Sezona (ne)grijanja

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
slavkoimamodilera

#201 Re: Sezona (ne)grijanja

Post by slavkoimamodilera »

Ko se ono zalio na toplane?! :mrgreen:
Joj meni ljepote u kuci, a evo na poslu klime i kvarcne ubise, ali ne mogu stici... kol'ko ono poskupise grijanje? 20%? Daj misko jos dvaes gore, samo grij hehehehehe :mrgreen:
Karen

#202 Re: Sezona (ne)grijanja

Post by Karen »

ko fol nastavljaju sa grijanjem, evo meni nema gradskog centralnog.
i šta da ja sad radim na - 10? i joškoja stotina tisuća ljudi?
maxell_sarajevo

#203 Re: Sezona (ne)grijanja

Post by maxell_sarajevo »

Prodajem plinsku bocu (punu do vrha) 210KM-ova:)))
zonbirile

#204 Re: Sezona (ne)grijanja

Post by zonbirile »

VR6 wrote:I kod mene nestalo plina.

A ne kontam sto se ima zatvarati ventil, kad oni plinski setovi imaju automatski ventil, koji cim nestane plina zatvara dotok.

pa moraju nešto reći,a koliko seru mogli su proizvesti bio gasa za cijelu sezonu
atko

#205 Re: Sezona (ne)grijanja

Post by atko »

VR6 wrote:I kod mene nestalo plina.

A ne kontam sto se ima zatvarati ventil, kad oni plinski setovi imaju automatski ventil, koji cim nestane plina zatvara dotok.
Pa zbog mjere predostroznosti ... plin dolazi smanjeno pa nestne, pa ko zna kad ce doci ... znas li koliko je hiljada korisnika plina ... vjerovatnoca da 0.1 % automatskih ventila ne reaguje je realna... a od tih ventila koji nisu regovali neka samo 1% domacinstava ne prmjeti na vrijeme da curi plin kada dodje (ako ikada dodje:D ) imaces nekoliko eksplozija :shock:
sheilak

#206 Re: Sezona (ne)grijanja

Post by sheilak »

slavkoimamodilera wrote:Ko se ono zalio na toplane?! :mrgreen:
Joj meni ljepote u kuci, a evo na poslu klime i kvarcne ubise, ali ne mogu stici... kol'ko ono poskupise grijanje? 20%? Daj misko jos dvaes gore, samo grij hehehehehe :mrgreen:
Bez obzira, Toplane su profiteri. Sad bas nista nista nece dobiti, hvala Bogu . :-D
uvjek dobar gost

#207 Re: Sezona (ne)grijanja

Post by uvjek dobar gost »

Mojmilo bez grijanja na plin, Stri grad bez grijanja na plin nekad i bez struje, djelovi Dobrinje bez grijanja na plin.... Stup nekad bez struje.. padinski dijelovi grada sa slabim naponom jer su stanovnici prebaciji bojlere sa plina na struju....
VR6

#208 Re: Sezona (ne)grijanja

Post by VR6 »

atko wrote:Pa zbog mjere predostroznosti ... plin dolazi smanjeno pa nestne, pa ko zna kad ce doci ... znas li koliko je hiljada korisnika plina ... vjerovatnoca da 0.1 % automatskih ventila ne reaguje je realna... a od tih ventila koji nisu regovali neka samo 1% domacinstava ne prmjeti na vrijeme da curi plin kada dodje (ako ikada dodje:D ) imaces nekoliko eksplozija :shock:
Ima logike :)
popajic

#209 Re: Sezona (ne)grijanja

Post by popajic »

Jutros u Robotu grozna otimacina za grijalice koje su u samo nekoliko dana poskupile ni manje ni vise nego 150%.
"milina " jedna gledati kako se neko bogati dok se drugi pati. :x :x :x
sheilak

#210 Re: Sezona (ne)grijanja

Post by sheilak »

Pa, da. Profiterstvo i lesinarstvo kao i pohlepa su bitne karakterne odrednice balkanskog ( ne ) covjeka.
groar

#211 Re: Sezona (ne)grijanja

Post by groar »

Je li jos nekome evo drugi dan zaredom u isto vrijeme iskljucuju jednu fazu struje?
debela

#212 Re: Sezona (ne)grijanja

Post by debela »

jos kad bih se kontala u te faze :D kod mene vec dva dana problemi i sa strujom. opterecenje valjda. znam da vec par dana imam stalno i jaknu za po kuci na sebi :lol: :(
Bijeli_sa

#213 Re: Sezona (ne)grijanja

Post by Bijeli_sa »

Al pazi ti bosnjaka, molim te lijepo, u ovakvoj situaciji umjesto da izadju u susret svojim svakodnevnim kupcima zbog kojih i jesu to sto jesu, pa daju po nabavnim cijenama onim jadnim penzionerima te grijalice, on dize za 150 % cijenu, pa stoko dabogda vam za lijeka trebalo, i umjesto da sada taj robot naucimo pameti pa lagani bojkot tog japansko-korejskog smeca, fino se okrenuti na drugu stranu, jok bosnjak opet ide tamo gdje ga fakat cijene....nevjerovatno
Post Reply