koje su donosile osobama sa rizikom su umirali ljudi prethodnih godina i nije bilo ovakvog marketinga za farmaceutsku industriju? Zašto nikada nismo vidjeli: tad i tad su od nove kaledonije (ili kako su se vec sve zvali ti razni sojevi virusa) umrle xx osobe, a sad iz sata u sat pratimo stanje? Da li bi poredjenje pokazalo da je svinjska gripa, u biti, po posljedicama ista kao sve druge, ništa opasnija? I da odmah dodam: to ne znaci - bezopasna, to ne znaci - ne treba oprez (kako bi rekli neki epidemiolozi)?
@PipiDugaDevetka, zao mi je zbog tvog gubitka. Mislim da sam i ja imala takav gubitak: izgledalo je da je gripa pobijedjena, a onda tri dana poslije...

I nikada necu znati šta bi bilo da nije bilo te "obicne" gripe...